četvrtak, 29.03.2007.

"Reži me" (Nip/Tuck)

Image Hosted by ImageShack.us

Promijenite ono što možete. Sakrijte ono što ne možete.

"Reži me" (Nip/Tuck) je američka dramska serija autora Ryana Murphyja. Glavne karakteristike serije su originalan scenarij, neočekivani zapleti i nesvakidašnji crni humor. Pilot je u Americi emitiran 22. srpnja 2003. na FX Networku. Do sada su u Americi emitirane četiri sezone a peta je najavljena za jesen. "Reži me" je osvojila Zlatni Globus 2005. za najbolju dramsku seriju.

Doktori Sean McNamara (Dylan Walsh) i Christian Troy (Julian McMahon) najbolji su prijatelji i partneri u McNamara/Troy, popularnoj klinici za plastičnu kirurgiju u mondenom South Beachu u Miamiju na Floridi koju su zajedno osnovali. Christian je arogantni i narcisoidni playboy koji obožava lijepe žene, dobar provod a najviše od svega novac. On nimalo ne sumnja u moralnu ispravnost usluga koje pružaju te uživa u svemu onome što mu posao pruža te nerijetko upada u razne probleme. Sean, s druge strane, je obiteljski čovjek koji je sve manje zadovoljan i sve više razočaran mnogim aspektima svoga posla. Također ga muče i problemi kod kuće, brak sa suprugom Juliom (Joely Richardson) je pred raspadom a s djecom nema izgrađen dobar odnos. Julia je kućanica koja je prilično nesretna stanjem svoga braka te žali za svim žrtvama koje je u prošlosti počinila zbog Seanove karijere. Razmišlja o razvodu i povratku na fakultet kako bi nadoknadila ono što je svojevremeno propustila. Posebno je grize osjećaj kako su i ona i njen sin Matt (John Hensley) u boljim odnosima s Christianom nego sa Seanom.

Od ostalih likova izdvojila bi psihologinju dr.Grace Santiago (Valerie Cruz), koja radi na klinici i zaduzena je za psihološku procjenu pacijenata, Seanovu kćer Annie (Kelsey Lynn Batelaan) te kolumbijskog narkobossa Escobara Gallarda (Robert LaSardo) koji će zakomplicirati situaciju u klinici.

"Reži me", kao što joj i sam naslov govori, reže duboko pod umjetnu površinu svijeta plastične kirurgije, dramatično razotkrivajući složenost i krhku prirodu pacijenata koji svoje psihološke mane i nedostatke pokušavaju prikriti skupim fizičkim preinakama. Serija postavlja jedno važno pitanje – koliko su daleko ljudi spremni ići da bi izgledali onako kako su oduvijek sanjali?

Kod nas će te ovu odličnu seriju moći pratiti na RTL televiziji od utorka 03.ožujka u 22:40.

Theme Song - A Perfect Lie by The Engine Room

13:05 Komentari (14) Isprintaj #

nedjelja, 11.03.2007.

"Felicity"

Image Hosted by ImageShack.us
"Felicity" je američka serija koju su kreirali J.J. Abrams i Matt Reeves a emitirala se na WB Network-u. Pilot je emitiran 29. rujna 1998. a serija je trajala četiri sezone, od 1998. do 2002. Sveukupno ima 84 epizode i jedan neemitirani pilot.

Glavni lik serije je djevojka Felicity Porter (Keri Russell) koja iz malog gradića Palo Alto u Kaliforniji kreće na studij medicine u New York. Priča počinje na Felicitynoj maturi gdje ona zamoli školskog kolegu Bena Convingtona (Scott Speedman), u kojeg je zaljubljena, da joj se potpiše u godišnjak. Dirnuta njegovim komentarom odluči promijeniti plan studiranja, pa umjesto studija medicine na Stanfordu odluči slijediti Bena u New York. Dolaskom u New York, Felicity shvaća da je cijelu situaciju pogrešno protumačila jer Ben ne samo da ima djevojku nego se nje uopće ne sjeća. Dok Felicity pokušava srediti svoje emocije, nastavlja sa studentskim životom i useljava se u dom. Tamo upoznaje studentskog savjetnika Noela Cranea (Scott Foley) s kojim se nakon nekog vremena upušta u ljubavnu vezu.

Kroz seriju upoznajemo još mnogo likova koji postaju sastavni dio Felicityinog studentskog života: njenu cimericu prve dvije godine Meghan Rotundi (Amanda Foreman), gotičku čudakinju koja baca čini, Julie Emrick (Amy Jo Johnson), koje je jedna od njenih najboljih prijateljica kao i Elena Tyler (Tangi Miller), koja s njom studira. Felicityini muški prijatelji su Sean Blumberg (Greg Grunberg), izumitelj vrlo neobičnih stvari i Javier Quintata (Ian Gomez), upravitelj kafića Dean & DeLuca gdje ona radi većinu svog života u New Yorku.

Većina epizoda počinje scenom u Felicityinoj sobi gdje ona na diktafon snima što joj se trenutno događa da bi kasnije to poslala staroj prijateljici Sally Reardon (glas Janeane Garofalo). Ovo bi povremeno bila metoda vođenja priče kroz epizodu, a zaključivala bi se sa scenom u kojoj Felicity preslušava Sallyin odgovor. Kako se serija snimala tako su se i ove scene s vremenom prorjeđivale.

Kod nas smo seriju mogli pratiti na HRT-u koja je otkupila sve četiri sezone.



17:09 Komentari (12) Isprintaj #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

eXTReMe Tracker