Ovaj blog pokrenula je Sanela Mallory.

********************
Blog možete pretraživati pomoću tzv. Googleove tražilice (nemojte očekivati preglednost i točnost - ipak je to samo jedna najobičnija Googleova tražilica); ali uz to možete pregledavati Arhivu bloga po mjesecima i dolje navedeni Abecedni popis recepata.

wave

Loading




fino Arhiva - pregled po mjesecima

Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (4)
Rujan 2011 (5)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (4)
Lipanj 2011 (4)
Svibanj 2011 (5)
Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (5)
Rujan 2009 (4)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (5)
Veljača 2009 (19)
Siječanj 2009 (24)
Prosinac 2008 (22)
Studeni 2008 (18)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (28)
Kolovoz 2008 (32)
Srpanj 2008 (80)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (40)
Travanj 2008 (53)
Ožujak 2008 (57)
Veljača 2008 (39)


*********************

njami Abecedni popis recepata

Torte, kolači...
Afrikanac (bez jaja)
Alpske ruže
Anin kolač
Bijele oblatne
"Bingo" kolač-torta
Bomboni s višnjama
Bounty kocke
Breskve
Brownie s cappuccinom i čokoladom
Crne šnite
Crno-bijela mini-šahovska torta s pudingom
Crno-bijela šahovska torta s bananama
Crno-bijela šahovska torta s kokosom
Crno - bijeli kuglofi od bjelanjaka
Cvjetna torta s lubenicom
Čokoladni bomboni
Čokoladni (pakleni) kolačići
Čupava pita od maka i sira
Čupavci
Danski kolač
Dašak egzotike
Devetoslojna torta od kave
Devil´s food cake
Dizana gibanica s rogačem (orasima, makom,...)
Dizani kolač s lješnjacima
Dizano lisnata pita
Dvije šahovsko - mozaične torte
Firentinski voćni kolač
Gibanica od dunja, oraha i kupina
Gibanica od jabuka, rogača i bobičastog voća
Gibanica od kokosa, višanja i oraha
Gibanica od oraha, rogača i pekmeza
Gibanica od rogača, maka i jabuka
Gibanica s jabukama
Gibanica s pudingom
Gibanica s višnjama, šljivama...
Havajke
Hladni pas
Hrpice s trešnjama
Hrskava torta s marelicama
Integralna savijača
Integralni kolač/kruh od banana (bez jaja)
Irski kolač od jabuka
Izlazeće sunce
Jaffa kolač
Jaffa rolada na drugi način
Japanska torta
Jing kocke
Kakao kolač s pekmezom
Karamel pita
Kilimandžaro torta
Kinder pingvi
Klavir torta
Kocke "Boem"
Kocke od čokolade i đumbira
Kocke s dinjom i kremom od prošeka
Kocke s lubenicom
Kolač od banana i lješnjaka
Kolač od bjelanjaka s voćem
Kolač od čokolade i kave
Kolač od čokolade i kokosa u staklenci
Kolač od čokolade i suhih šljiva
Kolač od čokolade i ušećerenog đumbira
Kolač od jogurta i voća
Kolač od čokolade i kave u staklenci
Kolač od kokosa i ananasa
Kolač od maka s višnjama
Kolač od sira, maka i jabuka
Kolač od šljiva
Kolač od trešanja i maka
Kolač s Griottama
Kolač s jabukama (prelijani, čokoladni)
Kolač s kukuruznim pahuljicama (cornflakesom)
Kolač s rabarbarom i bademima
Kolač s tikvicama
Kolači/torte od bjelanjaka (varijacije na temu)
Kolač-torta
Košarice s breskvama
Krafne (dvostruke)
Krafne iz pećnice
Krafnice s kruškama i preljevom od meda i cimeta
Kremasta čokoladna torta
Kuglice od lješnjaka
Kuglof s čokoladom od kokosa
Kuglof s pekmezom
Kuglofi od kokosa i čokolade
Kupola od ananasa
Kupola s višnjama
Lagana čokoladna torta
Ledene kocke
Lijeno - lažna gužvara
Lumumba ploške
Ljubice
Mađarica moje bake
Mađarske tortice
Majmunski kruh od dizanog tijesta
Mak - sir kolač
Male čokoladne princes krafne
Marshmallow torta s lubenicom
Mars torta
Medeni pužići sa šljivama
Mekana pita s čokoladom
Mentolka
Milky Way torta s čoko obručem
Minhenska štrudla od jabuka i vrhnja
Mliječna čoko torta s čoko obručem
Motana torta od višanja i čokolade
Mramorna rum-punč torta
Mramorni kolač od banana
Mramorni kolač od čokolade i ruma
Mramorni kolač od sira
Mramorni kolač u staklenci
Mramorni kuglof od maka i banana
Mućkavac s trešnjama/višnjama
Nepečena jogurt-torta s voćem
Nepečena salamica od keksa i maka
Nepečene ploške od keksa
Nepečeni svitak od keksa
Noć i dan
Norveški komadići
Orahove štangice
Orehnjača, makovnjača (ili od rogača)
Parfe torta s makom i marelicama
Pećina torta s višnjama
Pita od dunja
Pita od jabuka (apple pie)
Pita od keksa i jabuka
Pita s pekmezom
Pješčane ploške
Ploške s malinama i mrvicama
Ploške s višnjama
Potonule banane
Preokrenuti kolač od ananasa
Preokrenuti kolač od višanja i marelica
Princes torta
Princes vijenac s jagodama
Rafaelo kocke
Rolada s čokoladicama
Rolada usred kolača (druga verzija)
Rustikalna voćna torta
Savijača od rabarbare
Savijača od trešanja
Savijača od trešanja i čokolade
Savijača od trešanja i pudinga
Savijača od trešanja i rogača
Savijača sa sirom i voćem
Savijača s korama od pirovog brašna
Složenac-kolač od višanja
Spužvasta torta od bjelanjaka
Susjedov san o višnjama i čokoladi
Šarlota od malina i čokolade
Šarlota od rolade i višanja
Šarlota-šaumrola
Šnite od ostataka biskvita za Mađarske tortice
Švedske kuglice od pahuljica
Tornjići s trešnjama
Torta Batida de coco
Torta "Miševi u siru"
Torta od banana i limuna
Torta od bjelanjaka s malinama i čokoladom
Torta od crvenog grejpa i rolade
Torta od čokolade i krem banana
Torta od čokolade, kokosa i banana
Torta od jabuka, ali bez jabukovače
Torta od jabuka s medenim trokutićima
Torta od krušaka i čokolade
Torta od krušaka s vinom
Torta od limuna
Torta od limuna sa šumskim voćem
Torta od maka
Torta od maka i višanja
Torta od marcipana i voća iz Rumtopfa
Torta od mlačenice i jagoda
Torta od sira i bijele čokolade
Torta od sira s voćem
Torta od višanja i čokolade
Torta od višanja i čokoladnih banana
Torta "Sirena" od banana i kokosa
Trešnja - torta od roladi
Uskršnja torta
Vatrogasni kolač
Vesela prugasta torta
Vienetta
Voćna baklava
Voćna zlijevanka
Voćni čajni kolač
Zebrasta šarlota za klince
Zebrasti kolači od keksa



