uskopljehehehe

05.04.2011., utorak

PRONAĐI RAZLIKU

Enigmatika i razbibriga...


U moru crnih vijesti koje nas svakodnevno obasipaju, u rubrici Enigmatika i razbibriga donosimo vam trenutak predaha.
Naime, donje dvije slike samo su na prvi pogled iste. Međutim, ako bolje pogledate one se ipak razlikuju u pet detalja.
Pronađi kojih
!- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.09.2010., četvrtak

UDIRPDR uputio alarmantan poziv: Bošnjaci u što većem broju glasujte za Komšića

SDP po obrascu politike Slobodana Miloševića i Sejde Bajramovića, koja je izazvala raspad Jugoslavije, te velika stradanja svih naroda bivše Jugoslavije, žele istu sudbinu namijeniti i Bosni i Hercegovini. Rezultat te politike može biti samo i jedino raspad BiH i stvaranje tri neovisne države. Zar treba naglašavati da ih mi u potpunosti podržavamo u tome?


Zaprimili smo e-mail u kojem se pozivaju svi pripadnici bošnjačkog naroda s pravom glasa u BiH da na ove izbore izađu u što većem broju i isto tako, u što većem broju glasuju za Željka Komšića.
-Činjenica je da u BiH postoje ostaci jugokomunističke ideologije koju predstavlja Zlatko Lagumđija i njegov privatni Hrvat Željko Komšić koji, po obrascu politike Slobodana Miloševića i Sejde Bajramovića, koja je izazvala raspad Jugoslavije, te velika stradanja svih naroda bivše Jugoslavije, žele istu sudbinu namijeniti i Bosni i Hercegovini. Rezultat te politike može biti samo i jedino raspad BiH i stvaranje tri neovisne države. Zar treba naglašavati da ih mi u potpunosti podržavamo u tome?,
kaže se u priopćenju, te se dodaje:
- Masovnim opredjeljivanjem na ovim izborima za kandidata iz redova hrvatskog naroda, Vi, dragi susjedi, na najupečatljiviji način odbacujete Vama nametnuto mrsko ime Bošnjaka i vraćate se svojim hrvatskim korijenima.

Glasovanjem za Željka Komšića na predstojećim izborima, Vi, dragi susjedi, pored hrvatskih, nacionalnih, doprinosite ispunjavanju i modernih europskih ciljeva. U Bosni i Hercegovini na sceni su nacionalne stranke, a samo je SDP antihrvatska, zato glasovanjem za njihova kandidata, pored ovih uzvišenih, zadovoljavate i svoje najniže porive, a ništa što je ljudsko nije Vam strano, uči nas Željko Komšić, kandidat za predsjedništvo iz reda hrvatskog naroda. Zato ne razmišljajte: dajte svoj glas upravo njemu! Jer ako razmišljate tko zna što možete učiniti!
kaže se na kraju priopćenja UDIRPDR-a (Udruge dezertera i ratnih profitera domovinskog rata).- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.06.2007., subota

Alija skroz izbliza

Nedavno je u G. Vakufu održana promocija knjige "Ale izbliza", a istom prigodom postavljena je i izložba "Alija skroz, ali baš skroz, izbliza".
Kako stoji u katalogu izložbe "svaka od fotografija na ovoj izložbi predstavlja veliko Alijino djelo u svoj njegovoj dubini, pa poniranjem u izložene fotografije svaki posjetioc može dosegnuti srž Alijine neugasle misli..."
- 22:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.11.2006., ponedjeljak

Svim posjetiteljima uskopljehehehe.bloga želimo sretan, čak štoviše, presretan 27./27. novembar/studeni ili studeni/novembar

DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE"Ove godine, ovaj značajan datum igrom slučaja obilježavamo ponedjeljkom. Narod BiH zna da to nije dobro, ali isti taj narod zna i izići iz ove situacije: već iduće godine, javno to ovdje obećavam pred svima, slavit ćemo ovaj značajan datum u našoj istoriji/historiji/povijesti utorkom! Isto tako, naš narod se sjeća i onih slavnih dana, kada je 27. novembar/studeni ili studeni/novembar padao nedjeljom ili čak subotom! E to su bila vremena! Upravo na njima i na svemu onome što se desilo 27. 11. bilo koje godine mi moramo graditi svoju budućnost..."

