Kada je najbolje vrijeme za seks?

Volite seks ujutro, dok vaša draga preferira raditi to navečer? Ili je situacija obrnuta? I sami seksolozi se slažu u tome da želja za seksom i uživanje u njemu variraju ovisno o dobu dana, ali i spolu. Dakle, da biste imali vratolomije u krevetu što češće na repertoaru ili samo pojačali užitak, morat ćete pristati na kompromise

Ujutro ili navečer - pitanje je sad

Seksolozi vam preporučuju usklađivanje da vaš seksualni život ne bi i dalje nepotrebno trpio, a da vam olakšamo taj posao, donosimo nekoliko znanstveno potvrđenih činjenica.

Seks u rane jutarnje sate (6-8)
ONA: Obično nije spremna za seks jer joj je razina melatonina (hormona spavanja) još uvijek visoka, a i temperatura ženskog tijela tek se počinje povisivati. Naravno, moguće je da poželi seks i u tim ranim jutarnjim satima, a zato nikako ne bi trebalo izbjegavati predigru jer je to jedini način da se razbudi, zagrije i uistinu uživa.

ON: Većina muškaraca doživljava vrhunac upravo u to doba dana, no ne očekujte akrobacije ili seksualni maraton jer su rano ujutro obično brži nego što bi htjeli biti.

Od 8 do 10
ONA: Sada je već spremna za seks jer joj je razina endorfina (hormona sreće) u krvi dostigla vrhunac, pa se muškarac neće morati pretrgnuti da bi je motivirao.

ON: Libido mu polako opada jer u to vrijeme razmišlja o raznim obavezama i morat ćete se potruditi da biste ga uzbudili.

Oko dva sata popodne želja za seksom raste kod oba spola

Od 10 do 12
ONA: Ovo je najbolje doba za oralni seks jer su joj se osjetilni receptori dosad već izoštrili pa će užitak biti maksimalan.

ON: Jednostavno mu se ne da, pa umjesto akcije radije voli maštati o njoj.

Od 12 do 14
ONA: Iako je žena u to doba izuzetno aktivna, seks joj ipak nije ni na kraj pameti.

ON: Muško raspoloženje se sada mijenja i ne bi imao ništa protiv malo akcije.

Od 14 do 16
ONA: Želja za seksom je intenzivna i sada ne želi nikakvu romantiku. Otvorena je za sve novo i pomalo divlje.

ON: Sperma mu je u to doba najviše kvalitete pa je pravo vrijeme za rad na potomstvu.

Od 16 do 18
ONA: Popodnevni sati ženama obično nisu najbolji za seksualne aktivnosti, a u obzir eventualno dolazi nešto nabrzaka.

ON: Njemu treba brz i strastven seks koji će ga riješiti stresa i nakupljene negativne energije.

Iza deset sati navečer njoj želja opada i sve što želi je - spavati

Od 18 do 20
ONA: Ovo doba dana nimalo ne miriše na seks. Njoj su na pameti razgovori i izljevi ljubavi, uglavnom sve ono što on ne voli.

ON: Sva sreća da ni njemu nije previše stalo do seksa. Odmor pred TV-om je sve što ga sada zanima.

Od 20 do 22
ONA: Hmmm, to je pravo vrijeme da žena dobije sve što želi, i to polako i nježno, baš kako treba. Prepuna je seksualne energije i spremna za preuzimanje inicijative.

ON: On je, naravno, spreman da svojoj partnerici usliša sve želje, a muški i ženski seksualni satovi u ovo su vrijeme potpuno usklađeni.

Od 22 do ponoći
ONA: Oko ponoći razina melatonina se povećava i njoj definitivno nije do seksa, već samo do čvrstog sna. No budete li dovoljno uporni i nježni, možda vam se ipak posreći…

ON: Njemu se još uvijek ne spava i spreman je za vođenje ljubavi, što mu je idealan način da lakše uplovi u carstvo snova.

Od ponoći do ranog jutra
ONA: Sada, naravno, spava i teško ćete je probuditi, no žena može voditi ljubav i u polusnu.

ON: Muškarac je uglavnom u ovo doba u dubokom snu iz kojeg ćete ga, ukoliko se u vama probudi nezasitnica, izvući uz puno, puno truda.

11.06.2008. u 13:32 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Tajne solo seksa

Kao što se seks u dvoje može ocijeniti ocjenama u rasponu od jedan do deset, tako i solo seks može imati svoju bolju i lošiju verziju. I za njega je, iako se čini mnogo jednostavniji, potrebno raspoloženje, mašta i tehnika

I solo seks može imati svoju bolju i lošiju varijantu

Kako bi vaša izvedba bila impresivna, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako uživati u masturbaciji.

Opustite se Ključ uspjeha svakako je u vašoj sposobnosti da se opustite. Nervozu i frustracije ostavite sa strane i kada se posvetite sebi, svoje zadovoljstvo morate staviti na prvo mjesto. Ne razmišljajte o poslu, prljavom rublju ili obvezama koje vas čekaju kasnije. Ovo je vaših petnaest minuta.

Napalite se Razmišljajte o stvarima koje vas uzbuđuju. Ako je to seksi scena koju ste vidjeli u nekom filmu, ili golo tijelo koje ste vidjeli u nekom časopisu, usredotočite se na te slike i vrlo brzo ćete se uzbuditi. Ako se možete uzbuditi čitajući erotsko štivo ili gledajući slike, opskrbite se literaturom.

Kako biste pojačali užitak duboko uzdišite i dodirujte se

Duboko dišite Umjesto da zadržavate dah, probajte duboko i dugo uzdisati. Što ste uzbuđeniji, brže uzdišite. Kada dođete do vrhunca, osjetit ćete se kako vas orgazam trese kroz cijelo tijelo do nožnih prstiju.

Pogledajte se Ako nikada niste pogledali svoje genitalije, sada je pravo vrijeme da ih malo proučite. Jednom rukom držite ogledalo, a drugom se milujte po intimnim dijelovima i tako ih istražujte.

Pustite prste da rade svoje Dodirujte se prstima i osjetite mekoću kože. Dirajte se po klitorisu i unutrašnjosti vagine. Osjetite što vam najviše odgovara i podražujte taj dio najviše. Igrajte se sa sobom. Legnite na leđa i dodirujte se po cijelom tijelu. Prelazite rukama preko grudi, stomaka, donjeg rublja. Dodirujte unutrašnju stranu bedara i osjetit ćete kako se sve više uzbuđujete. Milujte se po intimnim dijelovima i stimulirajte klitoris. Uključite vibrator i istražujte svoje genitalije na isti način kako ste to radili prstima. Prislonite ga na klitoris, a ako vam je to pregrubo, između njega i vagine stavite komad tkanine.

Mijenjajte poze

Njišite bokovima Kako biste pojačali zadovoljstvo, mičite bokovima naprijed-nazad mijenjajući ritam. Da dosegnete vrhunac, vibrator koristite u raznim pozicijama.

Probajte doživjeti višestruke orgazme Nakon prvog orgazma klitoris vam je previše osjetljiv. Smirite se nekoliko sekundi, a zatim nastavite ponovno stimulirati klitoris. Mogli biste se iznenaditi kako brzo možete opet doživjeti orgazam.

11.06.2008. u 13:20 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Ogledalo kao seksi pomagalo


Svilene trakice, vibratori, lisice samo su neke seksualne igračke koje su mnogi, vjerojatno, isprobali. No ogledalo kao seksi pomagalo nešto je sasvim drugačije. Naime, promatranje partnerovog i svog golog tijela u zrcalu zna biti jako uzbuđujuće i poticajno

Brojni parovi odavno su otkrili čari seksa ispred ogledala, pa njihove sobe krase zrcala čak i na stropu. Jedna od njih je i glumica Heather Locklear, koja je priznala da se obožava gledati u zrcalo dok vodi ljubav.

Isprepletena gola tijela i njihov odraz u ogledalu situaciju čine vatrenijom i erotičnijom.

Promatranje pokreta može vam stvoriti maštariju da gledate neki vrući film u kojem ste vi i vaš dragi glavni glumci.
Osim toga, vrlo jasno možete vidjeti neke dijelove tijela koje inače ne vidite, što mnogima pojačava zadovoljstvo.

Ogledalo vas može inspirirati i za nove poze, pa 'obično' vođenje ljubavi postaje zanimljiva seksi igrica.

Mnogi čak uživaju i u promatranju svoga lica u ljubavnom zanosu jer im je to nešto novo i neobično.

No seks ispred ogledala može predstavljati problem ljudima koji nisu zadovoljni svojim tijelom i koji će se zbog svog odraza osjećati nelagodno. U tom slučaju morate shvatiti da ogledalo nije tu da biste jedno drugom tražili mane. Zar mislite da će vaš dragi u ljubavnom zanosu uopće primijetiti da imate koji kilogram viška. Uostalom, on vas ionako vidi, sa zrcalom ili bez njega.

Istražujte svoju seksualnost i uzbudite ga dok se poigravate sa svojim odrazom u zrcalu

Stoga hrabro krenite u istraživanje svoje seksualnosti. Zavodljivo se skidajte i dodirujte pred ogledalom dok vas dragi promatra. Vidjet ćete kako i mala promjena može donijeti puno novih uzbuđenja.

11.06.2008. u 13:19 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Što ih najviše živcira kod žena

Muškarci vole žene. Vole kako izgledaju, vole njihov miris, kako hodaju, pričaju i kako se smiju. No iako ih vole i ne mogu bez njih, u nekim situacijama žene su im zaista nepodnošljive. Živcira ih što su previše emocionalne, ljubomorne, što kritiziraju druge žene, ali i što se predugo spremaju za izlazak ili do besvijesti kupuju

Otkrivamo kada, zašto i kako im žene najviše dižu tlak:

Kritiziraju druge žene

Mnoge, ako ne i sve žene, sklone su kritiziranju zgodnih suparnica. Na meti su im cure koje susreću na cesti ili pak glumice i pjevačice kojima zdušno traže mane. Komentirat će tako da Kate Hudson ima male grudi, Angelina Jolie žilave ruke, Beyonce veliku stražnjicu. Ustvari im je jako teško priznati da su sve one jednostavno - zgodne.

Zbog tih komentara u očima muškaraca ispadaju nesigurne i smiješne, pa bi ipak bilo bolje da se suzdrže od ocjenjivanja.

Pogledate li preočito neku drugu, vaša draga mogla bi napraviti scenu


Stalno nešto sumnjaju i ljubomorne su

Ovo se posebno odnosi na novopečene ljubavnike. Ako muškarac samo spomene kako je neka žena zgodna ili se okrene za drugom ženom, vjerojatno mu ne gine predavanje ili ljutnja cijeli dan.

Previše su zahtjevne

Ženska potreba za maženjem i nježnošću zna zaista prijeći svaku granicu. U svojim partnerima traže moralnu, emocionalnu i mentalnu potporu. Iako se iz petnih žila trude pokazati kako su neovisne i samostalne, s druge strane očajnički trebaju stalnu potvrdu da su voljene. To ponekad zna biti stvarno naporno.

Razgovaraju u šiframa

Muškarci razgovaraju jasno bez teoretiziranja i šifri. Žene ne. One vole pričati i mogu pričati satima. Stalno postavljaju pitanja na koja zapravo nema pravog odgovora. Visoko na listi pitanja koja živciraju muškarce svakako je: 'O čemu razmišljaš?'

Ovo pitanje žene bi trebale postaviti jedino ako su spremne razgovarati o seksu, sportu i automobilima. O tome, naime, većina muškaraca uglavnom razmišlja.

Kada se ona rasplače, on ne zna što bi rekao

Pretjerano su emocionalne

Potoci suza i plakanje na svaku i najmanju emocionalnu scenu muškarcima je nepotrebna drama. Pogotovo ako tada moraju biti rame za plakanje ili ih, nedajbože, još moraju i tješiti. Muškarci jednostavno ne znaju kako pomoći u takvim situacijama.

Ukoliko trebaju sažaljenje i utjehu, ženama bi bilo bolje da se obrate prijateljicama.

Opsesivno posjećuju dućane i kupuju

Žene mogu satima hodati po šoping centrima, bjesomučno se presvlačiti i isprobavati raznorazne kombinacije odjeće. Muškarci su zbog toga, naravno ako ih njihove ljepše polovice vuku za sobom, na rubu živaca. Naime, oni ionako vjeruju da žene imaju previše cipela, majica, hlača i ostalih krpica. Čelična volja i želja za kupovinom koju njihove partnerice imaju njima je znanstvena fantastika. U cjelodnevnu kupovinu žene bi svog dragog trebale povesti jedino ako mu se žele za nešto osvetiti.

Koriste seks kao sredstvo kontrole

U vječitoj borbi spolova jedno od važnijih pitanja je ono tko u vezi nosi hlače. Kako bi pobijedile i pokazale tko kontrolira situaciju, žene se često koriste seksom, bilo da ga uskraćuju ili da pomoću njega nešto žele dobiti. Ova igra muškarcima se definitivno ne sviđa jer nikako ne vole kada se žene poigravaju jednom od osnovnih ljudskih potreba, za njih ponajvažnijom.

Stalno kukaju zbog kilograma i započinju nove dijete

Većina žena stalno kuka kako im je stražnjica ogromna, kako im se struk pretvorio u gomilu sala, a onda se bace na tamanjenje kolača. Naravno, svakog ponedjeljka iskušavaju nove režime prehrane i pokušavaju živjeti 'u zoni', na mesnoj dijeti ili na juhama.

Muškarci, pak, vole poduzimati konkretne korake, pa im teoretiziranje i neprestano pričanje o dijetama jako idu na živce.

Ne vole prigovore na svoju vožnju


Daju smjernice i kritiziraju tijekom vožnje

Žene koje se ne mogu suzdržati od komentiranja partnerove vožnje spadaju u kategoriju onih koje im definitivno dižu tlak. Upozoravanje da propusti pješake, prestane s psovkama, uspori, vodi samo do toga da on počne 'kuhati' u sebi, a ako je vožnja još i duga, svađa jednostavno ne gine. Njega u tom trenutku samo tješi sanjarija kako bi bilo super da je izbaci iz automobila, no na taj korak se, srećom, mnogi ipak neće odlučiti.

Traže dodatna objašnjenja

Za muškarce su 'da' i 'ne' sasvim uobičajeni odgovori i dodatna objašnjenja su im suvišna.

Pričaju dok muškarci gledaju televiziju

Žene su sklone brbljanju dok njihov dragi gleda televiziju. Ona se svim silama trudi privući njegovu pozornost, a on razmišlja zašto njegova draga jednostavno ne začepi i pričeka reklame, pa mu onda ispriča tu važnu anegdotu s posla.

11.06.2008. u 13:17 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Savjeti za luđi seks


Mentol može pojačati užitak pri oralnom seksu, centrifuga perilice rublja pojačat će vibracije tijekom penetriranja, a crvena boja probudit će strast. Maštoviti savjeti bit će od pomoći parovima u čijem je seksualnom životu zavladala rutina, kao i onima sklonima eksperimentiranju

Monotonija u seksu nikome nije nepoznata, pa nije čudno što mnogi pribjegavaju raznim seksi igricama. Uz malo mašte i spremnosti na akciju seks može dugo ostati uzbudljiv, a kao seksi igračke i pomagala mogu poslužiti biserne ogrlice, perilice, sladoledi ili trešnje. Pitate se kako? Čitajte dalje.

Obucite nešto crveno ili stavite crvene plahte. Crvena boja potiče na seks, vatrena je i otvorena. Uzgred budi rečeno da je od svih boja najmanje erotična - siva. Monotona je i hladna te ne potiče strasti, pa je radije preskočite birajući posteljinu ili donje rublje.

