9. rujna 2011. - "JEDAN DAN BEZ SUVREMENE TEHNOLOGIJE"

nedjelja , 11.09.2011.

U sklopu projekta „Prevencija suvremenih oblika ovisnosti“, koji financijski podupire Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u petak 9. rujna 2011. Udruga „Pozitiva“ Nova Gradiška organizirala je za ciljnu skupinu srednjoškolaca program „Jedan dan bez suvremene tehnologije“ u Eko-etno selu Stara Kapela.
Voditeljica ove projektne aktivnosti bila je dipl. ing. Ksenija Ivošević, a evaluaciju su provele pedagoginje Mira Linjaković i Marija Dautović te psihologinja Ljiljana Lukačević.
Druženje mladih u autohtonom seoskom ambijentu organizirano je s ciljem afirmacije zdravih stilova života te kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u prirodi i okruženju koje njeguje ekološke i etnološke vrijednosti. Polaznici programa dan su, raspoloženi i nasmijani, proveli u pecanju, vožnji čamcem po jezeru, pješačenju po okolnim brežuljcima i uživanju u pogledima s vidikovaca, pohođenju Križnog puta, razgledavanju seoskih imanja.

Voditeljica projektne aktivnosti Ksenija Ivošević, dipl. ing. prehrambene tehnologije educirala je korisnike o zdravoj prehrani i pravilima planinara.

Realizaciju programa nesebično su pomogli članovi Udruge za održivi razvoj sela „ŠOR“ i Specijalne policije „Zebre“, a u Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu A. Staklarevića polaznike je dočekalo gostoprimstvo domaćina i tradicijski slavonski obrok te osvježenje vodom i prirodnim sokovima.
Vraćajući se u vrevu, nismo mogli ne uzdahnuti za ljepotom prirode i mirom starina, a da je sve imalo smisla znali smo kad su polaznici programa izrazili želju da ovakvih „dana bez suvremene tehnologije“ bude više, pa čak da ih provedu i sa svojim obiteljima.

Radio-emisija: Pedagoško savjetovanje roditelja budućih prvašića

nedjelja , 04.09.2011.


U ponedjeljak 29. kolovoza 2011. u radio-emisiji posvećenoj pripremi djece i roditelja za polazak u 1. razred ispred Udruge "Pozitiva" Nova Gradiška sudjelovala je prof. pedagogije Mira Linjaković.
Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje Udruga "Pozitiva" već drugu godinu provodi s ciljem edukacije roditelja budućih prvašića o tome kako pripremiti svoju djecu i sebe kao roditelje za početak jednog novog životnog razdoblja koje je istodobno događaj pun pozitivnog uzbuđenja, ali i stresa. U emisiji je predstavljena i brošura "Vodič za roditelje budućih prvašića" koja je u izdanju Udruge "Pozitiva" tiskana prošle godine.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>