Najbolje ljetne pjesme

Mene jadnoga ljeto još uvijek pere unatoč tome što za točno 8 dana kreće novih 9 mjeseci čamljenja u žutoj kući s ponekim rešetkama i u kojoj su sada čak i zidovi žute boje. Simbolično ili ne, nije bitno. Tako se posljednjih dana znam često opuštati uz fenomenalne ljetne pjesme od kojih su mi neke još donedavno bile nepoznate. Uz nadanje da ću i Vas, moji cijenjeni čitatelji uspijeti malo opustiti i zabaviti prije kraja svima nam najdražeg godišnjeg doba, objavljujem nekoliko meni osobno ponajdražih ljetnih hitova još od 60-ih pa naovamo. Novih pjesama neće biti budući da se meni povraća od današnje takoreći glazbe. Ajd mi navedite neke današnje zvijezde koje se glazbeno mogu uspoređivati s dolje navedenima. Ne ide baš, jel'da? I da, znam da bi bilo bolje da sam ovaj post objavio na početku ljeta, ali kao što sam rekao, ljeto me pere na masno i to jednako sada kao što je bilo 01.07. tako da vas molim za oprost. Pjesme redam kako mi padaju na pamet i nemaju veze s top listom.

1. Eddie Cochran - ''Summertime blues'' (lyrics)Ova pjesma prerano preminulog Eddiea datira iz 1958., traje vrlo kratko, no sigurno je jedna od najpoznatijih ljetnih. Mnogi drugi izvođači su je obrađivali do dan danas, a najpoznatija obrada je ona od The Who koja je nešto dinamičnija i duža.


2. Beach Boys - ''California girls'' (lyrics)Uz legendarnu ''Surfin USA'' ovo je najpoznatija pjesma legendi koji su se proslavili upravo albumima s tematikom ljeta i surfanja na američkim plažama. Klasik.


3. The Ramones - ''California sun'' (lyrics)Kalifornija je jako zahvalna ljetna tema. Ova pjesma također ima više obrada, prvu u izvedni Rivieras, ali ova od Ramonesa je meni najbolja. S tematikom zabave i samo zabave po ljeti, ova pjesma je jako, jako pozitivna.


4. Katrina and the Waves - ''Walking on sunshine'' (lyrics)Sa sjajnog istoimenog albuma gore navedene new wave grupe, ova pjesma je jedna od onih koja vam u prvom slušanju uđe u uho. Ja ne kužim ljude koji se neprestano i neprestano žale na vrućine, pa bili oni i penzioneri.


5. Grease - ''Summer lovin'' (lyrics)Grease iliti po naški Briljantin (kako god da se piše) je zasigurno jedan od najpoznatijih i najboljih glazbenih filmova, a ova pjesma je jedna od najslavnijih iz istoga. Ako još igra u zagrebačkom kazalištu Komedija, preporučujem da odete pogledati.


6. Monkees - ''Daydream believer'' (lyrics)Meni omiljeni Monkeesi osim svima poznate ''I'm a believer'' imaju i ovo. Na prvo uho, ovo nije ljetna pjesma, ali proučite malo tekst, uđite u njega, razmislite...il nemojte ništ, whatever. Dovoljno je poslušati.


7. Loving Spoonful - ''Summer in the city'' (lyrics)U prošlom postu ste mogli uživati u Cockerovoj verziji, ali ova je original. Ako živite u gradu, a ne idete na more, evo vam ljetne himne.


8. Bryan Adams - ''Summer of 69'' (lyrics)Evo jedne nostalgične. Većina vas se vjerojatno '69 nije ni rodila, ali uzmite godinu po želji u kojoj vam se dogodilo nešto slično situaciji iz pjesme. Odličan ritam odličnog autora za kraj ove liste.


To bi bilo sve. Nadam se da ste našli nešto dobroga i kvalitetnoga. I još jednom moram pitati: Može li se današnje smeće od glazbe koje većinom stvaraju menadžeri mjeriti s starijim izvođačima?


