Okrugli stol:"Nasilje u komunikaciji mladih - mit ili stvarnost?"

srijeda , 26.10.2011.

Udruga "POZITIVA" i ove se godine uključila u manifestaciju "Tjedan nenasilja u Novoj Gradiški" i 26. listopada 2011. sa srednjoškolcima organizirala okrugli stol na temu "Nasilje u komunikaciji mladih - mit ili stvarnost?". Uz stručnjake iz naše udruge, u radu okruglog stola sudjelovalo je dvadesetak srednjoškoloca.

Otvorili smo teme tjelesnog, emocionalnog i spolnog nasilja u emocionalnim vezama mladih, te pojavne oblike nasilja u svakodnevnim kontaktima s vršnjacima u školi i na mjestima gdje se mladi okupljaju, a neizostavna je bila i rasprava o elektroničkom nasilju.
Bez puno dvojbe zaključujemo da je nasilje u komunikaciji mladih najstvarnija stvarnost, a poruka sa skupa je da za nasilje među mladima nema i ne smije biti opravdanja niti tolerancije!






Novska: Psihološka edukacija za roditelje predškolske djece i odgajatelje

četvrtak , 20.10.2011.

Na poziv Dječjeg vrtića "Radost" Novska u četvrtak 20. listopada 2011. u prostorijama vrtića održana je još jedna edukacija roditelja i odgajatelja na temu "Psihološka priprema djece i roditelja za polazak u školu". Nastavak je ovo stručne suradnje vrtića i Udruge "Pozitiva" započete u veljači ove godine, kada je održan prvi edukacijski seminar. Mr. Ljiljana Lukačević predavanjem je obuhvatila područja tjelesne, mentalne, govorne, psihomotorne i emocionalno-socijalne spremnosti djeteta za polazak u školu, kao i ulogu odgajatelja i roditelja u praćenju i stimulaciji psihofizičkog razvoja djece.
Polaznici edukacije dobili su i brošuru "Vodič za roditelje budućih prvašića" koju je Udruga "Pozitiva" pripremila i izdala 2010.g.