Ovaj blog pokrenula je Sanela Mallory.

********************
Blog možete pretraživati pomoću tzv. Googleove tražilice (nemojte očekivati preglednost i točnost - ipak je to samo jedna najobičnija Googleova tražilica); ali uz to možete pregledavati Arhivu bloga po mjesecima i dolje navedeni Abecedni popis recepata.

wave

Loading




fino Arhiva - pregled po mjesecima

Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (4)
Rujan 2011 (5)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (4)
Lipanj 2011 (4)
Svibanj 2011 (5)
Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (5)
Rujan 2009 (4)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (5)
Veljača 2009 (19)
Siječanj 2009 (24)
Prosinac 2008 (22)
Studeni 2008 (18)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (28)
Kolovoz 2008 (32)
Srpanj 2008 (80)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (40)
Travanj 2008 (53)
Ožujak 2008 (57)
Veljača 2008 (39)


*********************

njami Abecedni popis recepata

Torte, kolači...
Afrikanac (bez jaja)
Alpske ruže
Anin kolač
Bijele oblatne
"Bingo" kolač-torta
Bomboni s višnjama
Bounty kocke
Breskve
Brownie s cappuccinom i čokoladom
Crne šnite
Crno-bijela mini-šahovska torta s pudingom
Crno-bijela šahovska torta s bananama
Crno-bijela šahovska torta s kokosom
Crno - bijeli kuglofi od bjelanjaka
Cvjetna torta s lubenicom
Čokoladni bomboni
Čokoladni (pakleni) kolačići
Čupava pita od maka i sira
Čupavci
Danski kolač
Dašak egzotike
Devetoslojna torta od kave
Devil´s food cake
Dizana gibanica s rogačem (orasima, makom,...)
Dizani kolač s lješnjacima
Dizano lisnata pita
Dvije šahovsko - mozaične torte
Firentinski voćni kolač
Gibanica od dunja, oraha i kupina
Gibanica od jabuka, rogača i bobičastog voća
Gibanica od kokosa, višanja i oraha
Gibanica od oraha, rogača i pekmeza
Gibanica od rogača, maka i jabuka
Gibanica s jabukama
Gibanica s pudingom
Gibanica s višnjama, šljivama...
Havajke
Hladni pas
Hrpice s trešnjama
Hrskava torta s marelicama
Integralna savijača
Integralni kolač/kruh od banana (bez jaja)
Irski kolač od jabuka
Izlazeće sunce
Jaffa kolač
Jaffa rolada na drugi način
Japanska torta
Jing kocke
Kakao kolač s pekmezom
Karamel pita
Kilimandžaro torta
Kinder pingvi
Klavir torta
Kocke "Boem"
Kocke od čokolade i đumbira
Kocke s dinjom i kremom od prošeka
Kocke s lubenicom
Kolač od banana i lješnjaka
Kolač od bjelanjaka s voćem
Kolač od čokolade i kave
Kolač od čokolade i kokosa u staklenci
Kolač od čokolade i suhih šljiva
Kolač od čokolade i ušećerenog đumbira
Kolač od jogurta i voća
Kolač od čokolade i kave u staklenci
Kolač od kokosa i ananasa
Kolač od maka s višnjama
Kolač od sira, maka i jabuka
Kolač od šljiva
Kolač od trešanja i maka
Kolač s Griottama
Kolač s jabukama (prelijani, čokoladni)
Kolač s kukuruznim pahuljicama (cornflakesom)
Kolač s rabarbarom i bademima
Kolač s tikvicama
Kolači/torte od bjelanjaka (varijacije na temu)
Kolač-torta
Košarice s breskvama
Krafne (dvostruke)
Krafne iz pećnice
Krafnice s kruškama i preljevom od meda i cimeta
Kremasta čokoladna torta
Kuglice od lješnjaka
Kuglof s čokoladom od kokosa
Kuglof s pekmezom
Kuglofi od kokosa i čokolade
Kupola od ananasa
Kupola s višnjama
Lagana čokoladna torta
Ledene kocke
Lijeno - lažna gužvara
Lumumba ploške
Ljubice
Mađarica moje bake
Mađarske tortice
Majmunski kruh od dizanog tijesta
Mak - sir kolač
Male čokoladne princes krafne
Marshmallow torta s lubenicom
Mars torta
Medeni pužići sa šljivama
Mekana pita s čokoladom
Mentolka
Milky Way torta s čoko obručem
Minhenska štrudla od jabuka i vrhnja
Mliječna čoko torta s čoko obručem
Motana torta od višanja i čokolade
Mramorna rum-punč torta
Mramorni kolač od banana
Mramorni kolač od čokolade i ruma
Mramorni kolač od sira
Mramorni kolač u staklenci
Mramorni kuglof od maka i banana
Mućkavac s trešnjama/višnjama
Nepečena jogurt-torta s voćem
Nepečena salamica od keksa i maka
Nepečene ploške od keksa
Nepečeni svitak od keksa
Noć i dan
Norveški komadići
Orahove štangice
Orehnjača, makovnjača (ili od rogača)
Parfe torta s makom i marelicama
Pećina torta s višnjama
Pita od dunja
Pita od jabuka (apple pie)
Pita od keksa i jabuka
Pita s pekmezom
Pješčane ploške
Ploške s malinama i mrvicama
Ploške s višnjama
Potonule banane
Preokrenuti kolač od ananasa
Preokrenuti kolač od višanja i marelica
Princes torta
Princes vijenac s jagodama
Rafaelo kocke
Rolada s čokoladicama
Rolada usred kolača (druga verzija)
Rustikalna voćna torta
Savijača od rabarbare
Savijača od trešanja
Savijača od trešanja i čokolade
Savijača od trešanja i pudinga
Savijača od trešanja i rogača
Savijača sa sirom i voćem
Savijača s korama od pirovog brašna
Složenac-kolač od višanja
Spužvasta torta od bjelanjaka
Susjedov san o višnjama i čokoladi
Šarlota od malina i čokolade
Šarlota od rolade i višanja
Šarlota-šaumrola
Šnite od ostataka biskvita za Mađarske tortice
Švedske kuglice od pahuljica
Tornjići s trešnjama
Torta Batida de coco
Torta "Miševi u siru"
Torta od banana i limuna
Torta od bjelanjaka s malinama i čokoladom
Torta od crvenog grejpa i rolade
Torta od čokolade i krem banana
Torta od čokolade, kokosa i banana
Torta od jabuka, ali bez jabukovače
Torta od jabuka s medenim trokutićima
Torta od krušaka i čokolade
Torta od krušaka s vinom
Torta od limuna
Torta od limuna sa šumskim voćem
Torta od maka
Torta od maka i višanja
Torta od marcipana i voća iz Rumtopfa
Torta od mlačenice i jagoda
Torta od sira i bijele čokolade
Torta od sira s voćem
Torta od višanja i čokolade
Torta od višanja i čokoladnih banana
Torta "Sirena" od banana i kokosa
Trešnja - torta od roladi
Uskršnja torta
Vatrogasni kolač
Vesela prugasta torta
Vienetta
Voćna baklava
Voćna zlijevanka
Voćni čajni kolač
Zebrasta šarlota za klince
Zebrasti kolači od keksa



