službeni blog Revolucije

ponedjeljak, 05.06.2006.

vakuum ideja

s polovičnim uspjehom
nalazim sreću
možda tražim je na krivim mjestima
možda izmiče mi pogledu pred očima
prolazi kroz prste mi
kao pijesak pustinjski
jer okolnosti ne dopuštaju
a postupno približava se kraj

jedini izlaz je
bijeg od okolnosti
promjena realnosti
sebićnošću do pobjede

kako da pobijedim sama sebe
kad ne poznajemprotivnika
kako da ga upoznam
kad bježe mu misli
ko raspršene u vakuumu
kao posljednja utočišta smisla i razuma

postoji li mjesto
kao savršeni spokoj i
svjetlost u tami
kao zalazak sunca uz
tebe
kao mekoća njenih usana mojih

dat ću ti sve što tražiš ali
oslobodi me prije
pokaži mi put
budi danje svjetlo
što pokazuje mi izlaz
iz ove vlažne i hladne
jame bez dna
kao živo blato,povlači me dolje
treba mi ruka,treba mi čudo.
treba mi spas
budi moj lucifer
budi moj mesija
kao mjesec dok ga djelomično skriva crni oblak slutnje
kao sunce u podne nasred savršeno čistog svoda umirujućeg sna

dođi napokon u moj san
objavi mi svoju stvarnost
jer sebi ne vjerujem
a u sreću se ne uzdam
daj mi nešto na što osloniti se mogu
u mom svijetu iluzija i postojanja
povuci me dublje
ili me odvuci do nebeskih visina
samo me uvjeri u da sudbina ne postoji


nedjelja, 28.05.2006.

Govneni

Ne znam što da kažem
na neminovni slom u mojoj glavi
tko je kriv,ja ili svijet?
gdje je bio početak,gdje je bila beskonačnost
Život je potraga u kojoj rijetko tko traga za sobom
Rijetko tko se usudi,možda radi straha, možda radi neznanja
Otvori svoj um
Kao muzej bizarnosti i kretenizma
Kao spomenik umjetničkom djelu monumentalnih razmjera
Kao hommage naivnosti
Rijedak san o međuprostoru ideja,vakumirnim lubanjama
Ozbiljnim gluparijama
Iznošenju vlastitih labilnosti i malignih potiskivanja
Samoobmana na vrhuncu;uzdignuta na pijedestal par excellence
Ne postoje granice gluposti kao ni razuma
Postoje samo sranja kroz koja nam jedva vire nosevi
Zbog kojih smo i mi sami- Govneni

srijeda, 17.05.2006.

dying

Unwritten history
Unexplained conclusions
Elaborate deceptions
Truth cast away

Foreseen patterns
Horrific fears
Serenity and peace
Epikurus forgotten

The muses sing
Lower,weepingly
Sing out of key
Uncomprehensibly

Distant cries,
The purity,
Dithering light,
Insanity

utorak, 21.03.2006.

akceleracija a[m/s2]

Ljudska priroda teži ubrzanju.
Primjer: probajte šetat sami, ne tako prometnom ulicom i vrlo vjerojatno ćete se nakon nekog vremena naći kako hodate nesumnjivo brže nego kad ste počeli (izuzev staraca: oni uvijek istom brzinom hodaju(bez uvrede:)). Svaki band koji nema totalno uigranu izvedbu pjesmu će do kraja zasigurno malo ubrzati. Svaki sportaš teži ubrzanju svojih sposobnosti. Vidite sadašnji nogomet npr. I usporedite ga s onim od prije 8, 15, 39, 40, 60 godina

To se odražava i na društvu koje tako ubrzava iz, prvo stoljeća u stoljeće, a sada iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec. Koliko se samo u proteklom stoljeću povećalo kretanje prosječnog čovjeka. Za najviše 20-ak sati ste bilo gdje na svijetu, a uskoro ćemo razviti i pogon kojim ćemo do Marsa biti za 3 sata. Zbog takve povezanosti virusi mogu ostvariti globalnu pandemiju, znanost još nema rješenje za takve stvari. To je primjer u kojem je društvo ispred znanosti kao što je to u neizlječivim bolestima slučaj, ali u većini slučajeva znanost je daleko ispred društva i neka znanstvena otkrića su uništila svijet, što se naravno odnosi na industriju, a neka nisu dobrodošla kao što su spoznaje o tome da idemo u kurac.
Znanost može ubrzavati koliko želi, ali u jednom trenutku će nadići mogućnosti planeta i društva i sve će otić u kurac jer: «tko visoko leti, nisko pada».
Vrijeme kataklizme će doći….