Seksajte se na perilici za rublje. Neka se vaš partner nasloni na stroj i obujmi vas rukama, a vi njega obujmite nogama. Vibriranje će se prenijeti i na vaša tijela i izazvati ugodne vibracije.

Stavite jastuk ispod stražnjice i podignut ćete zdjelicu u optimalnu pozu za orgazam. U ovakvom položaju imate maksimalan kontakt i uzbuđenje će sigurno biti veće.

Seks u kadi je zabavan, ali može biti malo kompliciran. Probajte kadu napuniti do pola, a zatim ulijte puno gela za kupanje i razmažite ga po tijelima. Umjesto klasičnog seksa i penetriranja, dodirujte se i trljajte jedno o drugo, a cilj je zadovoljiti se bez penetracije.

Tijekom seksa u misionarskoj pozi podignite noge na njegova ramena. Na taj ćete način malo suziti vaginu i pojačati i njegovo, ali i vlastito zadovoljstvo.

Sjednite na njega i obavijte noge oko njegove stražnjice. Zatim se spustite na leđa. Pružit ćete mu odličan pogled, a u ekstra stimulaciji i novoj pozi uživat ćete i vi.

Učinite doggy style malo drugačijim. Kleknite na pod kod ruba kreveta. Glavu i prsa stavite na madrac. Na ovaj način stimulirate i bradavice, no nikako nemojte zaboraviti staviti nešto mekano pod koljena.

Kupite ogrlicu s puno perlica i namažite je lubrikantom. Potom je stavite oko njegova penisa. Stimulirajte ga rukom radeći spore poteze gore dolje. Kuglice će dati poseban osjećaj i ugodu.

Jeste li probali oralni seks sa sladoledom? Jedno drugom sladoledom označite dijelove tijela kojima želite posvetiti posebnu pažnju.

Zaboravite na kocke leda u ustima, osim što su hladne, brzo se tope. Zamijenite ih trešnjama koje ćete ohladiti u zamrzivaču. Ledene trešnje držite u ustima tijekom oralnog seksa koji će njemu sigurno biti nezaboravan.

Neka vibrator ne bude samo igra za solo trenutke. Budući da samo 25 posto žena može penetracijom doživjeti orgazam, u seks s partnerom uključite i vibrator.

Nahranite ga cimetom, mentom ili pepermintom i recite mu da vas oralno zadovolji. Trik je u tome da ih mora pojesti netom prije početka akcije, a izmjenjivanje toplog i hladnog daha navodno čini čuda. U svakom slučaju, vrijedi probati.

11.06.2008. u 13:16 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Ljubav...

Ljubav opisivaje snažan osjećaj privrženosti, ona pruža najintenzivniji osjećaj bliskosti... U govoru obično označava međuljudsku ljubav, no može označavati ljubav prema državi, cilju, sportu itd... Međuljudska ljubav je odnos između dvije osobe veći od same naklonosti jedne prema drugoj... Usko je povezana s međuljudskim odnosima...
Robert Sternberg je razvio teoriju po kojoj ljubav ima tri temeljne komponente:
bliskost - prijateljstvo, sviđanje i bliskost među partnerima
strast - seksualna i tjelesna privlačnost koja daje osjećaj zaljubljenosti
odanost - spremnost na žrtvovanje i stavljanje partnerovih potreba ispred svojih
Voljeti je jako teško, a još teže ne voljeti... Ljubav je osjećaj koji zrači iz srca... Svako srce neku tajnu krije, svatko voli poslije ili prije... Ljubav nije slijepa... Ona prodire u samo srce onoga koga voli i vidi pravo lice osobe sa svim njenim manama i nedostacima...
Voljeti je lijepo... Ali još je ljepše voljen biti.... Zato pružite ljubav svima oko sebe... Volite... Radujte se sreći drugoga... Ako daruješ i želiš dobiti sve, nećeš dobiti ništa... Ako daruješ i ne želiš ništa, dobit ćeš sve...
Ljubav je istovremeno najskromnija, ali i najjača snaga koju si svijet može predstaviti... kiss
"Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe... Za nekoga si rođen i netko je rođen za tebe.... "

"Ljubav pobjeđuje sve..."
"Ljubav rađa ljubav..."

05.06.2008. u 23:25 |

ostavi trag… (1) | printaj. | x | ^

Tri omiljene seks poze

Najomiljenije seks poze bi trebalo da budu one koje omogućavaju vama i partnerki maksimalno zadovoljstvo i intenzivan orgazam. Ma kako to zvučalo logično, ipak mnogi ljudi to previđaju.
Greška muškaraca je što često žele da izvode neku vrstu akrobatskog žestokog seksa, sa čestim menjanjem poza, nalik onom u pornićima, misleći da će time da zadive partnerku. Greška žena je što često prate muškarce u ovome želeći da ga zadovolje ili prosto zato što ih je sramota da se bune.

Šta je ključ?
Neki muškarci su u seksu potpuno bezidejni i misle samo kako da dođu do sopstvenog orgazma što pre, dok drugi zaista nesebično žele da zadovolje partnerku ali misle da je za to dovoljna samo duga erekcija.
Ni jedni ni drugi nisu u pravu jer zaboravljaju šta je zlatni ključ za dobar seks – a to je dobra komunikacija! Krivica je na obe strane jer i žene retko otvoreno govore o tome šta im najviše prija
Imajući sve ovo na umu, pogledajmo top tri poze i kako one mogu da doprinesu zadovoljenju žene. Savet muškarcima koji imaju problem da odlože ejakulaciju dovoljno dugo da u potpunosti zadovolje ženu jeste da produže predigru i stimulišu ženu ručno ili oralno pre upotrebe penisa.

Žena gore
Prema anketama sprovedenim u ženskim časopisima, omiljena poza je sa ženom „odgore“, dok ankete u muškim časopisima svedoče da je to poza „otpozadi“. Pošto ženama prosečan odnos nije dovoljan za orgazam, pustite ih da one kažu šta je bolje i kako da kombinujete.
Varijacije za veće zadovoljstvo:
Neke žene ne vole da su odgore jer smatraju da to ulenjuje muškarca i čini ga pasivnim. Ovo možete prevazići tako što ćete tokom seksa sa ženom na vama biti leđima uspravljeni i naslonjeni na nešto. To vam omogućava da je ljubite i gledate joj u oči.
Kako bi bolje stimulisali klitoris u ovoj pozi, neka se žena nagne prema napred i više trlja vaginom nego što se „nabada“. Tako će klitorisom trljati o vašu pubičnu kost. Ako joj treba još dodatne stimulacije možete joj stimulisati palcem klitoris dok je na vama.

Poza „otpozadi“
Muškarci obožavaju ovu pozu jer je jednostavna i omogućava dobar vidik. Mnoge žene takođe vole ovu pozu jer dopušta stimulaciju G-tačke, ali i omogugaćava duboku penetraciju penisa tako da udara u grlić materice u čemu neke žene uživaju, dok je ostalima bolno.
Varijacije za veće zadovoljstvo:
Ključ uspešne primene ove poze je ponovo komunikacija. Kao što je na penisu samo glavić osetljiv, tako je i kod žena samo prva trećina vagine osetljiva, a u tom delu se nalazi i G-tačka.
Stoga saznajte koja dubina i ugao penetracije najviše odgovaraju parnerki. Takođe, G-tački je potrebno puno prethodne stimulacije kako bi se „probudila“ pa je verovatno potrebno da prethodno ženu stimulišete oralno do granice orgazma ili joj u toku odnosa stimulišete dodatno klitoris rukom.
Za stimulaciju G-tačke penisom, probajte da se malo izdignete i ubadate penis od gore prema dole.

„Misionarski položaj“
Tako je – stara dobra poza sa muškarcem odgore je i dalje jedna od najomiljenijih jer omogućava najveću bliskost i intimnost.
Varijacije za veće zadovoljstvo:
Takozvana „tehnika ravnanja koitusa“ (pogledaj u odeljku „seks poze - muškarac gore“) je način da budete sigurni da partnerkin klitoris dobija dovoljno stimulacije. Da biste došli u ovu poziciju pomerite se više prema napred od uobičajene poze (glava može da vam bude i iznad partnerkine), tako da vaš penis korenom stimuliše klitoris tokom penetracije. Takođe, neka vaše noge budu sa spoljne strane u odnosu na partnerkine. U ovoj pozi je bolje primenjivati pokrete ljuljuškanja i trljanja nego klasično „ubadanje“ jer će to jače stimulisati klitoris. Pritiskom prema dole se naslanjajte na ženino izdizanje karlice, čime ćete još bolje pritisnuti klitoris.

05.06.2008. u 22:24 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Saveti za predigru

Predigra je fundamentalni dio ljubavnog života. Većina iskusnih muškaraca i žena se slaže da najbolje epizode seksa obavezno uključuju dugu i senzualnu predigru. Posvećivanje više pažnje predigri prilikom seksualnih odnosa će zasigurno podići nivo zadovoljstva oboma partnerima.

Partnerima je često potrebno malo „dodatnog začina“ da bi se u potpunosti uzbudili i dostigli maksimalno zadovoljstvo. Muškarcu je možda potrebno da produži predigru kako bi dostigao punu erekciju, a ženama da bi se dovoljno ovlažile genitalije. Nikada ne možemo reći da je previše vremena posvećeno predigri. Trik je u tome da se započne seksualni odnos kada su oba partnera maksimalno uzbuđena i teško kontrolišu svoje želje.

Predigra podrazumeva raznovrsne aktivnosti kao što su skidanje odeće, ljubljenje, maženje i oralni seks, ali moguće je listi dodati i sopstvene fantazije. Kvalitetna predigra je jako važna za kvalitetan seks jer pomaže partnerima da se opuste i više uživaju u odnosu, a ženama da lakše dostignu orgazam. Većini žena je potrebna dugotrajna stimulacija kako bi se u potpunosti uzbudile, a predigra im upravo to i omogućava.

Ne postoji potpuno definisana predigra i jasno određeni njeni elementi. Stvar je tome da se prepoznaju želje i potrebe partnera koje će omogućiti veće uživanje u seksu. Postoje razni načini da se partner naročito zadovolji, a sve počinje „u glavi“. Ukoliko partner ima nizak nivo samopouzdanja, dajte kompliment na račun izgleda, pokažite da vam je stalo do njih i njihovog uživanja.

Stvaranje adekvatnog ambijenta za seksualni odnos podrazumeva obraćanje pažnje na detalje, što je naročito važno u kasnijim fazama emotivne veze. Na primer, pobrinite se da je soba dovoljno topla, svetlo prigušeno, a u pozadini suptilna muzika. Kada raspoloženje dostigne pravi nivo, krenite sa laganim svlačenjem koje može biti važan deo uspešne predigre. Mnogi se slažu da svlačenje odeće povećava erotičnost čina – stimulišući i intenzivirajući osećanja.

Tokom predigre nemojte žuriti; počnite prvo sa ljubljenjem i maženjem. Poljubac je obično prvo fizičko izražavanje ljubavi i želje, ali se često zaboravlja tokom seksualnog odnosa. Tokom odnosa, ljubite različite delove tela partnerke i ne ograničavajte se samo na usta. Mnoge žene se žale da ih partneri ne ljube dovoljno dugo nego odmah požure ka predelu genitalija. Ne stidite se eksperimentisanja (mnoge žene na primer naročito uživaju u ljubljenju i grickanju u predelu vrata i ramena) i ne zaboravite da produžite predigru sa više ljubljenja i maženja.

Još jedan razlog zašto je predigra važna jeste što omogućava učenje o željama i potrebama partnera. Predigra je savršena prilika da razumete šta je to što vaša partnerka voli, jer bez toga nećete znati šta je potrebno kako biste je na pravi način stimulisali. Nemojte biti stidljivi; tražite povratnu informaciju od partnerke i dajte sopstvenu radi vašeg zadovoljstva. Oba partnera dobijaju ako na pravi način komuniciraju tokom vođenja ljubavi. Ako vam je teško da se rečima izrazite, pokažite ili navodite partnerku ka onome što želite i ohrabrite nju da učini isto

05.06.2008. u 22:23 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

“Ručna obrada”

Tehnike stimulacije vagine i klitorisa rukom

Masaža usana
Postavite ruku preko stidnih usana, prstima prema anusu. Ženske genitalije prethodno moraju biti ovlažene. Prevlačite prstima, prema pupku, menjajući ruke. Istražite spoljašnje i unutarnje usne prstima. Nežno vucite prvo jednu pa drugu usnu. Trljate nežno spoljašnje pa unutrašnje usne, stavljajući ih između kažiprsta i palca.

Dvostruka stimulacija
Gurnite kažiprst i srednji prst u vaginu a palacom spolja masirajte klitoris. Sada gurajte, trljajte i masirajte rukom, dovodeći parnerku do ludila!

„Pritisnite ovde“
Nežno gurnite jedan prst duboko u vaginu, pa – pošto je spremna – gurnite i drugi. Zatim stavite palac na anus (ne gurajte ga unutra). Pritiskajte nežno anus dok pomerate prste unutar vagine.

„Stepovanje“
Položite dlan ruke na venerin breg a prstima lagano prekrijte vaginalne usne. Pritisnite blago dlanom na venerin breg i počnite dlan da pomerate kružnim pokretima. Dlan ne bi sme da klizi previše preko kože. Bolje da se koža pomera ispod njega. Napravite deset krugova rukom. Tada podignite prste i lagano tapnite njima po usnama, ponavljajući desetak puta. Potom napravite kraću pauzu pa sve ponovite. Ova procedura je korisna za zagrevanje genitalija i uzbuđivanje žene.

Polumesec
Gurnite palac u vaginu i njime stimulišite G-tačku, ostalim prstima stimulišite klitoris i usne. Menjajte dominantnu stimulaciju (g-tačka ili klitoris) u zavisnosti od reakcija parnerke.

Četiri pravca
Gurnite dva prsta u vaginu i pritiskajte redom sve četiri strane, svaku po osam puta.

Dirkanje klitorisa
Lagano štipkajte, zadirkujte i povlačite klitoris, ili prstom kružite oko njega. Ovo neka bude deo šire „ručne obrade“, u kasnijim fazama kada je partnerka dovoljno uzbuđena.

Trostruka igra
Gurnite srednji prst u vaginu a kažiprstom sa leve i domalim sa desne strane nežno trljajte predeo između butina i vaginalnih usana.

05.06.2008. u 22:23 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Pogodi G tačku

Postavke položaja
- Parnerka leži na leđima podignutih nogu savijenih u kolenima, dok vi iz klečećeg položaja ulazite u nju, rukama oslonjenih na zemlju.
- Omiljeni položaj mnogih muškaraca jer im daje osećaj moći koji dolazi iz dominantnog položaja i „savijanja“ partnerke. Ovaj položaj daje i ženi snažnu stimulaciju.

Naslanjanje na partnerkine noge tokom odnosa u ovoj pozi daje vam bolji ugao penetracije i omogućava da „gađate“ G-tačku, čime dovodite parnerku do sigurnog orgazma! Uočite na animaciji kako se muška karlica tokom penetracije blago izdiže prema gore, radi boljeg ciljanja G-tačke.
Mnoge žene uživaju u podređenom položaju tokom seksa u „misionarskoj pozi“. Ova poza je idealna za takve žene.
Dobra za pravljenje beba!
Poze u kojima je muškarac gore su veoma dobre za parove koji žele da naprave bebu jer penetracija može biti duboka. Ako žena drži noge ispod kolena i vuče ih prema gore-nazad, sperma može da se slije kroz do ulaza u matericu. Ovo povećava šanse za začeće.

Više nego romantična
Omogućava vizuelnu komunikaciju i stvara osećaj intimnosti, ženine ruke su slobodne da vas maze. Ova poza je sjajna za produbljivanje emotivne veze sa parnerkom.