Slastice
Banane u pidžami
Bravarovi šegrti
Brze voćne knedle
Crvi u ružičnjaku
Čokoladna jaja u ljusci
Čokoladna juha sa žličnjacima od bjelanjaka i kokosa iliti šnenokle na čokoladnom umaku
Čokoladni špageti s umakom
Empanadas od banana i čokolade
Engleski "bread and butter pudding" s bananama i uz karamelizirane banane
Engleski "bread and butter pudding" s čokoladom
Engleski "bread and butter pudding" s kavom i šlagom
Engleski "bread and butter pudding" s kokosom
Jabuke u šlafroku
Jagode u čokoladnom mlijeku
Knedle sa šljivama (marelicama)
Knedle s makom
Lazanje s rogačem ili makom i vanilijom
Lazanje s višnjama
Musaka od jabuka
Pohana riža na mlijeku
Parfe špageti s umakom
Razlijevak u malom
Raznobojne palačinke
Riža na mlijeku s ananasom
Riža na mlijeku s kokosom
Riža na mlijeku s rumom i bananama
Rumtopf ili voće u rumu
Slatka palenta s voćem
Slatke lazanje sa svježim sirom
Slatke parene knedle s umakom od vanilije, voćnim medom ili suhim voćem na sirupu
Složenac od griza i krušaka
Složenac od jabuka i kruha
Složenac od krušaka i tjestenine
Složenac od palačinki i višanja
Složenac od palačinki, višanja i pudinga
Tjestenina s cimetom i kompotom
Umak od čokolade
Umak od jogurta i cimeta
Umak od vanilije
Umak od vanilije (bez škroba)
Wareniki (torbice) s višnjama
Zapečena riža na mlijeku s jabukama
Zapečene opijene jabuke
Zapečeni proso s voćem
Zapečeni rezanci s jabukama
Žele od crnog vina i višanja
Žele od mlačenice i bobičastog voća
Žele s voćem



Slatki "muffini"
Bounty muffini
Casali Pińa colada i Rum-kokos muffini
Casali Pińa colada i Rum-kokos muffini za odrasle
"Fontana" muffini
Ferrero Rocher muffini
Griotte muffini
Havajski muffini
Helena muffini
Legničke bombe (Liegnitzer Bomben)
Muffini-krafne
Muffini od banana i čokolade
Muffini od banana i meda
Muffini od banana i višanja
Muffini od banana, kokosa i bijele čokolade
Muffini od čokolade
Muffini od jabuka
Muffini od kokosa, čokolade i banana
Muffini od maka i voća
Muffini od vanilije, tamne i bijele čokolade
Muffini s bananama
Muffini s čokoladom i jogurtom od jagoda
Muffini s čokoladnim bombonima s mliječnim punjenjem
Muffini s namazom od nougata
Pinacollada muffini
Raffaelo muffini
Smarties/M&M muffini
Tiramisu muffini
Toblerone muffini
Twix muffini



Slani/pikantni "muffini"
Kukuruzne pogačice
Muffini od tjestenine i povrća
Pikantni meksički muffini
Slani muffini od krumpira



Suhi kolači
Američki chocolate chip cookies
Božićna šuma
Cappuccino kiflice
Havajske jelke
Keksi od lješnjaka
Keksi s pekmezom
Kokos kiflice s čokoladom
Košarice s breskvama
Kućica u snijegu
Kućica u snijegu II.
Limunove kiflice
Lincer prutići
Lincer šnite
Nugat kiflice
Poljupci od čokolade
Prhke tortice
Uskrsno životinjsko carstvo
Uskršnje košarice
Vanilin kiflice



Sladoled
Amor, amaro
Lažna lubenica
Ledena trešnja-bomba
Ledeni parfe od meda
Ledeni parfe s makom
Rascvjetani sladoled
Sladoled-grozd
Sladoled od nougata
Sladoled od vanilije i čokolade
Smarties sladoled