Slastice
Banane u pidžami
Bravarovi šegrti
Brze voćne knedle
Crvi u ružičnjaku
Čokoladna jaja u ljusci
Čokoladna juha sa žličnjacima od bjelanjaka i kokosa iliti šnenokle na čokoladnom umaku
Čokoladni špageti s umakom
Empanadas od banana i čokolade
Engleski "bread and butter pudding" s bananama i uz karamelizirane banane
Engleski "bread and butter pudding" s čokoladom
Engleski "bread and butter pudding" s kavom i šlagom
Engleski "bread and butter pudding" s kokosom
Jabuke u šlafroku
Jagode u čokoladnom mlijeku
Knedle sa šljivama (marelicama)
Knedle s makom
Lazanje s rogačem ili makom i vanilijom
Lazanje s višnjama
Musaka od jabuka
Pohana riža na mlijeku
Parfe špageti s umakom
Razlijevak u malom
Raznobojne palačinke
Riža na mlijeku s ananasom
Riža na mlijeku s kokosom
Riža na mlijeku s rumom i bananama
Rumtopf ili voće u rumu
Slatka palenta s voćem
Slatke lazanje sa svježim sirom
Slatke parene knedle s umakom od vanilije, voćnim medom ili suhim voćem na sirupu
Složenac od griza i krušaka
Složenac od jabuka i kruha
Složenac od krušaka i tjestenine
Složenac od palačinki i višanja
Složenac od palačinki, višanja i pudinga
Tjestenina s cimetom i kompotom
Umak od čokolade
Umak od jogurta i cimeta
Umak od vanilije
Umak od vanilije (bez škroba)
Wareniki (torbice) s višnjama
Zapečena riža na mlijeku s jabukama
Zapečene opijene jabuke
Zapečeni proso s voćem
Zapečeni rezanci s jabukama
Žele od crnog vina i višanja
Žele od mlačenice i bobičastog voća
Žele s voćem



Slatki "muffini"
Bounty muffini
Casali Pińa colada i Rum-kokos muffini
Casali Pińa colada i Rum-kokos muffini za odrasle
"Fontana" muffini
Ferrero Rocher muffini
Griotte muffini
Havajski muffini
Helena muffini
Legničke bombe (Liegnitzer Bomben)
Muffini-krafne
Muffini od banana i čokolade
Muffini od banana i meda
Muffini od banana i višanja
Muffini od banana, kokosa i bijele čokolade
Muffini od čokolade
Muffini od jabuka
Muffini od kokosa, čokolade i banana
Muffini od maka i voća
Muffini od vanilije, tamne i bijele čokolade
Muffini s bananama
Muffini s čokoladom i jogurtom od jagoda
Muffini s čokoladnim bombonima s mliječnim punjenjem
Muffini s namazom od nougata
Pinacollada muffini
Raffaelo muffini
Smarties/M&M muffini
Tiramisu muffini
Toblerone muffini
Twix muffini



Slani/pikantni "muffini"
Kukuruzne pogačice
Muffini od tjestenine i povrća
Pikantni meksički muffini
Slani muffini od krumpira



Suhi kolači
Američki chocolate chip cookies
Božićna šuma
Cappuccino kiflice
Havajske jelke
Keksi od lješnjaka
Keksi s pekmezom
Kokos kiflice s čokoladom
Košarice s breskvama
Kućica u snijegu
Kućica u snijegu II.
Limunove kiflice
Lincer prutići
Lincer šnite
Nugat kiflice
Poljupci od čokolade
Prhke tortice
Uskrsno životinjsko carstvo
Uskršnje košarice
Vanilin kiflice



Sladoled
Amor, amaro
Lažna lubenica
Ledena trešnja-bomba
Ledeni parfe od meda
Ledeni parfe s makom
Rascvjetani sladoled
Sladoled-grozd
Sladoled od nougata
Sladoled od vanilije i čokolade
Smarties sladoled