Omogućava kontrolu ejakulacije!
Pošto muškarac ima kontrolu nad penetracijom, omogućava mu da zadaje ritam i napravi pauzu kako bi zadržao ejakulaciju i produžio odnos.

05.06.2008. u 22:22 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Orgazam

Orgazam je vrhunac seksualnog doživljaja, seksualni klimaks. Riječ orgazam potječe od grčke riječi orgasmós koja znači puten, pohotan, pomaman, požudan. Orgazam je s fiziologijskog motrišta bezuvjetni refleksni događaj, kojim upravljaju središta u kralješničnoj moždini (najviše od dvanaestog prsnog do drugog slabinskog odsječka). Već za vrijeme predigre uzbudi se cijeli živčani sustav, hormoni koje nadbubrežne žlijezde dodaju u krv poput adrenalina uzrokuju podrhtavanje svih mišića, ubrzava se bilo, produbljuje i zastaje dah, suši se grlo, pojačano izlučuju znojnice, šire zjenice, smjenjuje rumenilo i bljedilo, a povećano izlučivanje adrenalina povećava količinu šećera u krvi, što pri smanjenoj razini inzulina u krvi može voditi blagoj vrtoglavici kod strastvenih ljubavnika. A pod utjecajem spolnih hormona (testosterona i estrogena) za vrijeme spolnog uzbuđenja u cijelom tijelu nastaju tjelesne reakcije i promjene živčane i mišićne napetosti, a krv pojačano ulazi u sva tkiva i organe, a osobito u spolne (vazomotorička kongestija) što potiče nabreknuće muškog spolnog organa i ženinog klitorisa. Na vrhuncu uzbuđenja dolazi do orgazma koji je eksplozivno pražnjenje živčane i mišićne napetosti uz najsilovitiji osjećaj užitka koji čovjek uopće može doživjeti. Mozart je napisao da se muškarac i žena u tim trenutcima uzdižu do božanstvenosti.
Dokazano je da žene koje imaju više testosterona lakše doživljavaju orgazam nego ostale i da je ženin orgazam intenzivniji za vrijeme ovulacije. Zbog povratne veze između živčanog i hormonskog sustava za vrijeme velikih spolnih uzbuđenja može se potaknuti izvanredna ovulacija. Svijest je za vrijeme orgazma isključivo usmjerena na spolni doživljaj, čiju silovitost potiče vidom, sluhom, njuhom i okusom, a može se čak i onesvijestiti na nekoliko sekunda, a postaje se i manje osjetljiv na bol. Idealan uvod u predigru i pripremu tijela za potpuni seksualni doživljaj je poljubac.

Muški orgazam
Kod muškarca se zbivaju dva neovisna, ali usklađena refleksa, kojima se ostvaruje pražnjenje i brizganje sjemena (sperme). Orgazmički refleks započinje mehaničkim podraživanjem osjetilnih receptora u glaviću i tijelu penisa, pa živčani impulsi dospijevaju do leđne moždine. U uzvratu simpatička vlakna potiču alfa adrenergične receptore glatkih mišića u spolnome sustavu, što uzrokuje kontrakcije, odnosno niz refleksnih mišićnih stezanja u spolnom sustavu, popraćenih osjećajem ugode. Pražnjenje sjemena nastaje refleksnim stezanjem glatkih mišića u stjenkama sjemenovoda, sjemenskih mjehurića i prostate. To stezanje potisne sjemenu tekućinu i spermije u stražnji dio mokraćne cijevi, koja iz mokraćnog mjehura prolazi kroz prostatu i nastavlja se u penis. Pri tome mišićni zapirač (sfinkter) zatvara ušće mokraćnog mjehura, kako sjeme ne bi dospjelo u mokraćni mjehur. Mišićna stezanja i pražnjenje sjemena podražuju brojne osjetne završetke u prostati i sjemenskim vodovima te nastaju podražaji koje neovisni živci provode u spolna središta kralješnične moždine. Samo je djelić sekunde dovoljan da iz kralješnične moždine krenu uzvratni poražaji koji ritmičkim stezanjem mišića u stijenci mokraćne cijevi i u mišićnoj pregradi zdjelična dna dovode do brizganja sjemena iz muškog spolnog organa ili ejakulacije. Orgazam je u pravilu kod muškaraca redovito spontani doživljaj i prosječno dostižu orgazam za dvije do četiri minute nakon početka podraživanja masturbacijom ili snošajem, a on je uvijek udružen s ejakulacijom. Za vrijeme predigre muškarac se brže uzbudi, ubrzava pokrete tijekom penetracije, a nakon orgazma uzbuđenost u pravilu brzo nestaje, krv se brzo povlači iz spolnih organa. Nakon orgazma muškarci na neko vrijeme koje individualno traje od nekoliko minuta, do nekoliko sati pa čak i nekoliko dana, gube zanimanje za bilo kakvu seksualnu aktivnost i ono što u pravilu najviše žele nakon orgazma je dobar san s obzirom da se mišićje i krvne žile moraju nekoliko sati odmarati da bi se njihova snaga oporavila. Dugotrajne erekcije bez završene ejakulacije i orgazma kao i suzdržavanje od snošaja uzrokuju distrofične promjene spolnih organa, produženo uzbuđenje živčanih središta uz funkcijsko slabljenje i gašenje spolnih uvjetnih refleksa. Stalno odgađanje prirodnog refleksnog puta, samokontroliranje uzbuđenja te odgađanje orgazma i ejakulacije, pa i pri prekinutom snošaju (coitus interruptus) ometa mehanizme spolnih organa, nepotpuno se steže i prazni krv iz erektilnih tvorbi (zastojna hiperemija), refleks uzbuđenja ne dostiže maksimum, pa središta za erekciju i ejakulaciju s vremenom popuste, često uz upalne promjene u prostati.

Ženski orgazam
Orgazam je kod žene zamršenije zbivanje jer se udružuju fiziologijske različitosti, psihološki utjecaji, pa i vrijednosni sustavi, koji ponekad sputavaju prirodno uzbuđivanje spolnosti žene. Ukoliko nema prepreka i zatomljivanja orgazma žena ga u pravilu može doživjeti već za dvije minute stimulacije (masturbacijom ili snošajem), a mnoge ga doživljavaju i brže. Rijetke su žene koje orgazam mogu doživjeti samo erotskim maštanjima, ali mnoge uz erotska maštanja udružuju ritmičke pokrete bedara, te stezanjem i opuštanjem mišićja međice masiraju klitoris i tako dolaze do vrhunca. Većina žena može razmjerno lako doživjeti orgazam samo nježnim manuelnim ili oralnim podraživanjem spolovila i osobito klitorisa, bez snošaja s penetracijom, uz to često pridružuju maštanja o erotskim prizorima.
Podražaji kod žena potječu od receptora na ušću vagine i posebno u erektilnim tijelima: klitorisu i gomoljastom tijelu (bulbus vestibuli), što pod malim usnama okružuje predvorje vagine. Potom živčani impulsi kao i kod muškaraca odlaze u središta kralješnične moždine, koja su uzlaznim putevima spojena sa središtima u mozgu, s tim da se orgazmičkim podražajima pridružuju i živčani impulsi nastali podraživanjem dojki, a potiče ih i duboki pritisak na zdjelične organe i živce utrobe. Kod žena je orgazam istovjetan drugoj fazi muškarčeva orgazma (ejakulaciji). Podražaji u jednom trenutku uzbuđenja uzrokuju ritmička stezanja mišića rodnice, mišića u okolici, te u dnu male zdjelice, pa nastaje svjesni doživljaj užitka, odnosno orgazam, koji počinje osjećajem trenutačne malaksalosti, pražnjenja i otvaranja, da bi se odmah nastavio manje ili više siloviti osjećaj užitka. Osim vaginalnih kontrakcija koje su na početku vrlo brze, a zatim se razmak između jedne i druge produljuje, na tijelu žene se pojavljuju i drugi znaci orgazma. Na prsima se može pojaviti rašireno crvenilo, bradavice se ukrućuju, areole postaju vidljivije, klitoris se povlači pod male usne, a nožni prsti ukrućuju se i okreću prema podlozi. Za razliku od muškaraca žena može snagom volje orgazam zatomiti ili prikriti ukoliko želi isključiti spolne odnose iz svog osjećajnog života, ako ga smatra porazom ili rasipanjem snage.
Većina žena orgazam doživljava tek nakon dugotrajnog podraživanja pokretanjem za vrijeme snošaja, a najbolje je da sama otkrije položaj u kojem će najlakše doseći vrhunac. Nekima je ugodnije biti na muškarcu, jer tako se pretežno podražuje klitoris, neke doživljavaju orgazam samo ukoliko im muškarac dodatno podražuje dražicu, a neke žene orgazam postižu isključivo samozadovoljavanjem. Nažalost oko 10 % žena nije nikada doživjelo orgazam, a preko 40 % ga redovito glumi.

Trenutak poslije orgazma
Poslije doživljela orgazma slijedi zaključno razdoblje snošaja. Živčana i mišićna napetost popušta i opuštaju se unutarnji mišići, a ritmički trzaji spolovila postaju slabiji i kratkotrajniji. Disanje i ubrzani srčani rad se smiruju, prepunjenost krvlju i vlažnost tkiva i organa nestaju, koža poprima prirodnu boju, oči postaju svjetlije. Kod većine prevladava osjećaj potpunoga zadovoljstva i smirenosti, te potreba za odmorom. Nakon dugotrajnog spolnog odnosa osjete se žeđ i glad, često se pojavi nagon za mokrenjem. Mnogi brzo i lako utonu u san, a drugi ostaju budni, ali se osjećaju opušteno. Muškarci najčešće ne žele odmah nove spolne doticaje, dok se kod žene orgazam postupno gasi i često imaju još neko vrijeme potrebu za maženjem i nježnostima.


Vrste orgazma


Istodobni orgazam
Simultani orgazam, kada oba partnera dožive vrhunac zadovoljstva u istom trenutku, ugodan je doživljaj, ali ne i nužan za dobar spolni život. Iako se faze uzbuđenosti ne podudaraju, može se uskladiti orgazmička faza. Treba se prepustiti ritmu, ne uključujući previše mozak, nego tijelo i nagon. A jedna od mogućnosti je da muškarac najprije zadovolji partnericu podraživanjem klitorisa, dojki, međice i ostalih erogenih zona i stvori orgazmičku platfomu. Milovanje povećava stezanje žila u spolnim organima, što je osnova zadovoljstva, a što je stezanje snažnije, orgazam je intenzivniji, a i veća je mogućnost višestrukih i snažnih orgazama. Na taj način ženu se dovoljno uzbudi i pripremi, pa je istovremeni orgazam vrlo vjerojatan ili se partnericu dovede do prvog orgazma, a daljnji podražaji njoj u pravilu donose višestruki orgazam na čije se valove orgazma može nadovezati muškarac svojim vrhuncem.

Višestruki orgazam
Višestruki orgazam predstavlja sposobnost da se doživi više valova snažnog zadovoljstva za vrijeme jednog spolnog odnosa. Muškarac se mora jako kontrolirati kako ne bi odmah doživio orgazam i mora mnogo pažnje posvetiti ritmu partnerice, a i muškarci nakon orgazma trebaju pauzu za slijedeći orgazam. Žene za razliku od muškaraca u posebnim uvjetima koji uključuju snažnu uzbuđenost, emocije i posebne podražaje mogu doživjeti više odvojenih orgazama koji dovode žensko tijelo do potpune ekstaze. Nakon postignuća prvog orgazma za vrijeme odnosa, ne smije se dozvoliti potpuno opuštanje tijela i nakon što se nadraženo područje nakratko odmori, nastavlja se s podraživanjem uz stalni intimni kontakt.

Produženi orgazam
Muškarac mora zadržati veliku napetost kako bi partnericu nekoliko puta doveo na rub orgazma. Kontrolirano se treba opuštati, a najveći neprijatelj je brzina i strah od neuspjeha. Ovaj orgazam može se usporediti s "jahanjem na valu" i potrebno je dosta vježbe i samokontrole za dugotrajnije održavanje uzbuđenosti ispod samog vrhunca.

Vaginalni orgazam
Vaginalni orgazam nije previše lokaliziran, dubok je, širi se koncentrično i emotivno je mnogo snažniji. Za snažniji vaginalni orgazam preporučljivo je prethodno doživjeti klitorisni orgazam. Perivaginalna vlakna su veća od klitorisnih i nisu toliko osjetljiva, ali dugotrajnijim snošajem moguće je aktivirati točke koje su odgovorne za vaginalni orgazam. Primjerice stimulacija točke G (u donjem, unutarnjem dijelu rodnice iza stidne kosti, otprilike na trećinu puta prema maternici) , otvor mokraćne cijevi (koji se stimulira za vrijeme odnosa), perineuma (područje između vagine i anusa), prvi dio vagine (ukoliko je mišić čvrst) i dublji dijelovi rodnice. Žene mogu ojačati mišiće rodnice Kegelovim vježbama koje su prvenstveno namijenjene liječenju inkontinencije, ali njima se i mišići rodnice jačaju pripremajući ih na orgazmičke kontrakcije.
Točka G neobično snažno reagira na dodir, a istodobno je dovoljno otporna da može podnijeti više stimulacije. Najbolje ju je pronaći uz pomoć partnera, koji bi uz kažiprst i srednji prst (tako da mu je dlan okrenut prema gore) trebao lagano pritiskati donju trećinu gornjeg zida rodnice dok ne nađe osjetljivo mjesto. Ovo je mjesto čvršće i grublje od okolnog tkiva i uz stimulaciju Točke G, orgazmi nisu koncentrirani, već se šire cijelim tijelom. Za njezino podraživanje preporučljivo je sjesti na partnera, ali tako da mu se okrenu leđa, ili da muškarac ženu zajaše odostraga. Uz to se mogu nadraživati i ostale erogene zone istodobno. Žena, dok je na partneru treba pomicati zdjelicu naprijed-natrag, tako da vršak penisa lagano masira Točku G. Za spretnije parove preporučljivo je da žena leži na leđima s podignutim nogama, dok joj ih partner pridržava i u kojem položaju penis duboko prodire i miluje Točku G.

Klitorisni orgazam
Klitoris je najsnažnija ženska erogena zona bogata živčanim završecima i njegovim podraživanjem se ženu najbrže dovede do orgazma. Može ga se podraživati direktno prstima, penisom, jezikom, zatim indirektno milovanjem preko odjeće, tuširanjem, hidromasažom, raznim erotskim pomagalima, ili u snu, kao posljedica snova. Klitorisni orgazam je oštar, lokaliziran, površinski, ali vrlo snažan, jer su klitorisna živčana vlakna vrlo fina, a izazivaju istu reakciju kao i kod vaginalnog orgazma: ritmičke kontrakcije na ulazu u rodnicu. Poseban je doživljaj ukoliko pri oralnom zadovoljavanju, partner uz nadraživanje klitorisa jezikom, uvuče dva prsta u vaginu do prvih članaka prstiju, savine ih i dodiruje Točku G, neprestano izvodeći naizmjenične pokrete prstima.

Analni orgazam
Podražavanjem analnog otvora ili penetracijom prsta, penisa, jezika, ili seksualnog pomagala u analni otvor može dovesti do analnog orgazma, iako se rjeđe koristi, ali može dati dobre rezultate. Muškarci mogu preko rektalne masaže i stimulacije prostate doživjeti orgazam koji se razlikuje od onoga nastalog stimulacijom penisa. Ova vrsta stimulacije se uspoređuje s podraživanjem ženske G točke, a osobito je rasprostranjena među homoseksualcima.