A to vrijeme je…. SAD

Poplave, odroni, požari, suše, tsunamiji, cikloni, ekstremne zime, ekstremna ljeta, smrtonosni virusi, neizlječive bolesti, ratovi za naftu, budući ratovi za vodu, vjerojatan rat između zapada i islama, kineska opasnost koja se ne sviđa Americi…………

WE ARE DONE FOR

nedjelja, 19.02.2006.

depiction of the end

Sjedio je na podu, u kutu, shrvan, uništen
Okolnosti, uvijek su krive okolnosti, a u njih možemo ubrojiti sve što jest samo po sebi i što se uistinu dogodilo i što je, ne dogodivši se utjecalo na neki način.
Više nije znao gdje je, tko je, zašto je…
To je bio kraj, a početak se izgubio negdje tamo davno u sretnijim vremenima nadobudnosti
Zašto? Opet: okolnosti. Najlakši način za osloboditi se krivnje. Sudbina. Ne želiš li razmišljati, bolje ti je vjeruj u nju
Sada više ne postoji nikakva ona, neka kobna figura koja je katalizirala sve te okolnosti. Sada ne postoji ništa. Čak ni on jer on više nije on, već nešto čega je nesvjestan postao već odavno. Lagao je sebi, al zar se trebao prepustiti svakidašnjici ovoga svijeta i bijedi običnog čovjeka. Bolje je ovako. Barem toga nije svjestan. Otići će tamo gdje je već davno i otišao, ali nikada nije stigao jer je bio stvaran. Sada će tamo stići u trenu i tko može zanijekati istinitost toga? Bitno je samo ono što je u našim glavama. Uostalom, zar ne percepiramo svijet smo svojim umom. Ako nam on kaže da ovi zidovi ne postoje, onda i ne postoje, ako nam kaže da letimo visoko iznad boli, onda uistinu i letimo.
Jedino što je napravio jest širenje percepcije. Oči ne registriraju sav EM spektar, pa ipak to ne znači da infracrveni valovi ne postoje. Tko, stoga, može reći da utopija nije moguća ili da već ne postoji? Prestao je živjeti u obmani i prepustio se izvantjelesnim osjetima, ali nažalost, nikoga nije našao tu. Opet je sam i okružen zidovima. Otići će zauvijek, jednog dana zaista hoće…..tako volim tri točke.:)

srijeda, 15.02.2006.

vat voz on maj majnd

Zar pisanje nije izvještaćeno? Kažen: «iden pisat» ili samo počnen pisat, al opet san većinom puta svjestan da želin pisat i da pišen, pa se automatski ubacin u taj film pisanja i samim time ubijen spontanost pisanja. Jedini je način da sve stvoriš prije u glavi bez namjere za pisanjem i onda to zapišeš.

E, pa onda zamisli da sada nema jer neki ljudi imaju krivi odnos prema tin stvarima , a ja te ne želin sjebat.i love you too much, too much. Ako ja curi ne želin srolat jednu zato šta je volin, jeli se ona ima pravo ljutit i jesan li ja stoga licemjeran?
Svi smo mi toliko prijetvorni i odvratni u obmanjivanju samih sebe i onih oko nas da mi se više gadi živiti uopće. Jedino šta me drži na životu je vanja, glazba i sve stvari koje još nisan proba u životu, a to je mnogo toga jer želin probat praktički sve.(ključna riječ je praktički, a njome se ograđujen od svih tih stvari koje bi mogli svrstat u sve, a koje možda i nisu tako privlačne)
Želin umrit nakon pada iz aviona u krevetu sa svojom ljubavi na more.10 km altitude.
Prle trenutno ne želi umrijeti jer mu je dobro s himenom, ali traži još. Trebaju mu orgije. Libido mu je «trough the roof», ali svejedno je high time-cymbaline (ivi sam jednoč napisao greškom high life-……excuse moi)
Tražim klavijturistu i basistu iz šib koji bi radili malo autorskog jazza, funka, reggaea, duba sve uz malo elektronike, a može i bez. Kontekt mi if ju vil.
Lik : Aj olmoust fiil sori for him bat aj dount koz ic ol hiz folt, end hiz folt onli
Iden leć

subota, 11.02.2006.

pišanje u gaće i prlina rezolucija o suicidu

Prle je pišao s toliko velikim kutom između dvaju mlazova, na koje mu se često razdvajao onaj jedan jedinstveni, tzv. pangea mlaz, da nije nikako uspijevao da oba mlaza u isto vrijeme upadaju u školjku, tako da si je, u nedostatku boljeg rješenja, odlučio oduzeti život no prije toga je htio nekome udijeliti onaj svoj očajni pornić, pa je već te večeri otišao do kafića i zapodjenuo neobavezan razgovor o metafizičkome s nekim tipom kojem je usred razgovora spomenuo da u džepu ima neki pornić kojega se mora riješit da bi mogao počiniti samoubojstvo na što mu je ovaj rekao da mu ga da. Prle mu ga je dao i otišao kući sretan što zadnji put vidi ovaj odurni svijet, no putem je ugledao dvoje mladih kako uživaju u seksualnom kontaktu, pa je odlučio da će sačekati sa suicidom dok ne okrene dovoljno žena, što bi se moglo i otegnuti na par godina…..

četvrtak, 09.02.2006.

The story of LIK

Long time ago , in a galaxy far, far away there was a LIK who thought he was the best man in an entire universe, he thought he could move stars if he wanted to. His arrogance went that far that he started to imagine himself as a diety (božanstvo). Unfortunately for him , other people did NOT appreciate his efforts to enhance our lives by his presence.
That reaction didn t come just like that. LIK always wanted other people to worship him , so he could not hide his knowledge and expertise ( who is he to deny his superiority ). He always gave other people lectures in many things , from history to sport. Everything of this could be forgiven to LIK if he only knew all those things for which he mocked others for. Yes, now it makes perfect sense why he became so unpopular , even iritant. Lacking natural intelligence as he did , he started to copycat smart people. He started to listen to the same music, dress like they did , talk things he didn’t understand just to make himself smarter in their eyes. Smart people couldn’t tolerate it any further. He even tried to make other people look stupid in front of the SP just to make himself look smarter. He was hypocrite.
Smart people couldnt stand that any more so they decided to use their influence to get to know other people of his character and soon he became a subject of mocking , mostly by people he used to mock. Meanwhile , he lost all his friends but his arrogance didn’t let him to understand it.
Even now he acts the same and provides endless hours of fun to the smart people who mock him every day and although they don’t like to insult other people. LIK is now almost alone , but smart people feel no guilt because LIK deserved it.

