17.11.2009., utorak

Uređenje hodnika

Hodnik je mjesto gdje dočekujemo goste i prijatelje i zato je veoma važno da i njemu posvetimo dovoljno pažnje prilikom uređenja doma. U većini slučajeva, hodnici su male i tamne prostorije i zato ih zapostavljamo pretrpavajući ih nepotrebnim vješalicama, nabacanim cipelama ili papirima.

Prije svega je najvažnije da za hodnik odaberete svijetlu i toplu boja koja će oživiti prostor i učiniti ga malo većim. U igri su uvijek svijetle nijanse žute (ali ne presvijetle da zidovi ne bi izgledali „prljavo bijelo“ pri slabom svjetlu) ili narančaste, plave ili zelene.

Maknite nepotreban namještaj i kutije kako prostor ne bi izgledao pretrpano. Poigrajte se sa rasvjetom i ogledalima. Ako nemate posebnu ostavu ili sličan prostor za odlaganje stvari poput cipela ili starih papira, iskoristite ormar/poličar (etažer) umjesto klasičnih ormara za cipele (a oni su ionako „uvijek“ tamnije boje koja zatvara i prostor čini manjim).



Vrata (koja na klasičnom ormariću ipak čuvaju vašu privatnost) zamijenite dekorativnom tkaninom toplih i svijetlih boja koja će također pridonijeti vizualnom „otvaranju“ hodnika. Umjesto etažera možete koristiti i razne košare koje možete pretvoriti u korisno mjesto za odlaganje, ali i u atraktivan (i ne previše skup) komad namještaja.

Umjesto velike zidne vješalice radije iskoristite stajaću vješalicu koju uvijek možete pomaknuti ako vam se ne sviđa trenutno mjesto na kojem se nalazi.

Zidove ukrasite sa fotografijama ili slikama, ali pripazite da ne pretjerate. Uz slike, svakako će se u to uklopiti i malena zidna polica koju možete ukrasiti lončanicama, svježim, rezanim cvijećem ili aranžmanom od suhog cvijeća. Posebno je zahvalno suho mediteransko bilje koje i mjesecima (pa i godinama) nakon branja pomalo otpušta svoj aromatični miris (smilje Helichrysum italicum je idealna biljka za takvu namjenu).




- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ožujak 2010 (8)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (7)
Svibanj 2009 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Uređenje doma, kuće, dvorišta, savjeti, trendovi...




Dom je sigurna i mirna oaza i stoga je veoma bitno kako ćemo ga urediti, te koji su sve načini koji će nam omogućiti da to napravimo što ekonomičnije i povoljnije. Ne živimo svi u skupim četvrtima i nemamo na dohvat ruke poznate dizajnere ili savjetnike za uređenje interijera.
Srećom, danas postoji Internet kao moćno oružje koje nam uz malo volje i vremena može podariti mnogo korisnih savjeta i originalnih ideja. Ne moramo uvijek kopirati ono što vidimo da je aktualno u inozemstvu, bolje je takve zamisli prilagoditi našim prilikama, te ih na taj načini učiniti još zanimljivijim i upečatljivijim.
Mogućnosti su nebrojene, a mi jedino što moramo učiniti je uključiti naše osobno računalo, te krenuti u virtualni svijet uređenja našeg doma.



Free counter and web stats


















Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Hrvatske Web Stranice








Blogerica.com