Buddha Dharma u svakodnevnom životu i dalje od toga

srijeda, 12.01.2005.

Varanasi 12.01.2004 (3. dio)

Nakon iskustva izravnog suočavanja sa smrću, mada je vožnja auto-rikšom izravnije suočavanje, krenuli smo nazad. Nismo otišli daleko jer je na jednom od gatova počela priprema za večernju puju, obred čišćenja i prinosa (u ovom slučaju majci Gangi). Trajalo je oko sta vremena i bilo je zanimljivo.

Nakon toga nazad u kaos ulica Varanasija. Tražimo rikše koje će nas odbaciti do hotela. Na početku su cijene pretjerane i nastavljamo pješke, mada nema šanse da dopješačimo do hotela, predaleko je, a i ne znamo put. Jedan vozač rikše se zakačio da nas baš on vozi i svakih daljih sto metara cijena je bila niža. Cijelo je vrijeme ili vozio pored nas i snižavao cijenu ili bi odjurio naprijed i sačekao nas. Kada je cijena pala na prihvatljivu dozvao je još jednu rikšu i krenuli smo ka hotelu za koji je, sa priličnom dozom nesigurnosti i konzultacija sa drugim vozačem, rekao da zna gdje je. T. i ja smo se utrpali u drugu rikšu. Djelovala nam je nekako pouzdanije. Nakon nekoliko krivih skretanja prepoznao sam ulicu u kojoj nam je hotel i na vrijeme zaustavio vozača kod skretanja za hotel. Druga rikša je ne usporavajući nastavila dalje. Vratili su se nakon desetak minuta jer je G. prepoznala drugi hotel koji je u blizini našeg.

Nakon toga i kratkotrajnog osvježenja krenuli smo potražiti neko mjesto za klopu. Na početku ulice sam primijetio znak za pizzeriju, pa da vidimo kakve su indijkse pizze. Do pizzerije je trebalo doći kroz mračnu uličicu, i taman kada smo došli i uspjeli je razgledati i zaključiti da je očito nova i ukusno uređena nestalo je struje. Mrkli mrak. Dolaze konobari sa svijećama i ispričavaju se. Struja će ubrzo doći. Tako da ostajemo, ići sada nekuda po mrklom mraku bila bi ludost. Isplatilo se ostati jer je pizza bila dobra, a i ostala klopa.

U hotelu nas čeka neugodno iznenađenje. Nema tople vode za tuširanje, a kosa i odjeća nam smrde po ljudskom dimu. Ž. odlazi intervenirati i daju nam ključeve sobe u prizemlju u kojoj navodno ima tople vode. Nije topla ali T. uspijeva oprati kosu i otuširati se u rekordnom vremenu.
- 15:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>