04.03.2012., nedjelja

Biznis

Nenadano je palo puno snijega. Bilo je to u siječnju i u prvoj polovici veljače. Neočekivano za velike količine snijega.
Padalo je cijelu noć, zemlja je bila posvuda zametena, na većini kontinenta. Promet u prekidima, vozili se nisu oni koji nisu uistinu morali, zaustavljena je opskrba hranom i namirnicama.

Ante se odmakao od prozora. Uočio je da dahom kroz nozdrve stvara izmaglicu na staklu, koja je polako već prelazila u kondenzirane kapljice. Radio je u privatnoj bolnici, opremljenoj hitnom pomoći i hitnim intervencijama, kao voditelj poslovnog sektora od te glavne bolnice i dvije manje ispostave u vidu stacionara s ljekarnom i s malom klinikom raznih specijalista, također s ljekarnom. U središnjoj građevini u kojoj se nalazio i njegov ured, imali su odjel hitne pomoći, operacione sale, stacionar, bolnička liječenja i sve ostalo što ide uz takve usluge.

Ponovo je pogled vratio na snijeg koji je vani padao po već obilnim količinama onoga na tlu. Promatrao je jednu stariju ženu kako se diže sa snijega i otire snijeg s kaputa, nakon što se posklizla i pala. Zagledavala je i opipavala lijevi lakat na koji je maločas pala.
Nasmiješio se i nakratko zatvorio oči.
Ponovo je pogledao kroz staklo - gospođa se udaljavala oprezno. Na drugoj strani ceste dva auta su se skoro sudarila zbog proklizavanja, iako su išli krajnje oprezno. Ceste se nisu posipavala, jedino je glavne prometnice tu i tamo prošla ralica.

"Bit će dobrog posla" pomislio je zadovoljno Ante, "samo da počnu lomovi, intervencije i liječenja".

Okrenuo se i krenuo revidirati popis narudžbi za hitni i operativni trakt s neskrivenim zadovoljstvom i spokojem na licu.
.
- 22:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #