Filmash

30.09.2007., nedjelja

Cobra (1986)

Trailer
Režija: George P. Cosmatos
Scenarij: Paula Gosling,Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone,Brigitte Nielsen,Reni Santoni,Andrew Robinson,Brian Thompson,John Herzfeld...
Žanar: Akcijski,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Mariona Cobrettij zvan Cobra , je najopasniji policajac u čitavoj Americi, nosi čaćkalicu u ustima, ima kobru na pištolju,auto koji ima turbo,skoro nikad ne skida cvikse,nosi kožne rukavice i ne podnost ničija sranja. On je policajac koj dobija samo usrane poslove i uvjek ih rješi da netko završe mrtav, pa zato se svađa često sa svojim šefom i ima problema s medijama. BTW u gradu vlada panika zbog ubojce kojeg nazivaju Nightslasher,jer noču ubija žrtve svojim nožem. Nightslasher i njegova ekipa sve rade dobro dok ih ne otkrije slučajem žena zvana Ingrid. Ta žena je zbog toga u velikoj opasnosti,jer ubojce ne žele da se otkriju niihove namjere, pa je žele ubit, no njima je nažalost na put stao Cobra koj mora zaštititi Ingrid i rješiti Nightslasher slučaj na svoj način.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Dok sam pogledao ovaj film kao klinac negdje sa 7 godine bio mi je odličan , jednostavno legendaran film. A sada dok sam pogledao film prije četri dana samo mi je ostao legendaran film , ali to ne znaći da je loš uradak dapaće Cobra je vrlo zabavan film. Najveći problem je priča. Priča se fura kao neki triler u trenutcima, no na kraju ništa osobito ne otkrivamo u njoj. Negativci su slabo razvijeni i kolju ljude zato da uspostave novi svjetski poredak. Znači priča je sranje,no u ovom filmu akcija i par dobrih scena pojedu priču. Akcijskih scena ima puno i scene su odlčno snimljene ,dosta nasilne i ne previše eksplozivne kao u Rambu 3 ili komične kao u Commandou . Fan sam Sylvester Stallone ,no on nažalost je često drven u nekim filmovima, ovdje je bio ok. Nije trebao puno pričati i glumiti , većinom je izgledao cool i rekao par dobrih one-linera. Ostala glumačke postave je bila prolazna(cool mi je bilo vidjeti Andrew Robinson u filmu budući da su mi Dirty Harry i Hellraiser super filmovi). Redatelj ovog uratka George P. Cosmatos je režirao isto zabvan nastavak Rambo 2 i odličan film Tombstone, no kako god čovjek je dobar redatelj i ovdje obavlja dobar posao(šteta jedino što je umro s vremenom). Za pohvalu u filmu je i soundtrack,paše uz atmosferu i način snimanja,no ipak nije nešto što bi si skinuo s interneta i slušao.

Cobra nije previše pametan film jer ima glupu priču,no ima puno cool scena i dosta akcije,pa je zabavan film ako se ne shvati previše ozbiljno. Svakako preporučujem film fanovima akcića poput Commando i Rambo nastavaka.

Ocjena 4/5

Zanimljivosti i ostalo
-Dok je Sylvester Stallone pristao igrati glavnu ulogu u Beverly Hills Cop (1984) dosta je vremena proveo u popravljanu scenarija i imao namjeru da film bude nabrijani akcić,no studijo nije mogao priuštiti njegove zahtjeve za film. Na kraju je odustao od Beverly Hills Cop filma i svoje ideje iz scenarijka prebacio na ovaj film.
-Auto 1950 Mercury koj je Cobra vozio je zapravo jedan od auta koj posjeduje zvjezda Sylvester Stallone.
-Andrew Robinson i Reni Santori su radili prije 15 godina zajedno u filmu Dirty Harry. Reni Santoriev lik Gonzales se čak zove jednako u Dirty Harry i Cobri. Zanimljivo je još da je Cobra kao i Dirty Harry policajac koj dobija poslove koj nitko drugi ne želi. Ovo je pomalo rip off Dirty Harrya, no ajde kao da je išta orginalno.
- Nightslasher je ubijao "Kobra" nožem
- 19:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

27.09.2007., četvrtak

Vampires 2: Los Muertos (2002)

