nedjelja, 08.07.2018.

Drama je naša sudbina



Odigrali su naši opet dramatično u Sočiju, ali cilj je ostvaren. Mogli su oni to mnogo bolje i bez drame, ali to onda ne bi bili oni.

Uveo je izbornik Kramarića od samog početka i nije pogriješio. Nakon nevjerojatnog topovskog udara koji je Rusima donio prednost, Kramarić sve vraća na početak. Sjajnim prodorom po boku Mandžukić je pronašao Kramu koji glavom centrira u rusku mrežu.
Igrali su naši za nijansu bolje nego protiv Danske, ali protiv domaćina SP-a nije išlo glatko. Imali su Rusi gromoglasnu podršku s tribina i na krilima publike su nekako uspjeli zadržati glavu iznad vode do samog kraja utakmice.

Neshvatljivo je zašto su naši prepustili protivniku da diktira tempo igre i zašto su uporno igrali njihovu igru. Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu, a taj vezni red još nije zasjao u punom sjaju na ovom prvenstvu. To je nešto što bode oči i što je nama navijačima nezamislivo. Perišića u cijeloj utakmici nismo vidjeli, izuzev onog nesretnog udarca u okvir i par centaršuteva koji su završili u ruskom posjedu. S druge strane, Rebić je ginuo do kraja. Sa četvoricom na leđima, grabio je naprijed, stvarao ubojite šanse, ali to nije i nije htjelo ući.
Ono što nam ulijeva sigurnost i daje vjeru u ekipu je naš stoperski duet. Koliko su samo Lovren i Vida odradili blokova na ovom prvenstvu. Tako dobro surađuju da ni veliki Pele, u mladim danima, ne bi mogao proći pored njih. Zanemariti ćemo onaj ruski top jer tada su svi malo odmorili oči i dogodilo se što se dogodilo. Naši bekovi su bili dobri, Vrsaljko nešto bolji. Kako je samo dolazio naprijed i davao centaršuteve, za razliku od Strinića. Trebali su naši više koristiti krilne pozicije i u kombinacijama sa sredinom stvarati dar-mar u ruskom 16-ercu, ali nisu.

Po drugi put, nakon 90 minuta smo se našli u situaciji da opet imamo dramu. Ovaj put je ona bila još veća, s obzirom da je Suba branio ozljeđen od 90-e do kraja. Nije se predalo to srce vatreno i opet je bio naš junak, heroj.
Zabio je Vida u nastavku, ali pogreška Pivarića je vratila nadu Rusima. Drama je naša sudbina, bez nje ne ide. Ne mogu dečki fino. Moraju nam oduzeti 10-15 godina života u zadnjih pola sata.

Rusi su prvi startali u raspucavanju jedanaesteraca, ali uz Subu je na golu bio i anđeo.

Netko gore sve to vidi...

Obranio je Subašić jedan ovaj put. Jedan, ali dovoljan. Zatresli su Modrić, Brozović i Vida, a šlag na kraju za polufinale - Ivan Rakitić.

Prošli smo, ali za dlaku je bilo. Da nam nema Subašića i Rakete, bila bi tragedija. Sada nas čekaju Englezi, mlada ekipa predvođena Kaneom i Sterlingom. Sve se posložilo i naši moraju stisnuti sad do kraja.
Igranje finala SP-a ostati će zapisano za sva vremena, a eventualno tražiti broncu bilo bi sramotno za ovu generaciju.

Ajmo, dečki, uzmimo tu kantu !

Oznake: svjetsko nogometno prvenstvo, SP Rusija 2018, SP 2018, Rusija - Hrvatska, Hrvatska u polufinalu, idemo dalje...

- 12:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.