Aaaa, sutra nastupam! Wish me luck...

Mnogo sportova sam isprobala, vrsta plesova i zanimacija. Željela sam sve isprobati i vidjeti kako je. U svemu što radim želim pronaći sebe i trudila sam se to pokazati. No, svugdje sam ostajala vrlo kratko. Ne da mi se nije sviđalo, nego jednostavno nije bilo to.

Prije 5 mjeseci krenula sam na ples. I svidio mi se. Volim glazbu jer se njome može mnogo toga reći i pokazati. Svatko je doživljava na svoj način. Sutra imam nastup, prvi toga tipa. Pozornica, reflektori, publika… Jedva čekam.

Malo je zeznuto jedino što me neka bolest hvata. Već sam se oboružala čajevima, medom i pokojom tabletom, pa se nadam da neće biti problema. Danas ću se dobro naspavati, pred pozornicom duboko udahnuti i

let's dance...


27.01.2007. | 20:27 | 33 Neka se i tvoj glas čuje! =) | P | # | ^

Bajke su priče sa sretnim završetkom

Kada netko spomene bajku, pomislimo na priču sa sretnim završetkom, zadovoljstvo i nestvarnu sreću. Na kraju svake obično stoji: Živjeli su sretno i zadovoljno do kraja života. No, često zaboravljamo pravu radnju bajke. Pepeljugu pamtimo po plesanju na balu i ljubakanju s princem u ogromnu dvorcu, a ne njezin naporni rad i trpljenje maćehinih pogrdnih uvreda. I ona je bila žrtva nasilnika, psihičko zlostavljana, kao i mnogi u današnje vrijeme. No žarko je željela promijeniti život i upoznati princa. Na završetku, to joj se ostvarilo.

Rijetke stvari u životu postižemo s lakoćom. Životne ciljeve teško je ostvariti. Samo našom voljom, snagom, stavovima i napornim radom možemo uspjeti. Nikada ne posustajte. Čak i kada vam se čini da se cijeli svijet urotio protiv vas, da ne postoji osoba koja bi vas razumjela, visoko dignite glavu i krenite dalje.

Ne popustite okolini u mijenjaju vaših vjerovanja i stavova. Nemojte dopuštati ikome da ukloni osmijeh sa vašega lica, izbriše sreću iz vašega srca, potakne suze iz vaše duše. One nisu vrijedne niti jedne osobe. Čvrsto ustrajte u svojim snovima i živite po svojim pravilima. Svatko je kovač svoje sreće. Zato ne dopustite drugima da je uništavaju.

Vjerujte, na kraju će se isplatiti. Kada netko spomene vaš život, pomislit ćete na priču sa sretnim završetkom, zadovoljstvo i nestvarnu sreću jer će u vašem srcu nevidljivim slovima pisati:

Živjeli su sretno i zadovoljno do kraja života.



21.01.2007. | 15:07 | 18 Neka se i tvoj glas čuje! =) | P | # | ^

5 stvari koje niste znali o meni

Pošto su mi ups,aj didit agejn i finding myself predali štafetu, bio bi red da napišem 5 stvari koje niste znali o meni. Pa krenimo...

1. Treniram jazz dance. Obožavam plesati. Opušta me… Potrebno je svaki dan raditi stvari koje volite, u kojima uživate. Kada plešem, ne razmišljam o ničemu, napustim svijet i brige života te prepustim zvukovima da me nose.

2. Ponekad sama odem šetati uz rijeku, samo da se prisjetim koliko volim svoj grad. Sjednem u pijesak i, dok mi sunčeve zrake griju tijelo, uživam u ljepoti razmišljajući koliko ima lijepih stvari u mom životu i osoba koje mi toliko znače. Kada tako sjednem i razmislim o svemu, počnem iznova cijeniti život, događaje koji mi se dešavaju i osobe koje njime prolaze.

3. Volim peglati. Opušta me kao i plesanje. Naročito dobro mi sjedne plesanje dok peglam. Pogotovu uz pjesmu Black Eyed Peasa Pump It, iako inače ne slušam tu vrstu glazbe.

4. Oduvijek želim svirati bubnjeve, no nikada nisam ništa učinila da naučim. Uzalud mi govorenje da nemam vremena ili da ne mogu naći osobu koja će me podučavati, jer dobro znate i vi i ja da jednostavno nikada nisam poduzela ništa u vezi s tom željom.

5. Želim postati doktorica.


Štafetu predajem dolje navedenim cijenjenim osobama

aaancica
Insomnia
pinky princess
rijechanke
shallownjapi

Ako vam se ne da, ne morate. Samo vi uživajte...