Trailer
Režija: Tommy Lee Wallace
Scenarij: Tommy Lee Wallace
Uloge: Jon Bon Jovi,Cristián de la Fuente,Natasha Gregson Wagner,Arly Jover,Darius McCrary,Diego Luna...
Žanar: Akcijski, Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Jedan od lovaca na vampire Derek Bliss u lovu je na "gubitnike" u srcu Meksika,kada ga tajanstveni klijent šalje u novu misiju, u društvu skupine ubojca ,među kojima je i Zoey,koja možda je,a možda i nije jedna od ne-mrtvih. Derek kreće u lov na krviločne ubojce čiji broj raste sve brže,i vampirova močna vladarica ima svoje vlastite planove za ubojce.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Orginalni Vampires su bili zabavan i cool mix horrora i vestena, a što se tiće nastavka da vidimo, ovaj put je drukčiji redatelj, druga glumačka ekipa,manji budget i film ide direktno na DvD( nije dobar znak). Sveukupno zbilja nisam oćekivao puno od filma , a nisam ni puno dobio. Priča je ista kao i u prvom filmu, opet imamo uber vampira kao negativca samo što ovaj put ima sise(žena je), priču o crnom križu koj omogućuje vampirima da hodaju po suncu i jednu ženu u timu lovaca koja se polako pretvara u vampira i povezana je s vampirom. Osim iste priče neki dijalozi i djelovi u scenariju bi isto mogli biti bolji i nedostaje humora iz orginala. Redatelj Tommy Lee Wallace je učinio solidan posao kao redatelj, ako pogledamo da nije ima neki velik budget. Sami kadrovi kamere su dobri , akcija pristojna i sviđa mi se scena kada komadić papira ide u kantu za smeće(vi koji ste gledali vjerojatno znate kaj mislim , a vi koji niste vidjet ćete ako ikad pogledate film), ali fali malo onaj western ugođaj orginala i njegova režija je slaba usuprot Carpenterovoj(redatelj orginala). Bon Jovi (dosta poznati pjevač kojega nešto malo slušam , dobra mi je pjesma Living on a Prayer) nije niti do koljena jebenoj faci James Woods(glumcu koj je glumio u orginalu) , no ajde ispao je nekak cool na kraju. Moram priznat da ima zanimljiv tim lovaca na vampire: "ima 16 godišnjeg meksičkog klinca, svečenika koj je ujedno lovac na vampire(ja ga još zovem Van Damme svečenik, taj lik bi mu mogao biti brat),jakog crnca sa puškom i neku šminkericu koja je polu vampir"(jebote koj tim).

Makar je film imao dosta toga negativnog moram priznat da sam i dalje uživao, film mi nije bio dosadan pa valjda može poslužiti da se ubije jedan sat i pol, no ako želite pravi film o ubojcama vampira uzmite orginalan Vampires ili prva dva Bladea.

Ocjena 3/5

Zanimljivoti i ostalo
-Makar je John Carpenterovo ime na filmu ,on nije imo nikakve veze osim što je financirao i odobrio svom prijatelju Tommy Lee Wallace da snjimi nastavak.
-Tommy Lee Wallace je već snjimio film s vampirima Fright Night 2(napiso recenziju filma ispod)
-Postoji i Vampires 3 film koj izgleda da je skoćio s teme lovci na vampire, na dvoboj između vampira s radnjom u Tajlandu.Hmm pa možda pogledam film ubuduće, ali ni ovaj nastavak ne izgleda baš dobro.


- 10:27 - Komentari (5) - Isprintaj - #

22.09.2007., subota

Fright Night Part 2 (1988)

