Buddha Dharma u svakodnevnom životu i dalje od toga

četvrtak, 20.01.2005.

Poona 20.01.2004

Autobus se zaustavlja na prometnici tipa autoceste sa tri trake u svakom smjeru i travnjakom koji ih razdvaja. Izlazimo iz autobusa i vidimo da su iza njega već načičkane rikše koje su nas ko zna odakle pratile, možda još od Aurangabada. Žestoko pregovaramo i biramo nekog starog muslimana. Rikša kreće i na naš užas okreće se nazad i uskoro jurimo u suprotnom smjeru ususret automobilima koji nam trube i krivudaju koliko i mi.

Tražimo smještaj dosta dugo, jer nam ili ne odgovara cijena ili nam ne odgovara izgled. Stari musliman kojeg smo odabrali je sve nervozniji i naziva nas škrcima jer ne prihvaćamo prenoćišta koja nam pokazuje, a jedno je gore od drugog. Na kraju uzimamo nešto tek toliko, navodno je dobar, ima i lift koji svira sablasni ‘jingle bells’ dok je u pokretu. Ulazimo u sobu i za početak T. se hrva sa tri ogromna žohara, veličine omanjeg miša. Raspremamo se i ja točim vodu u kantu kako bi je zagrijao. Lijepe je smeđe boje. Ide sa bojom kante. Kada me T. pitala kakva je to boja, mrmljao sam nešto o odsjaju boje kante. T. je imala teoriju da je kanta pustila boju. Na kraju smo pustili vodu i promatrali je u izvornom tekućem smeđem obliku.

Nakon kakvog takvog refreasha odlazimo do željezničke stanice, ali za Gou nema teorije da se sutra ukrcamo, tako da T. i ja odlazimo u Paulo Travels nabaviti karte za Bus Sleeper. Autobus sa krevetima. Novo vozilo koje ćemo isprobati.

Sutra se rastajemo sa Ž. i G., oni se vračaju u Puttaparthi, pa ćemo se tamo ponovo sastati.

Svi se okupljamo u German Bakery u blizini Oshovog ashrama. German Bakery je ‘lanac’ kafića koji ima najbolje kolače na svijetu, a i ostala hrana im je ‘bogovska’.

Siti i zadovoljni šećemo do Oshovog ashrama. Imaju organizirani obilazak za neku siću. Sve je lijepo uređeno u zen stilu. Mirno je i opuštajuće. Ljudi djeluju ok. Nakon obilaska kupujemo hrpu Oshovih knjiga sa nadom da ćemo ih sutra uspjeti poslati poštom u Hrvatsku.

Sljedeći na redu je Oshov park (slika gore). Lijepo uređen. Jedina mana mu je što na ulazu piše da se posjetioci drže uređenih staza jer bi inače mogli lako naići na zmije. Ta divna stvorenja.

Prije povratka u hotel večeramo u restoranu pored German Bakery. Iznenađujuće čist, sa odličnom hranom, prilično zapadnjački uređen.
- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>