uskoplje

17.05.2010., ponedjeljak

U Rami o psovci

Voditelji FSR iz Uskoplja u Rami


U subotu i nedjelju, 15. i 16. svibnja u "Kući mira franjevačkog samostana Rama - Šćit" u organizaciji Bosanskog bratstva Kraljice Katarine održan je seminar za voditelje FSR, na razini Nacionalnog bratstva FSR Bosne i Hercegovine. Sudjelovali su 42 sudionika iz 16 bratstava: Uskoplje, Tomislavgrad, Široki Brijeg, Sarajevo - Bistrik, Posušje, Oćevija - Vijaka - Olovo, Humac, Zenica, Visoko, Rama - Šćit, Rumboci, Bučići, Livno, Tolisa, Gračac, Vitez.
Moderator seminara, fra Mato Topić, duhovni asistent bosanskoga bratstva FSR, prvi dan seminara stavio je u tematski okvir "Psovka". Najprije je fra Pero Vrebac predvodio meditativno čitanje evanđeoskih tekstova na zadanu temu, a nakon toga fra Mato je održao predavanje na temu "Psovka". Poslije predavanja uslijedila je zanimljiva i korisna diskusija sudionika koji su naglasili kako je ovo tako važna a toliko zaboravljena tema susreta u našem narodu. Večernju misu i povečerje s krunicom predvodio je fra Pavo Vujica. Večernje druženje pripremio je ministar mjesnoga bratstva Ivan Šekelja u svojoj konobi gdje je sudjelovalo raspjevano bratstvo.
Drugoga dana zaustavili smo se na temi: "Nacrt statuta Nacionalnog bratstva FSR Bosne i Hercegovine". Predavač je bila nacionalna ministra s. Nives Kanevčev. Rasprava na tu temu ukazala je na potrebu što skorije dorade nacrta statuta i potrebe članova vijeća mjesnih bratstava za upoznavanjem formalno pravnoga okvira djelovanja mjesnih i regionalnih bratstava. Pučku misu na kojoj su sudjelovali sudionici seminara zajedno s ramskim pukom predvodio je fra Sreten Ćurčić, duhovni asistent Hercegovačkog bratstva FSR. Nakon ručka i razgledanja muzeja vratili smo se u svoja mjesna bratstva zadovoljni dobro organiziranim seminarom i dogovorom o slijedećem ovakvom susretu u organizaciji Hercegovačkog bratstva FSR u Međugorju, u studenom ove godine.

- 13:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Opis bloga

Linkovi

Lektira