17.01.2007. | 21:00 | 21 Neka se i tvoj glas čuje! =) | P | # | ^

Mrska nam škola...

Završilo je vrijeme ljenčarenja, spavanja do podneva, svakodnevnog izlaženja, višesatnog gledanja televizije ili monitora računala… Odmorili smo se koliko smo stigli. Na dnevnom redu upisani su – odlasci u školu.

Dok su jedni loše volje, drugi uživaju u ponovnom okupljanju prijatelja. Kada situaciju sagledate malo bolje, vidjet ćete da u školi i nije tako loše. Zezanja pod velikim odmorom i tako nam mila pričanja pod satom, provale i smijeh, neizostavan su dio svakog školskog dana. Zbog njih ćemo i pretrpjeti ustajanje rano ujutro ili nepravdu pokojeg profesora, pa čak i ono vrijeme učenja.

I ako dobijemo lošu ocjenu, društvo iz razreda će uvijek biti tu da nas utješi. Svatko je od njih poseban na svoj način sa svojim filmom u glavi. S jedenima ćeš se smijati, s drugima učiti, dok ćeš nekima služiti kao rame za plakanje.

Neizostavna je i ljubav na školskim hodnicima ili onaj slatki dečko iz susjednog razreda. Ma ni profesori nisu uvijek tako loši. Iako muku mučiš s odvratnom babom iz kemije, neki drugi će ti ponekad progledati kroz prste. Teško se uvjeriti da oni i izvan škole imaju svoje živote. Probaj ih zamisliti na wc-u…

Sve u svemu, u školi ni nije tako loše, samo je probaj sagledati drugim očima.


15.01.2007. | 18:14 | 12 Neka se i tvoj glas čuje! =) | P | # | ^

Male stvari čine nas sretnima!

Razmišljala sam o mojim željama, stvarima koje bih željela napraviti. Većinu još nikada nisam, dok pojedine želim ponoviti zbog užitka. Svaku sam napisala na papirić. Nisu to velike želje, već male stvari koje oduvijek želim napraviti. Neke zbog opuštanja ( odlazak u saunu, kupka s aromatičnim uljima uz opuštajuću glazbu…), druge zbog zabave ( odlazak u kino, uređivanje sobe, gledanje filma u toplini doma uz vlastito ispečene kokice…), neke bih jednostavno željela isprobati ( jelo u kineskom restoranu…), dok me posljednje upotpunjuju kao osobu ( trčanje prije škole, kuhanje, čitanje dobre knjige, slikanje, slušanje drugačije glazbe, pisanje…).

Sve papiriće pažljivo sam savila i stavila u kutijicu ukrašenu mojom maštom i onime što mi je bilo pri ruci. Odlučila sam svaki mjesec izvući jedan papirić i ispuniti si želju. Zabavno i financijski prihvatljivo, a mene će učiniti zadovoljnijom i sretnijom. Naravno, s vremenom ću u svoju kutijicu želja dodavati nove papiriće s novim mislima koje želim ostvariti. Kako će se oni nagomilavati tako ću sve češće posezati u kutijicu koja ostvaruje snove.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


10.01.2007. | 22:49 | 15 Neka se i tvoj glas čuje! =) | P | # | ^

Dnevnik...

Danas sam našla dnevnik iz sedmog razreda. Kakve sam samo gluposti pisala! No, nešto mi se svidjelo, napisano na prvoj stranici:

" Zapisati ili ne
Svoju preveliku muku ne možeš zadržati u sebi. Kad je izgovoriš, olakšaš si dušu. Podijeliš li s nekim svoju bol, ona će se – kažu – prepoloviti. Podijeliš li s nekim svoju radost, ona će se – kažu – udvostručiti…

Svoje najintimnije misli povjerit ću papiru. Čistom, bijelom, izazovnom papiru koji će strpljivo podnositi sve što zapišem. Čuvat će ono što mu povjerim bolje od najbolje prijateljice.

Povjerit ću mu se uvjerena da me neće iznevjeriti, kao ni srodno srce kad pročita ove zapise, jer će u mojoj boli prepoznati svoju, u mojoj sreći prepoznati svoju…"


Kada sada pročitam dnevnik i moja razmišljanja zapisana u njemu, shvaćam da sam se otada puno promijenila, shvatila sam neke stvari. Dnevnik je prepun zabilješki o dečkima i mojoj, kako sam tada mislila, prevelikoj ljubavi prema njima. Citirat ću se: …Mislim da će mi srce puknuti od tolike ljubavi prema njemu… Kako sam samo naivna bila. Tada nisam ni znala što je ljubav, a kamoli da će mi srce puknuti od nje. Ako ćemo iskreno, ne znam ni danas, barem ne za onu pravu.