by: massivehead inc.

ovo sam vam prenio jer predstavlja jednu predivnu didaktičnu istinitu priču koju bi svak trebao pročitati

srijeda, 08.02.2006.

prle i džezva magičnog čaja

Prle je došao kući,skuhao čaj koji ga je dobro drmnuo (bio je od kamilice i mente -prava kombinacija), odsvirao par riffova i snimio ih daljnje procesuiranje, legao, upalio

floyde

i crtao slike idilične zemlje zelenih poljana, zasađenih i spremnih za kosidbu. Nimfe skaču naokolo u deliričnom zanosu cvrkuta tisuća ptica: sva je priroda high;oblaci visoko nad stablima u visinama dostižnim samo onima snažne volje, čistog srca i jakog uma.
Arkadija, Utopija …..
Iz daljine se međutim čuje priča o drukčijoj nijansi zelene, iskvarenoj i beskrupuloznoj.
Ljudska priroda će navesti ljude da se povode za idejama o nekom boljem i savršenijem svijetu u kojem će njima vladati netko superiorniji i u kojem više nikad neće morati razmišljati svojim glavama. Zbog vlastite prirode ljudi nastaviti živjeti kao sužnjevi, zauvijek, bez iti malo dodira s onom davno zaboravljenom zemljom ljubavi užitka.
….
….
Probudio se iz sna jer ga je trgnula ova zadnja misao. Skočio je, odjenuo kaput i krenuo spašavati svijet, ali u tom trenutku zazvonio je telefon. Bila je to njegova djevojka Himena, ona s vagonima i dok je razgovarao s njom shvatio je da je svijet već odavno propao

Odustao je i pozvao Himenu kod sebe i uz nju zaboravio na sve, ali ga je sada opet počeo proganjati osjećaj krivnje što nema vagon.

Zaspao je

ponedjeljak, 06.02.2006.

prle i komad idilične zelene zemlje

Te večeri u Dillinom apartmanu našli su se Prle, Dila, Stone i Meni.
Večer je bila vlažna, mjesec nekako čudan na način viđen već tisuću puta, a zrak pun obmanjujućih čestica nezaboravne magije uma. Dila je donio nešto specijalno, ni sam ne znajući koliko.
……….
………
Pričao je kako je otišao jednom s Lakim na brdo iznad grada i tamo proveo 7 sati bez da je Laki iti riječ progovorio. Zašto se laki skrivao iza maske lažnog morala nisu znali, ali instinkt im je govorio da će zbog toga netko najebati. Najebat će oni jer će pet minuta poslije Dila umisliti da su Prle, Stone i Meni jako dobre pičke i da ih treba iskoristit dok su u ovakvom stanju….Nitko se nije sjećao što se dogodilo te večeri, ali znali su da je bilo jebeno čudno kako Dila šeta ponosno zadnjih danaPrlina je cura oduvijek zahtijevala da si kupi željeznički vagon jer oduvijek zamišljala kako joj muž ima vagon. Zamišljala je kako možeš s njim putovati gdje hoćeš, a uvijek imati mjesto za sigurnu ševu, kuhati i raditi tulume za troje, imati mjesto za rolanje i pečenje kolača….Prle nije imao vagon, pa mu je rijetko davala pice.
Pretežna kiša se slila na grad i zapečatila zauvijek sudbine onih iznutra
Starih lupeža i demagoga pijanih i ušlagiranih moći .
Na vješala s njima.
……
………..
…………..
Prle se probudio ali nije bio siguran u to.

petak, 27.01.2006.

Prlino Jutro Maglovitog Shvaćanja Dubokih Egzistencijalnih Pitanja

Prle se probudio tog jutra s neskladom u očima koji je odražavao njegov unutarnji nemir koji je doživljavao zbog novih iskustava s raznoraznostima.

Jutro je bilo žuto i mirisalo na ironiju koja je izvirala iz izlazećeg sunca koje kao da nije izlazilo tamo gdje i prošlo jutro, ali tu je misao odbacio zbog svog izvanrednog poznavanja fizike i astronomije, pa i astrofizike.

