TV SHOWS ~ reviews ~

  siječanj, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

¤ O blogu... ¤
tvshows.blog.hr moj je drugi blog na kojem ću bilježiti svoje dojmove o pogledanim serijama. Moj prvi blog bio je critics.blog.hr, na kojem sam pisao osvrte i na filmove, no sada sam više u svijetu serija.

Pisat ću o serijama koje možete pogledati i na našim prostorima, ali i o serijama koje se trenutno emitiraju i u SAD-u.

Bit će tri tzv. vrste postova:
1. Osvrti na cjelokupnu seriju
2. Kratak osvrt o epizodama nekih serija
3. Novosti iz svijeta televizije

Moji osvrti nisu kopirani od nigdje, nego je sve mojih ruku djelo. Ako pak želite iskoristiti moj osvrt za neku vašu stranicu, molim da me samo kontaktirate na e-mail --> kritichar.marin@yahoo.com

--> Blog čitate na vlastitu odgovornost! Prije svakog posta sa spoilerima stajat će vam upozorenje, te vam ja nisam kriv ako ih pročitate, a to ne želite!

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
TV.com
The Futon Critic
TV Rage
NBC
ABC
CBS
FOX
The CW


------------------------------

Film/TV
Dragonrage
Horror Zona
HorrorHR



~ARHIV~
REVIEWS
--> Friday night lights


EPISODES
--> nr.1 (Scr, MNIE, 30R)
--> nr.2 (24, Rome, Starv.)


NEWS
--> nr.1 (OC, BSG, Smith)
--> nr.2 (PplChA, TFC)

16.01.2007., utorak

¤ EPISODES #2 ¤



UPOZORENJE!
U postu možete naići na dosta spoilera!



1. 24 S06E04



Jučer se na male ekrane u Americi vratio jedan od najpoznatijih akcijskih junaka - Jack Bauer, sa svojom nevjerojatnom 6. sezonom.

I dok je Hrvatska u iščekivanju 5., Amerikanci već sada uživaju u novom danu, koji će, ako je vjerovati kritičarima, biti jednako dobar, ako ne i bolji od prošlog.

Nažalost, Fox je izgubio određen broj gledatelja, (no neznatan, jer su rejtinzi i dalje odlični) jer se tjedan dana prije premijere na internetu pojavio nekakav DVD sa prve četiri epizode te sa sneak peekom na petu. Započeo je masovan download, te su ljudi jednostavno tražili još, još i još. Meni nije bilo jasno zašto sve dok danas nisam pogledao ovu epizodu.

Amerika je već tjednima meta terorista koja svakim danom izvede nekakav samoubilački napad na javnim mjestima. U predsjedničkoj stolici ovaj put je Wayne Palmer, brat Davida, koji je na početku 5. dana ubijen. Jack Bauer bio je u zatočeništvu kineske vlade jer je još 4. dana ubio njihovog konzula, no Amerikanci ga uspijevaju vratiti, no samo da bi ga predali čovjeku koji navodno ima lokaciju teroriste koji je inicijator svih napada. Naravno, Jack uspijeva pobjeći te otkriva CTU-u kako je zapravo taj čovjek kojem su ga predali iza svih napada. Nakon nekoliko nesretnih događaja za CTU, saznaje se da Fayed, taj čovjek, zapravo ima atomsku bombu koju namjerava aktivirati. Tijekom živčanog sloma, što je posljedica jednoipogodišnjeg mučenja u Kini, Jack ne uspijeva spriječiti Fayeda da aktivira bombu - kao što možete vidjeti sa slike.

Ovo je definitivno jedan od velikih trenutaka u povijesti serije, jer naravno, Jack je ovaj put bio nemoćan. No, naravno, tek su četiri sata prošla, stoga mora biti još nečeg - još 5 takvih bombi.

Prve tri epizode bile su totalno proječne, nisu nudile ništa novo. No, mislim kako su one bile samo uvod u ovo, te da je sezona tek sad zapravo počela. Sad se i ja mogu pridužiti ljudima s interneta koji nikako ne mogu dočekati 5. epizodu!