Tijesto: slatka i slana peciva, kolači, pletenice, pogače...
Bakina spužvasta pogača
Brza pogača od sira i ulja
Buhtle I, II i III
Buhtle s karamelom i kruškama
Crveno-zelena pizza-pletenica
Česnica
Ćuš
Danski kolač
Danski kruh (danish pastry)
Dizana gibanica s rogačem (orasima, makom,...)
Dizani kolač s lješnjacima
Dizano lisnata pita
Focaccia sendviči s namazom od mahuna
Focaccia s lukom
Gibanica od dunja, oraha i kupina
Gibanica od jabuka, rogača i bobičastog voća
Gibanica od kokosa, višanja i oraha
Gibanica od oraha, rogača i pekmeza
Gibanica od rogača, maka i jabuka
Gibanica od sira, blitve i jaja
Gibanica s jabukama
Gibanica s pudingom
Gibanica s višnjama, šljivama...
Harmonika pogača
Indijski kruh naan s pikantnim nadjevom
Kakao kruh s integralnim brašnom
Katmer pita (puž)
Krafne (dvostruke)
Krafne iz pećnice
Kruh od luka i slanutka
Kruh od sira
Kruh od sira i krumpira
Kruh s češnjakom i začinskim biljem
Kruh-pita od blitve i sira
Kruh s maslinama i sušenim rajčicama
Kruh s tikvicama
Lude gljive
Majmunski kruh od dizanog tijesta
Masna pogača
Masna pogača "cvijet"
Medeni pužići sa šljivama
Medeni pužići s kivijem
Mozzarella-buhtle
Norveški komadići
Obitelj Pauk na pikniku
Orehnjača, makovnjača (ili od rogača)
Pikantne buhtle
Pikantne buhtle s jajima
Pikantni zeleno-žuti kuglof
Pita od blitve i sira
Pita sa (kiselim) zeljem
Pita s mahunama i sirom
Pita s (pori)lukom i sirom
Pletenica s paprikom
Poderane gaće
Pogača "cvijet"
Pogača s kiselim vrhnjem
Puž s cimetom
Pužići s jabukama
Rezana pletenica s rogačem
Rol pogača s vrhnjem i sirom
Rolani kruh s blitvom
Ružičasto-zeleno-žuta pletenica
Sečenica
Slana osinja gnijezda
Slane parene knedle na krumpiru
Slane krafne
Slane nešaumrole
Slani biskviti od bjelanjaka
Slani majmunski kruh
Slatke parene knedle s umakom od vanilije, voćnim medom ili suhim voćem na sirupu
Sočna povrtna pita
Spužvasto pecivo
Suncokretovi pužići
Švapski šustarovi flekerli
Toskanska pita/pizza
Tzatziki kruh
Uskršnja košara
Zelena pita-pizza