Trailer
Režija: Tommy Lee Wallace
Scenarij: Tim Metcalfe,Miguel Tejada-Flores,Tommy Lee Wallace
Uloge: Roddy McDowall,William Ragsdale,Traci Lind,Julie Carmen,Jon Gries,Brian Thompson...
Žanar: Horror,Komedija
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Tri godine su prošle nakon što je Charlie s Peter Vincentom ubio vampira iz orginala. Nakon tog događaja Charlie je poslan psihijatru koj ga s vremenom uvjerio da je sve to bil njegova mašta i da vampiri ne postoje. Pa tako Charlie živi opet normalnim životom sa svojom novom djevojkom Alex i uvjerava se da vampiri ne postoje. No na njegovu žalost u grad je došla nova banda vampira koju predvodi vampirica Regina,koja pokazuje interes za Charlia jer je ona sestra od Jerry (vampira iz orginala kojeg su ubili) i želi se osvetiti tako da ga pretvori u vampira da bi ga mogla mućiti vječno. Sad jedini koji može spasiti Charlia je njegov prijatelj iz prošlosti Peter Vincent čovjek s kojime je ubija vampire u prvom filmu i koj je tkz neustrašivog lovca na vampire, no nije baš je neustrašiv(kukavica blago rečeno).
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Orginalan Fright Night je uz Lost Boys najbolji film o vampirima iz 80-tih. Fright night je imao sve kaj čini film,ima je dobru priču, dobru glumu, odličnu režiju, dobre likove, dobar humor i dobru glazbu. Nastavci na odlične horror filmove često ispadnu loši, no Fright Night 2 je ok nastavak koj ne sramoti previše orginal. Jedna od jačih strana film je režija Tommy Lee Wallace. Čovjek je obavio dobar posao kao redatelj i uspjeo je uhvatiti šarm i magiju orginala. Glumačka postava je isto dobra. Iz orginala imamo jedino likove Charleya Brewster (kojeg je dobro odglumio William Ragsdale) i Peter Vincenta kod kojega je Roddy McDowall obavio super posao ,ali u orginalu je njegov lik bio više atraktivnije ,a ovdje je samo solidan.Ovaj put osim vampira imamo i jednog vukodlakano ,no nažalost taj lik je jebeno iritantan samo sam ćekao da ga netko ušutka,no imao je solidnih humorističnih crta i glumac koj ga je glumio je obavio dobar posao(ali kvragu i dalje je iritantan lik), još ima tu neku vrsta Frankenstaina samo što ima normalnu facu i jede crve. Same scene s vampirima su jako zabavne, dobro snimljene i u nekim trenutcima malo krvave. Problem filma je da po događajima je dosta sličan prvom filmu. Evo primjera, ovaj put su Peter Vincentu susjedi vampiri (a u prvom su bili Charleyu susjedi vampiri), i Charley opet otkriva za vampire tako da ih vidi kroz prozor da sišu nekom krv(u orginalu ista stvar) i obavjesti Peter Vincent (i on kao u prvom filmu mu ne vjeruje), onda odu na zabavu u susjednoj kući gdje Peter Vincent vidi da su mu susjedi vampir kroz đepno ogledalo( kao i u prvom filmu), onda imamo tu neku scenu plesa između Charleya i glavne vampirice(sama scena je vrlo slična sceni iz orginala gdje od Charleya djevojka pleše sa vampirom u disku) i sam kraj filma je da Peter Vincent i Charleyeva djevojka Alex idu u kuću od vampira da bi spasili Charleya da ne postane vampir(u prvom filmu je bilo obrnuto Charley i Peter spašavali djevojku da ne postane vampirica). Kao što vidite dvojka jednotavno je po scenama jako slična kao jedinca , jedina razlika je što su ovaj put obrnute uloge i to je glavni problem dvojke , film bi moga biti jebeni remejk orginalaburninmad. No ajde unatoč ponavljanjima i dalje je bilo zabavno.Još jedan mali problem filma mi je bila ljubavna priča između Charleya i njegove nove djevojke Alex. Sama ljubavna priča ako se mene pita je bilo malo dosadna u trenutcima.Još nikak ne kužim zakajta žena hoda sa Charleyem? Mislim lik kasni na spoj, želi se seksat s njom, ima blesavog prijatelja koj je lovac na vampire i odječa koju nosi je majke meni sranje. Zakaj ne ostavi tog šmokljana?

Sveukupno film bi mi možda bio odličan da nisam gledao orginal, jer problem je što film ima slične scene kao orginal. No ako sveukupno zbrojim ovo je pristojan nastavak i uživao sam u filmu. Film je bio je zabavan i imao dobrih kvaliteta poput režije,glume,dobrih specijalnih efekta(bolje nego ono CGI efekt sranje),solidan humor i legendarnu mjuz.