Dok je pokušavao natjerati se da otvori oči i pogleda na sat čuo je zvuk u susjednoj sobi, ali to nije mogla biti ona jer je otišla sinoć u dva i u to je bio siguran jer je bio jako tužan kad je odlazila.
Dignuo se i pokušao otklipsati u susjednu sobu vidjeti što se to zbiva ovako rano, još ne znajući koliko rano uistinu i jest, ali s određenom odlučnošću da sredi sve što ga je moglo tamo snaći, pa i napad pčela ubojica, za što i nije baš imao razrađeni plan, pa i desetke golih luđakinja u potrazi za svetim gralom, za što je imao detaljno razrađen plan koji je uključivao laganje o izgledu i svrsi samog svetog grala…

…čovjek odjeven u tamnozelenu jaknu isranu ptičjim govnima, bermude kakve sam vidio prošlo ljeto i kakve sam jako htio imati, ali koje je on doveo do razine nenosivosti čak i za jednog Amerikanca, s čudnim šeširom s antenom ugrađenom u njega uništavao je moje jako korisne biljke pišajući u njih.
Kada me je primijetio, okrenuo se i počeo me psovati uzduž i poprijeko: «jebo ti pas…pičk…….kurčinu…….babu ti……..pizdune……tratinčica……šupčino….jgow..nlshgv..ron-.,- postajao je sve nerazumljiviji, a ja sve nestrpljiviji. U tim trenucima sam shvatio da se zove Dezlon i da živi u karanteni, ali ga nikada u životu nisam vidio, što nije ni bilo čudno s obzirom na njegovo mjesto stanovanja. Ja sam ga možda u prvi mah pokušao urazumiti, ali mi je na kraju dopizdio, pa sam mu rekao da je glup i otišao zvati policiju, na što je on rekao. -«sad ću te tužiti zbog klevete.»


Udarac bata o stol natjera da se trgnem, osvrnem oko sebe i upoznam se sa svojim odvjetnikom. Zvao se Nemen i imao rog na čelu, međutim, ja sam svoju obranu već jasno osmislio u onih 10 sekunda između događaja u stanu i udarca bata suca o stol.
Sudac me upitao osjećam li se krivim, a ja sam, naravno odgovorio negativno jer kako možeš oklevetati glupana rekavši mu da je glup, uostalom on je bio u mom stanu i uništio mi onu predivnu fantaziju o golim templarkama i svetom gralu koji sam čuvao samo za njih…ili je to bila Prlina fantazija? Što?
……-«gospodine Prle, izjasnite se o krivnji»-. –«molim?».-«ah, da,….errrr, nisam kriv».
Što se tada dogodilo nisam znao…ta, ja nisam prle..ili jesam….?
Nisam znao. «Zasad bih ipak trebao riješiti ovo sudsko pitanje, pa tek onda krenuti na ona egzistencijalna.»-mislio sam u sebi.
Sve se odvijalo jako brzo. Svjedoci optužbe su se nizali jedan za drugim, a ja nisam registrirao ništa osim usputnih uvreda na moj račun, ali onakvih kakve nisu mogle biti okarakterizirane kao kleveta.
Svi su ti svjedoci u biti samo potvrđivali moje sumnje o Dezlonovoj gluposti izjavama poput.-«On je jednom, errrr, čak uspio, errrr, kupiti alkohol u dućanu»-,na što su se svi njegovi prijatelji iz karatene počeli hihotati i prisjećati tog događaja kada su se svi opili i radili cvjetne aranžmane na kupoli paleontološkog muzeja.

Kada je optužba napokon svršila i ja došao na red, pozvao sam psihologa, rekao mu da ispita Dezlona, napravi IQ test i dade svoju stručnu procjenu o njegovoj gluposti. Nakon kratkog propitkivanja ( -«Dezlone, što je teže, kilogram olova ili kilogram slame?»- -«Olova, naravno.»… «Dezlone, zašto se grade mostovi?»- -«Oni se grade? Pa, šta nisu tu oduvijek?»- ) dao mu je IQ za kojeg ovaj nije znao treba li ga pojesti ili mu dati novac.
Na osnovu svega ovoga sudac je presudio u moju korist jer sam uspio izvan osnovane sumnje dokazati da je Deznel, u biti, glup.


Izlazivši iz sudnice shvatio sam da je jutro tek svanulo, pa mi je bilo nejasno gdje sam u biti, i kad uopće, bio. Baveći se time nisam ni shvatio da sam kući.

Srolah, zapalih, zaspah, ali imah osjećaj kao da se tek sada zapravo budim

nedjelja, 22.01.2006.

1984.