Orgazam u snu
Snovima spavač ostvaruje ili nastoji ostvariti one želje koje sam sebi teško priznaje, takve težnje su duboko potisnute u svijest i oni se pokazuju tek kada oslabi kritički nadzor svijesti. Ponekad se te želje i misli ne mogu izreći niti u snovima pa podsvijest pribjegava alegorijama i simbolima. Budući da je spolni život jedan od najvažnijih dijelova svakodnevnice, razumljivo je da snovi imaju često i erotski sadržaj. Katkad je vjeran odraz spavačevih želja ili spolna želja prikrivena nekim simbolom. Tako se prema psihoanalitičaru Freudu na jasan ili prikriven, izopačen način dovodi do imaginarnog ispunjenja želja. Ponekad takav erotski san dovodi do orgazma, a kod muškaraca do erekcije i polucije. Snovi s erekcijom i izbacivanjem sjemena su sasvim prirodna pojava za muškarce svih dobi. Snovi kod žena aktiviraju moždane centre odgovorne za orgazam, smještene u talamusu, a posljedica su mini erekcije klitorisa i stezanje vagine. Ponekad upravo ovi erotski snovi otkrivaju djevojkama orgazam. Kod žena s vitalnim erosom već i samo erotska maštanja mogu aktivirati orgazmičke moždane centre.

05.06.2008. u 22:21 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Omiljeni ženski seksualni položaji

Vruće fantazije žena pokrivaju širok spektar svih zamislivih položaja, ali gotovo uvijek uključuju i jednu od pet seksualnih pozicija u kojima one najčešće uživaju, tvrdi.
Više je razloga zašto žene uživaju baš u određenim položajima, a najvažniji je savršena ravnoteža između njihove težine i maksimalnog užitka. Seksualne pozicije koje zahtijevaju minimalni napor, a rezultiraju punim užitkom njima su najdraže.
Naravno, to ne znači da se žene protive povremenim seksualnim akrobacijama u krevetu, ali neke pozicije ih ipak dovode do većeg užitka.

Privatni ples u krilu
Većina žena voli biti gore iz jednostavnog razloga: imaju osjećaj da vode igru, a moć je uvijek jak afrodizijak. Važno je napomenuti da se boravak gore ne mora ograničavati samo na jednu pozu.
Neke žene ipak ne vole ovaj stil, najčešće iz dva razloga. Osjećaju se previše izloženima za vrijeme odnosa ili su im noge malo prekratke pa im nije udobno.

Udobna zona
Misionarski položaj se ne smije zanemariti i muškarci ne bi smjeli ignorirati njegov ogromni potencijal za žestoki seks. Da, on jest simbol dosadnog, predvidljivog seksa, ali samo ako vam nedostaje strasti i kreativnosti.
Ženama je misionarski položaj jedan od najdražih, i to iz dobrog razloga: sitne varijacije za postizanje užitka su doslovno beskonačne, nijedna od njih nije neudobna i ne traži spretnost gimnastičarke.
Također mnoge žene vole ovaj položaj zbog muškarčeve dominacije u njemu.

Stajaći položaj
Razlog privlačnosti ovog položaja nalazi se u ljudskoj fizionomiji. Dakle, žena mora sjesti na površinu koja se nalazi u visini struka njenog partnera. Spolni organi time će se naći jedan nasuprot drugom što će omogućiti duboku penetraciju i povećati njene šanse za dostizanjem orgazma G točke.
Kuhinjski elementi, stroj za pranje rublja, klavir ili hauba vašeg automobila poslužit će svrsi.

Položaj 'žlice'
Položaj 'žlice' popularan je kod oba spola. Žene ga preferiraju jer vole osjećaj muškarčevih prsa priljubljena uz svoja leđa, njegove ruke omotane oko svog tijela kao i penetraciju straga.
Ova poza iznimno je udobna, a omogućava muškarcu i milovanje partnerice prstima po cijelome tijelu.

Pseći položaj
Pojavljivanje ovog položaja na listi moglo bi se nazvati iznenađenjem, no žena zaista uživaju u njemu. Ipak, one vole osjećaj intimnosti i u psećem položaju te se ne vole osjećati kao objekti. Osjećaj bliskosti muškarci mogu postići tako da se nagnu nad svoju partnericu.
Iako neke žene ne vole sve položaje s liste, AskMen tvrdi da većina njih uživa u tim položajima. Istraživanje u seksu vrlo je važno kako bi se zadržala potrebna doza uzbuđenja i svježine, no ponekad one samo žele seks na način za koji su sigurne da će ih dovesti do orgazma.
Seksualne preferencije svakog od nas su indivudualne i ne postoje univerzalni načini zadovoljavanja koji bi se mogli primjeniti na svaku ženu. Omiljene položaje vaše partnerice morat ćete ipak otkriti sami, kao što će i užitak biti samo vaš.

05.06.2008. u 22:15 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Ženske erogene zone

Njen vrat
Vrat je verovatno jedna od najerogenijih tački na ženskom telu. Strastveni poljupci po ženskom vratu sigurna su ulaznica za dobar seks. Pri tom, treba imati na umu nekoliko stvari, od kojih je jedna da žene ipak ne vole šljive po vratu kao što smo mislili u pubertetu, stoga se kontrolišite tokom ljubljenja. Takođe, usne treba da vam budu vlažne ali ne toliko da balavite! Prekrijte različite delove njenog vrata nežnim poljubcima, koristeći delove oko i iza ušiju za posebnu stimulaciju. Lagano grickanje i dahtanje može dodatno pomoći. Počnite lagano i nežno, a kako se stvari zagrevaju pređite na strastvenije i „divlje“ poljupce koji će „raspaliti vatru“.

Njene uši
U i oko ušiju se nalaze mnogi nervni završetci koji ih čine ultra osetljivim na dodir. Koristite jagodice kažiprsta i palca za masiranje spoljnih delova ušiju laganim pokretima. Nežno stiskajte usne školjke, istražujte predeo iza ušiju usnama i jezikom, i duboko ali nežno izdahnite vazduh u njene uši. Nemojte se stideti da ispuštate uzdahe dok joj grickate i ljubite uši jer to žene naročiti uzbuđuje. Ipak, budite obazrivi da ne pređete tanki liniju između senzualnosti i balavljenja!

Njene usne
Greška broj jedan koju većina muškaraca pravi (naročito onih u dugim vezama) jeste nedovoljno ljubljena. Većina žena voli da se ljubi i mnoge se žale kako muškarci zapostavljaju ovaj aspekt ispoljavanja ljubavi i privlačnosti. No, nije dovoljno samo više poljubaca, važan je i kvalitet. Pokušajte sa promenom intenziteta (ljubite prvo mekano i nežno, zatim strastvenije, pa potom ponovo usporite). Nakon ljubljenja njenih usana pređite na jagodice, kapke, čelo, nos, vrat i uši. Ako tokom ljubljenja mazite njeno telo rukama (što je dobro), pokušajte da napravite pauzu i da se skoncentrišete samo na poljubce, i dopustite njoj da vam diskretno da do znanja kada da nastavite.

Njena kosa
Sigurno ste primetili da se većina žena igra sa svojom kosom? To nije samo posledica nervoze, one to rade zato što im prija. Velika je verovatnoća da će isto želeti i od vas. Skalp može biti veoma osetljiv na stimulaciju, a pošto ona verovatno neće očekivati da ćete tom delu posvetiti dovoljno pažnje, iznenadite je! Dok je ljubite, nežno joj provlačite prste kroz kosu ili masirajte skalp. Ipak, krenite polagano, ispitujući teren, jer neke žene imaju fobiju od dodirivanja kose i potencijalnog kvarenja frizure.

Njene grudi
Ženske grudi su svim muškarcima poznata i zabavna teritorija za istraživanje. Greška koju obično čine jeste preterana stimulacija pre nego što je žena zagrejana i spremna. Takođe, ženske grudi mogu biti naročito osetljive tokom menstruacije, pa je u tom periodu svaka preterana stimulacija često bolna. Pokušajte sa „manje-je-bolje“ pristupom. Dodirujte joj grudi nežno, zatim malo odmaknite ruku, pa opet nastavite. To omogućuje dodatni trenutak isčekivanja koji je naročito erotičan. Stimulacija mora biti nežna i postepena dok se bradavice ne ukrute i ne koncentrišite se isključivo na njih.
POBOLJŠAJ EREKCIJU:::: Saznaj više…
Cela dojka je bogata sa nervnim završetcima i sve grudi (svih veličina) jednako su osetljive na dodir. Tajna je u postepenom pristupu. Oblasti naročito osetljive na dodir uključuju bradavicu i areolu (ružičasti krug oko bradavice). Jedna od najosetljivijih tačaka koja se često ignoriše jeste donji deo grudi. Dok joj ljubite i dodirujete grudi pokušajte da krenete od spolja ka unutra, lagano kružeći. Moguće i je da će vam parnerka povući ruku ili glavu direktno na bradavice. Ipak ne žurite nego je zadirkujte. Prvo lakim stiskom prstiju opipajte čvrstinu bradavica pa onda krenite da ih stimulišete bilo prstima ili ustima. Važno je imati na umu da neke žene vole grublju igru sa bradavicama dok su ostale vrlo osetljive i potrebno im je nežno dodirivanje. Otkrijte kojoj grupi pripada vaša parnerka proučavajući njene reakcije.

Njen perineum
Perineum je oblast između vagine i anusa (pogledaj: Ženska vagina) , vrlo osetljiva za većinu žena i često neistražena. Građena je od tkiva sličnog vaginalnim usnama, te ima dosta nervnih završetaka. Takođe poseduje onaj elemanat intimnosti koji može biti dodatno uzbudljiv. Većina želja prezire analnu stimulaciju te je stoga morate razuveriti da vam je to namera. Eksperimentišite laganim dodirivanjem i maženjem. Ovlažene genitalije će vam olakšati posao.

Njen klitoris
Klitoris se nalazi na gornjem spoju unutrašnjih vaginalnih usana, u vidu malog ružičastog zadebljanja (pogledaj „dijagram vagine“). Ženama prijaju različiti nivoi direktne stimulacije klitorisa. Neke obožavaju da ga snažno oralno ili ručno stimulišete, dok je to drugima krajnje neprijatno. Možete naići i na one kojima direktna stimulacija nikako ne odgovara. Cilj ipak ostaje isti jer ga možete stimulisati i indirektno, preko vaginalnih usana, što će smanjiti nadražaj. Ako se žena prethodno dovoljno uzbudi kroz predigru, verovatno joj direktna stimulacija neće biti nimalo iritantna već izuzetno prijatna. Činjenica je da je velikoj većini žena potrebno da se prilično uzbude (pri tom se klitoris napuni krvlju i natekne, nešto poput vašeg penisa) pre nego što krenete sa direktnom stimulacijom klitorisa.

Njene ostale nežne tačke
Evo prostora za ispoljavanje vaše kreativnosti. Pokušajte sa nežnim ljubljenjem ili maženjem zadnjeg dela kolena, unutrašnjosti ruku i butina ili dlanova. Žene vole da im se ovi delovi tela maze, ljube i ližu. Dajte prednost nežnoj stimulaciji nad grubosti. Mnogi ni ne pretpostavljaju da će kliženje jezika niz unutrašnjost ruku i butina biti toliko erotično! Koža je ipak najveći organ stoga je neumorno istražujte.

Njena zadnjica
Masaža zadnjice od spoljašnjosti kao unutra, prema genitalijama i perineumu biće vrlo prijatna većini žena. Možete koristiti i ulje za masažu ili baby ulje. Neka vam ovo bude uvod u neku od omiljenih poza.

05.06.2008. u 22:11 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Kunilingus (oralni seks)

Oralno zadovoljenje može biti nešto najlepše što ženi možete pružiti. Ono čini da se žena oseća voljenom, poštovanom i seksipilnom, da ne spominjemo što joj omogućava naročiti orgazam. Mnoge žene preferiraju kunilingus spram klasičnog odnosa, a onima kojima je potrebna ekstra stimulacija klitorisa, kunilingus pruža najlakši put do orgazma. Muškarci koji znaju dobro oralno da zadovolje partnerku među ženama se smatraju izuzetnim ljubavnicima.
Ako vam je neprijatan miris partnerkinih genitalija ili je njoj nelagodno jer strahuje da će vam miris smetati, predložite zajedničko tuširanje pre seksa koje takođe može biti deo predigre.
Pre nego što nastavite sa čitanjem, predlažemo da se upoznate sa anatomijom ženskih genitalija u sekciji „dijagram vagine“.
Zapamtite da gotovo ništa što radite „tamo dole“, dok oralno obrađujete ženu, ne može biti pogrešno, jer će svako lizanje i sisanje stidnih usana, klitorisa i ulaza u vaginu ženi biti više nego prijatno.

ORALNE TEHNIKE

Lizanje
Opuštene vilice i mekano isplaženog jezika počnite da ližete predeo od ulaza u vaginu do klitorisa i spoljnom ivicom vagine sa obe strane. Ponavljanje ove tehnike u oba smera može biti odličan uvod za dalju akciju.

Obrada jezikom
Većina nervnih završetaka u vagini se nalazi oko ulaza i unutar prvih par centimetara vagine. Ciljate ovu oblast jezikom tako što ćete ga gurati u otvor vagine. Tahnika je ograničena dužinom vašeg jezika ali pokušajte sa pomeranjem jezika unutra-napolje, kao i kružnim pokretima unutar ulaza vagine.

Palacanje
Raširite spoljne stidne usne prstima. Nežno palacajte isplaženog jezika oko klitorisa. Možete šarati okolo ali se stalno vraćajte na klitoris pošto je on najosetljiviji. Ovo će izludeti neke žene dok će drugima možda biti suviše intenzivno. Kada stimulišete klitoris neka to isprva bude lagano i nežno kako biste ispitali parnerkine reakcije i prilagodili nivo stimulacije.

Sledeće tehnike ne bi trebalo primenivati ako partnerka nije zaista uzbuđena i vlažna. Ovo su intenzivne tehnike koje ženama mogu biti suviše invazivne ako nije blizu orgazma.
Sisanje klitorisa
Prstima raširite stidne usne i izložite klitoris. Na kratko ga obuhvatite usnama i sisajte, pa odmah pustite. Ponavljajući ovu tehniku razdražujete maksimalno partnerku. Nipošto ne koristite zube dok sisate.

Zadržavanje klitorisa
Uzmite klitoris u usta i nežno ga sisajte, u isto vreme palacajući jezikom preko i oko njega. Ovo možete raditi lagano ili agresivnije, u kombinaciji sa guranjem prstiju u vaginu. Ova tehnika će omogućiti intenzivan orgazam.

Stimulacija klitorisa u pozi 69
Dok ste u pozi 69 (žena je gore, glavom na vašem penisu a njene genitalije su iznad vaše glave), gurnite jezik u cevast prostor oko klitorisa i pomerajte ga napred-nazad; ovo će ženi omogućiti osećaj sličan vašem kad vam je penis u vagini i dovesti je do eksplozivnog orgazma.

Ostali saveti
Dobar ljubavnik nikada ne miruje sa rukama dok oralno zadovoljava parnerku. Stoga istražujte, gurnite prst ili masirajte parnerkinu unutrašnjost butina i perineum.
Možete pokušati i sa raznim gelovima, uljima i lubrikantima (najbolje sa nekim ukusom). Neki od ovih proizvoda se zagrevaju dok ih trljate pa mogu pružiti dodatnu stimulaciju.
Žvaka ili bombona sa ukusom peperminta u ustima (ne prejake arome) takođe može poboljšati rezultate time što će vršiti dodatni nadražaj.

05.06.2008. u 22:10 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Koji je cilj seksa?


