stefica cvek u raljama nyc

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (2)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (2)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (3)
Veljača 2007 (1)
Siječanj 2007 (8)
Prosinac 2006 (5)
Studeni 2006 (6)
Listopad 2006 (3)
Rujan 2006 (2)
Kolovoz 2006 (3)
Srpanj 2006 (3)
Lipanj 2006 (2)
Svibanj 2006 (5)
Travanj 2006 (6)
Ožujak 2006 (8)
Veljača 2006 (6)
Siječanj 2006 (11)
Prosinac 2005 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Ako ste zeljni znanja, gladni informacija, novih spoznaja,i iznad svega volite ucit...ovde ce vam bit dosadno.


"There are many things to think about,
but nothing to worry about”
MK


Rodena u Splitu, ne zivim u Splitu, a jos sam ziva
ovo sam negdi vidila,i mislim da je steta da se ne salje dalje

Linkovi
Slobodna
Radio Dalmacija
Za Split
Voice of America
Economist
NYTimes

ako ti nije dosta, emajliraj me
pazivamo@yahoo.com



Ako zelis vidit koliko si udaljen, priblizen ili povezan
sa drugim blogom klikni ovde

20.10.2006., petak

Honey, moramo pricat danas!!


Zvoni telefon danas na poslu:

- Ljube ocemo u kino danas? - pita Z.
- Mogli bi.- vrime sugavo, ionako nemamo sta radit..
- A sta cemo gledat?
- E pa ne mogu sad o tome pricat..
- Znam, sef ti je blizu, citao sam to na blogu.
- ?!?!





- 20:49 - Komentari (9) - Isprintaj - #

13.10.2006., petak

Sodoma i Gomora


Jel ima neka poslovica tipa; ko se hvali, brzo mu se o glavu obije ili ko bi gori sad je doli, ili neka tako prigodna?
E nakon hvalospjeva u proslom postu, a nema tome ni 10 dana, zadesila nas je prava sodoma i gomora. Kad kazem nas mislim na nas u firmi, a kad kazem sodoma i gomora mislim sef. Dragi sef se preselija iz kancelarije u "cubicle" kraj nas. Sad mi sidi odma preko "zida"!! Zamisli tog uzasa..nikad u svojoj radnoj karijeri nisan imala sefa koji sidi stol do mene!

Srica sta mi ne vidi ekran niti sta radim na kompicu!.Ah sve mi se cini da nece vise bit visenja po netu kako sam znala, nema vise pricanja na telefon, nema vise grupnog emajlisanja..svrsija je kurbin pir! Kad se samo sitim da sam sa starog posla sve poslove radila. Lako sta sam svoje privatne gluposti radila, nego sam i novi posa nasla, skolu, stan, auto, sta god je tribalo se sa posla radilo, i to sve preko telefona i neta!! Sad moram bit mirna ka bubica i jos radit!! Ma nije meni cak ni problem radit kad bi imala sta radit, nego se moram pravit da imam nesto za radit!! Postajem George Costanza !! Sta znaci da cu morat tipkat ka luda sa ove strane ne bi li ispalo da ja nesto pametno radim, morat cu buljit u ekran ozbiljne face da misli kako proucavam vazna financijska izvjesca i morat cu se motat okolo sa snopom papira ispod ruke, a u biti iden u wc popravit sminku, i morat cu mrtva ozbiljna pricat na telefon !! ahhh..gotovo je sa mojim bezbriznim danima, izgleda da cu sad vidit kako izgleda pravi posa. Ka sta je rekla jedna bivsa prijateljica (zato i je bivsa) "vidit ces ti kad pocnes PRAVI posa radit" ?!!? Evo ga, pravi, da praviji ne moze bit, od krvi i mesa sa druge strane cubicla !! ahhhh!!
- 21:14 - Komentari (8) - Isprintaj - #

08.10.2006., nedjelja

Moja OOUR part II

Kaze druz Milic radi prilog o Americi, pricam s mamom na telefon I ona kaze Milic radi prilog o Americi, prija zove I kaze evo ga seta po Lexington avenue di smo I mi bili..a kad je Druz jos reka da se prilog daje u terminu kad i Big Brother pomislila sam; Ima nade za nas.

