02.10.2008., četvrtak

Da se pohvalim...

Ako se odlučite veselo započeti slučajne susrete, postoji jedna stvar koju obavezno uvijek morate "imati" - nešto čime se možete pohvaliti! Naravno, ne govorim tu o onom napornom hvalisanju kroz koje vam sugovornik (manje ili više uvijeno) poručuje da je bolji od vas. Ne, govorim o bilo kakvim pozitivnim iskustvima, događajima, stvarima, kojima se možete poslužiti da započnete razgovor.

Krasno je imati zanimljiv život pun pozitivnih iskustava koja se događaju kao sama od sebe, bez nekog posebnog truda. Ali u većini slučajeva se za takva iskustva moramo potruditi sami: planirati ih, istražiti, skupiti potrebnu opremu/znanje/ljude/sredstva, sprovesti planove u djela... Ponekad nam se dogodi i da zaboravimo dobre stvari koje nam se događaju, nekako ih smetnemo s uma u svakodnevnoj jurnjavi. Bilo kako bilo, potrudite se malo i nabrojite barem jednu (pozitivnu!) stvar s ovog popisa koja vam se dogodila u zadnjih mjesec dana:

- knjige koje ste čitali
- nešto što ste naučili (tečaj stranog jezika? satovi plesa? sastavljanje namještaja iz Ikee? nov recept za kolače?)
- događaji na poslu
- kulturno uzdizanje (predstave, filmovi, muzeji, izleti, putovanja...)
- osobne vijesti (rođenja, vjenčanja, odmor, selidbe...)

Ukoliko ste nabrojali manje od 3 stvari, morate poraditi na planiranju i ostvarivanju zanimljivijeg života. wink
- 08:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #   |  Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se