Neka mi netko kaže koliko čovjek mora biti glup da bude izmanipuliran u mjeri u kojoj to biva! Najbolji primjer manipulacije su izbori i izborno vrijeme. Odjednom,na očigled naroda,svi političari počinju izlaziti na ulice i «družiti» se s «običnim» pukom.nikada ne viđate političare po televiziji u takvim ulogama, a kada dođu izbori svi to smatraju normalnim i nitko ih ne proglašava licemjerima.svi ih vole i iz nekog razloga im daju glas,a razlog se čini taj što su im dali obećanja za koja svi znaju da ih neće ispuniti.radi se samo o tome ko bolje može lagati,a što je najgore narod je toga svjestan.Koliko ti mora biti ispran mozak za to?!?!
Ispričat ću vam jednu crticu iz 1984. koja će biti dobra referenca za ovo sve: skup proslave zbog trijumfa u ratu ili tako nečega.na prepunom glavnom trgu neki partijski lider drži govor i sere tipične partijske parole,naravno.tada mu dođe tip i nešto šapne na uho.Na to ovaj nastavi govoriti kao da se ništa nije dogodilo,ali u govoru promijeni ime neprijatelja iz eurazije u orijentaziju(tada na svijetu postoje samo tri države:Eurazija,Orijentazija i Oceanija), a narod bez diskusije to prihvati i trenutku već zaboravi s kim je oceanija bila u ratu i sada smatra da je oceanija oduvijek bila u ratu s orijentazijom. Orwell je naravno osobine sustava podosta iskarikirao ,ali je smjer u kojem se krećemo točno pogodio. Rekao je također jednu misao koja savršeno opisuje ovaj svijet i objašnjava zašto ovaj sustav uopće funkcionira: «njima se može zajamčiti intelektualna sloboda jer nemaju intelekta».
Ljudima se od početka pere mozak lošim obrazovanjem koje stvara ljude koji mogu obaviti,ali ne i narediti.zatim im se daje potpuna sloboda mišljenja koja vlada u ova vremena,što je prihvatljivo jer oni nemaju o čemu razmišljati ionako.na taj način dobivaju ljude koji im izvršavaju zadaće i ljude koji su maksimalno sretni jer misle da žive u slobodnom svijetu.zar stvarno mislite da bi ljudske slobode bile ovolike da su ljudi u prosjeku zaista pametni.tada bi se revolucionarne ideje širile brže i uskoro bi propao ovaj sitem. zato mi, ako uspijemo povisiti stupanj prosvijećenosti, bez problema možemo srušiti poredak njihovim vlastitim oružjem-medijima.to je stoga što oni ne mogu odjednom ukinuti slobode medija kada shvate da su u opasnosti zbog njih jer će se na taj način dovesti u još teži položaj.
orwell također ukazuje na smanjenje privatnosti. Nedavno je naime lansiran špijunski satelit koji može pratiti bilo koga na zemlji.taj je satelit tobože lansiran da bi se moglo pratiti kriminalce,al je njegova svrha ipak očita.za neko vrijeme će nam pod izlikom obrane od terorizma zakonski početi ulaziti u domove i nadzirati svaki aspekt našeg življenja,a narod će to slijepo prihvatiti jer «ne može biti drugačije».
Jednostavno mi dođu suze na oči kad pogledam na ovaj svijet i shvatim da postaje sve sličniji Orwellovoj maštariji.ako ga pročitate shvatiti će da svaki dio života postaje sve sličniji životu iz 1984.ne želim svaki od tih dijelova elaborirati,jer mi vas se ne da gnjaviti s time pošto ćete i sami doći do toga ako pročitate knjigu.
Pročitajte 1984. jer ćete tada shvatiti koliko smo blizu toj katastrofi koju orwell proriče,pa ćete se možda i malo jače aktivirati jer se ipak nadam da volite ovaj svijet i život koliko i ja,makar bio odvratan (i svijet i život).stoga ga moramo i promijeniti.
Iden se sada trizniti…laku noć
Viva la revolucion

petak, 13.01.2006.

Cinizam

Uvatija me cinizam (ne znan,možda od floyda puno) i svatija san da ne samo da blagodati revolucije u bližoj budućnosti nećemo moć prezentirati svim ljudima,nego ih ne želim prezentirat svima. Većina zaslužuje jednostavno biti zbrisana s planete. Ako ste čitali vodič kroz galaksiju za autostopere vidjeli ste da je jedna civilizacija,na prijevaru,poslala cijelu populaciju ljudi besmislenih zanimanja,odnosno budale koje im nisu bile potrebne (frizere,stručnjake za marketing…) u kolonizaciju planete(oni koji su čitali shvatit će stvarnu dubinu ovoga,oni koji nisu…neka pročitaju).uistinu,pola populacije zemlje su totalni kreteni koje je nemoguće popraviti.ako razmislite,shvatit ćete da ta polovina usporava ljudsku evoluciju samim miješanjem svojih gena s genima pametnih.da nema njih prosječan čovjek bi danas bio drastično inteligentniji,a samim time bi i naš posao prosvjećenja bio lakši.ovime ne pokušavam reći da trebamo uništiti sve kretene,ne pokušavam uvesti totalitarno shvaćanje u našu revoluciju,već samo pokušavam ustvrditi da je pored tih ljudi nemoguće išta napraviti jer upravo oni su taj vjerni aparat vlasti.oni imaju masu (they´ve got the numbers, we´ve got the guns), ami snagu uma. Zato predlažem da se sada naša revolucija počne okretati ujedinjenju inteligentnih i sposobnih ljudi u jednu organizaciju koja će intelektualnim kapitalom uspjeti u preuzimanju moći od vlasti.shvatio sam da je lakše izvesti ovu revoluciju iznutra preuzimanjem moći i zatim savjesnim vladanjem.kapitalizam bi ostao ali vlast bi bila zaista postala onakva kakvom je budale smatraju da jest-demoktratskom.ako niste shvatili moju namjeru-želim da mi postanemo oni ljudi u sjeni,a ako smo uistinu prosvijećeni ,znat ćemo vladati savjesno i pošteno bez potkradanja malih ljudi.
Ako okupimo dovoljno velik trust mozgova,možemo konvencionalnim putovima doći do moći,a nadmudriti valst bi trebalo biti lakše s tolikim kapitalom(novčanim i intelektualnim).
Ako smatrate da bi ovime mi postali jednaki kao i svi kapitalisti,onda ne vjerujete u revoluciju jer je njena glavna bit edukacija i prosvjećenost,pa ako su oni koji posjeduju kapital prosvijećeni,neće ga koristiti u sebične svrhe kao i obični kapitalisti.
Nemam više snage pisati.tko je shvatio bit,taj mi i treba, onaj tko nije,nek se goni zajedno s ostalim ovcama tako sretnima što idu na klanje (poslušajte.SHEEP/DOGS-Pink Floyd-Animals)
Ako vam djelujem nepovezano i čudno,ne brinite i ne čudite se jer ni ja ne znan šta mi je.izgleda da me opet uvatija One of my turns

VLR

ponedjeljak, 19.12.2005.