Tijesto: slatka i slana peciva, kolači, pletenice, pogače...
Bakina spužvasta pogača
Brza pogača od sira i ulja
Buhtle I, II i III
Buhtle s karamelom i kruškama
Crveno-zelena pizza-pletenica
Česnica
Ćuš
Danski kolač
Danski kruh (danish pastry)
Dizana gibanica s rogačem (orasima, makom,...)
Dizani kolač s lješnjacima
Dizano lisnata pita
Focaccia sendviči s namazom od mahuna
Focaccia s lukom
Gibanica od dunja, oraha i kupina
Gibanica od jabuka, rogača i bobičastog voća
Gibanica od kokosa, višanja i oraha
Gibanica od oraha, rogača i pekmeza
Gibanica od rogača, maka i jabuka
Gibanica od sira, blitve i jaja
Gibanica s jabukama
Gibanica s pudingom
Gibanica s višnjama, šljivama...
Harmonika pogača
Indijski kruh naan s pikantnim nadjevom
Kakao kruh s integralnim brašnom
Katmer pita (puž)
Krafne (dvostruke)
Krafne iz pećnice
Kruh od luka i slanutka
Kruh od sira
Kruh od sira i krumpira
Kruh s češnjakom i začinskim biljem
Kruh-pita od blitve i sira
Kruh s maslinama i sušenim rajčicama
Kruh s tikvicama
Lude gljive
Majmunski kruh od dizanog tijesta
Masna pogača
Masna pogača "cvijet"
Medeni pužići sa šljivama
Medeni pužići s kivijem
Mozzarella-buhtle
Norveški komadići
Obitelj Pauk na pikniku
Orehnjača, makovnjača (ili od rogača)
Pikantne buhtle
Pikantne buhtle s jajima
Pikantni zeleno-žuti kuglof
Pita od blitve i sira
Pita sa (kiselim) zeljem
Pita s mahunama i sirom
Pita s (pori)lukom i sirom
Pletenica s paprikom
Poderane gaće
Pogača "cvijet"
Pogača s kiselim vrhnjem
Puž s cimetom
Pužići s jabukama
Rezana pletenica s rogačem
Rol pogača s vrhnjem i sirom
Rolani kruh s blitvom
Ružičasto-zeleno-žuta pletenica
Sečenica
Slana osinja gnijezda
Slane parene knedle na krumpiru
Slane krafne
Slane nešaumrole
Slani biskviti od bjelanjaka
Slani majmunski kruh
Slatke parene knedle s umakom od vanilije, voćnim medom ili suhim voćem na sirupu
Sočna povrtna pita
Spužvasto pecivo
Suncokretovi pužići
Švapski šustarovi flekerli
Toskanska pita/pizza
Tzatziki kruh
Uskršnja košara
Zelena pita-pizza


