20 siječanj 2013


Cirkus

Dragi moji, želim vas podsjetiti da ponovo u naše gradove dolazi putujući cirkus, ali ovaj put u proširenom izdanju i sa još više sadržaja.
Cirkusanti su „teško“ vježbali i svesrdno bi nam željeli pokazati što su naučili.
Njihov dolazak već je postao i običaj, gostovanja su sve češća. Taman smo se počeli „brinuli“ da ćemo zaboraviti onu „divnu“ predstavu od prošle godine. Ali ne, stari majstori neće nam to dopustiti, za nas su pripremili nove vratolomije, a najuzbudljivija točka nove predstave zasigurno će biti salto mortale jednog majmuna. Dolaze nam stari, ali i novo obućeni klaunovi, kako bi nas „zabavili i rasteretili“ od ove naše sive svakodnevnice.
Pa ljudi moji što nam je? Umjesto da lijepo radimo i družimo se sa svojom obitelji, prijateljima i kolegama, mi bi se zabavljali od jutra do sutra. Stalno nas „ đava tenta“ i odvlači pažnju s obveza te trčimo gledati različite žonglere, majmune, zmije, konje i klaunove u njihovim velebnim i nedostižnim točkama.
Ne da nam se po cijele dane visiti na poslu, učiti, odgajati djecu i biti dobri supružnici. Pa zašto bi se i trudili kad tako često možemo posjećivati cirkus u kojem će nas glavni cirkusanti oduševljavati i nagrađivati svojim smijehom, vratolomijama, lijepim riječima i kostimima . Začas zaboravimo na račune za vodu, struju, telefon, teške nam dane i nesretne ljubavi. Danas je dan ispunjen, a sutra kako bude i opet ćemo u cirkus ako bude trebalo. I tako iz dana u dan iz godine u godinu. A vrijeme leti....
A oni kojima se taj cirkus ne sviđa ili ne mogu kupiti ulaznicu neka stoje tamo gdje su i do sada bili. Nigdje... e pa tamo će sigurno i ostati jer stari majstori misle kad ne vole cirkus ne vole ni sebe.....

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.