Ocjena 4/5

Od danas na dalje ću pisati zanimljivosti vezane za neki film

Zanimljivosti i ostalo
-Lik Evil Eda(jedan od vampira iz orginala) je bio ukljućen u nastavak , no Stephen Geoffrey nije htio ponovo odglumiti ulogu (rekao je a je bila premalena) i umjesto toga je glumio u filmu 976-EVIL.
-Jon Gries glumio je vukodlaka u još jednom u filmu The Monster Squad(nadam se da tamo nije njegov liki bio iritantan)
- Uhvatio sam jednu pogrešku u filmu. Dok glavna vampirca pokupi Charlyevog prijatelja u limuzini da mu isiše krv , ona se nalazi vani na suncu , čak ni ne nosi sunčane naučale. E takve glupe greške se ne rade u filmovima sa vampirimaburninmad
-Gene Warren Jr. je radio vizualne efekte za ovaj film i radi je vizualne efekte za prva dva Terminator filma.
- 17:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.09.2007., utorak

Skinwalkers (2006)

Trailer
Režija: James Isaac
Scenarij: James DeMonaco,Todd Harthan,James Roday
Uloge: Jason Behr,Elias Koteas,Rhona Mitra,Natassia Malthe,Kim Coates,Sarah Carter...
Žanar: Akcijski, Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Skinwalkers(vukodlaci) se djele u dvije skupine. Jedna skupina skinwalkers nisu jeli meso i dok je mjesec pun zakljućaju se da ne bi probali krv ,oni smatraju da su prokleti i ne žele biti vukodlaci. Druga skupina skinwalkersa love ljude jer su ovisnici o krvi i žele ostati vukodlaci. U centru same priče se nalazi dječak Timothy koj nije ni svjestan da će njegova krv postat ljek za ljećenje vukodlaka. Na njegov problem skupina skinwalkersa koju vodi Varek znaju gdje je dječak i žele ga elimiirat da ba mogli ostati vukodlaci, no samog dječaka čuvaju Timothyev ujak i ujakova obitelj koj su isto skinwalkersi i učinit će sve da zaštite dječaka i budu normalni ljudi.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Unatoć dosta lošim kritikama film mi je bio solidan i dosta zabavan. Ono kaj me privuklo da pogledam ovaj film je ideja Vukodlaci vs Vukodlacinjami. Priča s dječakom i nije loša ,no sam film na kraju nije baš ispao orginalan i dosta šteka priča u trenutcima. Gluma je u dosta drvena u nekim scenama, no sami likovi su solidni. Redatelj James Isaac ( redatelj zabavnog Jason x) obavi je solidan posao ,ali i on je u nekim trenutcima malo drveno režiro. Borba između skinwalkersa u filmu ima puno i većina akcije su okršaji vatrenim oružjem u njihovom ljudskom obliku, tek na kraju dobijamo borbu u njihovom vučijem obliku. Akcijske scene su bile zabavne ,no nisu mi bile baš uzbudljive i volio bi malo više krvi kod okršaja vukodlaka (film je zapravo bio izrezan iz rated R u PG-13. Sad nisam baš siguran, no mislim da sam nabavio rated R verziju to zakljućujem po sceni nabijanja noža u oko, scenama rezanja vratova , ali ništa od krvoproliča nije pretjerano kravo ,i ima kratka scena seksa u kojo se vidi malo gole kože ,ali ništa od malo sočnijih detalja kod ženeburninmad). Vukodlaci izgledaju pristojno, no ništa posebno ,oni iz Dog soldiersa(filma je i imao maniji budget) izgledaju puno bolje.

Skinwalkers nije remek-djelo vukodlak žanra kao The Howling,American Werewolf in London i Dog Soldiers, no zato je zabavan i dosta solidan film ,ako se ne traži puno.

Ocjena 4/5
- 20:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

13.09.2007., četvrtak

Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993)

