četvrtak, 20.09.2007.

Nagrade i pogrde

U dvorani Županijske komore Sisak u utorak, 18.9.2007. održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak s početkom u 12 sati.
Na toj sjednici INA je dobila priznanje Gospodarske komore Sisak vezano za postrojenje odsumporavanja Claus koji još prema našim saznanjima ne radi.
Pritom su u uvodnom dijelu citirane riječi Nadana Vidoševića koji je „popljuvao“ udruge jer one „ograničavaju razvoj“.
Kako na području grada Siska postoji samo jedna jedina udruga koja od samog svog osnutka „vodi rat“ s INA Rafinerijom Sisak, jasno je da je gospodin Vidošević tim riječima implicirao na našu Udrugu.
Navodnu izjavu gospodina Vidoševića nećemo ni komentirati jer za razliku od dotičnog gospodina, ne želimo osporavati i „pljuvati“ po njegovom radu proteklih godina. Ipak smiješno je da je INA dobila priznanje za postrojenje kojega vjerojatno bez naše inicijative i inicijative ostalih ekoloških udruga iz Siska, pa i šire ne bi ni bilo. Dakle postavlja se pitanje kako je Udruga oboljelih od karcinoma usporila razvoj INA Rafinerije Sisak.
Nikada nismo tražili da se INA zatvori, dapače to i ne želimo jer bi puno naših sugrađana ostalo bez posla, samo smo molili da INA konačno nešto poduzme protiv zagađenja koje uništava građane Siska i okolice.
Ovim priopćenjem želimo, ukoliko se dokaže da su uistinu citirane riječi gospodina Vidoševića, javnu ispriku za osuđivanje rada naše Udruge, koja se od samog osnutka, unatoč gubitku mnogih članova i dalje bori za svoje ciljeve i za ciljeve svih građana Siska.

- 16:24 - Svjedoci i ti! (0) - Ispis - #

Humanitarna Piramida

Image and video hosting by TinyPic

U srijedu, 19.09.2007. u humanitarnoj emisiji Piramide, prema našim informacijama, sakupljeno je oko 100.000,00 kn za Udrugu oboljelih od karcinoma Sisak.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli svojim pozivima i SMS porukama.

Posebno zahvaljujemo Marijani Petir, HRT-u, Željki Ogresti i producentskoj kući Castor Multimedia koji su se odrekli svog dijela zarade za našu i druge Udruge.

- 12:32 - Svjedoci i ti! (1) - Ispis - #

ponedjeljak, 17.09.2007.

Kad jaganjci utihnu

U utorak, 18. rujna 2007. godine održat će se konferencija za novinare pod nazivom "Kad jaganjci utihnu".

Image and video hosting by TinyPic

Unatoč mnogim obećanjima državne institucije kao i nadležne službe INA Rafinerije nafte Sisak do danas nisu učinile nikakav pomak u pogledu smanjenja onečišćenja okoliša u gradu Sisku. Prikrivanje podataka o oboljelima od malignih bolesti u Sisku, pokoje lažno obećanje, sve učestaliji oproštaji na gradskom groblju od dragih nam osoba i dalje su naša svakodnevica. Sama tema ove konferencije pokazuje nam kakva je uloga Rafinerije Sisak. Nažalost možemo je usporediti sa dr. Hannibalom Lecterom koji je bio pametan i inteligentan čovjek koji je mogao čovječanstvu dati tako mnogo, ali on je radije otišao drugim putem. Da, nažalost INU možemo usporediti sa tim poznatim filmskim kanibalom jer iako ima i sredstva i mogućnosti da pomogne u boljitku građana Siska, ona čini upravo suprotno, trujući ih svakodnevno i „jedući“ ih iznutra. Baš kao kanibali.

Na konferenciji će govoriti predsjednica Županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir i zamjenica predsjednice Udruge oboljelih od karcinoma Sisak Ankica Katuša.

- 12:47 - Svjedoci i ti! (0) - Ispis - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se