Slano...
Bešamel blitva
Bešamel - povrtni popečci
Bilo jednom u Meksiku: definicija tortilje, vrste, nadjevi, umaci...
Biscotti s parmezanom i bijelim paprom
Biscotti s parmezanom i maslinama
Bubamara-sendviči
Cikla punjena palentom i blitvom
Cikla u šlafroku
Curry od krumpira
Curry od krumpira i mahuna
Dizano lisnata pita
Družđice
Dvije juhe od graška
Engleski složenac s poklopcem
Etiopska grickalica Dabo kolo
"Francuska" i "Estonska" salata s majonezom od krumpira
Francuski složenac
Gladni neženja - torta za gospodu
Gljive od rajčica s tjesteninom
Gnijezda od povrća i špageta
Grah-salata za zimnicu
Grah ili grašak u vrhnju
Grah s kokosom
Grah s krušnim mrvicama
Grah s rezancima
Grah sa suhim šljivama
Gratin dauphinois
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Gusto varivo od leće
Harmonika-krumpir/Hasselback krumpir/Švedski krumpir...
Hladna juha od cikle
Hladna juha od cikle i jogurta
Hladna juha od poriluka
Indijanski složenac od kukuruza i palente
Jaja u proljetnom umaku
Jastučići s kiselim zeljem
Jesenski gratin s krumpirom, ciklom i korabicom
Juha od kiselog vrhnja (s krastavcima ili tikvicama)
Juha od riže i slanutka s gremolatom od rajčica
Juha s tortelinima
Kelj galette
Kelj kaneloni
Kiselo zelje s krumpirom
Kiselo zelje s valjušcima
Kolač od luka
Korabice u šlafroku
Krastavci s vrhnjem u hrskavim zdjelicama
Krem juha od mahuna i parmezana
Krem juha od šampinjona
Kremasti prilog od krumpira i cikle
Kremasti složenac od krumpira i kelja
Krem juha od sira s makaronima
Krumpir na bijelom vinu
Krumpir na kiselo
Krumpir na pivu
Krumpir punjen jajima i sirom
Krumpir u umaku od vrhnja
Krumpir sa začinskim biljem i mahunama
Krumpir s lukom i vlascem
Krumpir s mlijekom i sirom
Krumpir s ružmarinom
Kuglof od tjestenine i svježeg sira
Kuhani svitak od krumpira
Kuhani svitak s blitvom (ili špinatom)
Kukuruzni klipovi s čilijem
Lazanje od blitve
Lazanje od paprike
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Lazanje s (kiselim) zeljem i umakom
Lazanje s (kiselim) zeljem i vrhnjem
Lažni riblji panirani štapići
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Lisnata pita od špinata
Loptice od leće s umakom od kikirikija
Mahune s crvenim lukom
Mahune s prosom
Mahune s umakom od sira
Mahune s umakom od slanutka
Malfatti s crvenim umakom
Marinirana jaja
Meksički složenac od kruha
Meksički složenac s biskvitnim poklopcem
Meksičko-rastafarijanske lazanje
Mramorne uskršnje pisanice
Mungo grah by Miljana
Musaka od tikvica i riže
Namaz od slanutka
Njoki od cikle i sira
Okruglice od krumpira
Okruglice od sira
Palenta s rajčicama
Paneer (Panir - indijski sir)
Palak paneer (Panir sa špinatom)
Paprike punjene krumpirom
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene kus-kusom ili bulgurom
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Paprike punjene špagetima
Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom
Pečene rajčice s jajima
Pečeni krumpir
Peršin-pesto sa špagetama
Pikantna torta od sira
Pikantna štruca od tikvica
Pikantni biscotti
Piroške/kroketi od tjestenine
Pita od blitve i sira
Pita od blitve s kuhanim jajima
Pita od krumpira i cikle ili krumpira i kelja...
Pita od krumpira i mozzarelle
Pita od pastrnjaka i mrkve s curryjem
Pita od prokulica
Pita od prokulica i tankih kora
Pita od rajčica
Pita od rajčica i paprika
Pita od starog kruha (slana ili slatka)
Pita od stabljiki blitve
Pita sa (kiselim) zeljem
Pita s mahunama i sirom
Pita s (pori)lukom i sirom
Pizza-pita od palente
Pohana jaja s tikvicama
Pohane stabljike blitve
Pohane tikvice sa sirom
Pohane zelene rajčice
Pohani kelj (ili zelje)
Popečci od blitve (ili špinata)
Popečci od kus-kusa i pahuljica
Popečci od quinoe i Popečci od prosa s koricom od sezama, kikirikija ili cornflakesa
Poriluk u kruhu
Povrće na mileramu
Povrće s mrvicama i sezamom
Povrtna pita
Povrtna salata sa slanutkom
Povrtni drobljenac
Povrtni "čili" s heljdinom kašom
Prigorska varijanta mediteranske terine od krumpira i maslina
Prilog od luka
Pržene loptice od riže
Prženi koluti luka
Prženi popečci od špageta
Prženi uštipci od krumpira (slani ili slatki)
Punjena glavica zelja
Punjena jaja sa špinatom i sezamom
Punjeni cvjetovi tikvica
Punjeni krumpir na meksički način
Punjeni šampinjoni u pivskom tijestu
Ragu od graha
Rajčice punjene bulgurom ili kus-kusom
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Rajčice punjene rižom i blitvom
Rajčice punjene rižom i sirom
Rajčice s pečenim jajima
Ravioli od cikle i sira
Raznobojno tijesto za lazanje i tagliatele
Rizi-bizi paprike
Riža na jogurtu s krastavcima
Rižoto s blitvom
Rižoto s ciklom
Rolada od blitve
Rolada od rezanaca
Rolada od slanutka
Rolada s nadjevom od slanutka
Rolice s kiselim zeljem
Ruska hladna juha
Ružice od lazanja
Salata od kus kusa (ili bulgura ili prosa)
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Savijača od blitve, poriluka i paprike
Savijača od kiselog zelja
Savijača od kiselog zelja s lisnatim tijestom
Savijača s mahunama
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
Sendvič-gusjenica
Sendvič-kruh
Sirna pita s rajčicama
Slana pita od riže, sira i poriluka
Slane parene knedle na krumpiru
Slana torta od krumpira
Slana torta od zapečenih špageta
Slane krafne
Slane nešaumrole
Slane ploške s vrhnjem
Slani biskviti od bjelanjaka
Slani drveni kolač od krumpira
Slanutak kao grickalica
Složenac od kelja i kruha
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od mahuna i kruha
Složenac od palente i kelja
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Sočna povrtna pita
Soja kao grickalica
Svitci od lazanja i blitve
Šarlota s francuskom salatom
Špageti s umakom od paprika
Španjolska pita
Špecli sa sirom (obični i integralni)
Talijanska uskršnja pita
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Tjestenina s mahunama
Tjestenina s mrkvom
Tjestenina s orasima
Tjestenina s umakom od celera
Tjestenina s umakom od kiselih krastavaca
Tjestenina s umakom od mahuna
Tjestenina s umakom od vrhnja i luka
Torta od tjestenine, špinata i sira
Torta-složenac od riže i blitve
Tortellini-ražnjići
Trganci od zelja ili kelja
Tučeni grah
Valjušci s grahom
Vegetarijanska pastirska pita
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Vrbovečki krumpir
Vrući kaubojski lonac
Williams krumpiri na umaku od crnog vina
Začarana jaja
Zamotuljci od blitve punjeni rižom
Zamotuljci od blitve s kus-kusom ili bulgurom ili quinoom...
Zapečena blitva s krumpirom
Zapečena palenta na umaku od rajčica
Zapečena palenta s rajčicama
Zapečene mahune s mozzarellom
Zapečene palačinke s keljem
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni krumpir s ciklom i sirom
Zapečeni pire od krumpira s jajima
Zapečena tjestenina s prokulicom
Zapečeni crepęs od blitve s umakom od sira
Zapečeni krumpir u šlafroku
Zapečeni kuglof od dugih makarona
Zapečeni kus-kus ili bulgur s rajčicama
Zapečeni kus-kus s povrćem i umakom
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečeni njoki s povrćem
Zapečene palačinke na meksički način
Zapečene palačinke s keljem
Zapečene rolice od blitve i sira
Zapečene stabljike blitve
Zapečene tikvice na umaku
Zapečeni kuglof od dugih makarona
Zapečeni patlidžani sa sirom i rajčicama
Zapečeni pužići od krumpira
Zapečeni ravioli (ili tortelini)
Zapečeni sendviči od starog kruha i šampinjona
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom
Zapečeni složenac od tikvica
Zapečeni šampinjoni s krušnim mrvicama
Zelena pita od riže i sira
Zimski složenac
Žele od rajčica



wave

U mojoj kuhinji

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.
Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali «igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.
* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.
Sanela