Trailer
Režija: William Lustig,Joel Soisson
Scenarij: Larry Cohen
Uloge: Robert Davi,Robert Z'Dar,Caitlin Dulany,Gretchen Becker,Paul Gleason,Jackie Earle Haley...
Žanar: Akcijski, Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Policajac Matt Cordell opet se diže iz groba(zahvaljujući voodoo ritualu) i ovaj put traži curu. Za njega idealan cura treba biti ljepa,nježna i naravno mrtva. Nailazi na policajku koja je u komi i krivo optužena da je upucala taoca. No njegova ljubav ga dovodi u probleme sa nekim ljudima , a te probleme on rješava na svoj dobar način. Jedini dostojan koj mu stoji na putu je detektiv Sean McKinney.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Larry Cohen je opčenito dobar scenarist ,napisao je dobar scenarij za prošla dva Maniac cop filma i u današnje vrjeme je napisao scenariji za vrlo dobre trilere Cellular i Phone Booth, ali ovdje je jednostavno se zeznuo. Najveću zamjerku trojke imam na njegovu glupu priču koja uključuje voodoo ritual kojim Cordella vrate u život i slična sranja, da ne govorimo o policajki koju želi za ženu. Redatelji William Lustig i Joel Soisson su obavili pristojan posao. Akcija u ovom djelu ima dovoljno i akcija je sasvim dobra i to ćini film gledljivim. Osim akcije imamo i tu par solidnih ubojstva poput ubijanja doktora elektro šokomi i prženja face x-ray zrakama. Najače ubojstvo i scena mi je dok neka propalica dođe Matt Cordellu,pritom ne vidi njegovo lice jer je okrenut i počne vrjeđati murijake i govori da su murijaci ništa više nego ljudi koji se igraju kaoboja , a na to ga Matt Cordell baci u zrak,izvadi revolver i pogadi ga u zraku sa svih šest metaka iz revolveru (prezakon scenanjami).Robert Davi je opet bio solidan kao junak i u ovom djelu je puno više koristio svoje pištolje pri rešetanju negativaca, jedino mi je ljubavna priča između njega i lika doktorice Susan Fowler malo lame. Kraj filma je dosta zabavan ,ali malo me je nervirala odluka da opet zapale Maniac Copa. Zapalili su ga na kraju u dvojci ,pa mi se činilo kao ponavljanje, a drugo u završnoj potjeri je vozio auto zapaljen. Znam da je policajac zobij, ali i dalje mi je glupo da može normalno hodati 10 minuta i voziti auto bez ikakvog znaka slabosti ,i makar se ne kužim baš u mehaniku auta i dalje mislim da bi auto eksplodirao od benzina s vremenom ako se u njemu vozi zapaljeni zobij murijak.

Maniac Cop 3 nije loš film ,ali nije ni baš dobar. Rekao bi da je film ok zbog scena ubijanja,akcije i dosta količine zabave, ali filmu treba bolji scenarij. Film je još na kraju ostavio mjesto za četvrti nastavak, koj nije nikad napravljen i sigurno neće biti napravljen budući da je redatelj sva tri filma William Lustig sada vlasnik Blue Undergrounda(tvrtke koja se baci restauracijom i izdavanjem iznimno kvalitetnih DVD izdanja), a scenarist Larry Cohen postao još popularn zbog svojih scenarija za triler. Jedino kaj bi se moglo dogoditi je remejk prvog filma , ali ipak se nadam da nitko to nema u planu.

Ocjena 3/5
- 21:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.09.2007., ponedjeljak

Rambo III (1988)

Trailer
Režija: Peter MacDonald
Scenarij: Sylvester Stallone,Sheldon Lettich
Uloge: Sylvester Stallone,Richard Crenna,Marc de Jonge,Kurtwood Smith,Spiros Focás...
Žanar: Akcijski
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Joh Rambo odbija pomoči prijtelju pukovniku Trautman u Afganistanu kojeg napadaju Rusi, no na kraju ispada da su Trautman zarobili Rusi. Rambo ode u Afganistan kako bi spasio prijatelja. Na putu dobija pomoč od pobunjenika u Afganistanu.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Prvi dio Ramba je jedan od najboljih akcijskih filmova, Rambo 2 makar je dosta slab usuprot orginalu i dalje mi je solidan i zabavan nastavak. Rambo 3 je malo slabiji od dvojke ,no i dalje mi je bio ok za pogledat. Priča i scenarij nisu nekaj , sama priča nije nimalo zanimljiva i bilo je malo cheesy dijaloga, ali bilo je i nekih cool on-linera. Režija je dobra , same akcijske scene su kvalitetno snimljene(ali malo treba smanjit u eksplozijama). Prva polovica filma je imala par akcijskih scena i nešto elemenata drame, druga polovica je ništa više nego hrpa eksplozija i skidanja rusa sa mitraljezom ili lukom i strjelom i šoranje golim rukama. Akcije kao što sam rekao ima puno i dosta je nerealna ,no nije mi smetala nerealnost budući da sam uživao u akciji i ima tu par kul načina na koje Rambo ubija protivnike. Jedno me malo smetalo previše korištenja eksplozija od kojih me počela malo bolit glava(sigurno nisam gledao film u kojem toliko stvari eksplodira). Film ima par dobrih scena kao početak u kojem se Rambo bori na ulici sa nekim iz Tajlanda, stelt scena u kojoj upada u neprijateljevu bazu kako bi oslobodio prijatelja i postavio detonatore, borba sa Rusom,kratka scena u kojoj sa svojim popularnim oružjem lukom i eksplozivnom strjelom uništi avion i itd.

