TV blog

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

RSS feed TV bloga

Ukloni/prikaži komentare

Napomena: komentare na tekstove mogu pisati i oni koji nemaju blog (ostavite prazna polja „Korisničko ime“ i „Lozinka“).

Čemu ovo služi, a još i ne radi?!?

Zemaljska, kablovska i satelitska TV i radio, štampani mediji i komentari onoga što oni donose

Hiper(bez)veze

najbolja SatTV stranica u Ex-Yu
forum o SatTV
elitesecurity forum
kablovski forum

Saučesnici

Banda plaćenička ;)
Stanovnik pustog ostrva
Umetnička duša
Blesava brbljivica

Svađajte se s autoromBrojačSong of the moment

Com'e' Straordinaria La Vita
Dolcenera

Ci sono momenti
che passano in fretta
e il tempo che vola
sa di sigaretta.

Ci sono momenti
che pensi alla vita
ed altri in cui credi
che e' proprio finita.

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da prendere un treno
andare lontano e lasciare tutto com’e'
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e', coi suoi segreti, i sorrisi, gli inganni

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da crederci ancora
provare a lottare e dare il meglio di te
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e',
che ti fa credere, amare e gridare

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

Ieh ieh ieh
ieh ieh ieh
ieh uohohohohohou

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E mi viene da ridere
e mi viene da vivere!
Eh!

četvrtak, 15.12.2005.

Neslavan početak ruskog CNN-a

Kanal na engleskom „Russia Today“ Prvi ruski kanal na engleskom jeziku, Russia Today, najavljen još za septembar (kada je i započeo s emitovanjem, ali samo test slike), počeo je s emitovanjem 10. decembra. Reč je, naravno, o dvadesetčetvorosatnom kanalu vesti koji treba da pokrije gotovo čitav svet (Evropu preko satelita Hotbird 6 na 13° istočno, Severnu Ameriku putem satelita Intelsat Americas 5 na 97° istočno i Aziju, Afriku i Australiju zahvaljujući satelitu Thaicom 3 na 78,5° istočno) i prezentira informacije o događajima u ovoj velikoj zemlji, iznese stavove Kremlja o svetskim zbivanjima i posluži kao sredstvo za promociju ruske nauke i kulture u svetu.

Po koncepciji Russia Today najviše liči na nemački kanal Deutsche Welle (emituje se na nemačkom i engleskom) i kineski kanal CCTV 9 koji emituje na engleskom. Ovo znači: vesti na svaki puni sat (naslovi na petnaest minuta), a posle toga (u drugoj polovini sata) emisije o kulturi i zabavi, intervjui i dokumentarci. Emisije s analizama aktuelnih događaja zasad nisu predviđene. Vizuelni identitet kanala je sasvim pristojno odrađen, a spikeri i novinari pažljivo su izabrani i govore engleski bez izraženog akcenta.

Po rečima glavne urednice, 25-godišnje Margarite Simonjan, na kanalu radi oko 350 novinara, od kojih je čak osamdesetak stranaca iz različitih zemalja i s velikim iskustvom, jer su mnogi radili za zapadne medije poput CNN-a, BBC-a, Reuters TV-a i ABC-a. Ona je posebno naglasila da kanal već raspolaže pristojnom dopisničkom mrežom (Vašington, Pariz, Londom, Jerusalim) koja će se dodatno proširivati (za početak na Njujork i Kairo). Gledaoci u Rusiji mogu da gledaju kanal samo preko satelitske platforme NTV-plus, a želja uprave kanala jeste da bude dostupan u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. Nažalost, iako je Kremlj u ovaj kanal u 2005. uložio 30.000.000 $ iz budžeta sa ciljem da poboljša loš imidž Rusije poljuljan velikom kontrolom nad medijima, na Hotbirdu nije zakupljen dovoljan kapacitet, pa se u slici s vremena na vreme vide posledice toga u obliku „kockica“.

Mnogo veći problem za reputaciju ovog kanala je to što nije sastavio ni dva dana emitovanja pre nego što je morao da bude privremeno ugašen. Isprva je rečeno da je problem nastao zbog hakerskog napada i ubacivanja virusa u sistem, ali je ta vest u sredu demantovana i po novoj verziji koju je izneo tehnički direktor kanala Sergej Maganjet posredi je bio (očigledno veliki) problem sa tehnikom nastao zbog otkaza jednog hard diska. Inače, sajt kanala će profunkcionisati tek za pet dana, a do tada možete uživati u zelenilu na početnoj stranici.

Zanimljivo je da se već duže vreme očekuje pokretanje kanala sličnog profila iz Francuske i Katara. Za francuski kanal CFII (Chaîne française d'information internationale) koji bi trebalo da u saradnji privatne televizije TF1 i državne France televisions do kraja 2006. godine započne emitovanje na francuskom, engleskom, arapskom i španskom iz budžeta odvojeno je gotovo 100.000.000 € za ovu i sledeću godinu, dok je najpopularniji news kanal na arapskom, Aljazeera (čije sedište je, iako se nalazi u savezničkoj zemlji, George Dubya Bush hteo da bombarduje) za početak 2006. najavio pokretanje engleske verzije, koja će predstavljati još veći trn u oku zapadnih lidera.

U februaru sam pisao o patriotskom kanalu koji je pokrenulo rusko ministarstvo odbrane, a sada zainteresovani mogu da pogledaju kako izgleda njegova prezentacija na adresi www.tvzvezda.ru.
- 23:49 - a šta ti misliš (1) - pretvori u hardver - link na ovaj post

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se