2. ROME S02E01



Vjerujem da ste čuli za 'Rome' - najskuplju seriju svih vremena punu kontroverze te eksplicitnih scena seksa i nasilja.
Krenula je s emitiranjem još pred kraj 2005., te je fascinirala gledatelje HBO-a, stoga je dobila i drugu sezonu, koja je nažalost startala tek sada, te će ovo biti posljednja, što je naravno bilo i za očekivati. Prvo, HBO-u se nikako ne isplati trošiti tolike novce, a kao drugo - kabelske postaje? Sjetite se samo Dead Like me, ili nove žrtve - Huffa. Sve su te serije prerano otkazane.

Ja nisam morao kao i drugi dugo čekati na novu sezonu, jer sam seriju počeo pratiti tek prije par mjeseci, a završio sam gledanje prije neka 3 tjedna. Zadnja epizoda na neki je način bila predvidljiva, tj. znalo se da će Cezaru odzvoniti, no ipak je bila savršena u svim pogledima.

Ni sada nije drukčije. U premijeri druge sezone, epizodi koja traje gotovo puni sat, saznajemo što se događa sa Marc Anthonyem nakon što je Cezar ubijen. Servilija i njezini sluge ponosni su što su napravili dobar posao. S druge strane, Lucius Vorenus doživljava živčani slom nakon što mu se žena ubije jer je saznao za njeno vanbračno dijete. Tenzije i dalje rastu između Servilije i Atie...

To je ukratko sadržaj premijerne epizode, koja je zaključena upravo onako kako prava epizoda ovakve serije i treba završiti. Lucius Vorenus odlazi za Erastesom Fulmenom koji mu je uzeo djecu, te nakon što ulazi obliven krvlju njegovih sluga i robova u Erastesovu saunu, saznaje da su mu djeca silovana i bačena u rijeku. Tada Erastesu odsiječe glavu te mu je s ponosom pokazuje Rimljanima.

Iako je kratkog vijeka, ova će serija definitivno ostati svim gledateljima duboko u sjećanju, te je ovo pravi primjer kao jedna povijesna serija treba izgledati.




3. STARVEILLANCE S01E02



Nakratko ću samo spomenuti o čemu se radi u ovoj naizgled besmislenoj seriji:

Starveillance je kratki parody show s američke postaje E!, koja pomoću lutaka ismijava različite celebritye u raznim situacijama.
Tako smo naprimjer mogli vidjeti Vincea Vaughna i Jennifer Aniston u gostionici kako započinju i završavaju svoju vezu (razvodom, u gostionici!), zatim J.Lo kako odabire sastojke za svoj parfem, te tjera ljude da je snifaju itd. No, apsolutno najsmješnije je bilo kada Mischa Barton ulazi u bar nakon što je ubiju u OCu te se pridružuje opakim celebrityima koji nemaju posla već godinama.

Čisto sam iz znatiželje skinuo jednu epizodu, te me je stvarno ugodno iznenadila. Iako nisam celebrity freak, uvijek mi je zabavno gledati kako ih se ismijava. Nažalost, već će se u narednih nekoliko epizoda ispucati oni najbolji celebrityi te serija možda više i neće imati svoj čar.

No, dokle god ide, pratit ću je!

I, što mislite, tko je na slici?
- 22:28 - Komentari (8) - Isprintaj - #

10.01.2007., srijeda

>> VIJESTI #2 <<

1. Održani 33. People's choice awards


Sinoć, 9. siječnja na CBSu je održan prijenos dodjele People's choice nagrada. Evo izlistanja nominiranih i pobjednika što se tiče serija:

OMILJENA ANIMIRANA KOMEDIJA
Family guy
King of the hill
The Simpsons

OMILJENA KOMEDIJA
The King of Queens
My name is Earl
Two and a half men

OMILJENA DRAMA:
CSI
Grey's anatomy
House

OMILJENI REALITY SHOW/GAME SHOW
American idol
Deal or no deal
Extreme Makeover: Home edition

OMILJENA ŽENSKA ZVIJEZDA U SERIJI
Jennifer Love-Hewitt (Ghost whisperer)
Eva Longoria (Desperate housewives)
Julia Louis-Dreyfus (The new adventures of old Christine)

