Ispovijedi ogorčenog uma lovca na vjetrenjače

ponedjeljak, 25.12.2006.

ŽIĆBO

Evo nam i Božića - kad prije!?

Mogu reći da je mirno prošao. Nije bilo čak ni puno petardi i popratnog eksplozivnog arsenala. To se ispucava na Novu. Pustite neka Božić bude miran. Hvala onima koji su se suzdržali.

Neću duljiti. Samo sam Vam htio zaželjeti sve najbolje i nadam se da ćete uživati u iznenađenjama ispod bora.

Sve najbolje!
- 01:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 19.12.2006.

U POTRAZI ZA ODGOVORIMA

Ideš! Koja je tema pokrenuta među plesačima – Amaryllian ni ne znaš što si pokrenula.

Vako: Trenutak navedena cura je na svome blogu (http://amaryllian.blog.hr/) navela jedno jaaaako interesantno pitanje. Pa bih vas molio da na brzinu pročitate post - ples i mozganje.

Jeste? Ajmo dalje. Dakle pitanje je kako plesači skuže da se međusobno sviđaju? Ideš! Kako ovo glupo zvuči pogotovo za ljude koji nisu plesači. Pojašnjenje - plesači su po prirodi perverznjaci (bez brige, samo na plesnom podiju, ali ima onih koji nastave). Ako i nisu bili, postati će sa vremenom – pogotovo salserosi. O čemu se radi? Da bi mogao plesati u skladu kako muzika zahtjeva, treba joj se znati u potpunosti prepustiti i pustiti da te nosi. Kada se to dogodi u paru, ples postaje toliko skladan, fluidan, lebdjenje, nešto drugačije, savršeno, trenutni (ali doslovno) bijeg iz ovoga svijeta i ulazak u potpuno novu dimenziju, stvaranje nove percepcije i otkrivanje novih osjetila. Jesam li pretjerao u opisu? Mislim da nisam.

Danas je plesni razvoj došao do te točke kada je počeo gubiti pravila (to pokušavaju prikazati u svakome plesnom filmu). Svi smo jednaki na podiju, nema razlika. Svatko se izražava na drugačiji način. Poput puzzli, neki dijelovi si ne pašu, neki skoro pašu, a neki savršeno – oprez, govorim samo o samo za plesu. Kada dođe do ovog zadnje navedenog, savršenog spajanja, plesačima je teško razlučiti što je plesna gluma a što pravi osjećaji. Aha, nemojte miješati plesnu glumu sa običnom glumom jer u plesnoj ima puno, puno više svojih osjećaja i moraš sebe dati da bi ga mogao izvesti. I u baš tome trenutku se našla naša Amaryllian.

Kako odgovoriti na to pitanje? Mogu se postavljati teze i teze (kao što je 1000 lica izbacio nekoliko i pokušao dati odgovor - http://1000lica.blog.hr/ - Danas sam... u dvojbi).

Na žalost ni ja neću odgovoriti na to pitanje. Neću ni reći da se to treba jednostavno osjetiti jer je to notorna glupost uz svu tu količinu osjećaja, glume i popratnog sadržaja.

Ali evo protupitanje (Amaryllian, ovo ti je odgovor): Jeste li sigurni da bi htjeli znati odgovor svaki puta? Da li bi se htjeli riješiti toga osjećaja, te nedoumice? Nije li na to dodatna motivacija i razlog za još, da bi se mogli još otvoriti, još prepustiti, još htjeti, još dati? Nije li baš to ples?
- 10:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 06.12.2006.

ZAMEO IH VJETAR

E ljudovi, ili se to samo meni čini ili stvarno nestaju postovi.

Ja sam uvjeren da sam napisao prije kojih mjesec, mjesec i po jedan post (iskreno, ne znam o čemu) i sada ga nema. I to nije prvi put!

A komentari! Otvorim ja blog, a kad tamo na zadnjem postu 9 (riječima - DEVET) komentara! Skoro me šlag strefio (kako bi moja mater rekla - da priznam, ljudi mi baš nemaju naviku komentirati). Otvorim ja kometare a samo u zadnja dva nešto piše, ostai su prazni, samo stoji tko ih je napisao. ?. A znam da su prije koji tjedan, prva dva-tri kometara bila ispisana.

Imam li ja samo problema s time ili nisam jedini? Što se dešava?

Usput ljudovi, sretan vam Sveti Nikola. Nadam se da ste pripremili čizmice (po mogučnosti čiste) i dobili neku vrijednu sitnicu. Ja jesam i sad sam sretan ko zadnji klinjo.

Uživajte!
- 10:10 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>