Slano...
Bešamel blitva
Bešamel - povrtni popečci
Bilo jednom u Meksiku: definicija tortilje, vrste, nadjevi, umaci...
Biscotti s parmezanom i bijelim paprom
Biscotti s parmezanom i maslinama
Bubamara-sendviči
Cikla punjena palentom i blitvom
Cikla u šlafroku
Curry od krumpira
Curry od krumpira i mahuna
Dizano lisnata pita
Družđice
Dvije juhe od graška
Engleski složenac s poklopcem
Etiopska grickalica Dabo kolo
"Francuska" i "Estonska" salata s majonezom od krumpira
Francuski složenac
Gladni neženja - torta za gospodu
Gljive od rajčica s tjesteninom
Gnijezda od povrća i špageta
Grah-salata za zimnicu
Grah ili grašak u vrhnju
Grah s kokosom
Grah s krušnim mrvicama
Grah s rezancima
Grah sa suhim šljivama
Gratin dauphinois
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Gusto varivo od leće
Harmonika-krumpir/Hasselback krumpir/Švedski krumpir...
Hladna juha od cikle
Hladna juha od cikle i jogurta
Hladna juha od poriluka
Indijanski složenac od kukuruza i palente
Jaja u proljetnom umaku
Jastučići s kiselim zeljem
Jesenski gratin s krumpirom, ciklom i korabicom
Juha od kiselog vrhnja (s krastavcima ili tikvicama)
Juha od riže i slanutka s gremolatom od rajčica
Juha s tortelinima
Kelj galette
Kelj kaneloni
Kiselo zelje s krumpirom
Kiselo zelje s valjušcima
Kolač od luka
Korabice u šlafroku
Krastavci s vrhnjem u hrskavim zdjelicama
Krem juha od mahuna i parmezana
Krem juha od šampinjona
Kremasti prilog od krumpira i cikle
Kremasti složenac od krumpira i kelja
Krem juha od sira s makaronima
Krumpir na bijelom vinu
Krumpir na kiselo
Krumpir na pivu
Krumpir punjen jajima i sirom
Krumpir u umaku od vrhnja
Krumpir sa začinskim biljem i mahunama
Krumpir s lukom i vlascem
Krumpir s mlijekom i sirom
Krumpir s ružmarinom
Kuglof od tjestenine i svježeg sira
Kuhani svitak od krumpira
Kuhani svitak s blitvom (ili špinatom)
Kukuruzni klipovi s čilijem
Lazanje od blitve
Lazanje od paprike
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Lazanje s (kiselim) zeljem i umakom
Lazanje s (kiselim) zeljem i vrhnjem
Lažni riblji panirani štapići
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Lisnata pita od špinata
Loptice od leće s umakom od kikirikija
Mahune s crvenim lukom
Mahune s prosom
Mahune s umakom od sira
Mahune s umakom od slanutka
Malfatti s crvenim umakom
Marinirana jaja
Meksički složenac od kruha
Meksički složenac s biskvitnim poklopcem
Meksičko-rastafarijanske lazanje
Mramorne uskršnje pisanice
Mungo grah by Miljana
Musaka od tikvica i riže
Namaz od slanutka
Njoki od cikle i sira
Okruglice od krumpira
Okruglice od sira
Palenta s rajčicama
Paneer (Panir - indijski sir)
Palak paneer (Panir sa špinatom)
Paprike punjene krumpirom
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene kus-kusom ili bulgurom
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Paprike punjene špagetima
Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom
Pečene rajčice s jajima
Pečeni krumpir
Peršin-pesto sa špagetama
Pikantna torta od sira
Pikantna štruca od tikvica
Pikantni biscotti
Piroške/kroketi od tjestenine
Pita od blitve i sira
Pita od blitve s kuhanim jajima
Pita od krumpira i cikle ili krumpira i kelja...
Pita od krumpira i mozzarelle
Pita od pastrnjaka i mrkve s curryjem
Pita od prokulica
Pita od prokulica i tankih kora
Pita od rajčica
Pita od rajčica i paprika
Pita od starog kruha (slana ili slatka)
Pita od stabljiki blitve
Pita sa (kiselim) zeljem
Pita s mahunama i sirom
Pita s (pori)lukom i sirom
Pizza-pita od palente
Pohana jaja s tikvicama
Pohane stabljike blitve
Pohane tikvice sa sirom
Pohane zelene rajčice
Pohani kelj (ili zelje)
Popečci od blitve (ili špinata)
Popečci od kus-kusa i pahuljica
Popečci od quinoe i Popečci od prosa s koricom od sezama, kikirikija ili cornflakesa
Poriluk u kruhu
Povrće na mileramu
Povrće s mrvicama i sezamom
Povrtna pita
Povrtna salata sa slanutkom
Povrtni drobljenac
Povrtni "čili" s heljdinom kašom
Prigorska varijanta mediteranske terine od krumpira i maslina
Prilog od luka
Pržene loptice od riže
Prženi koluti luka
Prženi popečci od špageta
Prženi uštipci od krumpira (slani ili slatki)
Punjena glavica zelja
Punjena jaja sa špinatom i sezamom
Punjeni cvjetovi tikvica
Punjeni krumpir na meksički način
Punjeni šampinjoni u pivskom tijestu
Ragu od graha
Rajčice punjene bulgurom ili kus-kusom
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Rajčice punjene rižom i blitvom
Rajčice punjene rižom i sirom
Rajčice s pečenim jajima
Ravioli od cikle i sira
Raznobojno tijesto za lazanje i tagliatele
Rizi-bizi paprike
Riža na jogurtu s krastavcima
Rižoto s blitvom
Rižoto s ciklom
Rolada od blitve
Rolada od rezanaca
Rolada od slanutka
Rolada s nadjevom od slanutka
Rolice s kiselim zeljem
Ruska hladna juha
Ružice od lazanja
Salata od kus kusa (ili bulgura ili prosa)
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Savijača od blitve, poriluka i paprike
Savijača od kiselog zelja
Savijača od kiselog zelja s lisnatim tijestom
Savijača s mahunama
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
Sendvič-gusjenica
Sendvič-kruh
Sirna pita s rajčicama
Slana pita od riže, sira i poriluka
Slane parene knedle na krumpiru
Slana torta od krumpira
Slana torta od zapečenih špageta
Slane krafne
Slane nešaumrole
Slane ploške s vrhnjem
Slani biskviti od bjelanjaka
Slani drveni kolač od krumpira
Slanutak kao grickalica
Složenac od kelja i kruha
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od mahuna i kruha
Složenac od palente i kelja
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Sočna povrtna pita
Soja kao grickalica
Svitci od lazanja i blitve
Šarlota s francuskom salatom
Špageti s umakom od paprika
Španjolska pita
Špecli sa sirom (obični i integralni)
Talijanska uskršnja pita
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Tjestenina s mahunama
Tjestenina s mrkvom
Tjestenina s orasima
Tjestenina s umakom od celera
Tjestenina s umakom od kiselih krastavaca
Tjestenina s umakom od mahuna
Tjestenina s umakom od vrhnja i luka
Torta od tjestenine, špinata i sira
Torta-složenac od riže i blitve
Tortellini-ražnjići
Trganci od zelja ili kelja
Tučeni grah
Valjušci s grahom
Vegetarijanska pastirska pita
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Vrbovečki krumpir
Vrući kaubojski lonac
Williams krumpiri na umaku od crnog vina
Začarana jaja
Zamotuljci od blitve punjeni rižom
Zamotuljci od blitve s kus-kusom ili bulgurom ili quinoom...
Zapečena blitva s krumpirom
Zapečena palenta na umaku od rajčica
Zapečena palenta s rajčicama
Zapečene mahune s mozzarellom
Zapečene palačinke s keljem
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni krumpir s ciklom i sirom
Zapečeni pire od krumpira s jajima
Zapečena tjestenina s prokulicom
Zapečeni crepęs od blitve s umakom od sira
Zapečeni krumpir u šlafroku
Zapečeni kuglof od dugih makarona
Zapečeni kus-kus ili bulgur s rajčicama
Zapečeni kus-kus s povrćem i umakom
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečeni njoki s povrćem
Zapečene palačinke na meksički način
Zapečene palačinke s keljem
Zapečene rolice od blitve i sira
Zapečene stabljike blitve
Zapečene tikvice na umaku
Zapečeni kuglof od dugih makarona
Zapečeni patlidžani sa sirom i rajčicama
Zapečeni pužići od krumpira
Zapečeni ravioli (ili tortelini)
Zapečeni sendviči od starog kruha i šampinjona
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom
Zapečeni složenac od tikvica
Zapečeni šampinjoni s krušnim mrvicama
Zelena pita od riže i sira
Zimski složenac
Žele od rajčica



wave

U mojoj kuhinji

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.
Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali «igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.
* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.
Sanela

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

26.05.2011., četvrtak

Rol pogača s vrhnjem i sirom

Polazni recept za ovu pogaču preuzela sam s Coolinarike sretan, ali ja nisam u stanju držati se originalnog recepta smijeh, jednostavno ne mogu odoljeti, a da nešto ne promijenim rofl.


Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
800 g glatkog brašna
1 čajna žlica šećera
1 čajna žlica soli
1 suhi kvasac (7 g)
100 ml ulja
oko 500 ml toplog mlijeka
+
150 g hladnog margarina

Nadjev
250 ml kiselog vrhnja
150 g sira (tvrdog, netopivog...)



