srijeda, 30.01.2008.

Donacije

Udruga oboljelih od karcinoma Sisak
Stjepana i Antuna Radića 20
44000 Sisak

Žiro Račun: 2484008 – 1104135908
Matični broj: 2196883

Mob. 091 289 0289
091 289 1289

E – Mail: uok.sisak@gmail.com



U cilju poboljšanja uvjeta rada i djelatnosti napisali smo dopis koji ćemo poslati nekim gospodarstvenicima, ustanovama i sl. s molbom da nam daju, po mogućnosti neku donaciju kako bismo mogli kvalitetnije i učinkovitije djelovati i pomoći našim članovima:


Poštovani,

Udruga oboljelih od karcinoma Sisak, osnovana je na inicijativu grupe građana, većinom oboljelih, u Sisku, 7. veljače 2007. godine. Započeli smo sa 40-ak članova, dok sada imamo oko 300 članova.

Ubrzo nakon osnivanja Udruge, 12. travnja 2007. naša predsjednica i jedna od osnivačica Mirjana Glavnik podlegla je teškoj bolesti i napustila nas zauvijek.

Nažalost, nije gospođa Glavnik jedina članica Udruge, a da ne spominjemo mnoge druge građane Siska koji su nas napustili zbog karcinoma. Redovito nam se javljaju obitelji ljudi; koji iako nisu pristupili našoj Udruzi zbog razno- raznih razloga u svojim srcima i dušama vapili su za pomoći kako njima, iako su bili pri kraju, na izmaku života, tako i ljudima koji ostaju živjeti na ovim prostorima, posebno strepeći za živote svojih najmilijih.

Radimo u vrlo teškim uvjetima, još uvijek nemamo ni prostor ni telefone. Zbog toga bili smo prisiljeni kupiti dva mobitela za Udrugu jer članovi Udruge kao i mnogi zainteresirani nisu bili u mogućnosti stupiti u kontakt s nama. Te brojeve možete pronaći na blogu Udruge, na kojem se trudimo redovito ažurirati podatke, ali vjerujte to nam je jako teško zbog gore navedenih problema.

Od travnja prošle godine prikupljamo medicinsku dokumentaciju oboljelih kako bismo sa tim podacima mogli kvalitetnije obaviti našu najvažniju zadaću – zatražiti kod mjerodavnih tijela da se spriječi daljnje zagađenje okoliša kao i obeštećenje i pomoć oboljelima.

U tu svrhu potrošili smo dosta novca za odvjetnički ured koji vrši obradu prikupljenih podataka, a trebat će nam još dosta za podmirenje troškova za pregovore s predstavnicima zagađivača u našem gradu.

Temeljni cilj Udruge jeste pružanje pomoći oboljelim osobama u liječenju i ostvarivanju svih drugih prava.

Okupili smo vrlo dobru ekipu članstva, različitih dobnih skupina, a posebno bismo istakli mlade koji nam svesrdno pomažu, ali i daju nadu u bolje sutra jer mladi predstavljaju okosnicu razvitka u svakom društvu.

Uvjereni smo da ćemo svojim radom doprinijeti poboljšanju kvalitete života i zdravlja u našem gradu.

Raduje nas svaka pažnja i pomoć bilo koje vrste pojedinaca, udruga i drugih te nam daje novu snagu i osjećaj da u ovim teškim trenucima nismo sami.

Obraćamo Vam se ovim putem da nam, u okviru svojih mogućnosti, pripomognete svojim prilogom kako bismo lakše ostvarili svoje ciljeve - da se smanje tužne povorke ispraćaja na posljednje počivalište uzrokovane karcinomima i sličnim bolestima,da naš grad u prvom planu može sa ponosom isticati svoje povijesne, kulturne i prirodne vrednote, da Sisak bude grad zdravih i sretnih ljudi, grad razdragane mladosti sa svijetlim pogledom u budućnost.

Predsjednica
Ankica Katuša

- 12:55 - Svjedoci i ti! (0) - Ispis - #