Napravi kompilaciju + other news

ponedjeljak , 29.04.2013.

Sjajan link za vlastitu kompilaciju:




Dubioza ima prigodan singl Prvi Maj







Cover ili obrada? pitanje je sad...

petak , 19.04.2013.

Često kada kontaktiram sa klubovima za možebitnu svirku naletim na pitanje: "Jel svirate samo svoje stvari ili ima i obrada?"

Onda nastane enigma.... šta je pisac htio da kaže?



Krenimo redom. Sa aspekta ugostitelja logika je da coveri imaju prednost. To svi znaju, bolja je atmosfera, više se popije, bolji je promet i slično..

No zašto je tako.

Nije kriv ugostitelj, vlasnik kluba...kriva je publika. Pamćenje je luksuzna kategorija u današnje vrijeme pa se tako i pamćenje pjesama svodi na one neke kad se više slušao radio, kad su se presnimavale kasete i slično. I kad su radio stanice bile manje hibridne nego danas.

Ko ima vremena da danas apsorbira novu pjesmu osim ako nije ekstremno zastupljena u medijima što je u današnje vrijeme povlastica grupe izvođača čiji se opus kvalitativno može usporediti sa izmetom afričkog gnua. To su ipak tržišni odnosi i veoma ih je teško promijeniti. Zakon ponude i potražnje.

Puno je lakše eksirat pivo uz "Samo za taj osjeća"j ili "Nespavaj mala moja" nego sad uz tamo neku Grettu, Repetitor i slično... Ko će to sad pamtit. Očiti dokaz da kao ljudi evoluiramo u jednom potpuno dosadnom smjeru , očekivano jer smo pretrpani informacijama putem interneta i da je vrlo teško pronać i nešto što će nas očarati.

Lijeni smo, to je činjenica, zatupljeni utrkom za novcem i sve manje shvatamo da je upravo glazba taj stres eliminator, pokretač neke nove izazovne enrgije.... Ili je to ipak pivo koje kupiš umjesto ulaznice za koncert mladog benda pa ga sa guštom piješ ispred dvorane ?

Vlasnicima savjetujem da pruže priliku autorskom, uvijek će biti dovoljno cover bendova a bandovima da se drže autorskog...to je ono što se pamti.....neće te pamtit kako si odsvirao Smoke on d voter....obrade trebaš imati u džepu...pa kad te ponese.....

Novosti 15.4.2013

ponedjeljak , 15.04.2013.

- Demo HR kreće sa novom sezonom:

Pravila sudjelovanja:

Pravo sudjelovanja imaju svi demo sastavi s područja Republike Hrvatske, koji do prijave na natječaj nemaju službeno diskografsko izdanje.
Za sudjelovanje je potrebno poslati probnu (demo) snimku s tri autorske pjesme u mp3 formatu (obrade se neće uzeti u obzir), te kratku biografiju i kontakt sastava na e-mail adresu info@dobriduhrocknrolla.hr


- Omiš Guitar Fest 2013fest 2013 - najveći gitaroški festival u ovom dijelu Ojrope starta 18.4.2013. Brdo svirke, bogatih nagrada a prije svega dobrog druženja i ove godine u Omišu. Više na linku OMIŠ GITARFEST

Već najavljenim koncertom na Šalati, 25. 5., Hladno pivo će obilježiti dugu i uspješnu karijeru, ali i zatvoriti par poglavlja.

Nakon 25 godina sviranja, grupa je posljednjih par mjeseci prošla kroz nekoliko osobnih i glazbenih promjena. Tako s njima više nije trubač Stipe, a dečki nastavljaju kao četvorka s pridruženim multiinstrumentalistom Dedom.

Koncert će ujedno biti i finalni obračun s aktualnim albumom „Svijet glamura“ kojeg je bend dijelio sa svojom publikom zadnje dvije godine, a obilježili su ga „Ezoterija“, „Svijet glamura“ i „Pravo ja“.

U međuvremenu, dečki su ušli u studio Present i sa svojim prijateljem i producentom Denykenom snimili novu pjesmu kojom najavljuju novo razdoblje i kojom se pozdravljaju od „Svijeta glamura“.
Nova pjesma Hladnog piva u radijski eter stiže uskoro!

„Dan radosti“, kako je spontano prozvan koncert, bit će uistinu dan radosti za neke.
Naime, Hladno pivo je objavilo da traži predgrupu, a svi zainteresirani mogu slati svoje materijale do 20. travnja na sljedeći link:

Onli TU imajuuu

ponedjeljak , 08.04.2013.

Novi singl af kors.



Meni veoma interesantan glazbeni dvojac sa autom na plin ima novi proljetni singl signifikativnog naziva PROLJETNA.

PROLJETNA

Da bi procvao san svakoga bića, da se mašta i san pretvore u zbilju - treba pokrenuti unutarnju mašinu za prepoznavanje jednostavnih signala koji život čine sretnim - treba poslušati novu pjesmu…. Neka vas osvoje sila i šarm silno šarmantnog riječkog dvojca „Onli-tu“ koji svojim prvim singlom „Proljetna“, 3 godine nakon albuma prvijenca (Spona CD 150, 2010.), najavljuju novi, luđi glazbeni materijal. Vođeni iskrenom tečno-pozitivnom demagogijom te karakterističnim onli-tu zvukom

Band je na turu:

11.04 Booksa (Zg)
12.04 Autsajder (Zaprešić)
13.04 nad Urom (Ri)

SITE ofišl

FEJSBUČENJE

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.