Pa kad vec Milic radi prilog o Americi ajde da I ja pokusam dat par skica za okvir. Kad smo bili doma (opet ja!) svi su nas sazaljevali tipa: Culi smo mi kako se tamo puno radi? A ja I dragi nismo mogli sebi doc do cuda...doduse mi mozda nismo pravi primijeri; ali smo zato dokaz da svak nade ono sta mu pase.

Prvo da opisemo kako izgleda z.-jev radni dan, njegov je laksi. Dragi radi za firmu koja je clan jakog sindikata, sta znaci nema zezanja s njima. Sitite se da su poceli od Hoffe pa ce vam sve bit jasno. Radni dan pocinje od 7 ujutro, u 9 do 9;15 imaju takozvani coffee break, onda rade do 12, od 12 do 12:30 imaju rucak. Nakon kojeg rade do 2:30 jer radni dan zavrsava u 3;00. Strah me je pitat koliko od sveg ovog radnog vremena je zapravo aktivna radja.

Sad moja firma. Doduse moji aktivni citaci znaju da je ovo relativno novi posa, tako da sam jos u fazi ucenja. Kako sam ja poznati radoholicar, (ovo bez ironije, mozda tako ne izgleda, ali dalmatinstvu usprkos, ja volim radit ) jedan dan sam isla sefu rec da ovo ovako vise ne moze, pa ja nista ne radim I samo se dosadujem.A dragi sef meni kaze;
- Pa kako ne radis, radis, vidim da primas I odgovaras na emailove?
- Ma da, ali nista ne ucim.
- Ucis, ucis, ali ti I ne znas da ucis. – poentira on.
Hmmmm pa necu se ja sad prepirat s njim, ali valjda ja znam jel ucim ili ne ucim..

Eh da, skrenula sam sa teme.dakle moj radni dan. Ja imam “europsko” radno vrijema…radi se od 9 do 5. Na poslu imamo kuhinju di svak sebi pravi kavu (koju naravno firma placa) tako da se kava ispija do 9.30 uz pregled Slobodne Dalmacije I domace stampe (u mom slucaju, sta ameri rade u to vrime, ne znan, mozda cak I rade) e onda se radi do rucka. Rucak je od 12 do 1. Kako ja inace radim za firmu koja se bavi consultingom, a zna se da se u tom slucaju moramo nalazit sa klijentima, onda se ruckovi znaju produzit I do 3. Nakon rucka se radi do 5. Nekad se ostane I duze, ali to su iznimne situacije, a ne pravila. E da, ako se slucajno more ic na veceru sa klijentima, koja zna potrajat I do kasnih vecernjih sati, to je prekovremeno. Jednom prilikom smo imali hitni sastanak di nam je bilo objasnjeno sta se smatra prekovremeni rad. Ako idemo na poslovni put i letimo avionom, a ne radimo na projektu nego citamo novine to se ne moze smatrat prekovremeno, ali ako smo tokom leta citali poslovni materijal, e to je onda prekovremeno. Nama mozda ovo zvuci smisno, jer ko normalan ce rec da je cita novine, ali Ameri su (nevjerovatno ali istinito) jedan naivan narod.

Doduse moram dodat na kraju, moja firma je malo ekstremna, I poznati smo ko country club u tim nekim poslovnim krugovima, ali mislim da smo vise pravilo nego izuzetak.
Pravi uvid u rad moje firme sam dobila prije par dana. Naime ovih dana je u fazi arhiviranje, I samo se o tome pricalo. Ja sam mislila da ce to bit rovovski posa od par dana jer treba te puste papire stavit u kutije, pa oznacit dokumente koji se ne mogu unistit, pa sve popisat da jednog dana znas u kojoj kutiji je taj papir i sto cuda da bi ta papirologija trunula u nekom skladistu. E ozbiljno sam se preplasila kad su nam rekli da na dan kad pocinje arhiviranje mozemo doc u rebama (trapericama za unutrasnjost Hrvatske) da nebi unistili I zaprljali odijela. Kad je napokon dosa I taj strasan dan, ispalo je da jedino sta imamo napravit je odsetat do polica di se drze stari dokumenti I na ladice zalipit papir TO BE ARCHIVED jer ce doc kompanije koja je iznajmljena da to napravi za nas!! I sad imamo vec sedmicu dana 10 ljudi koji se motaju po katu I slazu sve u kutije, arhiviraju I nose u skladiste, a mi kukamo kako je sve to tesko bilo arhivirat??!



- 17:46 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>