srijeda, 09.04.2008.

Godišnjica smrti Mirjane Glavnik

Delegacija Udruge oboljelih od karcinoma Sisak obilježit će u subotu, 12. travnja 2008. godine u 11,00 sati na gradskom groblju Viktorovac polaganjem vijenca godišnjicu smrti svoje prve predsjednice Mirjane Glavnik.

Podsjetimo se, Mirjana Glavnik u svega nekoliko mjeseci podlegla je zloćudnoj bolesti – karcinom pluća. Ali u tom kratkom periodu borbe sa opakom bolešću smogla je snage da javno svjedoči o štetnim utjecajima industrijskih postrojenja na ljudsko zdravlje u gradu Sisku te je tim svjedočenjem podigla Sisak, ali i cijelu Hrvatsku na noge. Svjesna stanja u kojem se nalazi zadnjim atomima snage inicirala je osnivanje naše Udruge s ciljem da se borimo za oboljele i zdrave, a posebno naše mlade Siščane koji dolaze iza nas.

Mirjana Glavnik ostat će zapamćena što je svojim odvažnim istupima otvorila novu stranicu brige o zdravlju građana Siska.

Pokojna predsjednica Mirjana Glavnik ostavila je veliku prazninu i bol svima nama, ali i poticaj da njenim idejama i započetim djelima nastavimo borbu koju je ona započela. Svim raspoloživim sredstvima zalagat ćemo se za bolji život oboljelih osoba od karcinoma u Sisačko-moslavačkoj županiji i usmjerit ćemo svu svoju snagu i znanje da osiguramo zdraviji život u ovom gradu – za nas, našu djecu i buduće naraštaje.


Predsjednica

Ankica Katuša

- 13:37 - Svjedoci i ti! (0) - Ispis - #