12.11.2009., četvrtak

U iščekivanju Adventa

Približava se advent, pa se tako i police naših trgovina i supermarketa pune sa sve više šarenih i blistavih artikala koji će se koristiti za božićno ukrašavanje, a čija je kvaliteta ponekad upitna.
Iako je sloboda izbora i kupovine naše osnovno pravo, ipak bi bilo dobro proučiti i potražiti i drugačije metode za božićno ukrašavanje domova.

Ako se malo osvrnemo oko sebe, pronaći ćemo uistinu mnogo materijala i dodataka pomoću kojih ćemo, u malo uloženog truda i vremena, ukrasiti svoj dom na originalan način, a pri tom i uštedjeti po koju kunu. Osim uštede i odgovornog odnosa prema okolišu, ovo je idealna prilika da uključite i mlađe članove obitelji jer djeca uistinu obožavaju sudjelovanje u ovakvim aktivnostima.

Za početak pretresite kutije i ladice i potražite stare čestitke. Iskoristite ih za izradu božićnih ukrasa, figurica ili jedinstvenih kutija za poklone.





Girlande daju poseban ugođaj svakoj božićnoj jelci – iskoristite kokice (da…kokice) tako da ih nanižete na konac ili najlonsku nit. Možete ih kombinirati sa raznim bobicama (dobro se slažu sa crvenom bojom) ili sličnim raznobojnim materijalima. Napravite kokice (po mogućnosti bez masnoće i soli), te ih ostavite jedan da se „ovlaže“ – svježe kokice su previše krhke za nizanje.



Ukrase za božićni jelku možete napraviti i od ostataka ukrasnih vrpci ili perlica za izradu nakita.





Bademi, orasi, rafija, juta, ostaci ukrasnih papira, kamenčići, papirnate vrećice, perlice za nakit, grančice, svijeće, sušeno voće, stari gumbi…



Uz malo truda se veoma lako može napraviti podulji popis alternativnih i inovativnih materijala za ukrašavanje. Granica je samo vaša mašta, a ako još uz to imate i pristup internetu, imate uistinu veliku šansu da predstojeće blagdane pretvorite u kvalitetno druženje s obitelji, umjesto da završite iscrpljeni od pred-božićnih i post-božićnih jurnjavi i deprimirani radi povećeg minusa na tekućem računu i kreditnim karticama.


- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ožujak 2010 (8)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (7)
Svibanj 2009 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Uređenje doma, kuće, dvorišta, savjeti, trendovi...




Dom je sigurna i mirna oaza i stoga je veoma bitno kako ćemo ga urediti, te koji su sve načini koji će nam omogućiti da to napravimo što ekonomičnije i povoljnije. Ne živimo svi u skupim četvrtima i nemamo na dohvat ruke poznate dizajnere ili savjetnike za uređenje interijera.
Srećom, danas postoji Internet kao moćno oružje koje nam uz malo volje i vremena može podariti mnogo korisnih savjeta i originalnih ideja. Ne moramo uvijek kopirati ono što vidimo da je aktualno u inozemstvu, bolje je takve zamisli prilagoditi našim prilikama, te ih na taj načini učiniti još zanimljivijim i upečatljivijim.
Mogućnosti su nebrojene, a mi jedino što moramo učiniti je uključiti naše osobno računalo, te krenuti u virtualni svijet uređenja našeg doma.



Free counter and web stats


















Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Hrvatske Web Stranice








Blogerica.com