Pedagoška radionica "Roditelji u školskoj klupi"

subota , 30.11.2013.



U sklopu Projekta "S rukom u ruci u prvi razred", koji novogradiška Udruga "Pozitiva" provodi u suradnji i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, u četvrtak 28. studenog 2013. održana je prva (od predviđene dvije) radionica za roditelje budućih prvašića.
Radionicu je realizirala Marija Dautović, dipl. pedagog s ciljem osnaživanja roditelja pedagoškim alatima za kvalitetno roditeljstvo i edukacije roditelja kako trebaju razgovarati s djecom; kako poticati kod djece sposobnost podnošenja statičkih napora poput višesatnog mirnog sjedenja ali i tjelesnog naprezanja; kako poticati kod djece receptivne i ekspresivne govorne vještine, kako poticati pažnju i motivaciju za učenje te socijalne vještine i emocionalnu stabilnost. Ciljevi su realizirani putem prezentacije i vježbanja igara za poticanje aktivnosti, igara za socijalno učenje, igara kretanja i opuštanja, igara za vježbanje koncentracije i stvaralačko rješavanje problema.





Udruga "Pozitiva" na Stručnom skupu "Strategije prevencije ranog pijenja alkohola kod mladih"

srijeda , 27.11.2013.

U organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška u srijedu 27. studenog 2013.g. održan je stručni skup voditelja školskih preventivnih programa iz osnovnih i srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije na temu "Strategije prevencije ranog pijenja alkohola kod mladih".
U ime Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, koja je bila domaćin skupa, okupljenim se stručnjacima iz područja prevencije pozdravnim riječima i riječima podrške obratio ravnatelj prof. Mijo Matošević, a zatim i zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška, predsjednica novogradiškog Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti i županijska koordinatorica školskih preventivnih programa mr. Ljiljana Lukačević.

Mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije održala je i uvodno predavanje na temu "Psihosocijalni aspekti pijenja alkohola kod mladih".






Potom su uslijedile pedagoške radionice po modelu world caffea, koje su vodile prof. pedagogije Mirela Brlić-Trnka, pedagoginja u školi-domaćinu stručnog skupa i članica Udruge "Pozitiva" i prof. pedagogije Mira Linjaković - voditeljica stručnog vijeća voditelja školskih preventivnih programa u srednjim školama Brodsko-posavske županije i predsjednica Udruge "Pozitiva".











Udruga "Pozitiva" - predstavljen program aktivnosti na prevenciji ovisnosti o računalnim igrama

nedjelja , 24.11.2013.



Na 23. sjednici Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška, održanoj 19.11.2013.g. povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, tajnica Udruge "Pozitiva" dipl. socijalna radnica Darija Marić predstavila je plan aktivnosti u području prevencije suvremenih oblika ovisnosti. Riječ je o aktivnostima koje za cilj imaju prevenciju ovisnosti o računalnim igrama u muškoj adolescentnoj populaciji. Projekt je prijavljen na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih, čiji se rezultati očekuju uskoro.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>