U posudu stavite brašno, sol, šećer, kvasac i ulje pa dodajte mlijeko i zamijesite glatko tijesto.
Kratko ga premijesite i podijelite na tri dijela. Svaki dio razvaljajte na oko 4 mm debljine. Na jedan komad tijesta ravnomjerno naribajte polovicu hladnog margarina, pokrijte drugim komadom tijesta, na njega naribajte ostatak margarina i poklopite trećim komadom tijesta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Tako složeno tijesto «narolajte» kao roladu.

Image and video hosting by TinyPic


Dobivenu roladu malo spljoštite valjkom, pa ju narolajte s kraće strane, kao puža.

Image and video hosting by TinyPic


Tako pripremljeno tijesto zamotajte u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak na dva sata.

Nakon dva sata tijesto izvadite, položite ga na pobrašnjenu radnu površinu, malo ga spljoštite i razvaljajte na 3-4 mm debljine.
Po tijestu razmažite kiselo vrhnje i posipajte ga naribanim sirom.

Image and video hosting by TinyPic

Tijesto narolajte kao savijaču, slijepite krajeve. Dobivenu rolu stavite na lim obložen papirom za pečenje, mjesto spoja okrenite prema dolje.
Pogaču možete peći tako «ravnu» kakva jest (ja ju smotam u okrugli lim kao nekakvog puža; ali to nije potrebno).

Image and video hosting by TinyPic

Pripremljenu pogaču ostavite na sobnoj temperaturi oko 40 min.


Po želji, pogaču možete premazati umućenim jajetom i posipati sjemenkama sezama, lana,…

Zatim ju stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30-40 min. Ako za vrijeme pečenja odozgo previše potamni, pokrijte ju folijom.


Image and video hosting by TinyPic



- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

19.05.2011., četvrtak

Masna pogača "cvijet"

Ne tako davno na blog sam unijela recept za Pogaču «cvijet». Kad je riječ o pogačama/pecivima za koje se dizano tijesto premazuje margarinom (maslacem) – davno sam zaključila da je meni tijesto ukusnije ako se premazuje nerastopljenim margarinom cerek; zato obožavam npr. Masnu pogaču, Zamotanka njami itd.
U Pogači cvijet tijesto se premazuje rastopljenim margarinom (maslacem) i ta pogača je u redu, ali meni nije ni približno onako ukusna tuzan kao npr. spomenuta Masna pogača koja se premazuje nerastopljenim margarinom thumbup.

Neki dan sam krenula raditi Masnu pogaču i sjetila sam se da bi baš bilo zgodno oblikovati ju na drugi način: da podsjeća na Pogaču cvijet, ali ovaj put htjela sam da pogača bude «okruglija», pa nisam izvlačila razrezane vrhove onako kako to inače radim, nego sasvim malo, te je rezultat drugačiji. sretan

Dakle, držala sam se recepta za Masnu pogaču (smanjila sam omjer sastojaka), ali pogaču sam oblikovala da sliči Pogači cvijet.

Kad se radi «originalna» Masna pogača, treba ju ostaviti da se diže oko sat i pol (tijesto tijekom dizanja i pečenja praktički utrostruči svoj volumen), ali ja ovu varijantu pogače nisam ostavila da se diže, samo sam ju ostavila na sobnoj temperaturi dok se pećnica zagrijala. Ne znam ni kako bi ta pogača izgledala da sam ju ostavila da se diže oko sat i pol: u svakom slučaju trebala bih ju peći u većoj posudi (koju nemam!) jer kad bi ova pogača narasla u ovoj posudi (promjera 28 cm) u kojoj ju pečem, budući da je ta posuda premala - to bi sve «sraslo» zajedno i cvijet se ne bi mogao ni raspoznati.

Potpuno sam zadovoljna ovom varijantom u kojoj se pogača ne ostavlja da se digne (naravno, manja je, budući da ju nisam ostavila da se diže; ako želite veću, zamijesite više tijesta):

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
500 g brašna
1 suhi kvasac (7 g)
1 čajna žlica soli
pola čajne žlice šećera
3 jaja
oko 100 ml kiselog mlijeka
oko 100 ml mlake vode

Za premazivanje
oko 120 g mekanog margarina

Ostalo
žumanjak ili bjelanjak ili cijelo jaje
bijeli i crni sezam, mak, lan,… za posipanje



Sastojci za tijesto trebaju biti sobne temperature.
U posudu stavite brašno, suhi kvasac, šećer, sol, jaja, kiselo mlijeko i vodu pa zamijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte više tekućine, da tijesto ne bide suho). Pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite na toplom oko pola sata da se digne.

Mekani margarin dobro promiješajte ili izmiksajte da se može lako razmazivati.
Okruglu posudu za pečenje (oko 28 cm promjera) namastite margarinom i pobrašnite.

Dignuto tijesto premijesite, oblikujte svojevrsni valjak i okomito ga prerežite na tri dijela: jedan mali i dva podjednako velika.

Image and video hosting by TinyPic

Maleni komad stavite na stranu: njega ćete na kraju staviti u sredinu pogače (tijesto koje ne upotrebljavate pokrijte krpom da se ne suši).

Jedan od dva velika komad tijesta podijelite na pet jednakih komada.

Image and video hosting by TinyPic


Četiri komada razvaljajte u tanki krug (debljine oko 5 mm). Svaki krug premažite mekanim margarinom i složite ih jedan na drugi.

Image and video hosting by TinyPic

Peti komad tijesta razvaljate da bude malo veći od četiri prethodna kruga pa taj peti krug položite preko ostalih krugova, krajeve tog kruga podvijte (nagurajte) pod prvi krug da dobijete svojevrsni zamotuljak (taj krug ne premazuje se margarinom).

Image and video hosting by TinyPic


Napravljeni zamotuljak stavite u sredinu posude za pečenje. Oštrim nožem razrežite ga na osam dijelova – ostavljajući neprerezan oko 1 cm tijesta na rubovima.

