petak, 07.12.2007.

Priča o Luki


Neki članovi naše Udruge dobili su mail koji je pobudio njihovo zanimanje pa ga tako i mi prenosimo u cjelosti.

Znate li kako je imati 14 godina? Znate li kako je imati 14 godina i imati tumor? Ne moći voziti bicikl, ići u školu, igrati se, „divljati“ po školskim hodnicima, skijati ili trčati…..?

Luka Čehulić zna. Luka je učenik 8 b razreda osnovne škole „Granešina“ i boluje od Ewingova sindroma, iste bolesti koja je pogodila Terrya Foxa i Anu Sršen. Od 2005. liječi se na dječjoj klinici u Zagrebu, gdje je prošao brojne, najveće i bolne pretrage i kemoterapije. Trenutno se zbog svog krhkog zdravstvenog stanja nalazi u bolnici na terapiji, gdje prima lijek AVASTIN čija jedna, njemu potrebna doza iznosi čak 14.000 kuna. Iako je teško bolestan, Lukin duh se ne predaje – optimizam i vedrina ovog malog junaka njegovo su oružje u borbi za ono što mi ostali, uzimamo zdravo za gotovo.
Ozdraviti i živjeti normalnim životom četrnaestogodišnjaka za Luku je najveća i jedina želja. Želja koju mu svi mi možemo pokušati ostvariti – pomoći mu u liječenju i nabavi lijeka koji mu je nužno potreban. Ukoliko ste u mogućnosti financijski pomoći Luki, najljepše Vas molim da to učinite na žiro račun njegove majke Melite Čehulić pri ERSTE STEIERMAERKISCHE BANK broj 2402006-1031262160-3101496733 ili se možete obratiti direktno Lukinoj mami Meliti na broj mobitela: 098/783-649.

Neka od Lukinih razmišljanja: „…. Kažu da smo posebni, heroji, ali nitko nas nije pitao želimo li to biti. Bog zna što čini i zašto, zato ja „trčim“ maraton nade jer želim stići na cilj i ozdraviti. Smijem se, družim i učim koliko mogu jer jednog dana bit ću dobro i ponovno će me veseliti svako jutro. Otići ću u Pariz i posjetiti Disneyland, a onda ću zagrijati školsku klupu i postati netko.“

Najiskrenije i od srca se u Lukino ime zahvaljujemo svima koji će mu na bilo koji način pomoći da ozdravi. Najmanje što svatko od nas može učiniti je poslati ovu poruku na što više adresa u svom imeniku i tako pomoći Luki da ostvari svoje snove i postane netko!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ovdje možete vidjeti isti taj tekst na web stranicama Lukine škole, ukoliko ste možda u nedoumici da li je tome zaista tako.

- 17:27 - Svjedoci i ti! (1) - Ispis - #