uskopljehehehe

25.10.2005., utorak

EKSKLUZIVNO: Gornji Vakuf / Uskoplje dobiva Most A. Izetbegovića

Dok na državnom nivou traju oštre polemike oko davanja imena Alije Izetbegovića, prvog predsjednika predsjedništva BiH, najprije međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a potom i jednom reprezentativnom trgu u istome gradu, u našoj općini tiho, bez prevelike pompe donijeta je odluka da G. Vakuf/Uskoplje dobije Most A. Izetbegovića.
Ovakav način donošenja odluka ne samo da je efikasan, nego govori i o zrelosti političkih predstavnika ove općine da u miru i trezveno donose i najdelikatnije odluke, što G. Vakuf /Uskoplje izdvaja iz inertne bh sredine.
- Most neće odmah biti u upotrebi, ali unatoč tome moram reći da je budući Most veliki dobitak za sve nas, rekao nam je jedan od članova novoosnovanog društva «Most A. Izetbegovića».
No, mora se reći da ima i suprotnih mišljenja.
- Vi kako hoćete, ali nama to sve, jednostavno, ne miriše dobro, poručili su, navodno, iz međunarodne zajednice, ali nam tu informaciju niko od nadležnih nije htio ni potvrditi niti demantirati, pa se gotovo sa sigurnošću može zaključiti da će Gornji Vakuf/Uskoplje uskoro doista dobiti Most A. Izetbegovića.

Na slici: Most Alije Izetbegovića, maketa reprezentativnog zdanja kojeg bi trebala dobiti općina Gornji Vakuf/Uskoplje.
- 13:52 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.10.2005., srijeda

SENZACIONALNO: Osvježene stranice gornjivakuf.ne

Specijalni višečlani team koji je izradio i održava stranice gornjivakuf.net postigao je još jedan izvanredan uspjeh. Zalaganjem velikog broja članova ovoga team-a stranice su osvježene u rekordno kratkom roku: nije proteklo ni tri mjeseca od zadnje vijesti na ovim hvalevrijednim stranicama.
- U veoma kratkom roku uspjeli smo sročiti vijest od čak 139 znakova (uključujući i praznine), što je ugodno iznenadilo ne samo članove našega team-a, nego i brojne posjetitelje naših stranica, njih čak 13 (slovima: jedanaest),
- izjavio je jedan od aktivnijih članova team-a.
-
Ovakva dinamika objavljivanja vijesti na našim stranicama umnogome doprinosi boljoj informiranosti građana našega grada, to jest Gornjega Vakufa i – majku im ustašku – Uskoplja,
dodao je na kraju.

- 15:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga