U logoru

03.08.2007., petak

Dani

U izlogu knjižare sam videla kalendar ilustrovan radovima Vilijama Blejka. Sećam se tog jutra. U školu sam stigla pešačeći.

Proćelavi David Vsevolodovič je već sedeo u uredu i radio. Obavestio me da se javio kolega L. Požalio se da je L. gnjavio pitanjima o projektu. Dva časa posle je rekao da mu je kosa previše porasla. Dužina je bila dovoljna da pramenovima pokrije proćelava mesta. Onda je izjavio da se ide ošišati.

Proverila sam internet vesti B92, ispivši svu kafu iz termos boce.
I mene je zvao L. da pita o projektu. Mogla sam mu reći – ipak se kreće – eksperiment je uspešan. Ovo je dobar dan.

Ošišani David Vsevolodovič se ušetao sa kalendarom ilustrovanim radovima Vilijama Blejka. Rekao je – Da li si primetila da je Blejk iščašio simetriju ‘What immortal hand or eye, Dare frame thy fearful symmetry.’ Eye – symetreye – .

Došla sam kući. Uporedo sam pročitala nekoliko strana iz nagrađenih dela Basare i Šolohova1. Ovako su bili vrlo zanimljivi, u protivrečnosti. Navila sam časovnik, dvaput proverila da je namešten na tačno vreme.


Volim ono što je ostalo iza Itala Kalvina, talijanske partizane, obožavaoca Voltera koji živi u drveću, zaljubljenog Qwqwqa, tajnog agenta Ljudmilu, avanture u Americi, lekcije za sledeći milenijum. Ali ne volim zbirku priča o razočaranom gospodinu Palomaru. Te priče su kao dani.

A sad, deco, zamenimo slova - gospodin Palomar, dan -
gospodin Palamar na reci Don.



___________________________
'Uspon i pad Parkinsonove bolesti', 'Tihi Don'.

- 03:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2007  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ulogoru-at-net.hr

Image Hosted by ImageShack.us