Dinajina svijest o pokretu

petak, 15.12.2017.

Iskonska izvaniskustvenost...Umijeće kozmičkih vrtloženja preobražava zgusnutost zraka u glazbu nebeskih sfera. U ekliptici sunca se događa svakogodišnje čudo. Suncostaj na našem nebu. Svjetlost poništava tminu. Na obzoru svjesti iskri slika kamenog grada. Drevni arhitekti su mu geometrijom kruga udahnuli dušu, pustili svjetlost u njegovo središte, a mudraci izračunali kalendar univerzuma.

U vrtlogu kugle vremena uranjaš u trenutak i zauzimaš njegovo središnje mjesto. Prošle su tri sekunde, tek treptaj oka, a meni se pričinja da te dugo nisam vidjela.
Pokretom ruku dijeliš kuglu u dvije polutke, Oblikuješ biverzum.
Vršcima prstiju stvaraš sklad, slijediš zakon zlatnog reza. Spiralnu dinamiku nebeskih sfera sjedinjuješ sa ritmom srca.

Osjetih prestanak oponašanja života i uranjanje u umijeće življenja. Osluškujem preludij sreće, naslućujem sjedinjenje duša u zagrljaju dva svijeta i želju za iskustvom.

Ovo je nestvarno stvaran trenutak. Titraj oka u kojem se kriju iskoni.

Grliš onim djelom sebe u kojem bdiju prasnage. Svemirska daljina nas zbližuje. Postajemo inkarnati trenutka. Izvaniskustvenst dodira budi žudnju za iskušenjima odživljenim u drevnim snoviđenjima.

Iskonska izvaniskustvenost dodira je alkemijsko vjenčanje... alef... preslika prelijevanja beziskustva u iskustvo zbilje... iluzija poroda ljubavi.

Dijana JelčićOznake: transcententnost

- 12:12 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 13.12.2017.

Igor Mandić i promocija...


Sinoć je nebo plakalo... bila je to poezija kiše ... uokvirivala je ljepotu promocije knjige Igora Mandića... Predsmrtni dnevnik...
U divnoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu smo bili sudionici Igorove poruke s početka knjige...

Mors certa, hora incerta. - Smrt je sigurna, ali njezin je sat nesiguran.
Igor Mandić je zahvalio svima koji su došli na njegovu »komemoraciju, konsolidaciju, što god to bilo – no, ipak, promociju!«, a uspjeh knjige komentirao je zaključkom kako je »smrt, nažalost, ponovo u modi«.


»Smrt je posljednjih desetljeća bila prešućivana kao sramno mjesto postojanja, zatočeno i od crkve pretvoreno u sramotnu kaznu za grijehe, jer u kršćanstvu je smrt kazna za grijeh a svi se pošteni kršćani boje smrti jer griješe. Ali ja se ne bojim, jer ja ne griješim, jer mi ne da žena«, našalio se Mandić, koji, kako je kazao, od knjige nije očekivao ništa, kao što ništa ne očekuje ni od života: »Očekujem samo smrt od života«.


“Mene nitko ne može dotući, osim sjekirom, ali Ada me dotukla. To je činjenica izvan moje kontrole. Ostao sam bez svih iluzija. Škorpionski sam žilav i mogao bih se oduprijeti svim kapitalizmima i postkomunizmima, pisao bih i čačkalicom na vlastitoj koži i objavljivao u kafiću. Ali tragedija s Adom me dotukla. Ja sam pisac u izumiranju, odumirem kao žanr. No svi mi kad tad postanemo suvišni”

Adina smrt, Matoševa smrt, Arsenova smrt... smrti njemu dragih... memento mori... da, to je to...

Književni kritičar, esejist, kolumnist i polemičar Igor Mandić (1939.) napisao je sedam knjiga feljtona, te po šest knjiga književnih i glazbenih kritika, eseja i polemika. Objavio je i jednu antologiju, te tri knjige »varia«. »Predsmrtni dnevnik« njegova je četvrta knjiga autobiografske proze, nakon »Sebi pod kožu« (2006.), »U zadnji čas« (2009.) i »Oklop od papira« (2014.).
Imamo sve njegove knjige... i ova zadnja je izazov svima nama smrtnicima...

Upravo sada kada se veselimo blagdanu rođenja ljubavi... ne smijemo zaboraviti... smrtni smo... ali ne smijemo se bojati smrti...

dobra literatura nas tome uči...

da čitanje nas osnažuje i oplemenjuje... sretna sam u svijetu sanjajućih knjiga...

i kao što je danas bloger @Knjigoljub napisao... bez čitanja nema ni pisanja...

Ova Igorova knjiga je izazov za čitanje...

Dijana Jelčić


Oznake: Igor Mandić, predsmrtni dnevnik

- 11:41 - Komentari (23) - Isprintaj - #

0

Pokret počinje u glavi, a ne u mišićima

  • manu propria kineziterapija je koncept izrastao iz moje misaone slike o univerzum misaono-osjetilno- osjećajnog u meni i postao moja misaona slika o "savršenoj" kineziterapiji. U mojoj ideokinetčkoj slici kineziterapeut služeći se svojim teoretskim znanjem i svojim radnim iskustvom svojeručno pronalazi, dijagnosticira i obrađuje funkcionalne promjene pacijentovog sustava za pokretanje, učeći ga četverodimenzionalnom samopoimanju, četverodimenzionalnoj samostabilizaciji da bi ga kasnije usmjerio u četverodimenzionalu samomobilizaciju.

Linkovi

svaki posjet me veseli
  • Ihre Partner für einen schönen Carport Gewa.de !

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se