OMILJENA MUŠKA ZVIJEZDA U SERIJI
Patrick Dempsey (Grey's anatomy)
Charlie Sheen (Two and a half men)
Kiefer Sutherland (24)

OMILJENI VODITELJ TALK-SHOWA
Ellen DeGeneres
Jay Leno
Oprah Winfrey




2. TOP 50 EPIZODA U 2006. po izboru The Futon Critica


Kao i svake godine, popularni site o televiziji, The Futon Critic, izdao je 50 najboljih epizoda 2006. godine poredanih dijelom po izboru čitatelja, dijelom po izboru 'staffa' sitea. Upozoravam, čitajući možete naići na spoilere.

Prvo mjesto zauzela je popularna SF serija 'Battlestar Galactica', sa 4. epizodom 3. sezone, zvanom 'Exodus (part2)' , u kojoj Galactica izvodi riskantnu misiju spašavanja velikog dijela ljudske populacije u zatočeništvu Cylonaca na planetu nazvanom New Caprica. Epizoda je imala sve - mnoštvo akcijskih scena, dakle puno pucačine, puno zadivljujućih prizora iz svemira, jako puno efekata, ali što je najbitnije, neočekivana razaranja i smrti.

Drugo i treće mjesto zauzele su dvije serije koje nisu emitirane na američkim divovima - 'The Wire' s HBOa (epizoda 'Final grades') te 'The Shield 's FX-a (epizoda 'Post Partum'). Neočekivano (barem meni) 4. mjesto zauzela je humoristična serija 'How I met your mother' sa CBSa, i to s epizodom 'Slap bet'. u redu, epizoda jest bila jedna od boljih, ali serija kao serija me nimalo nije fascinirala, te me ovo zato tako začudilo.

Među Top 10 našle su se čak 3 pilot epizode: Pilot epizoda velikog hita protekle jeseni i velikog iznenađenja, serije 'Dexter', zatim pilot NBC-evog 'Friday night lightsa' (osvrt pročitajte ispod ˇˇ ), te pilot epizoda kratkovječne serije s Ray Liottom - 'Smith'.

Među serijama na listi našle su se dvije epizode popularne 'Veronice Mars', 3 epizode 'Losta', zatim 2 epizode 'Grey's anatomy', te epizode 'Housea', 'The Officea', 'Entouragea', 'Deadwooda', 'Sopranosa', 'Scrubsa', 'South Parka' itd.

Kompletnu listu možete pogledati ovdje
- 13:50 - Komentari (3) - Isprintaj - #

07.01.2007., nedjelja

~ REVIEW #1 ~

FRIDAY NIGHT LIGHTS





ULOGE: Kyle Chandler, Minka Kelly, Scott Porter, Taylor Kitsch, Zach Gilford
ŽANR: sportska dramska serija
MREŽA: NBC
SEZONA: prva
STATUS (Hrvatska): ne prikazuje se
TV.com OCJENA: 8,9/10
OFFICIAL SITE: LINK


Eric Taylor (Kyle Chandler), novi je trener srednjoškolske ekipe američkog nogometa u malom gradiću u Texasu, Dillon. Cijeli grad poznaje igrače, te sa svojom reputacijom imaju mnoge privilegije. Na treneru je veliki teret jer u Dillonu se priča samo o nogometu, a od ekipe se očekuje mnogo... No, problemi nisu samo i na terenu, nego i izvan njega, kako u trenerovoj obitelji, kako kod navijačica koje su doslovno sluge igrača, tako i kod samih igrača...





Ove jeseni došla je hrpa novih serija od kojih se vrlo teško bilo odlučiti koje ću gledati, i kada. Pilot 'Friday night lightsa' počeo sam gledati odmah čim je emitiran, no nisam bio oduševljen jer je bio izrazito dosadan te sam ga ugasio. Sada, kad je na red došla zimska pauza, tj. period od nekoliko tjedana u kojem rijetko koja serija daje nove epizode, pružio sam seriji drugu priliku i shvatio sam da sam ugasio taman pred najbolji dio. I odmah zatim sam pogledao i drugu epizodu... I tako svaki dan - po jednu ili dvije epizode.