Monopol na droge

Društvo je danas toliko nazadovalo da svaka čovjekova akcija proizlazi iz zablude da je slobodan da radi što hoće. Zabluda je u tome što mu sve što radi neposredno nalaže vlast preko medija, za koje je u društvu uvriježeno mišljenje da je sve što oni kažu istina i da je to jedina istina. Taj mit se o medijima se kovao godinama da bi sada dosegao status glavnog sredstva upravljanja ljudima, ali pošto sam o ovome već govorio, sada ću nastaviti o jednom drugom takvom sredstvu- ovisnostima.
Vlasti drže monopol nad ovisnostima i njima lako vladaju velikim brojem ljudi kojima su te sve droge predstavljene kao manje droge od onih koje su ilegalne. Ljudi naravno vjeruju u to jer smatraju da nisu nizašto te droge ilegalne, ove legalne.
Govorim o duhanu, alkoholu i tabletama.
Krenimo redom:
Duhan- svi znamo kako je štetan i kakve sve tegobe i rizike izaziva, pa neću puno govoriti o tome. Zašto je legalan? Duhanske kompanije su dugo vremena držale u velikoj tajnosti loše utjecaje duhana, ali su do trenutka kad je to procurilo u javnost natukli ogromnu količinu para i stvorili dovoljan broj ovisnika, pa im sada nitko ništa ne može i nemoguće je uopće zamisliti ilegalizaciju duhana bez obzira na sva poznata njegova svojstva.
Alkohol- svi ga dobro poznamo i znamo da ima izrazita psihoaktivna svojstva i to puno jača od, recimo, kanabisa. Legalan je zbog svoje tradicije i njega nitko ne želi osporiti, ali ga nitko ne želi ni apostrofirati kao drogu jer bi to učinilo težak udar na savjest jadne populacije koja bi se automatski osjećala narkomanima. Bivam sarkastičan jer želim naglasiti lažni moral koji vlada među ljudima. Svi znamo kakav su problem alkoholičari, a s druge strane nitko nikad nije čuo za probleme s travašima; alkohol je legalan, trava- nije.
Tablete- e, tu su pare. Najadiktivnije, najštetnije, a tako legalne. Ljudi su danas, od strane farmaceutskih firmi, uvjereni da su tablete zdrave za njih i da im pomažu, a u biti im samo daju osjećaj ugode koji poslije prerasta u osjećaj potrebe; usporedimo to s heroinom, pa ćemo doći do zaključka da nema velike razlike između njih, možda samo u intenzitetu, ali se on kompenzira lakoćom dolaska do lijekova, tj. tableta, tj. droga.
Duhanom i tabletama vlast kontrolira veliki broj stanovništva i u kombinaciji s medijima, s lakoćom kontroliraju sve one manje svjesne ljude i time stvaraju ozračje u kojem je većina glupa i nasapuniranog mozga.
Smatram da sve droge trebaju biti legalne jer svatko može činiti što želi, a ako je dovoljno pametan znat će što nije dobro za njega, što se slaže s našom teorijom racionalnog socijalizma u kojoj je svatko slobodan činiti sve što želi, sve dok se to ne kosi s nečijim tuđim slobodama i s interesima društva kao cjeline.
Ajmo pušit drogu:))))

ViVa lA revOluciOn

nedjelja, 18.12.2005.

neman pojma

Izašavši upravo iz žučljive rasprave sa svojim starcima došao sam do raznoraznih zaključaka.
Započeo sam raspravu izjavom da je crkva smeće i da nekim magijskim izmišljotinama vlada ljudima koji nemaju dovoljno snage duha i koji ne mogu pronaći boga ako im ga netko drugi ne pokaže i objasni .
Došavši s toga na temu homoseksualizma među svećenstvom, moja je majka rekla kako su talijanski svećenici izjavili kako sve homoseksualne svećenike treba razrediti jer kao takvi ne mogu pravilno propovijedati katoličku vjeru. Iako me nije briga za crkvene razmirice, mogu reći da se ne slažem s tezom da oni ne mogu zastupati katoličanstvo jer ako se može zasnivati i na onome što je prirodno, tada bi i oni trebali biti sposobni zastupati tu vjeru, a druga je već priča licemjerje katoličke, pa i svih ostalih vjera.
Pojasnit ću: mnogi kažu da homoseksualizam nije prirodan jer bi, kad bi svi bili homoseksualci, izumrla ljudska vrsta. Istom analogijom mogli bi doći i do zaključka da bi, kad bi svi imali rak, također izumrla ljudska vrsta, ali je jednostavno nemoguće da svi imaju rak jer je on produkt razvitka društva i pratiti će ga uvijek, ali nikada u razmjeru u kojem će dovesti u opasnost produljenje vrste. Ovime ne želim reći da je homoseksualizam bolest, već da je društvena pojava koja se javila u većoj mjeri upravo zbog evolucije društva Smatram homoseksualizam sasvim prirodnim jer je ono u biti, kao što sam rekao, društvena pojava, a društvo možemo shvaćati kao prirodnu pojavu jer se razvijalo spontano tisućljećima i može se usporediti s nekim odrednicama teorije evolucije s kojima se slažem. Dakle, homoseksualizam je element društva kao i bilo koji drugi i moramo ga shvatiti kao prirodnu pojavu i dopusti im da postanu ravnopravni pripadnici društva.
Cijela se ova revolucija i zasniva na ljudskim slobodama i na vjeri da će svatko za sebe učiniti ono što je najbolje, a time ne ugroziti slobode onoga drugoga. Homoseksualizam na niti jedan način ne ugrožava život društva, a ti ljudi zasigurno mogu biti od velike koristi i društvu kao znanstvenici ili bilo kakvi drugi djelatnici, nebitno kakvi jer su svi isti i svi imaju ista prava.
Crkva bi se, stoga, trebala početi ponašati u skladu s Isusovim propovijedanjima o jednakosti svih ljudi, a ne odlaziti u krajnosti licemjerja i čak preporučivati ljudima da ne stupaju u brakove s osobama različite vjeroispovijesti. Gadarija.