Seks – cilj, sredstvo ili oboje?
Postoje razna tumačenja ljudske seksualnosti. Od čisto medicinsko-anatomskog koje seksualnu funkciju posmatra u kontekstu reprodukcije i produženja vrste, preko psihoanalitičkog koja analizira uticaj seksualnosti na psihičke procese i dinamiku, socio-kulturološkog koje seksualne odnose smešta u prostor civilizacijskih, kulturnih i društvenih koordinata, pa do religiozno-duhovnog koje moralno ili mistično-okultno procenjuje vrednosti seksualnog ponašanja i prakse.
Kao što smo u uvodu ove knjige napomenuli, najopasnije je neki fenomen posmatrati jednodimenzionalno. Čovek je najkomleksnije biće od svih i njegova složenost se ogleda u homeostatičkoj usaglašenosti svih bioloških sistema i mehanizama, na čelu sa intelektualnim i duhovnim kapacitetom koji ga nepremostivo odvaja od životinjskog sveta. Stoga ni seksualnost ne smemo ni banalizovati i podcenjivati, niti stavljati u superioran položaj u odnosu na druge funkcije i energije u čoveku.
Krenimo sada u logičku gradaciju ljudske seksualnosti koja će nam omogućiti da bolje shvatimo njeno pravo mesto i važnost u životu svakoga od nas.

Reproduktivna dimenzija seksa.

Svi znamo kako se prave deca. Možda nam je teško palo prvo suočavanje sa činjenicom da ih ne donose rode, ali vremenom smo svakako radoznalo ovladali osnovnim saznanjima i veštinama koja vode produženju ljudske vrste. Ovde se radi o seksualnom nagonu koji „čuči“ u svakom od nas i koji teži da ispuni reproduktivnu funkciju našeg organizma. Ovaj nagon se smešta u društveni, kulturni, civilizacijski i religiozni okvir jer je čovek biće koje se rađa, živi i umire kao deo zajednice. Čovek dakle treba da teži ostvarivanju ovog nagona ali kako? Da li kao životinja prateći svoj instink za parenje ili kao društveno biće gradeći stabilan porodični okvir usaglašen normama društva u kome živi, ili pak koristeći neko prelazno rešenje? Šta najviše odgovara njegovoj prirodi? Odgovore ćemo dati tek pošto analiziramo ostale dimenzije seksa.

Psiho-socijalna dimenzija seksa.

Svi smo takođe čuli za Frojda. „Otac psihoanalize“ je skovao sintagmu „Edipov kompleks“ kao naziv za koncept kojim objašnjava rano formiranje ličnosti kod deteta. Ukratko rečeno, prvi seksualni objekt za dečaka je, po Frojdu, njegova majka, ali na putu ostvarenja te želje stoji figura oca koja kod deteta stvara strah od kažnjavanja tj. kastracije. Ovo dalje vodi do identifikacije dečaka sa ocem, formiranja tzv. super-ega kao savesti utemeljene u društvenim i religioznim normama i preusmeravanja seksualne želje ka drugim objektima jer je prvobitni socijalno neprihvatljiv. U ovoj fazi je, slažu se neki psiholozi, zaista moguće u nekim slučajevima preumeravanje želje na bizarne objekte (perverzija) ili na isti pol (homoseksualizam). Seksualna želja (libido) kao jedna od primarnih i „primitivnih“ (pored gladi i besa, koji svi zajedno čine „id“) se pomoću „ega“ (prosto rečeno – naše „ja“, „svest o sebi“) dovodi u sklad sa super-egom kao sistemom normi socijalno prihvatljivog ponašanja. Ovo često rekanališe seksualnu želju u druge, prihvatljive oblike ponašanja, i može voditi do potiskivanja i stvaranja neuroza. Iako je Frojdov koncept bio kasnije predmet mnogih kritika i po mnogima prenaglašavao uticaj libida na formiranje ličnosti i ljudsko ponašanje, jasno je da seksualnost od ranog detinjstva zaista igra veliku ulogu u formiranju identiteta i ličnosti čoveka, i posredno ima značajan uticaj u procesima socijalizacije. Traume iz ranog detinjstva vezane za nedostatak ljubavi i pažnje roditelja ili torture i seksualno zlostavljanje, ostavljaju trajne posledice na mentalno i seksualno zdravlje pojedinaca. Stabilan porodični ambijent, s druge strane, ispunjen roditeljskom toplinom i ljubavlju, omogućavaju zdravo formiranje seksualnosti i, samim tim, uspešnost čoveka u budućim društvenim kontaktima vezanim za ostvarivanje njegove seksualne funkcije.

Emotivna dimenzija seksa.

Seksualni čin kao akt spajanja, ali ne nužno i ljubavi, ima svakako svoju emotivnu dimenziju. Prilikom seksa luče se hormoni koji povećavaju osećaj zadovoljstva i sreće. Orgazam predstavlja potpuno fizičko i emotivno pražnjenje i opuštanje. Ukoliko je cilj seksa čisto telesni užitak, domet ovakvog emotivnog zadovoljstva je kratkotrajan. Ako je seksualni čin deo dubljeg emotivnog i senzualnog spajanja i povezivanja onda ga možemo asocirati sa ljubavlju. Ljudi često mešaju ili poistovećuju pojam seksa i ljubavi, a oslobađanje frustracija ili unutrašnjih konflikata putem seksa - sa realizacijom prirodnog seksualnog nagona.

Mistično-religiozna dimenzija seksa.

U mnogim paganskim religijama i kulturama bilo je prisutno obožavanje muškog polnog organa ili kult falusa. Boginje u nekim politeističkim verama bile su likovi žena izraženih sekundarnih polnih karakteristika, simbolišući plodnost i rađanje kao vrhovno načelo. Kineski taoizam i hinduistička tantra su religiozne i duhovne tradicije koje u seksualnosti vide sveti princip i put ka unutrašnjem prosvećenju. Moralno učenje judaizma, hrišćanstva i islama, kroz istoriju do današnjih dana, dominantno utiču na odnos i stav društva prema seksu u kulturama temeljenim na vrednostima tih religija. Sve ovo nam govori i svojevrsnom duhovnom iskustvu i važnosti seksualnosti jer je ona, kao što smo uočili, povezana sa produženjem života, spajanjem dvaju bića i aktom ljubavi.

Utilitarna dimenzija seksa.

U razumevanju ovog fenomena bitno je uočiti da je seksualna potreba jedan od primarnih fizoloških nagona koji se najefikasnije, najčešće i najlakše smešta u kontekst viših nivoa hijerarhije motiva koji usmeravaju ljudsko ponašanje. Od motiva bezbednosti (korišćenje seksa kao sredstva za fizičku i materijalnu sigurnost), preko motiva pripadnosti (seks kao sredstvo produbljivanja i učvršćivanja veza i ljubavi) do statusnih i motiva samopotvrđivanja. Takođe, seks se često koristi kao pogodno i pristupačno sredstvo za brzo dolaženje do osećaja telesnog i emotivnog zadovoljstva i smanjenja unutrašnjih tenzija. To je zato što je seksualno zadovoljstvo dublje i intenzivnije od zadovoljstva koje se vezuje za ispunjavanje ostalih nagonskih potreba, a ovo je opet stoga što je produženje života vrste genetski imperativ živog sveta.

Seks i savremeno društvo.

Kao što smo u uvodu ovog poglavlja primetili, u savremenom permisivnom (dopuštajućem) društvu više je nego prisutna banalizacija seksualnosti i potrošački odnos prema seksu uopšte. „Seksualna revolucija“ i slom tradicionalnih vrednosti doprineli su ponovnom procenjivanju mnogih spekata ljudskog života, pa i seksualnog. Demokratska, medijska i tržišna globalizacija čija su dva glavna obeležja koncept ljudskih prava u društvu i potrošački koncept u ekonomiji, pored pozitivnih pomaka u naučnom shvatanju seksualnosti i skidanja etikete tabua sa nje, te unapređivanja prava žena i manjinskih grupa, i njihovog položaja u društvu, doprineli su i stvaranju tragi-komičnih fenomena u domenu seksualnosti. Zarad ostvarivanja apstraktnog shvatanih ljudskih prava i sloboda, gube se granice onoga što se nazivalo „prirodnim seksualnim odnosom“ (sa svim svojim prednostima i manama), a sve ono što nije direktno u sukobu sa zakonom prihvata se kao legitimno i postaje deo ponude i tražnje modernog seksualnog tržišta. Kritička naučna i etička javnost često ostaje nema ili ućutkana pred ovim fenomenom jer se industrija „ljudskih strasti“ koja obrće milijarde dolara sasvim lepo uklapa u društveno-politički milje savremenog sveta i predstavlja uticajan lobi.
Iako je slom konzervativnih vrednosti pod naletom ere progresa i nauke bio neminovan i iako je razvejao mnoge loše predrasude i ubeđenja, te unapredio kvalitet ljudskog života u važnim segmentima, mišljenja smo da je svojom euforičnom silinom i egocentrizmom porodio mnoge fenomene koje se krajnje negativno odnose na problem ljudske seksualnosti. Rušenje porodice kao osnovne ćelije društva (ovde ne podrazumevamo kritičku evaluaciju tradicionalnog koncepta porodice), „nasilno“ izdvajanje seksualnosti iz njenog antropološkog i funkcionalnog konteksta i anatemisanje naučnih istraživanja na polju seksualnosti koja nisu u skladu sa današnjim ideološkim shvatanjima, sigurno su doprineli proliferaciji (umnožavanju) seksualnih disfunkcionalnosti, padu nataliteta u razvijenim zemljama i porastu trenda promiskuiteta u društvu.

Logičan zaključak.

Kada uzmemo u obzir sve uočeno u prethodnoj kratkoj analizi (neka čitalac ne zameri na pojednostavljenosti), polako nam se nameću konture idealnog društvenog i psihološkog obrasca seksualnosti koji omogućava muškarcu ostvarivanje svih njenih dimenzija i usaglašenost sa samom muškom prirodom. Primarni, ali ne i nužni antropološki cilj seksa je stvaranje potomstva. U tom smislu idealno je da muškarac neguje seksualne odnose sa ženom ali u cilju produbljivanja ljubavi i veze sa osobom za koju procenjuje da mu odgovara kao partner za potencijalno formiranje porodice (videli smo značaj porodice na zdravo formiranje deteta). Videli smo takođe da reprodukcija kao suština seksa u naturalističkom pogledu ipak nije njegova jedina dimenzija. Parovi koji ne mogu da imaju decu iz nekih razloga takođe mogu i trebaju da uživaju u seksu kao činu ljubavi, povezivanja i užitka. I to na način koji će omogućiti zadovoljenje oba partnera, gde im naučna saznanja i informisanost mogu mnogo pomoći. Neko će pitati: „Pa zašto neko ako mu cilj nije razmnožavanje treba da bude u monogamnom odnosu?“ Pa zato što je seks kao čin povezivanja i sjedinjavanja inherentno vezan za pojam i suštinu ljubavi. Složićete se da je iskrena i duboka emotivna ljubav i suštinsko, pa i anatomsko spajanje, moguće samo između dvoje ljudi. Pored toga, da li bi prestanak seksualne vitalnosti i funkcionalnosti trebalo da isključuje ljubav i zadovoljstvo? Pa naravno da ne. Stabilna i trajna emotivna veza će i muškarcu i ženi omogućiti ljubav, sigurnost i pripadanje i u starijim danima kada pad hormona smanji seksualnu želju i funkcionalnost. Promiskuitet i poligamija možda mogu omogućiti dodatni kratkotrajni užitak, ali porađaju ljubomoru, destruktivnost i emotivnu plitkost, pa i povećavaju rizik od telesnih oboljenja.

Naglašavam da iznešeni pogled na seksualnost predstavlja idealistički i lični prilaz autora i da krajnji kriterijum za procenu seksualne funkcionalnost čoveka ne sme biti osuda i nerazumevanje, nego sloboda ličnosti i pravo na izbor. Međutim, podjednako je važno i da savremen naučni pristup seksualnosti bude oslobođen modernih ideoloških klišea koji često onemogućavaju objektivnost i dalekosežnost istraživanja. Cilj svake grane medicine i psihologije mora biti omogućavanje čoveku da, ukoliko mu je to želja, bude što približniji ostvarivanju ovog antropološki i socijalno idealnog izraza seksualnosti.

05.06.2008. u 22:08 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Kakav seks on želi

Kao i žene, i muškarci ponekad vole prigušeno svetlo. Vole gledati svoju partnerku dok se dodiruje i, iako ponekad maštaju o seksi savršenom komadu i uživaju gledajući gola ženska tela, uvek će izabrati "običnu" devojku koja ih obožava.
Otkrivamo vam njihove male tajne kako biste svog partnera bolje upoznali i razumeli.

Muškarci se brinu kako izgledaju u krevetu
Ne osećaju se samo žene prijatnije s prigušenim svetlom. Čak 3/4 muškaraca oseća se nesigurnije pod upaljenim svetlom. Čini se da su i oni pod pritiskom savršenih tela poznatih i slavnih počeli da osećaju komplekse svoga ne tako savršenog trbuščića i drugih mana. Brinu se da li su im prsa dovoljno razvijena, da li su im noge premršave i, naravno, da li im je penis premali. Ako osetite da mu je malo nelagodno, nemojte buljiti i olakšajte mu situaciju. Ugasite svetlo i upalite sveće.

Muškarci vole oralno da zadovolje ženu
Pre nego što vas sledeći put obuzmu brige kada krene da vas oralno zadovoljava, imajte na umu da 81% muškaraca, pokazala su neka svetska istraživanja, obožavaju oralno da zadovoljavaju partnerku. Posebno to vole da rade na početku veze kada je oralni seks još tabu, što ih dodatno napaljuje.

Vole da vas gledaju dok se samozadovoljavate
Muškarci obožavaju da gledaju žene kako se dodiruju i uzbuđuju. Čak 82% njih izjavilo je da ih napaljuje kad gledaju kako se njihova devojka samozadovoljava. I sami tada jedva čekaju da joj se pridruže. To je za njih kao privatni porno show. Osim toga, gledanje im omogućava da nauče nešto novo o vama. Da vide šta vam se najviše sviđa.
S druge strane, biće malo stidljiv ako vi poželite da gledate njega. Većina muškaraca po tom pitanju su radije voajeri nego egzibicionisti.
Kod oralnog seksa važnije mu je da vidi da i vi uživate nego kakvu tehniku imate
Muškarci vole kada vide da im se sviđa to što radite. Stoga će ih više od svega uzbuditi kada vide da i vi uživate dok im pružate oralni seks. Kada bi muškarci mogli da biraju između žene koja ima tehniku porno glumice, ali izgleda potpuno nezainteresovano i žene koja uživa dok ga zadovoljava, uvek bi izabrali onu entuzijastičnu. Ako mu pokažete da volite njegov penis, to je najveći afrodizijak, ali i hrana za njegov ego.

I muškarci imaju lažne orgazme
Verovali ili ne, više od 50% muškaraca, pokazuju neka svetska istraživanja, odglumilo je orgazam. Iako se čini neverovatno, muškarci su pronašli način kako da zavaraju svoju partnerku kada im više nije do seksa. Jednostavno malo ubrzaju tempo, počnu dahtati, a kada "završe", brzo skinu kondom i bace ga u smeće. Muškarci glume iz sličnih razloga kao i žene. Ne žele da iznevere i razočaraju svoju partnerku.

Uvek će izabrati vas, a ne idealnu ženu iz mašte
Muškarci maštaju i to je činjenica. Gledaju porno filmove, vole da gledaju druge žene, a neki čak čuvaju i slike golih lepotica iz muških časopisa. Gola ženska tela jednostavno ih uzbuđuju. Naravno, ovo objašnjenje teško će prihvatiti bilo koja partnerka, no to je jednostavno tako. Ipak nemojte zaboraviti kako su njihova mašta i slike golih žena samo loša zamena dok vi ne dođete. To što gledaju druge žene ne znači da ih njihove partnerke ne uzbuđuju.