Serija je također dobila velike pohvale kritičara, iako gledatelji nisu pretjerano oduševljeni. Vrlo slabi rejtinzi ostavili su seriju na milost i nemilost NBC-u, no oni su joj pružili novu šansu te su naručili full episode order, tj. cijelu sezonu od 22 epizode.
Na neki bi se način ovo mogla protumačiti kao verzija 'One Tree Hilla', samo ne s košarkom, već sa američkim nogometom, no FNL je definitivno puno realističnija i u mnogim elementima zabavnija serija.


Glumci u seriji vjerojatno vam nisu poznati, te kad se serija počela emitirati nisu ni cijeloj Americi bili poznati, no usprkos tome vrlo su uvjerljivi i svi do jednoga su savršeni za svoj lik. Posebno bih istaknuo Taylora Kitscha, koji je sada postao nova opsesija mnogim obožavateljicama, a ipak nije postao razmaženo dijete Hollywooda, čemu sam svjedočio u jednom intervjuu kojeg je davao za NBC. Tvrdio je kako se aposlutno ne može vidjeti na svim mogućim premijerama kako pozira na crvenom tepihu pred svim onim kamerama. Hvala Bogu pa Hollywood još uvijek nije postao ispunjen samo s takvim budalama.

Od tehničkog dijela moram zamijetiti vrlo neobičnu montažu - pratimo scene iz nekih vrlo zanimljivih kutova, te se često koristi nagli zoom, kako bi se dodao onaj amaterski dojam te seriju učinio što realističnijom.

Možda jedina loša strana serije je stravična predivljivost, i to pogotovo kad su u pitanju utakmice. Utakmica još nije ni došla na red, a ja sam već znao što će se dogoditi (govorim o utakmici u pilotu) - naravno, Panthersi (tako se zovu) gube do zadnjeg trenutka kada se dogodi čudo te se u zadnjim sekundama rezultat okrene u njihovu korist. Ali opet, možda utakmice i ne bi bile zanimljive da samo gledamo kako cijelu utakmicu vode/gube s velikom razlikom i da ona tako završava...

Gledajući seriju dobio sam veliku zanimaciju za gledanjem američkog nogometa, te sam odlučio skinuti pokoju utakmicu s interneta, čisto da vidim kako to izgleda. Do prije tjedan dana sam mislio kako je to sport čiji je jedini smisao nokautiranje i guranje za loptom, no sada mi se mišljenje promijenilo na bolje.

Serija je stvorena po uzoru na film iz 2004. ( IMDb ), koji je također pokupio mnoge pohvale. Vjerujem da su male šanse da se serija pojavi kod nas, jer američki nogomet i nije toliko popularan i omiljen među našom publikom, no ako ste u prilici pogledati seriju, pogledajte je jer se nećete razočarati! Veliko iznenađenje ove televizijske sezone!


POZITIVNO
- gluma
- realističnost (što se tiče privatnih života)
- montaža

NEGATIVNO
- predvidljivost
- rejtinzi (nije kriva serija :D )


OCJENA:
- 13:25 - Komentari (13) - Isprintaj - #

05.01.2007., petak

¤ EPISODES #1 ¤

Prvi blok osvrta na odgledane epizode odnosit će se na 3 od 4 serije NBC-evog dvosatnog bloka humora:


1. SCRUBS S06E04



Nakon par tjedana stanke dočekao sam novu epizodu jedne od mojih omiljenih serija, Stažista. O ovoj se epizodi dosta govorilo jer Dr. Cox u ovoj epizodi uzima ulogu 'nerealnog televizijskog lika', Dr. Housea.

Naravno, sve scene sa Coxom u ulozi Housea napravljene su kao sprdnja na računa Housea, a slučaj, tj. misterij kojeg Cox mora riješiti jednako je glup kao i njegovo rješenje. Ipak, kako sve epizode Stažista u svojoj radnji sadrže neku pouku koju nam JD pred kraj svake epizode i ispriča, tako ima i ova, pa je Cox kao House bio taj koji je rješavao neke misterije i u osobnim životima mladih liječnika. Naravno, nije ni to prošlo bez hrpe šala i ismijavanja.
Vrhunac epizode, naravno bio je kada je Cox ušetao sa štapom šepajući na jednu nogu i rješio liječnički misterij, ali i nekoliko drugih nevezanih za medicinu.