Nastavio bih sada s evolucijom društva.
Društvo se razvija, kao i živi svijet, već poduže vrijeme i, kao i živi svijet, ne prestaje s razvitkom i nikada i neće. Naravno da, kako evolucija odmiče, promjene postaju sve manje drastične. Problem je današnjeg društva što ljudi smatraju da se više nemaju kamo razvijati jer su im mozgovi isprani i nespremni na razmišljanje i promjene. Evolucija društva sada mora krenuti u smjeru uspostavljanja onog što piše na papiru ustava svih zapadnih država tj. uspostavljanja stvarne vladavine naroda. Tada će tek ljudi postati slobodni razvijati se kako mogu i sami biti sposobni vladati sobom kako žele bez nekoga da im upravlja i najmanjim aspektom života jer sloboda je jedini uvjet razvoja koji je u skladu s prirodnim zakonima.

Ako vam ovo sve skupa zvuči nepovezano i čudno, ispričavam se jer danas sam sav nenormalan, hoću reći, nenormalniji nego inače.

VIVA la RevoLuciON

četvrtak, 15.12.2005.

(R)evolucija

Malo ću skrenuti s teme revolucije i početi govoriti o metafizici, ali ne brinite se, ovo je samo jedna digresija
Darwin je iznio teoriju kako se sav sadašnji živi svijet, evolucijskim promjenama, od amebe razvio do čovjeka. Na prvi pogled zvuči nevjerojatno, ali su mnogi došli do zaključka da je to zaista tako i to nas čak sada uče u školama kao jedinu važeću znanstvenu teoriju. Ja neću nuditi nikakvu znanstvenu teoriju jer znanost ne priznaje nikakva objašnjenja koja nisu vidljiva, ali ću ponuditi jedno drukčije shvaćanje te teorije.
Velika većina pojava u prirodi je uspješno objašnjena, ali niti jedna nije dala do znanja kako je došlo točno do određenih pojava jer je to, pak, neobjašnjivo.
Dat ću primjer: ženski i muški cvjetovi određenih biljaka ne cvjetaju u isto vrijeme da ne bi došlo do slučaja u kojem muški cvjetovi jedne biljke oplođuju ženske cvjetove te iste biljke i na taj način povećavaju biodiverzitet svoje vrste. Razmislite, što je biljku moglo natjerati da razvije takvu prilagodbu? Definitivno nije sama od sebe počela tako postupati jer ipak nije toliko inteligentna, a s druge strane, nikakav vanjski čimbenik je nije mogao na to natjerati jer ona ne zna koga oplođuju njene muške spolne stanice. Zasigurno postoji mehanizam kojim je biljka ostvarila ovu prilagodbu, ali svejedno je sasvim nevjerojatno da se taj mehanizam slučajno uključio i omogućio ovako bitnu prilagodbu za biljku kad znamo da svemir teži kaosu i da se stvari koje prepustimo sebi nikad ne počinju ponašati na onaj način koji želimo kao što je slučaj s, recimo, šahovskim figurama koje istresemo na ploču: one se nikada neće posložiti kako trebaju jer postoji beskonačno puno kombinacija, a samo jedna prava.
Kada uz to znamo koliko ima ovakvih nevjerojatnih prilagodaba u ivom svijetu, možemo lako zaključiti da je sasvim nemoguće da se toliko slučajnosti poklopilo, a da tu nije djelovala neka viša sila.
Dolazimo sada do pitanja Boga kojega ne bih volio da shvaćate kao neku osobu, nego kao sveukupnost svega što postoji i što ne postoji. On jednostavno jest, on je čista energija te harmonije u svemiru koju sam upravo opisao kroz ovu prilagodbu biljaka.
Moramo shvatiti da znanost nikako ne može objasniti sve. Ona može objasniti zakonitosti neke pojave, ali ne i njen sami korijen i srž. Znanošću se nikako ne može objasniti sve ovo gore navedeno. Ako želite, zvat ću svog brata matematičara neka vam izračuna vjerojatnost da se dogodi samo ova jedna pojava i omjer će zasigurno biti enorman.
Nešto više je utjecalo na te pojave, a to je ta Kozmička Energija koju nazivamo Bogom.
Mi, naravno, ne možemo pojmiti način na koji se to događa, ali možemo bar biti sigurni da nešto postoji.
Ako shvatite da je Bog (koji je savršen) u biti sveukupnost svih odnosa između svih elemenata svemira, onda možete uvidjeti i da takav društveni sustav, u kojem svi ljudi funkcioniraju u harmoniji za dobrobit cjelokupnog društva koje čine, mora biti savršen, ali samo uz pretpostavku da su pripadnici tog društva na dovoljnoj intelektualnoj razini, što moramo nastojati postići promjenom sustava obrazovanja i našim tekstovima koji su namijenjeni upravo svrsi prosvjećivanja običnog puka koji podlegao propagandi svima mrske nam vlasti.
VIvA LA rEVOLUCiON