Vole "doggy style", ali i kada ste vi na njemu
Odgovor zašto muškarci vole ove poze vrlo je jednostavan i ima veze s pogledom. Kako su muškarci vizualni tipovi, uživaju u svim pozama koje im dozvoljavaju da ženu vide u potpunosti. Ove poze su muškarcima i jednostavnije jer ne moraju da kontrolišu svoju težinu i da paze da vas ne zgnječe. Kada je partnerka na njemu, muškarac je opušten i srećan.

I muškarci vole da se maze nakon seksa
Baš kao i žene, ima dosta muškaraca koji vole da se maze nakon seksa. Ali zapamtite, vole da se maze, a ne da pričaju. Ako nakon seksa ipak zaspe, nemojte se ljutiti na njega, to je samo dokaz da mu je bilo odlično i da ste ga iscrpili do kraja.

05.06.2008. u 22:02 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Kad biste mogle birati, kakvog biste muškarca odabrale?

Onog koji se dobro ljubi, ali je loš u krevetu ili onog koji se loše ljubi, ali je, kad je seks u pitanju, nezaboravan? A sa kakvim biste frajerom radije spavale, s onim predivnog lica, ali lošeg tela ili sa savršeno istesanim primerkom koji je sve samo ne lep? Teška odluka, zar ne? Ako još uvek dvoumite, proverite kako su odabrale druge žene.
Upravo na takva pitanja odgovarale su brojne žene a dobijeni rezultati su zanimljivi, zabavni, a nekima možda i šokantni. To je bila i dobra prilika da muškarci saznaju šta žene zapravo vole u seksu, kakvi ih muškarci pale i na šta bi radije pristale.
Dobro se ljubi, ali je loš u krevetu ili dobar u krevetu, ali je poljupce najbolje preskočiti
Loše poljupce žene će nekako oprostiti, ali loš seks nikako. Iz tog se razloga za muškarca koji je dobar u krevetu spremno odlučilo 65% žena.
Da možete birati, da li biste radije imale pola godine osrednjeg seksa ili jednu noć nezaboravnog seksa?
Budući da bi čak 70% žena pristalo radije na jednu noć nezaboravnog seksa, vreme je da se lenštine od muškaraca zabrinu jer dve trećine žena više ceni vatreni seks "barem jednom u sto godina", nego rutinsko obavljanje posla.
Muškarac s velikim penisom ili "mali ali tehničar"?
Loša vest za one koji se uzdaju u svog "tehničara" jer 57% žena ipak više ceni "velikog".
Muškarac lošeg tela, ali lepog lica ili zgodan frajer al' blago rečeno ružan
Žene u velikoj većini, njih čak 60% kaže da bi radije izabrale zapušteni trbuščić na lepom frajeru nego neprivlačnog, ali zgodnog frajera.
Dlakavi muškarac ili muškarac bez dlake na telu
Loša vest za frajere sa dlakavim leđima, čak 75% žena radije bi odabralo muškarca bez ijedne dlake na telu.
Dlakava leđa ili dlakava guza?
Hm, šta je manje zlo? Žene ipak kažu da će radije "progutati" dlakavu guzu nego prašumu na leđima.
Seks sa šefom ili dostavljačem pizze
Čini se da je moć ipak pouzdan afrodizijak jer 50% žena kaže da bi spavalo sa svojim nadređenim, a teško je poverovati da baš toliki broj šefova izgleda neodoljivo.
Nikad više seks ili nikad više ne doživeti orgazam
Što se više o tome razmišlja, teže je odlučiti. Mogućnosti su sledeće: nikad više ne imati seks što ipak ne isključuje mogućnost doživljavanja orgazma ili nikad više ne doživeti čari orgazma, ali svejedno imati seks do mile vole.
Prilično nezavidna situacija, ipak 54% žena bi radije imalo seks čak i po cenu da nikad više ne dožive orgazam, nego da sebi uskrate čari dobrog starog seksa.
Isključivo oralni seks odsad pa nadalje ili doživotna apstinencija od oralnog seksa
Kao i u prethodnoj situaciji, za većinu žena klasično hopa-cupa u krevetu važnije je od dodatnih aktivnosti, pa čak 75% žena kaže da bi umesto doživotnog oralnog seksa radije pristalo na doživotnu apstinenciju od njega.
Seks do kraja života u spavaćoj sobi ili više nikad ne imati seks u njoj
Iako nekima na spomen seksa u spavaćoj sobi prvo na pamet padaju rutina i apsolutni nedostatak mašte, 63% žena spavaću sobu ipak smatra daleko boljom opcijom od natezanja u kuhinji, kupatilu, hodniku ili garaži. Udobnost pre svega!
Šta biste radije, da vas gledaju dok vodite ljubav ili da vas čuju?
Voajera među nama ipak je značajno manje, pa 79% žena bi ipak radije pristalo na to da ih drugi čuju, nego da ih vide.
Da li biste radije da vas majka uhvati na delu ili šef?
Čak 72% žena lakše bi podnelo da ih vidi šef nego mama.
Osim toga, 90% žena radije bi da muškarci misle da je zaista "prljava" u krevetu, nego da je dosadna. A kad je u pitanju večna ženska opsesija, višak dlaka na telu, 52% žena radije bi odabralo da ima neobrijane noge tokom seksa, nego "zarasle" prepone.

05.06.2008. u 22:01 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Jedna od najgorih stvari koje vam se mogu dogoditi jest ta da vam seks, jedna od najljepših stvari na ovome planetu, postane rutina. Donosimo vam 10 savjeta kako bi to izbjegli. Bilo da se radi o kontroli vašeg orgazma ili pojačavanju njezinog, ovih 10 savjeta garantiraju vam bolji seks.

Vežite joj oči
Vjerovatno znate kako slijepe osobe imaju izraženiji osjet sluha i dodira. To se događa zbog toga što mozak preusmjeruje više energije na ta osjetila, čineći ih osjetljivijim.
Da bi postigli taj efekt sa vašom partnericom, vežite joj oči. To će joj izoštriti sva druga osjetila. Nedostatkom vida, senzualnost i erotsko uzbuđenje će biti naglašenije što će rezultirati boljim seksom za oboje.

Koristite vibrator
Mnoge ga žene imaju. Koristite ga s njom. Pređite vibratorom preko klitorisa za vrijeme predigre, dok joj dodirujete grudi vašim rukama ili usnama. Jednostavno si neće moći pomoći, a da se ne osjeća potpuno stimuliranom.

Masirajte jedan drugoga
Senzualan dodir je najbolja vrsta predigre. Nakon što izađe ispod tuša, polegnite je na krevet, trbuhom dolje i počnite sa čvrstim, ali nježnim trljanjem, obraćajući pažnji na napete mišiće. Možete joj masirati leđa, stopala ili cijelo tijelo. Pazite na to da je ne opustite previše, vaš zadatak je zadržati je stimuliranom.

Podjelite si uloge
Bilo da želite biti odjeven kao doktor, a ona kao vaša medicinska sestra, ili se pretvarajući da ste neke druge osobe bez kostima, može biti nevjerovatno oslobađajuće napuštajući svoj identitet na sat ili više.

Pričajte joj prostote
Postupak zavođenja i predigre može započeti i prije nego je dotaknete. Započnite seks riječima. Recite joj što bi te joj radili, a onda to i napravite. Ovo je i najbolji način ispitivanja novih ideja prije nego ih provedete u praksu. Primaknite se njenom uhu i dajte mašti na volju.

Probajte nove položaje
Kada ste zadnji put imali seks na stolici? Probajte neke neobične i jedinstvene položaje. Nije sve u misionarskom, doggie i ona gore položajima. Postoji mali milijun položaja koji samo čekaju da ih se isproba. Ustvari, kreirajte svoj položaj. Jednostavno pronađite neki novi put za vaš penis do njene vagine.
Odradite trening prije seksa
Ljudi se redovito osjećaju najzadovoljnije nekoliko sati nakon treninga. Tada vaš mozak još pliva u endorifinima i mišići su još stimulirani. Nema boljeg osjećaja od seksa nakon što se oporavljate od izbacivanja viška energije i stresa. Dajte si najmanje jedan sat odmora od treninga, prije nego se bacite na posao. Recimo da ste bili na trčanju 30 minuta, kada dođete doma otuširajte se, opustite malo u kućnom ogrtaču i dopustite joj da vam još više ulijepša dan.

Razgovarajte o vašim seksualnim željama
Opisivanje vaše partnerice u različitim seksualnim situacijama može biti nevjerovatan poticaj koji dovodi do boljega seksa. Neka vam govori on njenim fantazijama. Neka vam opiše kako želi seks tijekom pauze za ručak, ili na mračnom parkiralištu.

Kontrolirajte Eustahija Brzića
Ne možete izdržati onoliko koliko bi ste željeli, pokušajte staviti kondom (ako već niste) ili pokušajte misliti na nešto što nema veze sa situacijom u kojoj se trenutno nalazite.
Još jedna od taktika je da oralno zadovoljavate svoju partnericu i nedopustite da ona stimulira vas. Ovako imate vremena da se priberete i ponovno krenete da je na odgovarajući način zadovoljite.

Pronađite i aktivirajte njenu G-točku
Magična G-točka nije mit. Ona je stvarna, ali je teško doprijeti penisom do nje na pravi način. Žene će poludjeti ako je pronađete vašim prstima. Evo kako ćete to učiniti: okrenuti ste prema njoj, stavite dva prsta u njenu vaginu i savijte ih ‘dođi amo’ pokret. Mala kvržica oko 5-7 cm od ulaza vagine je G-točka. Stimulirajte tu malu kvržicu pazeći na njene reakcije. Dodirivanje tog područja trebalo bi podražiti G-točku i ona bi trebala "narasti" da je možete lakše opipati. G-točka je veličine ovećeg graška. Neke žene ovo vole, dok neke tvrde da je to bolno. Imajte razumijevanja, idite polako i budite nježni

05.06.2008. u 22:00 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

4 najbolja položaja za postizanje orgazma stimuliranjem G-točke

Tražite li nove seksualne položaje, ovdje ćemo vam opisati nekoliko kojima se stimulira G- točka

Mnogi parovi traže bolje i uzbudljive načine vođenja ljubavi. Ako i vi tražite nove seksualne položaje, ovdje ćemo vam opisati nekoliko kojima se stimulira G- točka.

Sigurno ste već čuli za G- točku (Grafenbergova točka). To je malo područje oblika graška koje se nalazi na gornjoj strani vaginalnog zida (prema trbuhu), na dubini od 3-5 cm. Ova točka je po teksturi drugačija od ostatka rodnice. Spužvasta je i hrapavija od ostatka vagine, pa ćete je tako pronaći. Kada stimulirate G-točku, obično jačim pritiskanjem ili trljanjem, dovodi do intenzivnog orgazma koji je kod većine žena jači od normalnog orgazma.

Da bi stimuliratli G-točku, trebate pritiskati gornji zid vagine i trebate biti jako uzbuđeni. Krv se nakuplja u G- točki kao u klitorisu kad ste seksualno uzbuđeni. Zato, svaki seksualni položaj koji pojačava pritisak na ovo područje povećava mogućnost orgazma uz pomoć G- točke. Slijedeća 4 položaja značajno pojačavaju vjerojatnost da ćete doživjeti orgazam koji je posljedica stimuliranja G-točke.

1. Ulaz straga

Penetracija straga, kada se pravilno izvodi, maksimizira potencijal orgazma stimuliranjem G-točke, jer penis trlja gornji zid vagine. Kako bi pravilno izveli položaj, vi bi trebali kleknuti na sve četiri i lagano razmaknuti noge. Nemojte staviti glavu na krevet, već umjesto toga lagano izvinite leđa prema gore, laktove možete savinuti ili ih držati ispravljenima. Kut ulaza se dramatično mijenja kada se nagnete naprijed prema krevetu. Dok partner penetrira straga, trebali bi osjećati snažnu i punu penetraciju. Mogli bi osjetiti kako njegov penis dodiruje cerviks, jer je ovo često dobar položaj za punu penetraciju. Partner može promijeniti kut penetracije kako bi stimulirao G-točku tako da vam podigne bokove i penetrira više pokretima prema dolje.

2. Fuzija

Položaj “fuzija” je omiljen u Kama Sutri. U ovom položaju, muškarac sjedi na krevetu ili na podu, nogu ispruženih ispred sebe, ruke su iza njega. Vi bi se trebali spustiti na njegov penis. Vaše noge bi trebale biti savijene na njegovim prsima, a ruke bi vam trebale biti otraga između njegovih nogu. Pomažući se rukama i nogama ljuljajte se u pokretu unutra - van. Možda vam se čini nemogućim postići orgazam, no kut i zavodnička priroda ovog položaja, čini ga vrlo erotičnim. Jedina loša strana ovog položaja jest da, ako vas bole koljena, nećete dugo izdržati.

3. Pritisak cvijeta

Položaj pritiska cvijeta je izvrstan za orgazam stimuliranjem G-točke, višestruke orgazme, teže partnere, teže partnerice i trudnice (u prvim mjesecima trudnoće). Legnite na leđa i dozvolite partneru da penetrira u vas, kao u misionarskom položaju, ali nakon penetracije, podignite noge i stavite ih njemu na ramena ili na prsa. Partner neka klekne i koristi bedra kao potporanj, tako da ga možete primiti za bokove i približiti ga sebi. U ovom položaju trljanjem gornjeg zida vagine, zbog visine partnera u odnosu na vas, stimulira se G-točka.

4. Zaokrenuti položaj žene

Zaokrenuti položaj žene je omiljen muškarcima i ženama jer se može postići izvrsna stimulacija. Da bi ga napravili, partner mora ravno leći na leđa, a vi se spuštate na njegov penis, gledajući prema njegovim nogama. Tada se polako i oprezno nagnite naprijed, sve dok ne legnete na njega, nogu ispruženih kod njegove glave, a ruke držite na njegovim nogama. Tada možete polako bokovima raditi pokret u obliku broja “8” ili se primite za njegove zglobove i klizite gore- dolje. Budući da ležite na njemu, pod tim kutem, vagina vam je zategnuta, što uzrokuje snažno trljanje penisom i pojačava pritisak na G-točku. Uz to, njegovi testisi i noge trljaju vaš klitoris, što je dodatna ugoda ovog položaja. Ovdje vi u cijelosti imate kontrolu i možete odrediti brzinu i ritam pokreta.

Žene mogu doživjeti bolji orgazam stimuliranjem G-točke ili vagine dublje u tijelu, od onog ograničenog na klitoris. Cjelokupni tjelesni orgazam jedna je od tantričkih metoda postizanja stanja ekstaze.

05.06.2008. u 21:53 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Odjevni trikovi za privlačniji izgled

Zapamtite, veličina i oblik tijela nisu prepreka za postizanje privlačnog izgleda. Prihvatite se onakvima kakvi jeste, a ovi trikovi pomoći će vam da izgledate još bolje. Ako ste niski: Nikako ne kupujte odjeću s vodoravnim linijama, jer će vas one vizualno još više sniziti. Također se nikada ne ...

... odijevajte previše šareno te izbjegavajte velike modne dodatke, poput torbi i nakita. Ne odijevajte traperice sa zavrnutim i širokim nogavicama te izbjegavajte kratke suknje A-kroja i velike uzorke.

Najbolje je da kupite više komada odjeće u istoj boji te hlače koje imaju uže nogavice. Dobro će vam pristajati duže suknje, čarape i cipele u istim tonovima. Uz to će vam najbolje pristajati jaknica s jednostavnim kopčanjem koja seže do iznad struka. Nosite što jednostavnije linije odjeće, a modni dodaci neka budu što manji i neupadljivi, piše Trigon.hr.

Ako ste visoki:

Izbacite iz ormara svu odjeću s okomitim prugama te se izbjegavajte odijevati samo u jednom tonu. Birajte što krupnije modne dodatke – torbe, naušnice, ogrlice, sunčane naočale... Birajte obuću s niskom petom, radije nego potpuno ravne cipele. Isprobajte višeslojne suknje s naborima ili porubom drukčijeg uzorka. Dobro će vam pristajati kraće suknje, traperice ravnih nogavica te duge jakne i kaputi.