Image and video hosting by TinyPic

Svaki odrezani «trokutasti» komad uhvatite za špićasti vrh i izvucite ga od sredine prema van (preklopite ga preko rubnog, nerazrezanog dijela tijesta) – ja ovaj put te vrhove nisam «izvlačila» onoliko koliko ih inače izvlačim za Pogaču cvijet, pa je efekt drugačiji.

Image and video hosting by TinyPic


Sada uzmite preostali veći komad tijesta (ne onaj najmanji!) pa i s njim ponovite postupak kao i s ovim komadom tijesta: podijelite ga na pet jednakih dijelova.

Image and video hosting by TinyPic


Četiri komada tijesta razvaljajte u tanki krug (debljine oko 5 mm).
Svaki krug premažite ostatkom margarina i složite ih jedan na drugi.

Image and video hosting by TinyPic

Peti komad tijesta razvaljate da bude malo veći od četiri prethodna kruga pa taj peti krug položite preko ostalih krugova, krajeve tog kruga podvijte (nagurajte) pod prvi krug da dobijete svojevrsni zamotuljak (taj krug ne premazuje se margarinom).

Image and video hosting by TinyPic

Dobiveni zamotuljak stavite u sredinu, tj. unutar dijela tijesta koje je već u posudi za pečenje. Sada oštrim nožem razrežite i taj zamotuljak na osam dijelova – ostavljajući neprerezan oko 1 cm tijesta na rubovima. Vodite računa o tome gdje režete tijesto jer kad izvučete odrezane «špićaste» vrhove ovog zamotuljka: oni moraju doći između vrhova prethodnog zamotuljka.

Image and video hosting by TinyPic

Svaki odrezani «trokutasti» komad uhvatite za špićasti vrh i izvucite ga od sredine prema van – ja ovaj put te vrhove nisam «izvlačila» onoliko koliko ih inače izvlačim za Pogaču cvijet, pa je efekt drugačiji.
Uzmite najmanji dio tijesta, malo ga premijesite, oblikujte kugli, malo ju spljoštite u stavite u sredinu posude za pečenje.

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto možete premazati ili cijelim umućenim jajetom, ili žumanjkom umućenim s 1-2 žlice mlijeka ili umućenim bjelanjkom.
Ja sam sve mazala umućenim bjelanjkom.
Po želji, pogaču posipajte sjemenkama, makom… pa pokrijte krpom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi dok se pećnica zagrije.

Image and video hosting by TinyPic


Pogaču stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva pa ju pecite oko 10 min. Tada ju pokrijte folijom i pecite na 180 stupnjeva oko 20 min. Nakon toga skinite foliju i pogaču pecite još par minuta da odozgo dobije boju.

Pečenu pogaču izvadite iz posude, pokrijte krpom i ostavite da se malo ohladi.

Image and video hosting by TinyPic



- 08:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

12.05.2011., četvrtak

Preokrenuti kolač od ananasa

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci (za 6-8 šnita)
30 g mekanog margarina/maslaca
30 g šećera
1 žlica pekmeza (od marelice, ili neki drugi svijetli pekmez)
oko 250 g koluta ananasa iz kompota
+
100 g šećera
100 g g margarina/maslaca
3 jaja
100 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo (oko 6 g)
na vrhu noža sode
1 žlica mlijeka

Za premazivanje
1 žlica pekmeza od marelice (ili neki drugi svijetli pekmez)
1 žlica crvenog pekmeza po želji


U posudi izmiksajte 30 g margarina, 30 g šećera i pekmez u glatku smjesu.
Posudu za pečenje (promjera 24 cm) obložite papirom za pečenje i na dno rasporedite izmiksanu smjesu pa na nju složite kolute ananasa.

U drugoj posudi dobro izmiksajte 100 g mekanog margarina sa 100 g šećera. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta dobro izmiksajte. Dodajte brašno, prašak, sodu i mlijeko pa sasvim kratko promiksajte.
Smjesu rasporedite po kolutima ananasa.

Kolač stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 45 min. (provjerite čačkalicom je li pečeno).

Pečeni kolač ostavite da se 10ak min. hladi u kalupu. Zatim na kalup stavite tanjur i sve okrenite da kolač sklizne na tanjur, odlijepite papir.
Dok je kolač vruć, kolute ananasa pomoću kista premažite svijetlim pekmezom, a u sredinu («udubinu») koluta ananasa stavite malo crvenog pekmeza.

Ostavite kolač da se potpuno ohladi.



- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

06.05.2011., petak

Špecli sa sirom (obični i integralni)

U mojoj obitelji se oduvijek kuha juha s noklicama tuzan. Noklice su «tjestenina za juhu»: od jaja, brašna, vode/mlijeka itd. napravi se gnjecava smjesa i onda se žlicom u vruću vodu (juhu) spuštaju nepravilne hrpice eek.
Pisala sam već više puta da ne volim juhe no, a pogotovo mi je ta vodurina (pardon, juha) s noklicama uvijek bila noćna mora rolleyes. A onda sam u njemačkoj kuhinji otkrila špecle. Špecli su (manje-više) ista stvar ko´ i noklice samo ih Nijemci drugačije oblikuju i ne ostavljaju ih da plivaju u vodurini (pardon, juhi), nego ih poslužuju «na suho» kao prilog ili čak glavno jelo. U toj varijanti sam ih čak i ja zavoljela. sretan

Što se smjese za špecle tiče: svaka (njemačka) obitelj ima svoj recept - netko upotrebljava manje jaja, netko više, netko upotrebljava samo vodu, netko kombinira vodu i mlijeko itd. Ista stvar je i s hrvatskim noklicama.

A što se izgleda tiče, hrvatske noklice izgledaju kao nepravilne hrpice/okruglice jer se žlicom spuštaju u vodu, karakteristika njemačkih špecli je u tome da su oni tanki, duguljasti, pomalo nepravilni, svrdlasti… Za izradu tih špecli, naravno, postoji i posebni alat: tzv. Spätzlebrett, Spätzleschwob, Spätzlepresse (čula sam da se ta spravica na hrvatskom zove «špeclomat» (bez veze; ne znam čija je to ideja)). A i tih špeclomata ima u različitim varijantama, pa možete raditi duže, kraće, deblje, tanje ... špecle.

