Predavanje "Zakon-mladi-sredstva ovisnosti"

petak , 16.01.2015.

 photo phpThumb_generated_thumbnailjpg_zps2eb028bf.jpg U sklopu projekta "Partnerstvo odraslih ZA NE-ovisnost djece i mladih" u petak 16. siječnja 2015.g. Udruga "Pozitiva" Nova Gradiška organizirala je u prostorijama Centra za socijalnu skrb predavanje "Zakon-mladi-sredstva ovisnosti". Predavanju se odazvalo 44 učenika - članova vijeća učenika iz novogradiških osnovnih i srednjih škola i OŠ Rešetari, te pet voditelja školskih preventivnih programa.
Predavanje je realizirala Darija Marić, dipl. socijalna radnica u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Nova Gradiška. Cilj ove aktivnosti je informirati djecu i mlade o zakonskim regulativama vezano uz sredstva ovisnosti i institucionalnim mjerama koje se poduzimaju prema prekršiteljima te njihovoj zaštitno-odgojnoj funkciji.
U veljači će u sklopu Projekta biti održano pedagoško predavanje za roditelje - članove vijeća roditelja iz osnovnih i srednjih škola na temu "Što obitelj može učiniti u prevenciji ovisnosti?".
Udruga "Pozitiva" ovaj projekt provodi u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

 photo unnamed_zps5962f458.jpg

 photo unnamed3_zps6a3bbbde.jpg

 photo 10917604_932707780072907_446739212_n_zps56e62741.jpg

 photo unnamed1_zps6384a164.jpg

Skupština Udruge "Pozitiva"

petak , 09.01.2015.

 photo godiscaronnjaskupscarontina067_zps2cf18b21.jpg

Članovi Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja "Pozitiva" Nova Gradiška održali su u četvrtak 8. siječnja 2015. godine izvještajnu i izbornu skupštinu.
Izvješće o radu i financijskom poslovanju Udruge u 2014.g. Skupštini je podnijela predsjednica prof. Mira Linjaković. Udruga "Pozitiva" u 2014.g. završila je dva projekta započeta u 2013.g. - projekt "Od igre do ovisnosti" i projekt "S rukom u ruci u 1. razred". Oba projekta realizirana su u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. U rujnu 2014.g. Udruga je započela s provedbom projekta "Partnerstvo odraslih ZA NE-ovisnost djece i mladih", koji također ima financijsku potporu Ministarstva socijalne politike mladih. Udruga "Pozitiva" je u suradnji i uz financijsku potporu Brodsko-posavske županije u 2014.g. realizirala i projekt "Pozitivno u Europi", te ostvarila suradnju s Udrugom "Carpe Diem" iz Karlovca. U suradnji i uz financijsku potporu Grada Nova Gradiška Udruga "Pozitiva" obilježila je Tjedan psihologije u Hrvatskoj, Svjetski dan zdravlja, Međunarodni dan starijih osoba, Svjetski dan nepušenja, Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i Mjesec borbe protiv ovisnosti.Obilježeni su i Dani udruga 2014. u Hrvatskoj, a za kvalitetu organizacije "Dana udruga 2014." Udruga "Pozitiva" je nagrađena besplatnim sudjelovanjem na edukativnoj radionici o internetskom marketingu u Zagrebu. Aktivnosti Udruge u lokalnoj zajednici provedene su u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta i Koordinacijskim tijelom za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška, Koordinacijskim odborom za provedbu akcije "Gradovi i općine-prijatelji djece" Grada Nova Gradiška, Gradskim društvom Crvenog križa Nova Gradiška, Udrugom "Prevencija", odgojno-obrazovnim ustanovama i medijima. Udruga "Pozitiva" podnijela je izvješće o provedenim aktivnostima i namjenski utrošenim sredstvima Ministarstvu socijalne politike i mladih, Županiji Brodsko-posavskoj i Gradu Nova Gradiška, te uredno vodila knjigovodstvo i izvršila obveze prema Ministarstvu financija. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Udruge u 2014. godini Skupština je jednoglasno usvojila.
Skupština je jednoglasno i u sljedećem četverogodišnjem mandatu dala povjerenje prof. Miri Linjaković kao predsjednici Udruge "Pozitive", prof. Ivani Tomić-Pavlović kao dopredsjednici i Dariji Marić, dipl. socijalnoj radnici kao tajnici Udruge.
Predsjednica Mira Linjaković podnijela je Skupštini Plan rada Udruge "Pozitiva" i Fiinancijski plan za 2015.g., koji su jednoglasno usvojeni. Aktivnosti "Pozitive" i u 2015.godini biti će usmjerene na prevenciju ovisnosti kod djece i mladih, promicanje mentalnog zdravlja u općoj populaciji, afirmaciju odgovornog i kvalitetnog roditeljstva, edukaciju, informiranje, stručno usavršavanje.

 photo godiscaronnjaskupscarontina063_zpsc6d1b342.jpg

 photo godiscaronnjaskupscarontina066_zpse1023399.jpg

 photo godiscaronnjaskupscarontina071_zps2371329d.jpg


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>