Uspjeh

Drago mi je vidjeti da Revolucija uspijeva. Vidite i sami kako naši donedavni protivnici mijenjaju mišljenja (pogledajte blog maxa347), što znači da dobrim tekstovima možemo zaista ljudima otvoriti oči. Zato ,poučeni ovim uspjehom, moramo nastaviti u budućnosti još revnije govoriti ,pisati i naviještati revoluciju svim slojevima društva, a posebno onima koji su već poprilično izbrejnvošani. VOLIN TE, LJUBAVI!!! I želin ta svašta radit, znaš i sama šta:))))))))
Nemojte zamjeriti ove moje povremene izljeve nježnosti prema mojoj najdražoj jer je stvarno, uistinu volim.
A sad natrag našoj temi. Naravno, moram se odazvat brikjardovom pozivu na objavljivanje točaka našeg kodeksa koji ćemo uskoro nadam se sastaviti i objaviti u cijelosti.

Onaj koji pokuša iskoristiti liberalnost postrevolucionarnog društva u svrhu vlastitog izdizanja iznad ostalih u materijalnom smislu će biti najstrože osuđen od strane društva i time automatski biti izopćen iz samog društva što je sasvim dostatna kazna za takvu izdaju društvenih interesa. Ovo znači da pojedinci imaju pravo na vlastiti napredak sve dok se njihovi interesi ne počnu kositi s onima cjelokupnog društva.
Bit će ukinuta smrtna kazna jer nitko nema pravo (osim u samoobrani) oduzeti drugom čovjeku život, a posebice ne «u ime Boga».

To je to od mene za danas, sada mi još preostaje da uvjerim svoje drage starce u Revoluciju jer ,kako se kaže, treba pomest prvo ispred svog praga
VLR

srijeda, 14.12.2005.

Lice neprijatelja

Đuro Grmić

utorak, 13.12.2005.

PIRANHE

Gledao sam danas vijesti na hrvatskoj nacionalnoj televiziji i vidio vijesti koje kažu da je slovenska vlada izjavila kako je pogranično pitanje piranskog zaljeva i pitanje povrata novca hrvatskim štedišama potrebno gledati kroz prizmu ulaska Hrvatske u EU. Očito je što slovenska vlada time želi reći Hrvatskoj : «ne prepustite li nam Piran, nećete u EU». Koriste svoje članstvo u EU i podršku njenih članica za ostvarivanje svojih teritorijskih pretenzija prema Hrvatskoj. Najjače države u EU će to dopustiti jer će time Hrvatsku dodatno staviti u podređen položaj i kad joj napokon dopuste ulazak, bolje iskoristiti sve njene resurse i pretvoriti je u svoju koloniju.
Naravno da će Hrvatska vlada na kraju i popustiti da bi im se guzice našle u europskom parlamentu i da bi do kraja njihovih mizernih života mogli živjeti od europske mirovine, dok će ima narod patiti zbog njihovog koristoljublja sve dok mi ne izvedemo revoluciju i sve države ne dovedemo u isti položaj.

Ovo se događa s mnogim državama svijeta, a u Africi je već odavno to započelo. Još od dolaska bijelaca. MMF, legalna svjetska mafija, je taj koji omogućuje velikima lakše vladanje malima. Jeste li vi svjesni da MMF tjera male države, poput Hrvatske, da uzimaju kredite od njih koji su im u potpunosti bespotrebni i onda im još i određuju što će i koliko će izvozit?!!!! Pa to je čisto lihvarenje, a legalno je jer su ti isti lihvari zapravo oni moćnici koji vladaju svijetom, pa im nije problem to legalizirati. Naravno, još uvijek ilegalno i, u očima javnosti, manje moralno od ovakve vrste lihvarenja ostaje pušenje kanabisa. Ja ću dobiti kaznenu prijavu ako zapalim joint, a ovakvi lihvari će nastaviti dobivati Nobelove nagrade za mir, dok je jedino što u biti rade potlačivanje ionako mizernih nacija da bi tim novcima mogli upravljati onim većima.

Ne bi ništa volia više nego da mi sad POA pokuca na vrata i odvede me radi ovih izjava jer bi to samo značilo da je istina, ali oni ovo neće vidit sve dok ih ne srušimo u onu mizeriju koju nam priređuju sad radi vlastitog probitka. Osveta će biti slatka i ne mogu dočekat da pljunen u lice iste one koji nas trenutačno iskorištavaju.
Mnogo gnjeva izaziva u meni ovakvo odnošenje vlasti i čvrsto se nadan da uz naše djelovanje to neće dugo ostat tako

VLR

ponovni pokušaj

u redu.nije uspilo,malo smo se zapričali pa je broj komentara narastao poprilično.zato sada stvarno pišite po jedan komentar i ostavite redni broj usput.

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se