08

nedjelja

siječanj

2012

Uroborus vas pozdravlja!

Planinarstvo nam je način života. Zajedno smo od ljeta 2010., kad se četvoro entuzijasta uputilo prema Lipi i Gorščici na Medvednici. Od tada pa do danas planinarimo predivnim planinama i gorama, uživamo u svježini i ljepoti prirode, u nezaboravnim vidicima, divimo se čudima prirode, u suncu i moru, potocima i pašnjacima, pazeći na svako stablo, cvijet i životinju.

Planinarsko društvo Uroboros je dobrovoljna, samostalna, interesna i izvanstranačka udruga građana planinara, ljubitelja planina i planinarske prirode, te prirodnih i povijesnih znamenitosti u planinama.

Ime označava stari antički simbol koji prikazuje zmiju ili zmaja koji jede vlastiti rep. Simbol je to koji predstavlja neprekinuti ciklus obnove života, vječni povratak, i predstavlja ciklus života, smrti i ponovnog rađanja, baš kao što se svake godine priroda rađa u proljeće, stasa ljeti, uživa u jeseni, da bi naoko umrla zimi, prije nego se opet pojavi sva cvjetna i mirisna u proljeće. To se jednostavnim rječnikom naziva besmrtnošću.

Iza nas su Medvednica, Samoborsko gorje, Strahinjščica, karlovački brijegovi, Hrastovička gora, Klek, Vražji prolaz, Hahlići, Snježnik, Kunagora, Velebit, planine i vrhovi riječkog zaleđa, Sisol, Tuhobić. Slijedi nam sve to, a potom i puno više, u ovoj novoj planianrskoj godini. Naše društvo djeluje u Zagrebu i u Rijeci i svi su pozvani da se priključe. Zajedno gradimo hrvatsko planinarstvo, zajedno živimo u sreći i zadovoljstvu druženja i planinarenja!

Na dobro vam došlo ljeto 2012!

Članovi PD Uroborus

vedran@qsport.info

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.