U epizodi se nastavlja priča oko JD-a i Kim, koja je dobila posao u Washingtonu te ju JD pokušava nagovoriti da ostane kako bi mogao biti s njom, ali biti s njom tijekom trdunoće.

Carla ne želi napustiti bolnicu nakon poroda, zbog čega Turk bijesni, no Carla ima mnogo veći problem...

Definitivno jedna od epizoda koja će barem meni ostati dugo urezana u sjećanje, iako kada bi se morao odlučiti za nekoliko najboljih epizoda serije, nikako mi ne bi bilo lako... Stažist je serija koja zaslužuje još godine i godine emitiranja, iako je Zach Braff najavio da nakon ove sezone napušta seriju, što, nažalost, lako može označiti i njezin kraj.



2. MY NAME IS EARL S02E12



Ovo je jedna vrlo posebna epizoda 'Earla', i to jedna od najboljih ikada. Dakle, epizoda počinje Earlovim monologom kako su nedjeljna popodneva uvijek strašno dosadna, no jedanput u nekih 5 mjeseci dogodi se nešto zanimljivo. Naravno, to se ovaj put dogodi, jer na televiziji se reprizira epizoda popularne američke reality emisije 'Cops', u kojoj dakle pratimo policajce iz nekog mjesta SAD-a kako hvataju kriminalce. Oni koji možda nisu čuli, ili gledali Copse, epizodu neće razumjeti te im neće biti smiješna.

Oni onima koju su čuli za seriju ovo će biti apsolutna presmiješna epizoda. Skoro cijela epizoda je epizoda Copsa, koja je zapravo snimana 2003., kada Earl još nije sastavio svoju listu.
Strašno veliki spoof na Copse... Velik dio ismijavanja bio je upućen kamermanima, a jedan dio i samim policajcima... Tako npr. Earl ukrade policijski auto i odveze ga kući, zatim onaj lik homoskesualac pozove policajca kući, dočeka ga s kolačićima i upaljenim svijećama po stanu, no iznenadi se kada vidi kameru. Naravno, glupi policajac ne shvaća da je razbijen prozor u njegovoj kući djelo čovjeka koji ga je nazvao, te se iščuđava kako to da je staklo palo van...

No, neću vam dalje pričati, jer ako naletite na epizodu, nemojte je zaobići jer ćete se jako zabaviti!



3. 30 ROCK S01E09



30 rock je serija koju sam počeo pratiti tek od zimske pauze i pravo je osvježenje na malim ekranima što se tiče humora.
Serija se vrti oko ljudi koji rade na televizijskom showu tipa Saturday night live, zvan The Girlie show, no nije toliko bazirana na emisiji koliko na privatnom životu ekipe, za razliku od vrhunskog Studia 60...

U ovoj epizodi Liz, nakon što sazna da je mlađahna Cerie udaje, shvaća kako stari i kako bi pod hitno trebala imati dijete. Nakon što to cijela ekipa sazna za to, dolaze ponude od muškog dijela... S druge strane, Lizinog šefa Jacka Donaghya, kojeg glumi izvrsni Alec Baldwin, muči njegova majka koju jednostavno ne podnosi.

30 rock je premijeru startao sa podosta lošim rejtinzima, no NBC mu je dao drugu šansu i produžio ga za full sezonu. Premješten je iz originalnog termina srijedom na četvrtak, te je NBC sada ponovno dobio svoj dvosatni blok humora četvrtkom, koji još od završetka 'Prijatelja', nije bio ovako dobar... Rejtinzi se sada poboljšavaju, što mi je veoma drago, jer ova serija neobičnog i zanimljivog humora ima štošta za pružiti te zaslužuje 2. sezonu!
- 21:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

04.01.2007., četvrtak

>> VIJESTI #1 <<


1. Fox otkazao 'The O.C.'


'The O.C.', serija koja već četvrtu godinu zabavlja mladu populaciju, završit će nakon što naručenih 16 epizoda 4. sezone završi s emitiranjem krajem veljače, kako kažu iz Foxa.

'Čini se kako je sada najbolje vrijeme da zaključimo sa serijom', izjavio je autor serije Josh Schwartz.

Fox je dosada emitirao 8 epizoda posljednje sezone, a odsad će svakog četvrtka, počevši od ovog, 4. siječnja, emitirati nove epizode sve do 22. veljače, kada je na redu posljednja, 16. epizoda.

The O.C. je bila serija koja je već na početku svoga emitiranja prikupila mnoge fanove i odonda se o njoj naveliko govorilo. U trećoj sezoni dogodilo se neočekivano - ubijen je jedan od glavnih likova, Marissa Cooper. No, to je bila win-win situacija i za producente i sa Mischu Barton, koja je utjelovila lik mršave bogatašice. Tako je ona dobila što je htjela, izašla je iz serije, a ovo je za producente bila odlična stvar jer su htjeli dići rejtinge. No, Fox to nije vidio tako te je mnoge fanove razočarao naručivši samo 16 epizoda za 4. sezonu, što je bio ukazatelj kako bi ovo mogla biti posljednja sezona. Ovog studenog, kad je 4. sezona počela s emitiranjem, serija je dala katastrofalne rejtinge te je Fox doslovno spustila na dno dna. To je bio još jedan razlog da Fox okonča ovu teen seriju, i eto dogodilo se ono čeg su se fanovi ove popularne serije bojali - serija je otkazana.



2. 'Battlestar Galactica' film na DVD uskoro?

'Battlestar Galactica', vrhunska SF serija i miljenik svih kritičara, navodno će dobiti i svoj film koji će izaći direktno na DVD. No, radnja filma neće se odvijati u isto vrijeme kada i serija, i trebao bi se početi snimati u pauzi između 3. i 4. sezone, točnije, ovog ljeta.

Vjeruje se da će film zapravo biti uvod u 'Capricu', spinoff 'Galactice' koji bi se navodno trebao početi prilazivati na SciFi-u, a govorio bi o nastanku Cylonaca, tj. kako je život tekao na jednoj od kolonija prije napada Cylonaca.

No, niti film niti spinoff serije još nisu dobili zeleno svjetlo za snimanje, iako se to uskoro očekuje. Galactica je ove sezone zabilježila znatan pad gledanosti, učinviši riskantan potez ovog proljeća, završivši sezonu tako što su preskočili dvije godine. Ipak, o padu kvalitete se toliko i ne govori, jer ova hvalevrijedna serija i dalje prima same pohvale.






3. Televizijska verzija Mr. and Mrs. Smitha - uskoro na ABC-u!


Jedna od najjačih američkih televizijskih kuća, ABC, dala je zeleno svjetlo za snimanje jednostanog pilota televizijiske inačice popularnog trasha filma iz 2005. - 'Mr. and Mrs. Smith'. U ekipi je i redatelj filma, Doug Liman, a scenarist Simon Kinberg, prokomentirao je seriju kao 'Bračne vode', samo s dodatkom oružja.

Za one koji ne znaju, film je govorio o bračnom paru koji su zapravo oboje tajni agenti te to skrivaju jedna od drugoga. Ipak, tajna mora izaći na vidjelo kada oboje dobiju zadatak ubiti jedno drugog. Film je zaradio 186 milijuna dolara, i to samo u kinima u Americi.
U seriji ćemo vidjeti Smithove 6 mjeseci nakon događanja u filmu. Kupili su novu kuću u predgrađu, ponovno su se vratili na posao, no bračni problemi još uvijek su tu.

Hoćemo li ovo neobično djelo gledati već sljedeće televizijske sezone, ne zna se. Pilot je već bio u planu za ovu jesen, no ABC je tek sada dao zeleno svjetlo za njega.

O kvaliteti... Tko zna... Film je bio apsolutni trash, stoga vjerojatno možemo očekivati sate i sate zezancije na račun glumaca i loše priče. Par iz filma, Pitt i Jolie, najvjerojatnije neće glumiti Smithove u seriji.



- 09:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.