06.01.2010., srijeda

Malo bolji

(c) gamene


Dobrodošli u novu godinu! Sjajnu i blještavu, potpuno novu i punu obećanja. Nadam se da ste uživali za praznike, družili se s voljenima, zabavljali se i uživali - svatko na svoj način i po svojim željama. sretan

A sad priznajte, kakve ste novogodišnje odluke donijeli? One standardne, pušenje, zdravlje, dijeta? Više vremena s obitelji, sklapanje novih prijateljstava, nove avanture i zabava, možda se to našlo na vašem popisu?

U studentskim godinama sam bila potpuno obuzeta Japanom - jezikom, ljudima, kulturom. Još uvijek sam prilično zainteresirana za sve što dolazi iz te nama daleke zemlje, iako više ne tako fanatično kao u ono doba.

Jedna od ideja koja mi je zanimljiva i zbog svog japanskog porijekla i zbog relevantnosti za ovaj blog je "kaizen". U prijevodu s japanskog to znači "napredak, poboljšanje", a u današnjem poslovnom svijetu je to sinonim za ideju neprestanog postupnog napretka. Dakle, svakog dana se u svakom pogledu trudimo barem malo rasti i biti bolji.

Često se odlučujemo za drastične korake - sutra prestajem pušiti, od ponedjeljka sam na dijeti, od danas više ne jedem čokoladu i slično. Japanski kaizen je na suprotnom kraju te osi, on ne zahtijeva velike, odlučne napore. Naprotiv, traži samo da se potrudimo mrvicu više nego jučer, da nešto napravimo malo bolje nego jučer. I da to ponovimo i sutra.

Zato ja od 1.1. ove godine nisam odlučila postati potpuno drukčija i naravno puno bolja osoba. Odlučila sam samo biti malo bolja od moje jučerašnje "ja".

Neka nam svima 2010. bude malo bolja nego 2009.! sretan

- 10:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #   |