Ako tražite akcijski film sa pričom i dosta pameti tražite drugdje, jer Rambo 3 je samo solidna B akcijski film u kojem atraktivne akcijske scene vode riječ. Sveukupno jako sam uživao filmu, ali nadam se ipak da će dolazeća četvorka biti malo bolja. Opčenito filmu treba bolja priča i malo manje scena eksplozija.

Ocjena 4/5
- 11:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

07.09.2007., petak

Prince of Darkness (1987)

Trailer
Režija: John Carpenter
Scenarij: John Carpenter
Uloge: Donald Pleasence,Jameson Parker,Victor Wong,Lisa Blount,Dennis Dun,Susan Blanchard...
Žanar: Horror,Fantasy,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Svečenik umre i ostavi dnevnik i kutju sa kljućem. Jedan od svećenika pročita dnevnik i posjeti napuštenu crkvu gdje otkriva neku vrstu zelene tekućine zarobljenu u kapsuli ,tekućina izgleda da širi neku lošu vibru . Svečenik obavjesti svog prijatelja koj je profesor o toj tekućini, pa svećenik i profesor povedu sa sobom par svojih studenta u crkvu da prouće zelenu tekućinu. S vremenom otkriju da zelena tekućina je zapravo vragov sin , i da proročanstvo govori kada se sin probudi da će osloboditi svog oca. Kapsula počinje propuštat tekućinu i opsjednuti ljudi su okružili crkvu, pa studenti, svećenik i profesor se trebaju boriti da sprječe dolazak vraga i boriti za svoje živote , no na njihovu žalost neki od njih su već obuzeti zelenom tekućinom.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: John Carpenter mi je jedan od najboljih redatelja, čovjek je jednostavno snjimio odlične horrore, akciće i sf filmove u 80tima i 70tima, u 90tima je i dalje ostao odličan zbog Vampiresa i In the Mouth of Madness(ostali filmovi isto nisu bili za odbacit , ali ipak su bili slabiji od njegovih prošlih djela). Nažalost poočetkom 21. stoljeća nije se baš dobro održao zbog ok ,ali dosta slabog filma Ghosts of Mars, pa zbog neuspjeha tog filma nije već sedam godina režirao niti jedan film , no srečom sprema se za povrtak u karijeru sa filmom Psychopath(nadam se da neće biti loš). No dobro dosta priče o Carpenteru vrjeme je da recenziram jedan od njegovih filmova iz 80tih Prince of Darkness.
Priča filma je jako dobra,dosta orginalna i nije predvidljiva. Režija je odlična, Carpenter stvara napetost i jezu od početka do kraja, ne pretjeruje u krvavim scenama (jedina zbilja krvava scena je ona sa ženom bez kože), i jednostavan je pri korištenju kamere . Gluma je isto zadovoljavajuća, Donald Pleasenca je vrlo dobar u svojoj ulozi(ljepo ga je vidjeti da radi nešto drugo osim da naganja Michaela) kao i ostali glumci. Likovi su sasvim solidni i bilo mi je stalo do njih (što je rjetko u horroru),još jedna stvar koja mi se sviđa je da nisam imao blage veze tko će od likova preživiti i što će se dogoditi s njima u daljnim događajima. Glazba koju je Carpenter napravio u ovom filmu je isto vrlo dobra , ali ipak mi je malo slabija od galzbe iz njegovih drugih filmova.

Prince of Darkness je još jedno remek-djelo(makar se kritičari ne slažu s time) žanra od legendarnog redatelja Carpentera. Ako niste pogledali pogledajte, jer film ima puno kvaliteta od priče, do glume i režije.