Ako imate velike grudi:

Uvijek izaberite prikladan grudnjak odgovarajuće veličine. Ne odijevajte topiće s naborima i u pastelnim tonovima te izbjegavajte majice s tankim naramenicama ili predubokim izrezima. Odlučite se za jednobojne majice tamnih boja, jednostavne košulje i majice s V-izrezom. Hlače sa širokim nogavicama ili široke suknje uravnotežit će vaš puniji gornji dio s donjim.

Ako imate male grudi:

Nosite li grudnjake s umetcima, budite sigurni da se dodatni jastučići i šavovi ne ocrtavaju na odjeći, a ispod tankih materijala nosite jednostavne grudnjake bez žice i šavova. Odaberite ogrlice koje pristaju skroz uz vrat i topiće ili haljine s uskim naramenicama. Majice i košulje neka vam uvijek budu svjetlije boje od donjeg dijela odjeće, piše Trigon.hr.

Ako imate široke bokove:

Izbjegavajte koso rezane suknje ili uske haljine, hlače, traperice i suknje te ravne cipele. Ni u kojem slučaju ne oblačite hlače s kariranim uzorkom te one koje imaju džepove sa strane. Također izbjegavajte jakne i kapute s pojasom koji će istaknuti bokove.

Izaberite tamne hlače "na crtu'', koje kombinirajte s cipelama na nižu petu, remenom koji ste spustili na bokove i pletenim kardiganom kojem zakopčajte samo gornji gumb. Najbolje će vam pristajati i jakne koje sežu do koljena te suknje i haljine A-kroja.

Ako imate veliku stražnjicu:

Ne nosite svijetle boje niže od struka. Također izbjegavajte uske hlače, sjajne tkanine te vrećaste hlače, traperice s ukrašenim stražnjim džepovima, mini suknjice... Radije izaberite tamnije boje, tunike koje će vam prekriti stražnjicu, dulje jakne jednostavnog kroja i traperice niskog struka.

Ako imate velik trbuh:

Izbjegavajte suknje i haljine od tanke tkanine, hlače spuštenog struka, rastezljive, uske majice te velike ili sitne cvjetne uzorke, piše Trigon.hr.

Odlučite se za suknje i hlače od čvrstih materijala, poput trapera. Majice ili kardigani neka budu na kopčanje, a zadnja tri ili četiri gumba ostavite otkopčana. Nosite dulje jakne i hlače s patentnim zatvaračem sprijeda. Dobro će vam pristajati i široki remeni niže na trbuhu, kao i dugačke traperice koja će vas vizualno izdužiti.

Ako imate bucmaste noge i gležnjeve:

Ne odijevajte srednje duge ili kratke suknje, cipele do listova ili gležnjeva te svijetle i uske hlače. Izbjegavajte cipele koje imaju petu višu od šest centimetara te elegantne cipele s remenčićima.

Izaberite crne čizme od brušene kože ili rastezljivih materijala koje vam sežu do koljena, natikače i niske cipele. Suknje koje sežu do koljena učinit će da donji dio nogu izgleda dulji. Odlučite se za sandale sa širim remenima te jednostavne tamne hlače bez uzorka.

05.06.2008. u 21:52 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

I ona želi isprobati nove stvari u seksu

Već dugo pokušavate smoći hrabrosti da svojoj dragoj predložite neke nove ideje koje bi probudile nove strasti u vašem ljubavnom gnijezdu? I dok vi razbijate glavu kako to učiniti, a da vas ne dočeka ...
... 'hladni tuš' ili još gore, šamar, sigurno niste ni pomislili da su i njoj možda na pameti slične ludorije. No, isto kao i vi, boji vam se to priznati da ne ispadne perverzna ili, ne daj bože, jeftina. Pomoći ćemo vam da razbijete led i predložite joj neke ideje među kojim će se naći ponešto za svačiji ukus.

Za zagrijavanje, promijenite nešto što nema veze s vašim seksualnim životom tako da razbijete svakodnevnu rutinu. Na taj način, riješit ćete se nečega što na neki način dominira vašom sretnom malom zajednicom i tako osloboditi put za nove, uzbudljive stvari. Na primjer, ako svake večeri s partnericom gledate TV, umjesto toga jednu večer otiđite u šetnju i na sladoled. Ako je prehladno za izlazak, odigrajte partiju karata ili otiđite do prijatelja. Nije bitno za što se odlučite, važno je samo da izaberite nešto što niste radili u proteklih mjesec dana. Kada se riješite rutine u provođenju večeri, bit će vam puno lakše riješiti je se i u krevetu.

Seks na javnom mjestu

Naravno, to ne znači da ćete se poseksati nasred, već se to odnosi na diskretnija mjesta poput parka, javnog wc-a, dizala,... mogućnosti je mnogo samo trebate biti dovoljno otvoreni da svojoj dragoj predložite tu egzbiciju. No, ne morate previše brinuti – mnoge žene pale se na seks na javnom mjestu isto kao i muškarci. Pomisao da bi vas netko mogao uloviti je baš nekako uzbuđujuća...

Vrijeme je za analni seks

Uz analni seks i danas se vežu razne kontroverze, a mnogi ga se još uvijek boje ili imaju averziju prema njemu – i to ne samo žene. Bez obzira na brojne predrasude, zahvaljujući raznim lubrikantima, analni seks može biti vrlo ugodan i zabavan. Područje anusa sastoji se od milijuna živčanih završetaka što znači da i analnim seksom možete doživjeti orgazam. A to se ne odnosi samo na vašu partnericu – stimuliranjem muške G točke koja se nalazi unutar rektuma i lako se može dosegnuti prstom, a ima opip kao tvrd, neobrađeni lješnjak, može izluditi svakog muškarca koji je dovoljno otvoren da pristane na takvo nešto.

Ovjekovječite seks kamerom

Mnoge svjetske zvijezde već su se ispraksirale na tom području pa zašto se i vi ne biste okušali? Za snimanje kamerom potrebna je određena količina hrabrosti, ali i povjerenje među partnerima što znači da je bolje ovakve stvari ne predlagati ako ste u vezi dva tjedna. Dakle, kada se odlučite ovjekovječiti seksualni odnos, nemojte izdati povjerenje svoje drage i pokazivati snimku uokolo prijateljima ili je, ne daj bože, staviti na internet. Snimanje seksualnog odnosa može biti i vrlo praktično jer slijedeći put umjesto odlaska u videoteku po pornić, za zagrijavanje možete jednostavno pogledati vlastiti uradak.

Otiđite zajedno u striptiz klub

Vremena kada su u striptiz barove zalazili samo muškarci daleko su iza nas. Žene ne vole gledati samo polugola muška tijela – podjednako mogu uživati i u svlačenju striptizeta. Dakle, otiđite zajedno u striptiz klub, ali bez vaših prijatelja, samo vas dvoje. U prilog vam ide i činjenica da golo, senzualno tijelo, erotski pokreti i seksi donje rublje može isto tako uzbuditi i vašu partnericu. A nakon toga, tko zna na što će sve biti spremna kada dođete kući...

Veži me nježno!

Vezivanje je odlična igrica želite li na kratko imati osjećaj nadmoći na svojom partnericom i obrnuto. Da biste to isprobali, nisu vam potrebni nikakvi posebni rekviziti, ruke joj možete vezati i njezinim gaćicama ili plahtom i ona će osjećati da je u vašoj milosti. Samo pazite da ne vežete prečvrsto jer bi se ugodan doživljaj mogao pretvoriti u vrlo bolan.

I za kraj, isprobajte dobre, stare uniforme: ona može biti medicinska sestra, sobarica ili striptizeta, a vi isprobajte kako je to biti u koži policajca, vatrogasca ili mornara. Otvorite se i priznajte jedno drugome koga biste najradije htjeli da ovaj drugi glumi. Prepustite se mašti, osjetilima i uživajte jedno u drugom!

05.06.2008. u 21:49 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Sexy SMS poruke


Falis mi cijeli dan. Jedva cekam da te vidim. Da udjes u mene. Da dodjem na tebe. Da spavamo zajedno i postanemo jedno. Voli te tvoja pidjama.
Sanjao sam da sam krao kokosi i jaja iz kokosinjca i da su me ulovili... Ti si mi bila sudac. Za kokosi si me osudila, a za jaja si me pomilovala...
UDARNA VIJEST: istrazivanje iz Amerike: ljudi koji su losi u krevetu i koji nikada nemaju dobar SEX drze mobitel u desnoj ruci dok citaju poruke!!! Prema tome...
Volim kad udjes u mene malu, vlaznu... Kad udes prvo se najezis, a poslije ti je toplo i vlazno. Volis strcati u meni i po meni. Voli te tvoja - tus kabina.
Dragi, uzmi me i njezno dodiruj svojim prstima... Obozavam da mi sapuces na donju rupicu... I da me ponekad napunis do kraja... Voli te zauvijek tvoj mobilni aparat.
Idemo uciti matematiku, tebe i mene zbrojimo, odjecu oduzmemo, noge dijelimo pa se mnozimo.
Sjecas se kad si mi polako umocio prst a onda ga polizao i tu radnju ponovio vise puta. I onda shvatio, to je nesto najbolje na svijetu do sad. Tvoja Nutela
Prija ti moj dodir i njeznost kada se obavijam oko tvog tijela. Postoji li ljepsi osjecaj kada si ti gol, a ja na tebi. Voli te tvoja vjerna... deka!
Najprije cu skinuti tvoju svilenu kosuljicu, zatim te prisloniti na svoje tople usne. Potom te lagano kusati jezikom a tek tada staviti te u usta dragi moj bronhi.
Lijeva mi je noga Bozic, desna Nova godina, a ti dodji izmedju toga!
Ovo su sretne sise (.)(.)! Posalji ih 10-torici ljudi i imat ces uspjeha u sexu godinu dana, a ako to ne uradis, kita ti se nece dici 5 godina! KRENI!!!
Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited).
Prije upotrebe suh i spusten, za vrijeme upotrebe mokar i dignut, a poslije upotrebe mokar i spusten! Pozdrav od kisobrana.
Postovani! Obavjestavamo vas da je vasa molba za kloniranjem uvazena. Postupak je jednostavan - to cemo izvesti tako smo cemo vas jebati tako dugo dok ne klonete.
Jedva cekam da ga uzmem od tebe, tako toplog i dugackog, pa da sa njega posisem sve bijelo i ljepljivo i da ga uzmem duboko u usta tako toplog. Oh moj slanac.
3 osnovne razlike izmedju aviona i penisa: - kad se dize, avion je sve manji - na avion moze sjesti vise osoba - ajde popusi avion ako mozes.
Sanjao sam da si kocka secera, ali ja volim secer u prahu pa sam te tucao cijelu noc.
Lezim. Postaje mi stvarno vruce. Uzimam ga u ruke, vruc je i tvrd. Stiskam ga, on strca po meni. Bez njega gorim, SUN MIX ja volim.
Zena je nisko lezeci objekt u koji muskarac ulaze svoj visoko stojeci kapital sa tekucim kamatama.
Postoji seks, brzi seks, zestoki seks, njezni seks, grupni seks, sadomazohisticki seks, telefonski seks i za ljude u tvojim godinama, "Nikakav seks"
Kad me imas, dobro ti je. Kad me liznes, vlazim se. Kad me palis, ja se zarim. Kad me sisas, ja se gubim. Kad se izgubim, ti me gasis... tvoja... CIGARETA!
Volim te gledati kako spavas, zavlaciti se pod tvoje pokrivace, volim istrazivati svaki dio tvog tijela dok te konacno ne natjeram da se probudis. Tvoja KUCNA MUHA
Sex je najveca obmana na svijetu. Mislis da si na sedmom nebu, a ustvari si dva centimetra od supka!
Obecao je da ce biti njezan, da me nece jako boljeti. Krv je sikljala na sve strane. Kad ga je izvadio bio je ogroman. Bio je to moj prvi izvadeni ZUB!
Oh, kako samo volim kada diras moje dlacice, kada onako grubo guras moju glavicu u svoja usta, a najvise volim kada me namazes onim sluzavim. Tvoja ZUBNA CETKICA!
Koja je razlika medju zenama od 8, 18 i 28 godina? One od 8 nakon bajke idu u krevet, one od 18 pomocu bajke odvuces u krevet, a one od 28 su bajke u krevetu.
Vremenska prognoza: Kad je jugo jebi dugo, kad su kise jos i vise, kad su mrazi ne silazi, kad su bure jebi svake ure, a kad snijeg pada ponovi sve ovo do sada!
Nova usluga Vip.me zove se Sex.me. Za oralni sex pritisni jedan, za analni sex pritisni 2, za obicni sex pritisni tri, a za pomoc nazovi mene.
Htjela sam ti poslati nesto slatko, lijepo, njezno, ali vruce i sexy... Samo je problem sto ne stanem u display.
Skidam ti gacice, osjecam toplinu mackice, ti mi ga lizes i glavic dizes i zeljenom cilju stizes! Dodji kod mene na kavu da izmedju nogu osjetis glavu.
Moje toplo tijelo zagrijat ce te u hladnoj noci, zelim osjetiti kako tvoj vjest jezik prelazi preko mojih oblina. Cekam te na stolu. TVOJA SALICA KAFE
Ti imas sve. Ti imas ono nesto sto ja trazim. Ti imas savrseno tjelo, a tek guza... Tvoji poljubci su kao u snu. Ti imas savrsen osmjeh, a ja imam pogresan broj.
Stlah me je! Tlesem se. Plasim me mlak! Ne smem sklopiti okice, svuda stlaaaaasna cudovista. Ne znam sta cu sa sobom! Jooj jel smijem da spavam sa tobom?
Utvrdeno je da je penis najljenije bice na svetu. Lezi na jajima, dize se samo uz neciju pomoc i onda trazi da ga se gura.
Volim kad su tvoje ruke oko moga tjela, volim kada su tvoje usne na mojima, voli kad je tvoj jezik u mom grlu, zelim da osjetis moju vlaznost. TVOJE OZUJSKO PIVO!
Romeo: Zelim da ti malcice pomaknem tanga gacice , da ti desnom rukom frckam stidne dlacice. JULIJA: Od tvojih pustih obecanja ja sam sita , dabogda ti uvenula kita.

05.06.2008. u 21:48 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Rođendanske SMS poruke


Da bi tvoje ruke dotakle zvijezde na nebu, da najljepsi ostvari ti se san, da ti sunce uvjek sja u tvom zivotu, to su moje zelje za tvoj rodjendan!
Da se zaljubis ali sretno, da ti ljubav traje vjecno, da zaboravis sve ono sto ti je stvaralo boli zeli ti netko ko te iskreno voli. SRETAN RODJENDAN.
Zelim ti 12 mjeseci bez bolesti, 52 tjedana srece, 365 dana bez briga, 8760 sati ljubavi, 525600 minuta lijepih trenutaka i 31536000 sekundi sexa!
Koliko se zemlja oko sunca krece toliko ti zelim uspjeha i srece... Sretan rodjendan!
Neka ti se dani u životu što lepše i sretnije troše. Neka te pogodi sve što je ljepo, a promaši sve što je loše. Neka ti život bude kao san, želim ti sretan rođendan!
Neka ti bog podari sve ono što nemaš, a zadržiš ono što imaš a voliš... SRETAN RODJENDAN!
Zamisli sebi nešto najljepše, najslađe... Dodaj tomu beskrajnost, proširi sa viječnošču, ukrasi zvijezdama, tek tada ćeš znatki koliko ti toga želim za rođendan.
Neki su rodjeni sportasi, neki su rodjeni glumci, neki su rodjeni glazbenici, a neki poput tebe rodjeni su... jako, jako davno!
Zaboravi svu muku, tugu i boli, na danasnji dan samo voli. Ne dopusti nikome da ti zelje kvari. Sretan ti rodjendan i nek ti se ispune sve lijepe stvari.
Polete li andeli poput ptica, dotaknu li predivan osmijeh tvog lica nek ti ponesu poruku na krilima bijelim da ti sretan rodendan zelim.
Ova poruka kroz telefonsku zicu juri jer joj se danas opasno zuri! Da prenese tebi sve najljepse zelje i ove moje rijeci koje ti sretan rodendan zele.
U tiho jutro kad cvrkut ptica prekine ti san, a otkucaji sata oznace tvoj dan, od srca ti zelim najsretniji i najljepsi rodjendan!
Na danasnji dan rodena je jedna preljepa bebica kojom je Zemlja dobila neprocijenjiv dar... Toj osobi zelim sve najbolje i sretan rodendan!
Sve sto zivot cini ljepim, a tebe srecnim, neka ti donese ovaj dan! Sretan rodendan!
Sve što ti srce želi, to ti želim ja. Sve što ti duša treba, nek ti nebo da! SRETAN ROĐENDAN!