Ali taj famozni špeclomat vam nije potreban, špecle možete napraviti i pomoću nekih pomagala koja imate u kuhinji.

Ni ja nemam taj famozni špeclomat, i to me nikad nije spriječilo da napravim špecle.

yes
U smjesu za špecle možete dodavati npr. začinsko bilje, pa će to onda biti špecli sa začinskim bilje, ili jetra, itd. A ovo su obični špecli kojima se naknadno dodaje tvrdi sir. cerek

Špecli sa sirom

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
350 g brašna
sol
4 jaja
250 ml tople vode
+
200 g naribanog Emmentalera
(crveni luk, krušne mrvice, nasjeckani vlasac)


U posudu stavite brašno, sol i jaja pa polako dolijevajte vodu i stalno mutite pjenjačom (ili mikserom) da dobijete potpuno glatku smjesu bez grudica.

Posudu pokrijte (poklopcem, folijom) i ostavite smjesu da stoji 15 min. na sobnoj temperaturi.

Nakon toga, u loncu zakuhajte vodu i posolite ju, smjesu za špecle promiješajte pa krenite na izradu špecli.

Ako imate špeclomat, onda znate postupak.

Ako nemate špeclomat: (malu) drvenu dasku za rezanje i metalnu ili silikonsku spatulu (ili nož) umočite u kipuću vodu, zatim ih izvadite i na dasku u tankom sloju razmažite 2-3 žlice smjese te pomoću spatule «režite» tj. odvajajte tanke duguljaste «nitaste» oblike (debljine 3-5 mm) i spuštajte ih u kipuću vodu. Čim isplivaju (to je praktički odmah), izvadite ih rupičastom žlicom i stavite u cjedilo. Cjedilo malo protresite da se špecli ocijede pa ih prebacite u zdjelu (u kojoj ćete ih poslužiti), posipajte ih slojem naribanog sira.

Na isti način napravite iduću turu špecli i tako… sve dok imate smjese.

Tijekom kuhanja pazite da se špecli ne zalijepe za dno lonca, postružite kuhačom po dnu.

Za izradu špecli možete se poslužiti i slastičarskom špricom za ukrašavanje kolača, evo kako ja to radim: na slastičarsku špricu stavim veliki (zvjezdasti) nastavak, onda odozgo napunim špricu smjesom, a pritom dolje držim prst na otvoru zvjezdastog nastavka da mi smjesa ne iscuri, onda zatvorim odozgo špricu i u lonac s kipućom vodom «istiskujem» nepravilne duže/kraće, deblje/tanje «niti»; kad isplivaju na površinu, izvadim ih itd.

Ako vam nije stalo do toga da vaši špecli budu ko´ pravi, tj. tanki i duguljasti, možete ih raditi kao što se rade noklice: malom žlicom u vodu spuštajte smjesu i vadite te kvazi-špecle/noklice čim isplivaju na površinu.


Kuhane špecle u zdjeli odozgo posipajte ostatkom naribanog sira.


Špecli sa sirom se obično poslužuju s poprženim lukom: crveni luk oljuštite, narežite na tanke ploške pa ga popržite da bude sasvim smeđ i onda ga rasporedite odozgo po zadnjem sloju sira kojim su posipani špecli.

Meni se sviđa varijanta s lukom, ali neki ga ne vole. Umjesto luka, možete na masnoći popržiti krušne mrvice i rasporediti ih po kuhanim špeclima (na fotki je varijanta s krušnim mrvicama).


Odozgo možete posipati nasjeckani svježi vlasac.


Ako ne želite špecle sa sirom, na opisani način kuhane špecle stavljajte u posudu za posluživanje: ali između nemojte stavljati slojeve sira. Odozgo rasporedite ili poprženi luk ili popržene krušne mrvice.


Poslužite odmah.


sretan

Vidim da je u zadnje vrijeme u modi tzv. cjelovito brašno. Ja se ne hranim zdravo i izbjegavam to brašno kad god mogu. Ove Integralne špecle probala sam jer me zanimalo kako to funkcionira s integralnim brašnom: jestivi su, ali meni su puno ukusniji klasični špecli od bijelog brašna.


Integralni špecli sa sirom

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
500 g integralnog pšeničnog brašna
4 jaja
sol
topla voda
+
slatka mljevena paprika
kurkuma
pasirani špinat
+
200 g naribanog Emmentalera
(crveni luk, krušne mrvice, nasjeckani vlasac)


U posudu stavite brašno, sol i jaja pa polako dolijevajte vodu i stalno mutite pjenjačom (ili mikserom) da dobijete potpuno glatku smjesu bez grudica. Potrebna količina vode ovisi o brašnu, tj. kako je sitno mljeveno.

Posudu pokrijte (poklopcem, folijom) i ostavite smjesu da stoji 15 min. na sobnoj temperaturi.


Po želji, smjesu podijelite na nekoliko dijelova pa npr. u jedna dodajte malo crvene paprike, u drugi malo kurkume, u treći pasirani špinat, a četvrti dio možete ostaviti nepofarban. U dio sa špinatom možda će trebati dodati još brašna, ovisno o tome koliko je špinat ocijeđen.

Ja sam u jedna dio dodala kurkumu, a u drugi crvenu papriku.


Nakon toga, u loncu zakuhajte vodu i posolite ju, smjesu za špecle promiješajte pa krenite na izradu špecli.

Ako imate špeclomat, onda znate postupak.