Ocjena 5/5

- 16:52 - Komentari (3) - Isprintaj - #

03.09.2007., ponedjeljak

Maniac Cop 2 (1990)

Trailer
Režija: William Lustig
Scenarij: Larry Cohen
Uloge: Robert Davi,Claudia Christian,Michael Lerner,Bruce Campbell,Laurene Landon,Robert Z'Dar...
Žanar: Akcijski, Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Nakon što mu se u rijeci nije pronašlo tijelo, policajski ljubavni par uskoro na svojoj koži osjete da se Matt Cordell tj. Maniac cop vratio. Matt Cordell ovaj put želi pronaći kriminalce koji su ga ubili u zatvoru, i on to ne čini zbog toga što im želi to oprostiti. Na putu mu stoje jedino policajac McKinney i psihijatrica Susan.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Priča je ok ako gledamo da je film nastavak, svakako priča nije zanimljiva ni bolja od one iz prvog filma.Redatelj William Lustig je obavio opet dobar posao , solidno snimljene akcijske scene i par cool kuteva kamere ,jedino nedostaje malo horror elemenata iz prvog filma. Bruce Campbell makar ponavlja ulogu više nije glavni lik i nema ga u filmu puno, što je šteta jer mi se sada u dvojci nekak dopao(u jedinici nije). Novog glavnog junaka glumi Robert Davi koj obavlja dobar posao i solidan je junak u filmu. Ostali glumci su obavili solidan posao isto , gluma je svakako bolja nego u prvom filmu. Matt Cordella (Maniac Copa) ovaj put puno više vidimo i redatelj ne skriva puno njegovo unakaženo lice. Najače scene filma su na kraju dok Matt Cordell uđe u policijsku stanicu i ubije sve policajce i dok zapaljen ubija zatvorenike. Srečom film je više akcijski orjentiraniji od prvog djela. Osim spomenutog masakra u policiskoj stanici i kraja u zatvoru bile su mi dobre potjere sa autima.

Dvojka mi je malo lošija od jedinice, ali je dobar nastavak sa puno dobrih scena i film je malo zabavniji od orginala.

Ocjena 4/5
- 20:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (8)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Prije sam imao blog pod nick Unreal , no nažalost zbog problema s lozinkom koj nisam mogao rješiti sve je otišlo kvragu. Otvorio sam novi blog i stavio recenzije iz starog.

E sada da krenem o sebi. Recenziram razne filmove, ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- čisto sranje, nećete film pogledati ni do kraja

2- jako loš film,jedva podnošljiv

3- tako tako, da se pogledat

4- solidan i dosta zabavan uradak

5- odličan film koj ćete više od jednom pogledati

Blogovi koje čitam

Filmovi

Child's Play (1988)
Child's Play 2 (1990)
Child's Play 3 (1991)
Child's Play 4:Bride of Chucky (1998)
Child's Play 5:Seed of Chucky (2004)
Candyman (1992)
Crank (2006)
Creepshow 2 (1987)
Cobra (1986)
Die Hard 4 (2007)
Disturbia (2007)
Dirty Harry (1971)
Doom (2005)
Friday the 13th (1980)
Friday the 13th Part 2 (1981)
Friday the 13th Part 10: Jason X (2001)
Fright Night Part 2 (1988)
Gremlins (1984)
Gremlins 2: The New Batch (1990)
Ghost Rider (2007)
Vampires 2: Los Muertos (2002)
Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 2 (1981)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)
Heavy Metal (1981)
Highlander (1986)
Highlander II: The Renegade Version (1991)
Highlander III: The Sorcerer (1994)
Highlander: Endgame (2000)
Highlander: The Source (2007)
Highlander: The Search for Vengeance (2007)
Lone Wolf McQuade (1983)
Prince of Darkness (1987)
Predator 2 (1990)
Rambo III (1988)
My Bloody Valentine (1981)
Maniac Cop (1988)
Maniac Cop 2 (1990)
Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993)
Masters of the Universe (1987)
Mortal Kombat (1995)
Mortal Kombat: Annihilation (1997)
Waxwork (1988)
Warlock (1989)
Warlock: The Armageddon (1993)
Wishmaster (1997)
Wishmaster 2: Evil Never Dies (1999)
Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell (2001)
Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled (2002)
Wicked Little Things (2006)
Spawn (1997)
Skinwalkers (2006)
Shocker (1989)
The Rundown (2003)
Tango & Cash (1989)
The Punisher (1989)
The Protector (2005)
The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)
Texas Chainsaw Massacre III (1990)
They Live (1988)
The Batman vs Dracula: The Animated Movie (2005)