26.08.2007. | 11:49 | 11 Glasova naroda | Ne trosi boju, slaba nam je ekonomija | Link me! Link me! | ^

Uživanje u ljetu, kad odjednom pedofiliLjeto, makar na mahove bilo i bablje, je u gradu. Savršeno vrijeme za izlazak u grad i promatranje djevojki u ljetnim haljinama, zajebanciju u sportsko - rekreativnim centrima tipa Jarun, obično izležavanje na travi i ne pisanje bloga. Yup, jednostavno nemam volje za pisanje u zadnje vrijeme pa tako od mog povratka s mora niste mogli ništa čitati što zbog klime, a što zbog nedostatka volje i inspiracije. No, vijest koju sam pročitao danas ujutro me potakla na novo pismeno online obračunavanje s razno-raznim bandama ovog svijeta, konkretno pedofilima. Tim bolesnicima ovo nije prvi put da su tema jer sam na pret(pred?) prošlom blogu već osuo drvlje i kamenje na nizozemsku pedofilsku stranku u osnivanju, a ovog puta pozornost mi je privukao događaj iz Francuske o kojemu možete nešto više pročitati ovdje.

Ako vam se ne da sve to čitati, znajte da je neki liječnik prepisao viagru čovjeku koji je prije puštanja na slobodu proveo punih 18 godina zbog zlostavljanja djece. Nakon što je izišao, prošlo je jako malo vremena da bi silovao petogodišnjaka. Liječnik se kune da nije znao o kome se radi i da smatra kako mu dosjei nisu potrebni pri liječenju kriminalaca. Na koncu se javio i podosta radikalni francuski predsjednik Sarkozy koji je najavio kemijsku kastraciju za francuske pedofile i pooštrenje ostalih kazni.

Idemo se prvo malo osvrnuti na ovaj slučaj. Veliko je pitanje kako je liječnik mogao biti tako nemaran i osuđivanom teškom kriminalcu pripisati lijek, a mogao se upitati što će to njemu. On tvrdi kako mnogi zatvorenici prije puštanja traže viagru da bi mogli raditi ''posao'' kako treba nakon svih tih zatvorskih godina. OK, ali zar se to može raditi bez ikakvih, pa makar najmanjih provjera? Silovatelji i pedofili su sve prisutniji u kaznionicama diljem svijeta i poznato je da se većina teško riješava prijašnjih navika. Kada netko odmah nakon puštanja iz zatvora zatraži lijek protiv impotencije, definitivno bi se morala provjeriti kriminalna prošlost dotičnih. Ako ne sa strane liječnika, onda svakako sa strane odgovornih za takve situacije. Ovo je apsolutno jedna vrst nerada i nemara koji je za posljedicu imao, eto, uništen život jednog malog dječaka.

Osim kemijske kastracije, Nicholas Sarkozy traži i guljenje pune kazne zatvora, elektronski nadzor i smještaj u bolnice pod posebnim mjerama sigurnosti. Pohvalno u svakom slučaju, pogotovo ako se zna da su u mnogim zemljama svijeta kazne za pedofile i silovatelje stvarno smiješne. Slična je situacija i u ljubljenoj nam 'Rvatskoj gdje su navodno kazne također male, iako je predložen zakon da bi se u slučaju nasilnog spolnog snošaja s djeteom, počinitelje kažnjavalo s kaznom i većom od 20 godina zatvora. Opet malo ako mene pitate.

Ako se za teške krađe u mnogim djelovima svijeta dobiva kazna od nekoliko desetaka godina, onda kazna od 20 za pedofile ne predstavlja ništa. U slučaju krađa, fizičke boli nema s obziorm da se krađe uglavnom vrše kad nikoga nema na mjestu događaja. Materijalna šteta je velika, ali kad je kradljivac otkriven, postoji mogućnost da je imovina još kod njega i da ju dobijete natrag ili da vam država sve nadoknadi na ovaj ili onaj način. Kod silovanja, nabije se trauma malom, nedužnom djetetu koji ništa o svijetu ne zna, a obilježen je jednom za svagda!!! Kako će ta mlada osoba, ostvariti kontakt s nekim tko će joj/mu privući pozornost u budućnosti?! Vjerujte mi kada kažem da bi ja pedofile gotovo izjednačio sa serijskim ubojicama kada su kazne u pitanju. Njihovo ubojstvo možda nije direktno, ali psihičko sigurno jeste. Ako već ne mogu pobrati iglu ili stolicu, može se izgraditi neka ustanova gdje će ti bolesnici biti smješteni bez mogućnosti puštanja pa neka ševe jedni druge ako moraju. Ili neka ih sve iskrcaju na pusti otok pa neka se snalaze!!! Jebo im pas mater...

