Dinajina svijest o pokretu

subota, 19.05.2018.

Europa jučer, Europa danas...



Kako shvatiti Krležu? Nikako. Njega, jednostavno, treba neprestano govoriti kako bi Hrvati shvatili tko su i što su i što im je činiti. Prekjučer K und K monarhija, jučer Kraljevina Jugoslavija, jučer navečer SFR Jugoslavija, danas slobodna Hrvatska u EU i NATO.
Europa danas, Europa oduvijek... potišteni, potlačeni, poniženi Hrvati...

Ta i druga pitanja u centru su pažnje koncertnog čitanja ulomaka iz izbora tekstova Miroslava Krleže koje je priredio Zdenko Jelčić, a 19. svibnja u KIC-u interpretirat će ih Domagoj Janković i Nikša Marinović.

Program se realizira u suradnji s Teatrom Erato, a ulaz je slobodan.

Program započinje u 19 sati.




“Vrijeme je da se zamislite što znači kad jedan živ čovjek smatra prirodnim da ga njegovi suvremenici dignu do polubožanstva, i što znači kad se je netko pretvorio u tajanstven pojam iza zavjese, a pred zavjesom kleči puk i moli litanije. Milosnici vaši, korisnici vaši, udvornice i laskavci, dvorjanici, dostojanstveni pripuzi, dvorske budale, plaćenici, podmićena pera, akademici, kardinali, sav onaj šareni narod papiga i opica, svi oni kleče pred vašim spomenikom, a ja vam kažem da u ovoj nesretnoj blitvanskoj zemlji neće biti tako dugo pravde dok se vaša glava ne nađe na konopcu ili na krvničkom panju.”

Miroslav Krleža

Sinoć smo u zagrebačkom KIC- u doživjeli ljepotu i vječnu aktualnost Krležinih tekstova, te moć glumačkog izričaja...

Tri glumca su nam kazivanjem, zvucima gitare i pjesmom dočarali istinu... nekad i sad... istovjetnost zbilje, kao da je vrijeme zaustavljeno u trenutku, bez pomaka...

Sat vremena je publika tiho slušala i na kraju se zaorio gromoglasni aplauz...

Da, bila je to večer za pamćenje...

Dijana Jelčić











Domagojeva mama i ja smo bile prve u gledalištu


Oznake: Krleža, Europa danas, kic

- 09:09 - Komentari (22) - Isprintaj - #

0

Pokret počinje u glavi, a ne u mišićima

  • manu propria kineziterapija je koncept izrastao iz moje misaone slike o univerzum misaono-osjetilno- osjećajnog u meni i postao moja misaona slika o "savršenoj" kineziterapiji. U mojoj ideokinetčkoj slici kineziterapeut služeći se svojim teoretskim znanjem i svojim radnim iskustvom svojeručno pronalazi, dijagnosticira i obrađuje funkcionalne promjene pacijentovog sustava za pokretanje, učeći ga četverodimenzionalnom samopoimanju, četverodimenzionalnoj samostabilizaciji da bi ga kasnije usmjerio u četverodimenzionalu samomobilizaciju.

Linkovi

svaki posjet me veseli




  • Ihre Partner für einen schönen Carport Gewa.de !