one-employed is BetterBlues...

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari(najbolji dio bloga) On/On

She's...
Diana Krall-the Queen of Jazz
...so beautiful;)

The look of Love

online
Online Casino
Image hosted by Photobucket.com

Words of wisdom:
I know you are here to kill me. Shoot, coward, you are only going to kill a man.

Che Guevara,
facing his assassin



No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.

Nelson Mandela
Long Walk to Freedom

Kutak za moj poetry trenutak



14.11.2006., utorak

Neka ostane Dobra...


Ljudskoj gluposti nikad kraja. „Dobar“ primjer je gradnja brane HE Lešće na kraju kanjona Donje Dobre. Dotična HE će pokrivati 1 % godišnjih potreba Hrvatske, ali će zato 52 metra visoka brana potopiti kanjonski dio Dobre u dužini od 13 km i pretvoriti ga u akumulacijsko jezero. Čitav riječni ekosustav bit će u potpunosti uništen! Dobra obiluje brojnim vrstama riba, jedno je od posljednjih mrijestilišta ribe mladice u Hrvatskoj, koje bi gradnjom brane bilo uništeno, kanjon skriva i brojne vrste beskralješnjaka. Litice kanjona Dobre stanište su brojnih biljnih i životinjskih vrsta. Dobra je inače najbolja rijeka za rafting u Hrvatskoj, a zahvaljujući teško pristupačnom kanjonu ostala je čista i sačuvana.
Gradnjom HE Lišće krše se i mnoge do strane Hrvatske u međuvremenu potpisane međunarodne konvencije, a studija utjecaja HE Lešće na okoliš rađena je 80-tih, kada su kriteriji zaštite okoliša bili puno niži. U kršku poroznu podlogu propast će golome količine građevng materijala, da da bi se betonom zatrpale rupe loše izabranog terena za gradnju HE.
To dovodi u pitanje i ekonomsku isplativost ove investicije.
Učinite barem jedan mali korak za Dobru da bi je i dalje gledali ovakvu, a ne da se pretvori u ovo!. Dođite u srijedu 15.11.2006. u 18h na tribinu Zelene akcije, Frankopanska 1. Dovoljno je Dobra da to zaslužuje! :)



Posjetite link:

Crorivers


- 20:06 - Drop a line or two (4) - Stavi na papir - #

12.11.2006., nedjelja

Cezare, dugujes mi 4274 eura, zapisi si to....

Photobucket - Video and Image Hosting


Kako su Rimljani pisali brojeve veće od 3999? Stvarno kako? Svi smo učili rimske brojeve u osn. školi, ali nema većeg broja od M (1000), a po pravilu ne mogu vise od tri ista slova tj. rimska broja ici zajedno, znaci ne može se pisati MMMM. Netko me je to pitao, a trebalo mi je par sekundi da nađem odgovor. Naravno da postoji način, a sve je lijepo objašnjeno ovdje, čak ima konverter arapskih brojeva u rimske, sve je lijepo objašnjeno i sa primjerima. Lako nama s internetom i googlom danas. Kad se sjetim kako je bilo nekad dok nije bilo interneta. Koliko je onda trebalo vremena, za pronaći sličnu informaciju! Ako je ne bi našao u općoj enciklopediji, onoj smeđih korica, iz '67. koju većina nas ima kod kuće, i ako sveznajući susjed ne bi znao ništa o tome, slijedio bi odlazak u lokalnu knjižnicu, a nakon toga eventualno i hodočašćenje do Sveučilišne. Sve u svemu, puno gnjavaže uz upitan uspjeh. Danas je srećom sve klik-away od naše radoznalosti:)


- 15:47 - Drop a line or two (5) - Stavi na papir - #