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

21.04.2011., četvrtak

Vesela prugasta torta

Ova torta rađena je po uzoru na neke prijašnje, npr. Prugastu šarlotu, Parfe šarlotu s jabukama, Zebrastu šarlotu za klince, Još jednu parfe šarlotu s jabukama, Šarlotu s kruškama te Zebrastu šarlotu.

cerek

Image and video hosting by TinyPic

Biskvitni obruč
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
pola čajne žlice praška za pecivo
+
pekmez po želji

Biskvitne kore
3 jaja
5 žlica šećera
100 ml ulja
200 ml mlijeka
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo

Krema
500 ml mlijeka
3 vrećice praška za puding od vanilije
8 žlica šećera
150 g bijele čokolade s kokosom (može i bez kokosa)
170 g mekanog margarina/maslaca

Ukrašavanje
oko 80 g kokosovog brašna
aroma ili boja po želji


Za biskvitni obruč, u posudu stavite jaja pa ih miksajte 1 minutu na najvećoj brzini. Zatim nastavite miksati smjesu i polako dodavajte šećer; smjesu miksajte ukupno 2 minute na najvećoj brzini.
Suhe sastojke prosijajte (kroz gusto cjedilo) na smjesu od jaja i sve kratko promiksajte na najmanjoj brzini.

Lim (38 cm x 32 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 10 min.
Pečeni biskvit istresite na krpu (ili papir za pečenje) posipanu šećerom kristalom (odlijepite papir na kojem se pekao), ostavite da se ohladi.


Sada slijedi opis izrade torte promjera 24 cm, sa stranicama biskvita visokim oko 7 cm. Ovisno o tome koliko visoku tortu želite, možete slagati/rezati/sklapati biskvite na drugi način. Dakle, daljnji tekst ne trebate shvatiti kao čvrsta pravila (kojih se trebate držati kao «pijan plota»), nego kao svojevrsne «smjernice».


Kad se biskvit ohladi, «smanji se».
Moj ohlađeni biskvit bio je dimenzija, oko 36 cm x 30 cm.

Po potrebi s biskvita ogulite kožicu (ja ju gulim jer mi je inače teško razmazati pekmez po biskvitu).


Biskvit prerežite jednom okomito po sredini (s duže strane: 36 cm): da dobijete dva biskvita veličine 18 cm x 30 cm.

Image and video hosting by TinyPic

Jedan komad sasvim, sasvim tanko premažite pekmezom i poklopite drugim biskvitom.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Tako složene biskvite prerežite okomito po sredini (na sredini duže strane: 30 cm) - da dobijete dva jednaka komada dimenzija 18 cm x 15 cm).

Image and video hosting by TinyPic

Jedna od tih komada odozgo sasvim tanko premažite pekmezom i na njega stavite drugi komad.
Odozgo također namažite tanki sloj pekmeza.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Tako složene biskvite stavite u zamrzivač na koji sat (kad se malo namrznu, lakše se režu, ne drobe se).


Rashlađene biskvite izvadite iz zamrzivača i okomito ih prerežite na pola po sredini (na sredini kraće strane: 15 cm) - da dobijete dva jednaka komada dimenzija 18 cm x 7,5 cm.

Image and video hosting by TinyPic

Svaki od ta dva komada režite okomito, na ploške debljine oko 1 cm – režite ih na užoj strani (ona strana koja je široka oko 7,5 cm).

Svakoj odrezanoj ploški možete sa strane pažljivo odrezati par milimetara da biste izravnali obje strane – da sve budu glatke, ravne i jednake veličine.

Image and video hosting by TinyPic


Na pladanj (na kojem ćete poslužiti tortu) stavite obruč promjera 24 cm (podložak koji služi kao dno obruča nije potreban, tortu možete raditi na pladnju da ju kasnije ne trebate seliti s podloška na pladanj).
Obruč iznutra obložite papirom za pečenje.

Narezane ploške slažite okomito uz rub kalupa. Gusto ih nagurajte jednu do druge (pazite na pravilan redoslijed: biskvit-pekmez-biskvit-pekmez, biskvit-pekmez…).

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



Za biskvitne kore, jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko i lagano izmiksajte. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom.
Smjesu ulijte u namašteni i pobrašnjeni lim (promjera 24 cm).
Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 25 min.
Čačkalicom provjerite jeli biskvit pečen (zapiknite čačkalicu, ako je čačkalica čista i suha, biskvit je pečen).
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Ohlađeni biskvit prerežite jednom vodoravno da dobijete dvije biskvitne kore.



Za kremu, u lonac stavite 350 ml mlijeka i 8 žlica šećera, zakuhajte na laganoj vatri, miješajte da se šećer rastopi.
150 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding. Dodajte kipućem mlijeku i skuhajte kao puding.
Smjesu ostavite da se hladi 1-2 min., pa dodajte nasjeckanu čokoladu, miješajte da se čokolada rastopi.
Ostavite smjesu da se ohladi, povremeno ju promiješajte (možete ju staviti u sudoper napunjen hladnom vodom).
Mekani margarin/maslac kremasto izmiksajte pa mu, žlicu po žlicu, dodavajte ohlađenu smjesu, miksajte da se sve poveže u glatku kremu.
Ja sam upotrijebila bijelu čokoladu s kokosom. Možete upotrijebiti i čokoladu bez kokosa - pa po želji na kraju u kremu umiksajte 2-3 žlice kokosovog brašna.


Na dno pladnja, unutar «biskvitnog obruča» stavite jednu okruglu koru.

Iako se biskvit «smanjio» kad se ohladio, moj biskvit bio je «preširok» da bi stao unutar biskvitnog obruča – pa sam svaku koru još malo smanjila, uokolo sam nožem odrezala oko 5 mm.

