Unrel

13.07.2007., petak

Jason X (2001)

Trailer
Režija: James Isaac
Scenarij: Todd Farmer
Uloge: Kane Hodder,Lexa Doig,Chuck Campbell,Lisa Ryder,David Cronenberg,Peter Mensah,Melyssa Ade...
Žanar: Sf ,akcijski,horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Jasona su ponovno ulovili i zarobili ga, no zbog nemogućnosti da ga unište, namjeravaju ga smrznuti i staviti u hibernaciju dok ne smisle rješenje. No, druga organizacija želi njegovo tijelo zbog regeneracije i Jason se oslobađa da bi na kraju ipak završio zamrznut. I opet oživljava u 25 stoljeću u svemirskom brodu gdje se nalaze mladi studenti željni seksa, gruntovi i kiborg žena Kay-Em 14. Jason se probudi i počinje rock and roll masakr u svemiru.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Radi se o desetom djelu legendarnog Friday the 13th serijala. Razlika ovog nastavka je što je radnja prebačena u space kao npr Hellraiser 4 i Leprechaun 4. Mnogi fanovi Friday the 13th pljuju po ovom filmu zato što ima preglupu priču i scenarij. Slažem se s njima da je su scenarij i priča glupi , no sam film je prezabavan. Ja kažem da pogledate film ,ali da ne razmišljate puno jer ima dosta gluposti u filmu. Ali ni same gluposti nisu loše, par puta sam se nasmijao na njih. Režija je po meni solidna. Svakako redatelj uspjeva zabaviti publiku i dobro izvodi akcijske scene. Akcija je bolja nego u večini filmova horror žanra i dobra je za sam akcijski žanar. Gluma je preloša. Čak i ja koj se ne kužim u glumu vidim da glumci nemaju blage veze ,no koga briga kada film nije ozbiljan. Od glumaca ću istaknuti David Cronenbergov cameo na početku filma , Kane Hodderovu četvrtu i najbolju izvedbu kao Jason u cjelom serijalu. Sam Jason u ovom djelu izgleda prejebeno, no vrhunac filma je dok se na kraju pretvori u napredniju verziju Uber-Jasona koj izgledao kao neka mješovina robocopa i terminatora. Sama ideja o Uber-Jasonu nije puno iskorištena , no meni to ne smeta. Killova ovdje ima 28. Večinu su izvedeni brzo tako da ih Jason razrzreže ili šakama razbije(no i to je zabavno bilo za gledat),a ostatak killova su super. Imamo razbijanje zamrznute face,lika kojega baci na veliki odvijač, lika kojega prereže na pola, lika kojega raskomada i scena kada ubije cure u vreči za spavanje ( sama scena je maznuta iz 7 djela ,ali ovdje je bolje izvedena i zabavnij). Specijalni efekti su ništa posebno s obzirom na godinu i budget filma.

Jason x je prezabavan film. Preporučam ga , ali predlažem da gledate bez puno razmišljanja jer ima puno gluposti . Samo sjednite i uživajte u akciji, glupostima koje vas nasmijavaju i killovima .
Ocjena 4/5

- 10:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2007 (20)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Evo još jednog bloga za recenziju filmova . Recenziram razne filmove ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- sranje
2- podnošljivo
3- dobro
4- vrlo dobro
5- odlično

Linkovi

Filmovi