30.05.2009., subota

Školjke kao inspiracija

Svatko od nas je barem jednom donio školjke kao suvenir kada se vraćao s mora. Neke smo podijelili prijateljima, neke su se „izgubile“, ali većina ih leži u nekoj staroj kutiji koja skuplja prašinu ispod podesta ili u smočnici.
Samo nekoliko školjki na stolu u dnevnoj sobi može u potpunosti promijeniti izgled prostorije, a ukrasite li na staru krpenu torbu vašim morskim suvenirima, ona će postati originalni modni hit.

Ukrašavanje stola
Sredinu stola možete ukrasiti tako da u poslužavnik stavite jedan sloj pijeska i po njemu rasporedite školjke, svijeće i suhe morske trave (ili neki sličan materijal).
Ako imate običaj jesti na otvorenom (možda u dvorištu, a malo veći sretnici na obali mora) umjesto klasičnih držača za stolnjak upotrijebite školjke. Uzmite stare, otvorene školjke (spojene), provucite kroz njih nekoliko juteni konopac i svaku od njih zavežite (tako da jedna nit konopca na svakom svom kraju ima zavezane školjke),te ih rasporedite po stolu u ravnomjernim razmacima. Stolnjak vam neće više bježati radi vjetra, a imat ćete i pristojnu dekoraciju na stolu na kojeg možete (a i ne morate) staviti dodatni ukras – ponekad su dovoljni i bogati i šaroliko ispunjeni tanjuri.


Od Nedavno ažurirano


Osim držača stolnjaka, školjke mogu poslužiti i kao originalne posudice za sol i papar. Ipak, obratite pozornost da školjke nisu previše glatke i oble jer će se onda sadržaj prosipati. Najbolje se već malo okamenjene školjke, ili školjke poput kamenica.

Flickr

Ukrašavanje prostorije
Osim što se sa školjkama mogu kombinirati na tisuće različitih i jedinstvenih okvira za slike, stalaka za svijeće ili samo jednostavnih potpurija, školjke možete upotrijebiti i za izradu trakica za vrata. Jednostavno skupite sve svoje blago na jedno mjesto, odvojite one kojima je more već načinilo rupice, i na špagu (ili traku rafije(liko)) vežite školjke u ravnomjernim intervalima. Pričvrstite načinjene trake na komad letvice čija duljina odgovara širini vrata i objesite. Za tu namjenu vam može koristiti i letvica od starih trakica za vrata – s njom će rad biti još jednostavniji jer već posjeduje mjesta predviđena za vješanje na dovratak.

Ukrašavanje tekstila.
Bilo da se radi o stolnjaku, nad-stolnjaku, torbi ili marami, nekoliko pužića ili školjkica može učiniti čudo. Uzmite običnu, bijelu platnenu torbu (koju ste ionako mislili baciti jer se takve više ne nose) i, koliko je potrebno, priljepaka ili sličnih konusnih školjaka (one se većini slučajeva razbiju na takav način da su idealnog prstenastog oblika koji se lagano prišije na platno). Prije nego što zašijete školjke, rasporedite ih po torbi da vidite koji vam se dizajn najviše sviđa. Kada ste sigurni da želite određenu kombinaciju, prišijte školjke debljim, tapetarskim koncem. Stegnite ga čvrsto da školjke ne ostanu labave.

image hosting by http://www.99phost.com/

Ovo su samo neki od prijedloga u kojima možete pronaći inspiraciju za ukrašavanje vašeg svakodnevnog života, a osim što će te uljepšati dom, riješit će te se balasta koji godinama skuplja prašinu u nekim tamnim kutovima

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

  svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2010 (8)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (7)
Svibanj 2009 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Uređenje doma, kuće, dvorišta, savjeti, trendovi...




Dom je sigurna i mirna oaza i stoga je veoma bitno kako ćemo ga urediti, te koji su sve načini koji će nam omogućiti da to napravimo što ekonomičnije i povoljnije. Ne živimo svi u skupim četvrtima i nemamo na dohvat ruke poznate dizajnere ili savjetnike za uređenje interijera.
Srećom, danas postoji Internet kao moćno oružje koje nam uz malo volje i vremena može podariti mnogo korisnih savjeta i originalnih ideja. Ne moramo uvijek kopirati ono što vidimo da je aktualno u inozemstvu, bolje je takve zamisli prilagoditi našim prilikama, te ih na taj načini učiniti još zanimljivijim i upečatljivijim.
Mogućnosti su nebrojene, a mi jedino što moramo učiniti je uključiti naše osobno računalo, te krenuti u virtualni svijet uređenja našeg doma.



Free counter and web stats


















Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Hrvatske Web Stranice








Blogerica.com