Biskvit natopite mlijekom (pomiješanim s malo ruma) i premažite ga polovicom kreme. Na to stavite drugu biskvitnu koru i lagano ju utisnite u kremu. Pazite da kremu razmažete do «biskvitnog obruča», a kad utisnete biskvit u nju, «višak» kreme bi se trebao rasporediti sa strane: između biskvita i «biskvitnog obruča» – kako bi se kasnije taj «obruč» držao za tortu.
Tu biskvitnu koru također prelijte kojom žlicom mlijeka te premažite ostatkom kreme.

Image and video hosting by TinyPic


Kokosovom brašnu dodajte par kapi arome ili boje pa promiješajte i posipajte po tortu (ja sam upotrijebila aromu maline, jer sam i «biskvitni obruč» slijepila pekmezom od maline).

Image and video hosting by TinyPic


Tortu stavite u hladnjak na 4-5 sati da se dobro rashladi.

Prije posluživanja s torte skinite obruč i odlijepite papir.

Image and video hosting by TinyPic



fino

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ovdje na «presjeku» torte vidi se da je «biskvitni obruč» izrazito žut, a «torta» se sastoji od još dvije biskvitne kore koje nisu žute, nego poprilično bljedunjave. Te kore su blijede zato što sam ih radila bez jaja - nisam imala doma mad headbang puknucu burninmad !!!
Gore u receptu navedeni su sastojci za biskvit s jajima koji inače radim za ovu tortu, jer koliko vidim svi pobožno "štuju" te biskvite od jaja, a ovi "bezjajni" su kao "građani drugog reda".

Ako koga zanima, evo i recepta za ove kore bez jaja: (mjerna jedinica je šalica od 200 ml) - 2 šalice oštrog brašna, 1 šalica šećera, 1 šalica mlijeka, pola šalice ulja, 1 paketić praška za puding od vanilije, 1 prašak za pecivo; po želji kurkuma ili curry u prahu – radi boje.
Pomiješajte sve navedene sastojke da dobijete "tekuću" smjesu kao za "klasični" biskvit, po potrebi dodajte više mlijeka. Kurkumu ili curry u prahu možete dodati da bi biskvit bio žute boje, ja ih ovaj put nisam upotrijebila i zato je biskvit blijed - meni ne smeta.
Smjesu odmah ulijte u okrugli kalup (promjera 24 cm) obložen papirom za pečenje (papir treba biti namašten i pobrašnjen).
Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko pola sata. Čačkalicom provjerite jeli biskvit pečen: u sredinu zapiknite čačkalicu i ako je suha i čista biskvit je pečen.
Biskvit ostavite da se ohladi. Ohlađeni biskvit prerežite jednom vodoravno. Dalje je sve isto kao što je gore opisano.


thumbup

*Kurkuma i curry u prahu su začini koji se u kolače (biskvitne smjese) mogu dodati radi boje - da bi biskviti bili žuti.
Kurkuma je začin koji sam po sebi baš i nema neki okus, uglavnom se dodaje jelima npr. indijske kuhinje i to u kombinaciji s 10ak drugih začina pa se onda oni međusobno nadopunjuju.
Curry u prahu nije isto što i kurkuma. Curry je mješavina začina, a jedan od začina iz te mješavine je i kurkuma, a to su još i korijander, piskavica, đumbir, kumin, jod, kuhinjska sol, kajenski papar i škrobno brašno.




- 08:18 - Komentari (6) - Isprintaj - #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

13.04.2011., srijeda

Pržene loptice od riže i Piroške/kroketi od tjestenine

Ovi recepti baš i nemaju puno zajedničkog, smijeh ali zajedničko im je to što dobro posluže kad imate «ostataka» thumbup. Naravno, za izradu loptica i piroški možete ciljano skuhati rižu i tjesteninu yes, ali možete upotrijebiti i ostatke od prethodnog dana cerek. Ja sam loptice od riže već radila i s tzv. Rizi bizijem (riža s graškom) od prethodnog dana, a i piroške možete napraviti s ostacima tjestenine od prethodnog dana (ako je tjestenina u nekakvom umaku, trebalo bi jušto bolje ocijediti jer će smjesa inače biti gnjecava pa će trebati dodati puno krušnih mrvica ili brašna).

Recept za Okruglice s rižom je iz časopisa Dobar tek: Tjestenine i rižoti, a za Piroške (ili tzv. krokete/popečke) s tjesteninom je s Interneta (u originalu, to su Piroške od špageta, ali možete upotrijebiti bilo kakvu tjesteninu). sretan

njami

Pržene loptice od riže

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
oko 160 g riže (kad je kuhana i ocijeđena trebalo bi je biti oko 400 g)
1 mali crveni luk
1 češanj češnjaka
1 jaje
krušne mrvice
svježe začinsko bilje po želji
sol, papar
+
za paniranje:
1-2 jaja
brašno
krušne mrvice
+
ulje za prženje


Umak od jogurta
125 g čvrstog jogurta
sol, papar
limunov sok po želji


U loncu zakuhajte vodu, posolite ju pa dodajte rižu i kuhajte da omekša. Kuhanu rižu dobro ocijedite (kad je ocijeđena trebalo bi je biti oko 400 g). Po potrebi, isperite ju hladnom vodom i ostavite da se ohladi.

Obje vrste luka sitno nasjeckajte i kratko ih popržite na malo zagrijanog ulja. Ostavite da se malo ohlade.

Umutite jaje pa mu dodajte ohlađenu rižu, luk, malo svježeg nasjeckanog začinskog bilja te sol i papar. Sve dobro promiješajte, «mijesite» rukama. Po potrebi dodajte krušne mrvice. Smjesa treba biti dovoljno čvrsta da se od nje mogu oblikovati okruglice (količina potrebnih krušnih mrvica ovisi o vrsti riže, tj. njezinom sastavu: koliko je ljepljiva/gnjecava/škrobasta, o tome koliko dobro je ocijeđena, a i o vremenu kuhanja).
Po želji, u smjesu ne morate dodati cijelo jaje, možete upotrijebiti samo žumanjak ili samo bjelanjak. Općenito, omjer sastojaka možete odrediti sami, pogotovo ako imate ostatke riže od prethodnog dana.

