Udruga "POZITIVA" u Novoj Gradiški obilježila Svjetski dan Alzheimerove bolesti

srijeda , 21.09.2016.

Predavanjem "Kako živjeti s Alzheimerom?" Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja "Pozitiva" u srijedu 21.rujna 2016.g. obilježila je Svjetski dan Alzheimerove bolesti. Predavanje je organizirano u prostorijama Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Nova Gradiška, u suorganizaciji s odjelima psihijatrije i neurologije novogradiške bolnice te uz potporu Grada Nova Gradiška.
O epidemiologiji, etiologiji, kliničkoj slici, dijagnostici i liječenju Alzheimerove bolesti govorila je članica "Pozitive" mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije, asistent na Katedri za sestrinstvo, medicinsku etiku i palijativnu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Poslije predavanja prikazan je i dokumentarni film "U tišini".
Predavanje je okupilo zdravstvene djelatnike, djelatnike Centra za socijalnu skrb, udomitelje starijih osoba, članove Udruge umirovljenika Grada Nove Gradiške, psihologe, pedagoge.
Zahvaljujemo lokalnim medijima na praćenju skupa i doprinosu obilježavanju Svjetskog dana Alzheimerove bolesti.
Završnim slajdom s potočnicom/nezaboravkom članovi Udruge "Pozitiva" svima okupljenima poželjeli su da uvijek znaju tko su, što su, odakle su došli i kamo su pošli.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>