utorak, 12.06.2018.

Glava u balunu

Foto Wikipedia

Danas o nogometu i 21. izdanju SP-a u Rusiji.

U četvrtak, 14. lipnja, počinje 21. izdanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.
Naša "repka" predvođena livanjskim izbornikom Dalićem i kapetanom Modrićem igra protiv velike Messijeve Argentine, uvijek nezgodnog Islanda i male, ali dinamitne Nigerije.

Hrvatska je poznata po mnogobrojnim kafićima, ali i po tome da u svakom "bircu" imate najmanje 4 izbornika i 6 trenera. Istina, ta brojka ponekad zna biti i ekstremno veća, ali u jednoj nogometnoj zemlji poput naše Hrvatske to nije nimalo čudno. Svaka utakmica je popraćena pametovanjem kako bi tko postavio taktiku, koga bi odmah u žrvanj, a koga kasnije i obavezno se na svaki sučev zvižduk iz petnih žila sucu opsuje sve odreda. Tako je to kad nam je glava u balunu. Ne daj Bože da je na kraju utakmice naš tim poražen. Eee, tek onda kreće urnebes, ludnica, pakao na ulicama.

Eto, prekosutra kreće Mundijal, po 21. put, a već danima naši "izbornici" su u akciji od 5 ujutro. Raspravlja se o Argentini, Islandu, Nigeriji, Daliću, Modriću, a onda se otvori i rasprava o Mamiću i bijegu u Međugorje. Sve tzv. izbornici uzimaju u obzir kako bi se uz jutarnje kafenisanje u bircu međusobno prepirali oko velikog nogometnog natjecanja.

Što će tek biti kad krenu utakmice ?

Svaki birc će od 19 do ponoći biti pod opsadnim stanjem "kockaste" vojske hrvatskih navijača, a pivo će teći kao Niagara. I ne daj Bože da nas dinamitni Nigerijci odmah u startu poljuljaju, jer moglo bi biti belaja na hrvatskim ulicama. Pa, evo ni Senegalce nismo razvalili u zadnjoj pripremnoj utakmici. Sve je stoga moguće, pa čak da i "dalićevci" bace u delirij cijelu naciju eventualnim "kršom i lomom" jedne velike Argentine.
Savjetovali bi Dalića naši "izbornici" kako bi trebala dvojica-trojica uzet po metar konopa i svezat se za Messija, ne dat mu disat, ali kako ćeš mu ne dat disat kad on jednim potezom izbaci cijelu ekipu madridskog Reala !?

Realnost je ta da naši mogu u drugi krug, ako se ne "useru" pred Islanđanima, ali dalje od osmine će teško. Teško jer ih tamo sigurno čeka francuska žandarmerija. Valjda neće i Daliću pasti na pamet staviti žandarsku na glavu, kao tati Ćiri 98-e !

Ipak, možda nas u Rusiji ne čeka ruski rulet, nego ruska bajka. Možda se naši vrate iz Rusije s ljubavlju i zlatom.

Auuuuu...koji bi to tek delirij bio. Gorila bi cijela Hrvatska, od Iloka do Umaga, od Čakovca do Dubrovnika. Gorilo bi sve, gore nego 91-e !

Do tada, udobno iz naslonjača ili sa šanka pratit zbivanja u Rusiji i vjerovat' u čudo.

Oznake: svjetsko nogometno prvenstvo, rusija 2018, vatreni, srce vatreno, glava u balunu, Zlatko Dalić, Ćiro, francuska žandarmerija, nogometna groznica, šport

- 16:34 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.