Nadrasla sam dosta toga. Kako godine prolaze, čovjek se mijenja, neke stvari spoznaje, neke zaboravlja, no neke ostaju iste…


09.01.2007. | 00:36 | 10 Neka se i tvoj glas čuje! =) | P | # | ^

Sretna Nova Godina! =)

Dođoše nam i draga, nekom manje, nekom više, 2007. Svaka promjena dobro dođe, pa tako i ova. Nekima se čini kao bezazlen broj na ekranu, dok je drugima novi početak, nova mogućnost pravljenja reda u životu.

Neću vam poželjeti sve najbolje niti vam reći da budete pametni, sretni i zdravi. Neću vam reći da vam se dogodi ono što ste oduvijek priželjkivali. Reći ću vam da napokon odlučite i uzmete stvari u svoje ruke. Potrudite se da vam se ove godine ostvare dugo skrivene želje, osluhnite srce i razmislite o svojim snovima. Neće se dogoditi sami od sebe, no uz vašu pomoć…tko zna…

Samo sjediti i čekati da na vrbi izraste grožđe ne pomaže ni vama, ni ikome u vašoj blizine. Zato želim da ove godine čvrsto odlučite da ćete uraditi nešto sa životom, učiniti ga boljim. Potrudite se postati otvoreniji novim mogućnostima. Svaka promjena je dobro došla, bila ona dobra ili loša. Onaj koji nikada u životu nije napravio pogrešku, nije isprobao ništa novo. Vrijeme prolazi. Ma što vi učinili, ono će i dalje teći. Na vama je kako ćete ga iskoristiti...


07.01.2007. | 00:18 | 7 Neka se i tvoj glas čuje! =) | P | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



da ili ne?


Pisat ću:
-dok se srce ne bude odviše steglo
-dok ruka ne okameni
-dok olovka ne bude podrhtavala na papiru
-dok budem imala kome pisati

Ne sanjaj svoj život, nego živi svoj san!



Koliko vas je od 19.5.2006.
Free Web Site Counter


...ja...

Mjesto odakle dolazim nije važno, pa čak ni koliko godina imam. Bitno je moje srce, moja razmišljanja i ono što predstavljam. Poklanjam vam dušu na dlanu, vi procijenite koliko ona zaista vrijedi...

Moj e-mail:
uvijek_svoja@net.hr, javite se...

Svakako posjetite croblogere. To je stranica koja će pomoći nama blogerima da si povećamo posjetu i broj komentara tako da dodamo svoj blog u blog direktorij. Također se mogu pronaći brojni tutorijali koji će sigurno pomoći blogerima u izradi boljeg bloga i pomoći oko stvaranja bolje blogerske zajednice sa što kvalitetnijim blogovima.

***


Kada sve, ko za inat krene po zlu dignem glavu visoko, najviše, ko da su najljepše pjesme za mene pjevane. Ne dam se,stisnem zube ko da je sva snaga svijeta u mojim rukama, od srca smijem se kad je najteže...

Jer ja se gorih ne bojim,još mogu svjetove lomiti, i sve dok postojim još mogu ponovo krenuti...

Tu u meni još ima snage za sve, dobre i loše dane, dok ima još imalo nade ja ću vjerovati...da sreća postoji...


¤ ZNAM; TI SI TU... ¤

Kad me okuje tama lancima
I samoća zaprijeti životom,
Kad me zagrli strah svojim rukama,
Znam, ti si tu...

Kad mi jeseni donesu suze
I tuga ostavi pismo ispred vrata,
Kad mi prijatelj okrene leđa,
Znam, ti si tu...

Kad mi svijet zaboravi ime
I zadnja zvijezda zatvori oči,
Kad se izgube stope na putu,
Znam, ti si tu...

Kada djetinjstva izbljedi sjaj
I sjećanja zauvijek odu,
Kada jutro mi donese kraj,
Znam, ti si tu...

Meni prekrasna pjesma koju je napisala autorica ovog bloga. Svakako posjetite!


ANĐELI

Anđeli ne plaču,
anđeli ne padaju s neba.
Anđeli su na Zemlji,
u svakoj osobi u kojoj
ima trunku dobra.
Anđeli su tu da nas tješe,
da nas usreće.
Anđeli su tu da zle osobe
skrenu na pravi put.
Anđeli su osobe koje vole druge.
Anđeli su ljudi koji
spašavaju svijet.
By: Lidya

Pjesma koja bi trebala svakoga potaknuti da i sam postane anđeo, širi smijeh i pomaže drugima, jer anđeli su tu, u nama...