Od smjese oblikujte kuglice veličine sitnih marelica.

Ja sam ih ovaj put napravila 9.
Image and video hosting by TinyPic


Svaku okruglicu uvaljate u brašno, pa u umućeno jaje i onda u krušne mrvice. Pržite ih na slaboj vatri, u većoj količini zagrijanog ulja da porumene sa svih strana.

Pečene okruglice stavljajte na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite odmah.

Za umak, promiješajte sve sastojke i poslužite uz okruglice.


sretan

Piroške/kroketi/popečci od tjestenine

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
200 g tjestenine (makaroni/kojekakvi pužići, špagete, rezanci,…); kad je kuhana i ocijeđena trebalo bi je biti 400-500 g
2 žlice maslaca/margarina
2 žlice brašna
150 ml mlijeka
1 jaje
100 g naribanog tvrdog sira
sol, papar
krušne mrvice
+
za paniranje:
1-2 jaja
brašno
krušne mrvice
+
ulje za prženje


U loncu zakuhajte vodu, posolite ju pa dodajte tjesteninu i kuhajte da omekša.
Kuhanu tjesteninu ocijedite pa ju isperite hladnom vodom kako bi se ohladila, opet ju dobro ocijedite i onda ju sitno nasjeckajte: na otprilike 0,5 – 1 cm velike komade (kad je kuhana i ocijeđena, tjestenine bi trebalo biti 400-500 g).

Image and video hosting by TinyPic

U loncu rastopite maslac po dodajte brašno i kratko popržite. Ulijte mlijeko miješajući smjesu pjenjačom. Kratko prokuhajte, stalno miješajući, da se smjesa zgusne i oblikuje u svojevrsnu čvrstu hrpu/kuglu (budući da se radi o maloj količini smjese, brzo se zgusne).

Smjesu maknite s vatre i dodajte naribani sir, miješajte da se sir (barem djelomično) rastopi. Ostavite da se hladi 1-2 min., pa umiješajte jaje (po želji, u smjesu ne morate dodati cijelo jaje, možete upotrijebiti samo žumanjak ili samo bjelanjak; općenito, omjer sastojaka možete odrediti sami, pogotovo ako imate ostatke tjestenine od prethodnog dana).
Zatim dodajte narezanu tjesteninu, začinite i sve dobro promiješajte.
Ako je smjesa pregnjecava možete dodati krušne mrvice. A ako je presuha, možete dodati malo mlijeka ili vode.

Od smjese oblikujte piroške.

Ja sam ih ovaj put napravila 12.
Image and video hosting by TinyPic


Svaku pirošku uvaljate u brašno, pa u umućeno jaje i onda u krušne mrvice. Pržite ih na slaboj vatri, u većoj količini zagrijanog ulja da porumene sa svih strana.

Pečene piroške stavljajte na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite odmah.



- 08:16 - Komentari (6) - Isprintaj - #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ *****************************************************************************

08.04.2011., petak

Jabuke: s tjesteninom, s rižom ili pijane

Opet sam imala jabuka koje je trebalo nekamo «utrpati» rolleyes. Pisala sam već da ne volim jabuke tuzan; a ne volim ni slastice «ovog tipa» nono. Ja volim slastice koje spadaju u kategoriju «KOLAČ» ili «TORTA» cerek; a ovi neki zapečeni deserti i one neke kremice u čašama s piškotama ili sličnim imbecilnim keksima rolleyes… to nikako nije po mojem ukusu headbang, ali povremeno se i nešto takvo nađe na repertoaru…


Danas na repertoaru imamo čak tri slastice s jabukama: Zapečene rezance s jabukama, Zapečenu rižu na mlijeku s jabukama i Zapečene opijene jabuke.



Zapečeni rezanci s jabukama

Image and video hosting by TinyPic


Recept se temelji na receptu iz časopisa Tjestenine, br. 1, 2005.

Sastojci
750 g jabuka
250 g tankih rezanaca (za juhu)
prstohvat cimeta
1 žlica ruma
1 vanilin šećer
4 jaja
200 g kiselog vrhnja
oko 150 g šećera
(po želji: 150 g grožđica i 150 g pinjola ili nekih nasjeckanih orašastih plodova)



Jabuke ogulite i naribajte. Po želji, nakapajte ih limunovim sokom da ne potamne.

Rezance skuhajte u malo posoljenoj vodi, ocijedite ih, isperite ih hladnom vodom i onda ih dobro ocijedite.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.

Žumanjke izmiksajte sa šećer0m pa umiksajte i kiselo vrhnje.

Rezance pomiješajte s jabukama, cimetom, vanilin šećerom i rumom (sve dobro promiješajte vilicom da se sastojci povežu). Zatim umiješajte žumanjke sa šećerom (po želji, dodajte grožđice i nasjeckane pinjole).
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Okruglu posudu promjera oko 24 cm namastite i posipajte krušnim mrvicama (najbolja je posuda s obručem na skidanje, ali nije obavezno, ako nemate takvu posudu možete to peći u običnom pekaču obloženom papirom za pečenje; papir namastite i posipajte krušnim mrvicama).
Ulijte smjesu i stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva; pecite oko 55 min.