Željko Komšić /Susjedić
- 00:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

25.10.2005., utorak

EKSKLUZIVNO: Gornji Vakuf / Uskoplje dobiva Most A. Izetbegovića

Dok na državnom nivou traju oštre polemike oko davanja imena Alije Izetbegovića, prvog predsjednika predsjedništva BiH, najprije međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a potom i jednom reprezentativnom trgu u istome gradu, u našoj općini tiho, bez prevelike pompe donijeta je odluka da G. Vakuf/Uskoplje dobije Most A. Izetbegovića.
Ovakav način donošenja odluka ne samo da je efikasan, nego govori i o zrelosti političkih predstavnika ove općine da u miru i trezveno donose i najdelikatnije odluke, što G. Vakuf /Uskoplje izdvaja iz inertne bh sredine.
- Most neće odmah biti u upotrebi, ali unatoč tome moram reći da je budući Most veliki dobitak za sve nas, rekao nam je jedan od članova novoosnovanog društva «Most A. Izetbegovića».
No, mora se reći da ima i suprotnih mišljenja.
- Vi kako hoćete, ali nama to sve, jednostavno, ne miriše dobro, poručili su, navodno, iz međunarodne zajednice, ali nam tu informaciju niko od nadležnih nije htio ni potvrditi niti demantirati, pa se gotovo sa sigurnošću može zaključiti da će Gornji Vakuf/Uskoplje uskoro doista dobiti Most A. Izetbegovića.

Na slici: Most Alije Izetbegovića, maketa reprezentativnog zdanja kojeg bi trebala dobiti općina Gornji Vakuf/Uskoplje.
- 13:52 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.10.2005., srijeda

SENZACIONALNO: Osvježene stranice gornjivakuf.ne

Specijalni višečlani team koji je izradio i održava stranice gornjivakuf.net postigao je još jedan izvanredan uspjeh. Zalaganjem velikog broja članova ovoga team-a stranice su osvježene u rekordno kratkom roku: nije proteklo ni tri mjeseca od zadnje vijesti na ovim hvalevrijednim stranicama.
- U veoma kratkom roku uspjeli smo sročiti vijest od čak 139 znakova (uključujući i praznine), što je ugodno iznenadilo ne samo članove našega team-a, nego i brojne posjetitelje naših stranica, njih čak 13 (slovima: jedanaest),
- izjavio je jedan od aktivnijih članova team-a.
-
Ovakva dinamika objavljivanja vijesti na našim stranicama umnogome doprinosi boljoj informiranosti građana našega grada, to jest Gornjega Vakufa i – majku im ustašku – Uskoplja,
dodao je na kraju.

- 15:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.09.2005., petak

Bogatstvo i raznolikost životinjskog svijeta Skopaljske doline

S indignacijom, pa čak i gađenjem, najenergičnije odbijamo sve one tvrdnje da smo u mjestima svoga boravka bilo čime utjecali na onečišćenje okoline, a sukladno tomu nismo ni na koji način utjecali na zdravlje ljudi, biljaka i životinja,
- jednoglasno su kazali predstavnici snaga svih FOR-ova koji su do sada boravili na ovim prostorima istaknuvši kako s gnušanjem odbacuju i sve insinuacije da je recimo, pojava raka na prostoru Skopaljske doline 700 puta češća nego prije rata.
U prilog svojim tezama predstavnici su prikazali i slajdove koji govore o bogatstvu flore i faune u BiH. Upravo ove fotografije, snimljene u okolici Uskoplja, najbolji su svjedok da, konkretno, u životinjskom svijetu nije bilo nikakvih genetskih promjena i mutacija, već da je riječ o izuzetnom bogatstvu i raznolikosti životinjskog svijeta kakvim se može podičiti malo krajeva u svijetu. Prenosimo samo dio ovih fotografija.
Prva slika prikazuje Padajućeg Ešastog Doljca – Salvetana. Ovi Salvetani, za razliku od Malog Račanastog Salvetana, vrsta su koja izumire. Izuzev ovih krajeva, živi još u zabačenim dijelovima Afrike i Dalekog Istoka. Osim u BiH, u Europi se najdulje zadržao na području Sjeverne Irske. Ljudi ga sve manje drže zbog njegove skupoće, ali i zbog nepredvidivog ponašanja.
Druga slika prikazuje Zlatastog eZdepastog Laguma. Veoma umiljata i u posljednje vrijeme u našim krajevima veoma raširena vrsta. Njegova je karakteristika da iz jednog dvorišta štiti i čuva sasvim petu kuću.

