četvrtak, 10.05.2007.

Otvoreno pismo ministru dr. Nevenu Ljubičiću



Sisak, 9. svibnja 2007.

Primili smo Vaš dugoočekivani odgovor vezano uz podatke o broju oboljelih od malignih bolesti u Sisku za period 2000. – 2006. godine koje smo tražili početkom veljače ove godine.
Na našu žalost, kao što smo i očekivali, Vaš odgovor nam nije dao tražene podatke.
Smatramo da se i dalje zatvaraju oči pred problemima građana Siska, kako onih oboljelih tako i zdravih. Iz Vašeg pisma nije razvidno kada ćete nam dostaviti podatke o broju oboljelih od karcinoma u Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji kao niti da li imate rješenje za ublažavanje ove strašne situacije.

Obzirom da nam ne ostavljate druge mogućnosti odlučili smo se da hrvatskoj javnosti prezentiramo u cijelosti Vaš odgovor:

„Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za razdoblje od 2000-2005. godine, podaci o morbiditetnoj i mortalitetnoj slici Siska i Sisačko-moslavačke županije u usporedbi s podacima Hrvatske vezano uz maligne bolesti zahtijevaju dodatna istraživanja, obzirom na strukturu stanovništva među kojima dominira starija populacija i velik broj doseljenih iz drugih područja Hrvatske i susjednih zemalja“.

Ovim putem Udruga oboljelih od karcinoma Sisak još jednom Vas poziva da nam dostavite podatke o broju i vrstama oboljenja od karcinoma u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji u što kraćem roku kako bismo mogli pomoći svojim građanima te doprinjeti smanjenju povećanja broja novooboljelih čiji se je broj prema podacima iz 2004. godine popeo na vrtoglavih 901.


Ankica Katuša, zamjenica predsjednice

- 23:57 - Svjedoci i ti! (1) - Ispis - #