Info-štand "Posluži se zdravim" povodom 26.lipnja - Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga

srijeda , 26.06.2013.

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga Udruga "Pozitiva" obilježila je u srijedu 26. lipnja 2013. info-štandom „Posluži se zdravim“, na kojem je prezentiran i distribuiran letak „Putokaz za grad zdrave mladeži“ i drugi promotivni materijali koje je Udruga „Pozitiva“ pripremila kroz ranije projekte s ciljem prevencije ovisnosti i promocije zdravih stilova života. Info-štand pripremila je i vodila Darija Marić, dipl. socijalna radnica, a to je ujedno bila i završna aktivnost Projekta "Uhvaćeni u zamku društvenih mreža" koji je Udruga "Pozitiva" provodila od 1.7.2012. u suradnji i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.
Letak „Putokaz za grad zdrave mladeži“ objedinio je informacije o kapacitetima našeg grada za aktivno, organizirano i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih.



Dani otvorenih vrata udruga 2013.

nedjelja , 16.06.2013.


Novogradiška Udruga "Pozitiva" i ove se godine s radošću odazvala pozivu Ureda za udruge Vlade RH, Hrvatske mreže volonterskih centara, Hrvatske alijanse Europske godine građana te Ureda tehničke pomoći EU za organizacije civilnog društva-TACSO za obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga.

Dani otvorenih vrata udruga 2013. održavaju se od 12. do 15. lipnja širom Hrvatske s ciljem približavanja programa i projekata udruga građanima i široj javnosti, a uklapaju se u niz aktivnosti koje se ove godine širom Europe organiziraju povodom obilježavanja Europske godine građana 2013. godine.

Dan otvorenih vrata udruga po prvi puta se u sklopu Dana udruga održao 2012. godine. Organizatori Dana udruga 2012. prvoplasiranom su proglasili upravo novogradišku Udrugu za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“, koja je jedina iz Brodsko-posavske županije prijavila organizaciju Dan udruga 2012.
Ove godine Udruga "Pozitiva" obilježila je Dan otvorenih vrata udruga programom "Za osmijeh starijih osoba" u srijedu 12. lipnja 2013. u prostoru Udruge umirovljenika Grada Nove Gradiške.
Na jednogodišnji projekt Udruge "Korak bliže osobama 3. životne dobi" osvrnula se potpredsjednica Udruge prof. psihologije Ivana Tomić, a smijernice za daljni rad Udruge sa starijom populacijom iznijela je predsjednica prof. pedagogije Mira Linjaković. Okupljenim umirovljenicima tajnica Udruge Darija Marić, dipl. socijalna radnica predstavila jr i distribuirala letak "Za osmijeh starijih osoba". Osmijeh se tijekom duženja nije štedio, a večer smo proveli u dobrom raspoloženju, uz glazbu i ples.















<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>