Na trećoj slici vidimo Dragajućeg Čovca. Također raširena vrsta, poznat je po tome što svojim osebujnim zamasima uspješno podređuju opće interese vlastitima. Zbog takve njegove dominantnosti omiljen kod svih osim kod onih koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini.
Senasti (po nekima: Slinasti) Hadžifejzan je vrsta papige, mada na prvi pogled ne izgleda tako (vidimo ga na slici br. 4). Pamti začuđujuće mnogo riječi, a osobito mu se rečenica: «Kukanjac, Kukanjac, ovdje vaš vojnik» urezala u pamćenje. Pokušava ju zaboraviti, ali u tome ne uspijeva, što ga pokatkad čini nervoznim, noćima ne spava, pa je moguća njegova skora mutacija u sovu.
- 13:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #

01.09.2005., četvrtak

Ždrimačani udišu pet promila

Zastupnički dom Parlamenta BiH usvojio je jučer Prijedlog zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama. Prema tom zakonskom prijedlogu ljubitelji alkohola morat će smanjiti užitak, jer je predviđena dopuštena granica alkohola u krvi za vozače tri promila.
Međutim, kako saznajemo iz povjerljivih izvora ovaj Zakon imat će i izuzetke. Naime, nakon dugotrajnih analiza tla, vode i zraka, određeno je da odredba o dopuštena tri promila alkohola u krvi vozača neće vrijediti za područje Ždrimaca, budući da, prema rečenim analizama, koncentracija alkohola u ZRAKU oko tog sela znatno premašuje dopuštena tri promila, to jest iznosi pet, a ponegdje se penje i na osam promila.
- 08:35 - Komentari (8) - Isprintaj - #

26.07.2005., utorak

Šta ko ima - ima

Na području naše županije još uvijek traje akcija Žetva, kojom se nastoji od građana prikupiti oružje koje nezakonito posjeduju. S tim u svezi policija je na plakatima postavljenim u javnim wc-ima dala preciznu definiciju oružja uopće, a potom i nezakonitog oružja. Kakvi plakati se nalaze u ženskim wc-ima nismo uspjeli doznati.
- 05:19 - Komentari (4) - Isprintaj - #

25.07.2005., ponedjeljak

Senzacionalno: Uživanjem alkoholnih pića do besplatnog goriva

Sjećate li se onoga vremena kada je Zada, nakon konzumacije rakije u jednoj uskopaljskoj gostionici pišao deterdžent, preciznije Faks helizim? Bilo je to neposredno nakon što je isti u svom vlastitom kupusu vidio klokana, pravog pravcatog, to jest prije nego što je u istom kupušnjaku vidio tigra, za kojeg se, doduše, kasnije uspostavilo da je doista bio Tigar, ali automobilska guma istoimene marke.
Mnogo je vremena prošlo od tada, mnogo se životinja izmjenilo u kupušnjaku, a ni pića u uskopaljskim gostionicama nisu kao što su bila. Naime, kako smo već rekli, nekada se pijući po uskopaljskim birtijama moglo uštedjeti za deterdžent, a danas se otišlo korak dalje: pijući u uskopaljskim birtijama možete uštedjeti za - gorivo. Ni manje, ni više!
Detaljnom analizom ustanovljeno je da nakon konzumacije (što dulje to bolje) originalnih pića iz jedne kupreške destilerije, uživatelj mokri, u stručnim krugovima, do sada nepoznati naftni derivat, koji je, iako nije po svim karakteristikama jednak nafti, u stanju pokretati motorna vozila. I na kraju, ali ne i najmanje bitno, dodajmo i to da je riječ o ekološkom, po okolinu potpuno neštetnom gorivu.


Na slici A.V. (56) iz Uskoplja, nakon jutarnjeg dolaska kući tankira svoj automobil.
- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2011  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se