Uz nadanje da će se kazne pooštriti, da ste uživali u Cockeru, da ćete vi mladi uspješno iskoristiti još ovih malo dana do škole i da ću početi češće pisati postove, pozdravljam vas.


21.08.2007. | 21:31 | 6 Glasova naroda | Ne trosi boju, slaba nam je ekonomija | Link me! Link me! | ^

Godišnjica

Evo mene preplanuloga nazad. U prošlom postu sam napisao da me neće biti mjesec dana, a možda i mrvu više, ali te mrve više na svu sreću nije bilo. Nažalost, ovo ljetovanje je bilo vrlo vjerojatno najgore u mom kratkom životu tako da mi je drago da sam se vratio. Svaki drugi dan živciranja oko razno raznih gluposti, rijetki dani kada sam imao kompanjone, u zadnji tren propale karte za Hajduk-Budućnost. Kruna svega je bio je bio pad u rijeku Vrljiku u rodnom selu mog starog. Tamo sam bio jedan jedini dan, ali dobro sam ga upamtio. Stajao sam metar od obale i promatrao djetinjasto naguravanje nekoliko poznanika. U jednom trenutku, jedan je izgubio ravnotežu, a kako je stajao pored mene, povukao me sa sobom tako da smo obadvojica završili u vodi čija je temperatura bila možda 19 stupnjeva. Nisam se izderao na njega niti išta slično, ali malo je falilo da taj pad bude iskra koja izazove ekspolziju. Inače, jučer sam s ostatkom familije na jedan dan otišao u Vodice i taj dan je bio najbolji na ljetovanju. Dogodine prije tog prokletog Splita idem u te iste Vodice na 2 tjedna pa makar sam sve morao plaćati.

Da prijeđem sad na temu. U prošlom postu sam najavio da je današnji dan prvi rođendan ovog bloga. Točno 04.08.2006. počeo sam pisati peti blog po redu bez prevelike nade. Kako je izgledala kronologija? Prvi blog sam otvorio negdje početkom 8. razreda, dakle prije 3 godine. Naletio sam slučajno na stranicu i probao se okušati u pisanju, no kako nisam baš bio upoznat s funkcioniranjem bloga samog, to nije dugo potrajalo niti je bogzna šta valjalo. Nakon toga se pojavio ''blog boom'' u kojem je masa ljudi, osobito tinejdžera, otvaralo blogove, a i ja sam pomislio da bih možda mogao ponovno pokušati. Krajem ožujka prošle godine sam otvorio drugi blog koji je također bio loš, a ukinut je za mjesec i pol zbog tehničkih razloga. Uslijedio je i treći, već bolji blog koji je doživio istu sudbinu, kao i četvrti, koji je opet bio loš.

Nisam odustajao, tako da sam prije godinu dana otvorio i peti blog, odnosno ovaj. U naslovu stoji ''4th edition'' pošto je onaj prvi izbrisan, a i ne računam ga. Od početka se bavim uglavnom događajima iz javnosti i obrađujem ih. Ima tu sporta, politike, showbiza, crne kronike, psiholoških analiza i dosta drugoga. Vlastite događaje također tu i tamo spominjem, no uglavnom samo u nedostatku boljih tema. Manje-više svi hvale moj blog. Pročitao sam dosta pohvala u komentarima od raznih osoba, a kritika, za divno čudo, gotovo da i nema, a ako ih i ima, to su one dobronamjerne. Na mail su mi pisali i ljudi sa Xportala, o čemu sam već pisao i također su izražavali zadovoljstvo. A to su već stručne analize, am I right? Na naslovnici sam bio dvaput i to samo u flash vijestima, a nisam na listama ''cool'' blogova. No, time se ne zamaram dok god vidim da su ljudi zadovoljni onim što čitaju, a niti ja nisam nezadovoljan napravljenim. To mi je dovoljno. Dizajn je i dalje tuđi. Ne da mi se raditi vlastiti, a sumnjam i da bih uspio.

