REZANCI S DIMLJENIM BRANCINOM, TIKVICAMA I SUŠENIM RAJČICAMA




Ovo je pravi subotnji brzinski ručak. Tijekom tjedna su na repertoaru uglavnom variva koja kuham dan unaprijed i najčešće malo veću količinu pa da bude i za dva dana. Nedjeljom se najčešće nekome uvalimo na ručak pa bude klasika, juha, meso, krumpir, salata, a subota je rezervirana za brze umake s tjesteninom i rižota.

Sastojci (za dvije odrasle osobe i jedno malo dijete):
300 g rezanaca
150 g dimljenog brancina
2 manje ili 1 veća tikvica
nekoliko sušenih rajčica
2-3 režnja češnjaka
1 dl bijelog vina
maslinovo ulje, sol, papar

Priprema:
Rezance stavite kuhati prema uputama s pakiranja. Na maslinovom ulju propirjajte češnjak pa mu dodajte dimljeni brancin kojemu ste najprije skinuli kožu i raskomadali ga. Zatim dodajte sušene rajčice narezane na manje komadiće i tikvice narezane na kolutiće. Tikvice ne morate guliti. Sve lagano propirjajte pa zalijte bijelim vinom. Kad vino ispari, podlijte s malo vode i pirjajte još nekih 5-6 minuta. Začinite solju i paprom. Tjesteninu procijedite, stavite na tanjure i dodajte umak! Ja sam dobila i upotrijebila neke neobične rezance s jabukom. Na deklaraciji piše da osim pšeničnog brašna ima soka od jabuke te čipsa od jabuke. Odlično se uklopila, no regularni rezanci će također biti sjajni!

14.10.2012. u 10:01 | 5 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>