Ako nemate špeclomat: (malu) drvenu dasku za rezanje i metalnu ili silikonsku spatulu (ili nož) umočite u kipuću vodu, zatim ih izvadite i na dasku u tankom sloju razmažite 2-3 žlice smjese te pomoću spatule «režite» tj. odvajajte tanke duguljaste «nitaste» oblike (debljine 3-5 mm) i spuštajte ih u kipuću vodu. Čim isplivaju (to je praktički odmah), izvadite ih rupičastom žlicom i stavite u cjedilo. Cjedilo malo protresite da se špecli ocijede pa ih prebacite u zdjelu (u kojoj ćete ih poslužiti), posipajte ih slojem naribanog sira.

Na isti način napravite iduću turu špecli i tako… sve dok imate smjese.

Tijekom kuhanja pazite da se špecli ne zalijepe za dno lonca, postružite kuhačom po dnu.


Za izradu špecli možete se poslužiti i slastičarskom špricom za ukrašavanje kolača, evo kako ja to radim: na slastičarsku špricu stavim veliki (zvjezdasti) nastavak, onda odozgo napunim špricu smjesom, a pritom dolje držim prst na otvoru zvjezdastog nastavka da mi smjesa ne iscuri, onda zatvorim odozgo špricu i u lonac s kipućom vodom «istiskujem» nepravilne duže/kraće, deblje/tanje «niti»; kad isplivaju na površinu, izvadim ih itd.


Ako vam nije stalo do toga da vaši špecli budu ko´ pravi, tj. tanki i duguljasti, možete ih raditi kao što se rade noklice: malom žlicom u vodu spuštajte smjesu i vadite te kvazi-špecle/noklice čim isplivaju na površinu.


Kuhane špecle u zdjeli odozgo posipajte ostatkom naribanog sira.


Ako ne želite špecle sa sirom, na opisani način kuhane špecle stavljajte u posudu za posluživanje: ali između nemojte stavljati slojeve sira. Odozgo rasporedite ili poprženi luk ili popržene krušne mrvice pa ih, po želji, posipajte nasjeckanim vlascem.


Špecle poslužite odmah.


- 08:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

01.05.2011., nedjelja

Prženi popečci od špageta

Nedavno sam napisala post o Prženim lopticama od riže i Piroškama/kroketima od tjestenine. sretan A danas, «opet» nešto slično, ali različito: prženi popečci od špageta. cerek Ovi popečci se od piroški/kroketa razlikuju po tome što je ova smjesa «gnjecava» pa se od nje ne oblikuju «čvrsti popečci», nego se smjesa grabi žlicom/vilicom/rukama i u zagrijanu masnoću spuštaju se nepravilne «hrpice» koje se onda peku s jedne i druge strane. thumbup

«Jednom davno» pisala sam o Prženim i pohanim rezancima za juhu. Kako rekoh još tada: pohana verzija rezanaca mi se sviđa, ali pržena je jednostavno prehrskava. tuzan Te recepte «za rezance» nisam probala promijeniti na druge vrste tjestenine, baš bi bilo zgodno špagete uvaljati u jaja i krušne mrvice… no, o tome – ako/kada dođem do toga. smijeh

Dakle, ovi današnji Prženi popečci od špageta jako mi se sviđaju jer nisu previše hrskavi; meni su zaista ukusni. njami

Za ovo jelo, naravno, možete «ciljano» skuhati špagete, ali možete upotrijebiti i ostatke špageta (od prethodnih dana…).


Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
250 g špageta (kad su kuhane i ocijeđene trebalo bi ih biti nešto više od 500 g)
3 jaja
1 (srednji) crveni luk
50 g naribanog parmezana
1 mala tikvica
sol, papar
slatka mljevena crvena paprika
2-3 žlice svježeg nasjeckanog peršinovog lišća
+
masnoća za prženje


Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite ju.

Luk očistite i sitno nasjeckajte.
Tikvicu naribajte/narežite na duge tanke trake/rezence.

U posudi umutite jaja pa dodajte parmezan, luk, tikvicu, začine i peršinovo čišće te sve dobro promiješajte.
Ja ne upotrebljavam tikvice.

Na kraju umiješajte i ocijeđene špagete.
Po želji, u smjesu možete dodati na kockice narezanu šunku/salamu, itd.

U dubljoj tavi zagrijte masnoću pa pomoću vilice ili žlice grabite smjesu i spuštajte ju u masnoću oblikujući okruglaste hrpice/popečke (ne deblje od 1,5 cm); po potrebi, spljoštite ih pomoću žlice.

Budući da su špagete «duge» i da se vuku, meni je najjednostavnije smjesu grabiti rukom i spuštati ju u tavu. Ali možete probati žlicom ili pomoću dvije vilice, ili jednom vilicom: namotajte špagete oko vilice kako kad ih jedete i spustite to «gnijezdo» u vruću masnoću. Probajte koji vam način najviše odgovara: kako rekoh, meni je najjednostavnije zasukati rukave, pa smjesu rukom spuštati u masnoću (samo nemojte ruku uroniti u masnoću).

Popečke pržite na umjerenoj vatri da dobiju boju s jedne strane, zatim ih pažljivo okrenite i pržite da dobiju boju s druge strane.

Pržene popečke stavljajte na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Poslužite odmah.


Image and video hosting by TinyPic



- 08:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

njami
Drugi blog:

U mojoj kuhinji 2
---------------------------------------
****************************

pjeva

Glazba koju slušam ovih
dana...


Skillet: Monster



yes



njami cool party thumbup mah cerek fino
Mljac!

Popis više od 300 blogova s receptima (uglavnom na hrvatskom i srpskom jeziku).
A-LJ
M-Ž


sretan
Blogerske gastro igre ...


fino


wave


thumbup


yes
***Pogodi sastojke***

mah
***Igra kuhanja***



wink

Blogerske nagrade:)

Image and video hosting by TinyPic
Gaga, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Maja, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
nena, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Mihaela, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Svetlana, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Svetlana, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Svetlana, hvala:)


zujo


Neki od kućnih ljubimaca

Sony
Image and video hosting by TinyPic

Đurđa
Image and video hosting by TinyPic

Ćarli
Image and video hosting by TinyPic


sretan