Budućnost bloga je neutvrđena. Zasada znam da ću još pisati, no koliko će to trajati, pojma nemam. Do malog zasićenja je došlo, to je sigurno. Sve je teže naći teme, što se vidi i na učestalosti postova. U početku sam znao pisati i tri posta tjedno, da bi u zadnjih mjesec-dva bio sretan ako sam napisao jedan post u tjednu. Općenito, ljudi prestaju pisati blogove, a nema onakve navale kao prije godinu i nešto dana. Ostaje nada kako će se i to promijeniti i kako će ovaj blog doživjeti i drugi rođendan, a možda i više njih.

Na blogu sam stekao dosta internet prijatelja (bar ja njih tako vidim, ne znam je li ljubav obostrana) koje sada neću poimence nabrajati. Jedni su odlazili, drugi dolazili, neki bili tu cijelo vrijeme. Što se mene kao osobe tiče, ne mogu baš reći da mi je blog promijenio život. On je i dalje pomalo bezličan, dosadan i monoton. Ali, da sam sretan što je ovaj blog doživio godišnjicu s tendencijom dužeg trajanja, jesam.

Statistike:


Ukupno postova: 65
Prosjek postova po tjednu: 1.3
Prosjek postova po mjesecu: 5.4
Mjesec s najviše objavljenih postova: kolovoz, 2006. (10 postova)
Mjesec s najmanje objavljenih postova: srpanj, 2007. (1 postova)
Ukupno komentara ostavljenih na vašem blogu: 497
Prosjek komentara po postu: 7.6
Najviše komentara po postu: 16
Broj postova bez komentara: 0

BTW, ako nekog zanima, lijevo u boxu su vam MSN i myspace kojih dosada nije bilo.
Iđemo dalje.


04.08.2007. | 16:01 | 8 Glasova naroda | Ne trosi boju, slaba nam je ekonomija | Link me! Link me! | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvda ili ne?


Opis bloga i njegovog autora

Kao što i sam naslov sugerira, ovo mi je četvrti blog po redu. Dosada su svi u prosjeku trajali 2 mjeseca max, međutim, izgleda da je s ovim drugačije. Postoji od početka kolovoza 2006.-e uz pretpostavku da će tu biti još dugo. Teme su raznolike, možda i malo preozbiljne za moje godine. Ako tražite blogove sa smajlićima u svakom retku, tematikom tko je koga bario i tko je dobio jedan, a tko pet u školi, ovo nije za vas. S obzirom da se vrlo trudim za manje-više svaki post, volio bih da napišete svoje mišljenje u komentarima, po mogućnosti bez spamova.Inače, ja sam mladi (17) i perspektivni bloger koji živi prosječnim životom u jednoj prosječnoj obitelji u jednom prosječnom stanu u Zagrebu. Idem u gimnaziju, pokušavam se zabavljati kao i većina ljudi moje dobi, a u ono preostalo slobodnog vremena, ovdje pišem antologijske tekstove. Za ljubavni život me nemojte pitati (recimo da nisam baš perspektivan u svemu). Ali bit će bolje.

best of:
o teroristima
o seksualnom životu Hrvata
o poznatim Hrvatima
o (ne)igranju za reprezentaciju
o prebijanju turista
o tome kako smo i zašto uspješni
o šoping groznici
o rukometnom SP-u
o glazbi
o snimanju prilikom seksa
o Americi
o sjeveru i jugu

tu mi napiši nešto privatno:
world_undying@yahoo.com


za MSN-oholičare:

gajba_pive@hotmail.com

imam i myspace
(link)


Linkovi

posjetiti:
blog.hr
monitor.hr
forum.hr
sportnet
kosarka.hr
ekipa.hr
newgrounds

kolege blogeri:

Dragonrage
July morning
Leana
Neron
Ribafish
Sandra
Siobhan
sjajan košarkaški blog
Tena
Thule
Ujebemtikojiblog


Sve i svašta

(Ne)Popularnost je donijela sljedeći broj klikova od 04.08.2006.:
Free Website Counters


Za redovne posjetitelje bloga:
(svakim potpisom automatski se donira 10kn za pomoć nezbrinutoj djeci i to ne iz vašeg budžeta, stoko škrta):


[ View Guestbook ]
[ Sign Guestbook ]internet je čudo (kliknuti odmah iznad ''google search''):
Molio bih da klikom na banner dolje redovno glasate s obzirom da se glasovi refreshiraju:


Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se