Pečenu slasticu ostavite da se hladi 10ak min.
Ako ste ju pekli u posudi s obručem na skidanje: nožem odvojite jelo od obruča i skinite obruč.
Ako ste slasticu pekli u običnoj posudi, na nju stavite tanjur pa sve zajedno brzo okrenite, da slastica sklizne na tanjur, maknite posudu i odlijepite papir za pečenje. Na slasticu stavite drugi tanjur i sve zajedno okrenite – da odozgo bude ona strana koja je bila i za vrijeme pečenja.

Jelo posipajte šećerom u prahu, poslužite toplo, ali može i hladno.


smijeh


Zapečena riža na mlijeku s jabukama

Image and video hosting by TinyPic

Recept se temelji na receptu iz časopisa Dobar tek: Tjestenine i rižoti, ali ja se ne držim svih caka i finesa iz originalnog recepta: radim kako je meni jednostavnije.
I da, u originalu, ne upotrebljavaju se jabuke, nego 1 kg breskvi iz kompota. Kako je meni cilj riješiti se jabuka: upotrijebila sam jabuke; ali moglo bi se upotrijebiti i neko drugo voće.

Sastojci
200 g riže
750 ml mlijeka
70 g margarina/maslaca
(naribana kora 1 limuna, vanilin šećer)
150 g šećera (u prahu)
150 g čokolade za kuhanje, nasjeckane
4 jaja
80 g krušnih mrvica
1 kg jabuka
sok 1 limuna
cimet
+
masnoća i mrvice za lim
šećer u prahu za posipanje


U loncu zakuhajte vodu, malo ju posolite pa dodajte rižu, kuhajte ju da napola omekša pa ju ocijedite.
Tada u drugi lonac stavite mlijeko, narezani margarin i 50 g šećera (po želji, dodajte naribanu koru 1 limuna, i vanilin šećer – ja to ne upotrebljavam) pa sve zagrijte na laganoj vatri i onda umiješajte ocijeđenu rižu. Kuhajte na laganoj vatri da se smjesa zgusne (ispočetka ne trebate stalno miješati, ali pred kraj češće promiješajte da ne zagori).
Polovicu kuhane riže prebacite u praznu posudu, ostavite rižu da se ohladi, da bude mlaka. Riži u loncu dodajte nasjeckanu čokoladu i dobro sve promiješajte da se čokolada rastopi – i tu čokoladnu rižu ostavite da se ohladi, da bude mlaka.

Jabuke ogulite i narežite na komade (veličine 2-3 cm), nakapajte ih limunovim sokom i dodajte malo cimeta.

Posude s rižom možete staviti u sudoper napunjen hladnom vodom, tako će se brže ohladiti, povremeno promiješajte rižu tijekom hlađenja.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg pa dodajte 50 g šećera i sve dobro promiksajte da dobijete glatku i sjajnu smjesu.

Žumanjke pjenasto izmiksajte s preostalih 50 g šećera.

U «bijelu» mlaku rižu kuhačom umiješajte polovicu izmiksanih žumanjaka, 40 g krušnih mrvica i narezane jabuke. Na kraju lagano umiješajte i polovicu izmiksanog snijega.

U «čokoladnu» mlaku rižu kuhačom umiješajte preostale izmiksane žumanjke, 40 g krušnih mrvica, a onda i preostali izmiksani snijeg.

Četvrtasti lim za pečenje namastite te po dnu i stranicama posipajte krušne mrvice.
Na dno posude ravnomjerno rasporedite «čokoladnu» rižu, a na nju pažljivo nanesite «bijelu» rižu.

Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata.

Pečenu rižu posipajte šećerom u prahu i ostavite da se hladi 10ak min. Tada ju narežite na veće ploške i lopaticom za palačinke ih servirajte na tanjure, poslužite toplo.


smijeh


Zapečene opijene jabuke

Image and video hosting by TinyPic


Recept je iz časopisa Lisa: Čarolija okusa, br. 10., 17. 9. 2009.

Sastojci
1 kg jabuka
sok pola limuna
prstohvat cimeta
40 ml ruma
2 žlice šećera
(po 50 g grožđica i nasjeckanih badema)
+
4 jaja
80 g šećera
100 g mekanog margarina/maslaca
100 g brašna
80 ml mlijeka
+
šećer u prahu za posipanje


Jabuke ogulite i narežite na komade veličine 2-3 cm. Pomiješajte ih limunovim sokom, cimetom, rumom i šećerom (možete staviti i više šećera). Po želji, dodajte im bademe i grožđice.

Posudu za pečenje namastite i na dno stavite pripremljene jabuke.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Šećer pjenasto izmiksajte s mekanim margarinom pa dodajte jedan po jedan žumanjka i sve dobro izmiksajte. Zatim naizmjence umiješajte brašno i mlijeko. Na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka.

Smjesu rasporedite po jabukama i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, sve pecite oko 40 min.

Pečeno jelo posipajte šećerom u prahu i poslužite.



- 08:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

njami
Drugi blog:

U mojoj kuhinji 2
---------------------------------------
****************************

pjeva

Glazba koju slušam ovih
dana...


Skillet: Monster



yes



njami cool party thumbup mah cerek fino
Mljac!

Popis više od 300 blogova s receptima (uglavnom na hrvatskom i srpskom jeziku).
A-LJ
M-Ž


sretan
Blogerske gastro igre ...


fino


wave


thumbup


yes
***Pogodi sastojke***

mah
***Igra kuhanja***



wink

Blogerske nagrade:)

Image and video hosting by TinyPic
Gaga, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Maja, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
nena, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Mihaela, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Svetlana, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Svetlana, hvala:)

Image and video hosting by TinyPic
Svetlana, hvala:)


zujo


Neki od kućnih ljubimaca

Sony
Image and video hosting by TinyPic

Đurđa
Image and video hosting by TinyPic

Ćarli
Image and video hosting by TinyPic


sretan

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se