službeni blog Revolucije

četvrtak, 15.12.2005.

(R)evolucija

Malo ću skrenuti s teme revolucije i početi govoriti o metafizici, ali ne brinite se, ovo je samo jedna digresija
Darwin je iznio teoriju kako se sav sadašnji živi svijet, evolucijskim promjenama, od amebe razvio do čovjeka. Na prvi pogled zvuči nevjerojatno, ali su mnogi došli do zaključka da je to zaista tako i to nas čak sada uče u školama kao jedinu važeću znanstvenu teoriju. Ja neću nuditi nikakvu znanstvenu teoriju jer znanost ne priznaje nikakva objašnjenja koja nisu vidljiva, ali ću ponuditi jedno drukčije shvaćanje te teorije.
Velika većina pojava u prirodi je uspješno objašnjena, ali niti jedna nije dala do znanja kako je došlo točno do određenih pojava jer je to, pak, neobjašnjivo.
Dat ću primjer: ženski i muški cvjetovi određenih biljaka ne cvjetaju u isto vrijeme da ne bi došlo do slučaja u kojem muški cvjetovi jedne biljke oplođuju ženske cvjetove te iste biljke i na taj način povećavaju biodiverzitet svoje vrste. Razmislite, što je biljku moglo natjerati da razvije takvu prilagodbu? Definitivno nije sama od sebe počela tako postupati jer ipak nije toliko inteligentna, a s druge strane, nikakav vanjski čimbenik je nije mogao na to natjerati jer ona ne zna koga oplođuju njene muške spolne stanice. Zasigurno postoji mehanizam kojim je biljka ostvarila ovu prilagodbu, ali svejedno je sasvim nevjerojatno da se taj mehanizam slučajno uključio i omogućio ovako bitnu prilagodbu za biljku kad znamo da svemir teži kaosu i da se stvari koje prepustimo sebi nikad ne počinju ponašati na onaj način koji želimo kao što je slučaj s, recimo, šahovskim figurama koje istresemo na ploču: one se nikada neće posložiti kako trebaju jer postoji beskonačno puno kombinacija, a samo jedna prava.
Kada uz to znamo koliko ima ovakvih nevjerojatnih prilagodaba u ivom svijetu, možemo lako zaključiti da je sasvim nemoguće da se toliko slučajnosti poklopilo, a da tu nije djelovala neka viša sila.
Dolazimo sada do pitanja Boga kojega ne bih volio da shvaćate kao neku osobu, nego kao sveukupnost svega što postoji i što ne postoji. On jednostavno jest, on je čista energija te harmonije u svemiru koju sam upravo opisao kroz ovu prilagodbu biljaka.
Moramo shvatiti da znanost nikako ne može objasniti sve. Ona može objasniti zakonitosti neke pojave, ali ne i njen sami korijen i srž. Znanošću se nikako ne može objasniti sve ovo gore navedeno. Ako želite, zvat ću svog brata matematičara neka vam izračuna vjerojatnost da se dogodi samo ova jedna pojava i omjer će zasigurno biti enorman.
Nešto više je utjecalo na te pojave, a to je ta Kozmička Energija koju nazivamo Bogom.
Mi, naravno, ne možemo pojmiti način na koji se to događa, ali možemo bar biti sigurni da nešto postoji.
Ako shvatite da je Bog (koji je savršen) u biti sveukupnost svih odnosa između svih elemenata svemira, onda možete uvidjeti i da takav društveni sustav, u kojem svi ljudi funkcioniraju u harmoniji za dobrobit cjelokupnog društva koje čine, mora biti savršen, ali samo uz pretpostavku da su pripadnici tog društva na dovoljnoj intelektualnoj razini, što moramo nastojati postići promjenom sustava obrazovanja i našim tekstovima koji su namijenjeni upravo svrsi prosvjećivanja običnog puka koji podlegao propagandi svima mrske nam vlasti.
VIvA LA rEVOLUCiON

<< Arhiva >>