05.06.2008. u 21:45 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Otkrij što ti odaje tvoj datum rođenja

Zašto smo baš rođeni tog datuma i te godine? Zašto smo baš ovakvi kakvi jesmo? Ima li naš datum rođenja veze s nama kao osobama? Možemo li se promijeniti?

Baci se na posao i zbroji znamenke svog datuma rođenja i otkrij svoj tzv. broj sudbine, jer tajna je upravo u tvom datumu rođenja, koji ti je predodredio sudbinu i učinio te ovakvom osobom kakva si postao/la!

POSTUPAK:
Npr. datum rođenja 05.09.1979.
1. Zbroji svaku znamenku sa slijedećom: 0+5+0+9+1+9+7+9
2. Zbroj:40
3. Zbroji još jednom dok ne dobiješ jednoznamenkasti broj: 4
4. Otkrij što o tebi kaže tvoj broj sudbine!

Osobe s ovim brojem kao brojem sudbine izrazito su romantične, pustolovne i temperamentne, no teško se svladavaju u kriznim situacijama!

Broj 1 u mitologiji označava jedinstvo, cjelinu i sve nedjeljivo. Osobe sa brojem 1 kao brojem sudbine, romantični su, pustolovni i temperamentni, ali su nažalost i impulzivni i teško se mogu svladati u kriznim situacijama. One vole izazove, djeluju brzo, mrze nepravdu, i voljele bi se istog trena boriti protiv nje.

No, one ipak znaju kako nekad treba reagirati planski, i unaprijed osmisliti strategiju kojom će riješiti problem, no nažalost one to brzo zaborave, jer bi sve htjeli riješiti što lakšim i bržim putem. Osobe s ovim brojem sudbine, često su rastrgani između nepromišljenih jakih osjećaja i zdravog razuma, pri čemu, nažalost, najčešće pobijedi osjećaj.

No upamtite, i ostali ljudi imaju svoje mišljenje, stavove i osjećaje, pa preporučujemo da više slušate nego zagovarate vlastito mišljenje, a pogotovo onda kada ste svjesni da niste u pravu!


Uz osobe s brojem 2 kao brojem sudbine često se povezuju pojmovi poput razdora, nesloge i svađe. U ljubavi su puni ljubavi i poštovanja prema osobi koju vole, i za voljenu osobu učinili bi sve.

Te su osobe često rastrgane između ljubavi i mržnje, dobrog i lošeg, između zdravog razuma i vlastitih osjećaja. No ipak, "dvojke" su izrazito strpljive, staložene, izdržljive i ustrajne.

Odricanje u korist drugih i obzirnost prema drugima najveće su odlike "dvojki", osobe s dvojkom kao brojem sudbine nisu nimalo sebične, čak su ponekad i sklone zaboravljanju samih sebe i svojih prioriteta, na čemu bi itekako trebali poraditi, jer ipak sebi bismo trebali biti na prvom mjestu (no ipak ne prijeći granicu sebičnosti). U ljubavi su puni ljubavi i poštovanja prema osobi koju vole, i za voljenu osobu učinili bi sve, no ipak pripazite, jer ljubav ponekad zna biti slijepa! U školi, na poslu i sl. dvojke nisu "timski igrači" (što bi po broju bilo logičnije), već radije rade sami i sami postižu rezultate, kako bi za svoj uspjeh ili neuspjeh mogli biti zaslužni samo oni.

Osobe koje su izračunavanjem svog datuma rođenja dobile trojku, izrazito su voljene i omiljene u društvu. Ostali se jednostavno guraju u redu kako bi se družili baš s vama!

U mitologiji je broj 3 potpuno "čista" brojka, to možemo zaključiti iz mnogih pojedinosti, npr. u Bibliji, Tri kralja, Sveto Trojstvo i sl. Vi ste uvijek u centru pažnje, šarmantne ste i ugodne osobe. Vaša je životna radost potpuno prirodna i nimalo usiljena, radujete se svemu što vam se u životu događa i znate kako se nositi s kriznim situacijama. Što se tiče posla, škole i faksa, veoma ste disciplinirani. Vaš je moto: Prvo posao, a potom zabava! No, dobro bi vam došlo malo opuštenosti, jer život je ipak i uživanje u njegovim trenucima, a ne samo niz strogo navedenih pravila kojih bi se trebali držati. U ljubavi ponekad znate biti ljubomorni, što se loše odražava na vašu vezu. Vjerujte, nemate razloga za ljubomoru, jer dovoljno ste šarmantni, iskreni i posebni i stoga itekako dovoljno osobi koju volite!

3+1=4 :-)
Te su osobe izrazito solidarne, svjesne svojih obaveza i potpuno pouzdane, te to isto očekuju i od drugih ljudi koji ih okružuju!

Osobe s brojem 4 kao brojem sudbine izrazito su povezane s područjima znanosti i geografije. Jer npr. postoje 4 strane svijeta, 4 glavna elementa(vatra, voda, zemlja, zrak) itd.! U ovom kontekstu 4 je savršena brojka!

Osobe s ovim sudbinskim brojem prije svega vole red i urednost. No, one nisu perfekcionisti, već jednostavno vole da je sve uređeno i unaprijed isplanirano. Te su osobe izrazito solidarne, svjesne svojih obaveza i potpuno pouzdane, te to isto očekuju i od drugih ljudi koji ih okružuju. No, ponekad se ne znaju snaći u situacijama u kojima sve nije potpuno isplanirano, koje su se desile potpuno neočekivano. Stoga, poradite na svojoj opuštenosti, i pustite da se stvari ponekad odvijaju svojim tijekom, jer nema smisla živcirati se zbog nečeg što je itekako moguće riješiti. Što se ljubavi tiče, vi biste vašu vezu najradije odmah okončali brakom, za vas nisu ludi noćni provodi, One-night-stand i slični "izleti", ljubav shvaćate veoma ozbiljno.


Trebali biste malo više saslušati druge, što vam oni namjeravaju reći, kako se osjećaju i o čemu razmišljaju!

Osobe s brojem 5 kao brojem sudbine, više od svega vole slobodu, činiti nešto pod prisilom i protiv njihove volje za njih je poput vješanja!
Broj 5 se, poput broja 3 često povezuje s religijom i mitologijom, npr. 5 Mojsijevih knjiga, pentagram koji služio za zaštitu u od vraga i sl.
Za vas ne postoji prisila i granice, nitko vam ne govori što da radite, kako da se ponašate i kakvi da budete. Vi slijedite svoj JA, i od toga ne odustajete!

Naravno, sudeći prema vašem karakteru, često zapadate u konflikte, jer teško je nositi se s još jednom osobom tako čvrstih stajališta poput vaših. Trebali biste malo više saslušati druge, što vam oni namjeravaju reći, kako se osjećaju i o čemu razmišljaju. Vjerujte, to ne stoji ništa, osim malo vašeg vremena i strpljenja. Poradite na tome!

U vezi rado dominirate, i nikako ne volite biti ostavljeni (kao i svi mi), no vjerujte lakše ćete funkcionirati, i vaša će veza i odnos s partnerom biti mnogo zdravija, ukoliko pristanete na kompromis.

Broj 6 kao konačni rezultat vašeg datuma rođenja, otkriva kako ste naročito kreativna osoba i više od svega volite umjetnost! Vaše misli često znaju odlutati, razmišljate o boljem svijetu, u kojem bi vladala kreativnost, šarenilo, sreća i uspjeh.

Broj 6 je u mitologiji nazivan tzv. "stopostotnim" brojem, jer je on zbroj prva tri broja (1+2+3=6). Vi ste puni ideja, novih zamisli, kreativni ste i spontani, često se ljudima činite pomalo otuđeni, i kao da živite u svom svijetu, no vi se tako dobro osjećate i to je najbitnije! Svoje dnevne obaveze obavljate brzo i do kraja, ne ostavljate ništa za sutra, jer sutra dolaze nove obaveze, pa ne dopuštate da vam se posao nagomila. Ostavljate dovoljno vremena za svoje hobije, za koje se "guštate" tokom cijelog dana. U ljubavi i vezama posebno ste romantični i domišljati!


Broj 7 je broj koji izražava vaše stalne promjene raspoloženja, isto kao i vaši interesi koji se neprestano mijenjaju. U mitologiji je sedmica brojka stalnih promjena. No, pritom niste nimalo nesigurni, nepouzdani ili nemirni, već jednostavno niste spremni probati nešto novo, jer ste zadovoljni i starim (odnosno onim što vas trenutno okružuje i zaokuplja)!

"Sedmice" su ipak vrlo ustrajne, uporne i ne dozvoljavaju da ih išta odvrati od njihovog cilja. No, ipak ima i iznimaka, koje cilj više toliko ne zanima kada shvate kako su pronašli nešto zanimljivije! U poslu s "sedmice" zadovoljne tek tada kada pronađu posao u "kojem se neprestano nešto događa", jer inače se užasno dosađuju. Njihova je ljubav bezuvjetna, kada vole, tada vole iskreno i zauvijek! Svaka veza traje toliko dugo, koliko i upoznavanje osobe i pronalaženje svih sitnica vezanih uz nju.


Osmice su ponosne, arogantne, hladne, i staložene! Hvala Bogu sve je to samo krinka!

No dobro, ne baš sve, ali skoro… U školi i na poslu, često ne mogu prihvatiti kritiku, i zbog toga nerijetko dolaze u konfliktne situacije, zbog kojih postaju arogantni, pa čak i drski. Čvrsto, uporno i ustrajno slijede svoj cilj i ne prežu ni pred čim, makar nekoga na tom putu povrijedili. Osmice se ne zaljubljuju lako, čekaju princa na bijelom konju, i tek kada su 100% sigurni u odabir, kreću u akciju. Nažalost, u njihovom odnosu s partnerom nema baš mnogo romantike i sentimentalnosti. Stoga pripazite, jer bolja bi polovica ubrzo mogla odustati od vas!

Osobe s brojem 9 kao brojem sudbine vrlo su suosjećajne, i rado pomažu drugima u nevolji. Kao i broj 6, devetka je tzv. stopostotni broj, jer je umnožak prethodnih brojeva (3*3=9). Često toliko suosjećaju s drugima, i žrtvuju se za njih da jednostavno zaborave na sebe. Vrlo su pristupačne, ljubazne osobe, uvijek spremne pomoći.

Najbolje se snalaze u poslovima koje zahtijevaju volonterski rad, ili poslovi u kojima se pomaže starijim osobama i maloj djeci. U vezama devetke čine za partnera apsolutno sve… No vjerujte, ponekad sasvim mala doza sebičnosti je sasvim zdrava, nije loše misliti malo i na sebe, jer ipak smo svi mi ljudi, i trebamo ljubav i odobrenje kao i ostali.

05.06.2008. u 21:44 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Kako reći "ne", a da pritom nikog ne naljutim?

Kako reći "ne", a da pritom nikog ne naljutim? Moja obitelj, poznanici i prijatelji, ali i profesori i šefovi me sve više iskorištavaju i toga mi je dosta. Uvijek prvo pitaju mene želim li im učiniti uslugu, pomoći i sl., jer znaju da neću moći odbiti. Osjećam se grozno. Sigurno se i vama to jako često dešava, pogotovo kada ste u kontaktu s nekim, tko je na višem položaju od vas. Teen385 donosi vam 5 zlatnih pravila kako reći "ne", a pritom nikog ne naljutiti.

1. ŠTO JA TIME DOBIVAM
Zamisli situaciju: Tvoj najbolji frend te, kao i svake subote, pita hoćeš li u subotu navečer uzeti starcima auto i voziti do vašeg omiljenog kluba. Budući da nemaš srca reći mu "ne", ponovno ti voziš, ponovno ne možeš popiti niti jedan koktelčić, opustiti se i rasplesati. Vježbaj tijekom tjedan kako ćeš slijedeću subotu konačno izgovoriti ne, ali na malo blaži način, jer ste u ovom slučaju oboje na dobitku. Reci kako ne želiš voziti ovu subotu, jer konačno želiš popiti koju čašicu, upoznati komade, i rasplesati se. Frend će te sigurno razumjeti, no ako počne protestirati, reci kako bi bilo u redu da i on jednom plati gorivo, pa ćeš onda voziti koliko i kud god on želi. Tada sigurno neće biti ljutnje, jer će frend shvatiti kako nije fer da te iz tjedna u tjedan iskorištava.

2. ŠTO MI SE MOŽE NAJGORE DOGODITI
Na pitanje, što ti se najgore može dogoditi ako konačno kažeš "ne", odgovor je doista jednostavan: ama baš ništa, a ti ćeš se osjećati mnogo bolje. Da, lako je to reći, a provesti u djelo malo teže, pogotovo ako te neki uvaženi profesor svako jutro zaustavi na hodniku i zamoli da mu doneseš šalicu kave i krafnu (po tisućiti put ovaj tjedan), a bojiš se da mu se ne zamjeriš. Dobro promisli, i smisli taktiku koja ga neće jako uvrijediti. Npr. možeš reći: "Oprostite, ali danas ne mogu, imam veoma važan ispit". Profesor se sigurno neće ljutiti, jer će se kao i svaka normalna osoba, zapitati može li si on tu kavu i krafnu i sam koji puta donijeti, i je li potrebno gnjaviti svoje studente/učenike, budući da bi ih trebao smatrati svojim budućim kolegama.

3. KRATKI ODGOVORI
Izbjegavajte duge odgovore i isprike. Npr. frendica te zove na kavu, a ti stvarno moraš pomoći mami oko kućanskih poslova. Dovoljno je reći: "Oprosti, ali danas moram konačno pomoći mami". S duljim odgovorima ćeš se samo zapetljati. Navodeći na desetke različitih isprika, sugovornik će dobiti dojam da se tebi u biti niti ne ide s njim na kavu, makar je možda posrijedi doista neka druga obaveza.

4. ZASLADI SVOJ "NE"
Kada ćeš slijedeći put morati nekog odbiti i reći "ne", zasladi to nekom alternativom. Npr. "Ne, ne mogu večeras u kino, ali sutra sam slobodna". Sugovornik će odmah dobiti dojam, da ti je stalo do kina s njim, samo da danas imaš nekih drugih obaveza.

5. KLJUČNA RIJEČ - KOMPROMIS
Ne možeš reći ne, jer se bojiš što će ta osoba misliti o tebi, hoće li te smatrati lošom osobom, lošim prijateljem, osobom koja nije spremna uskočiti u pomoć. E, pa istina je sasvim drugačija, jer problem nije u tebi, nego u ljudima s kojima se družiš i koji te okružuju. Ako ljudi oko tebe nisu spremni na kompromise i prihvatiti da i ti imaš svoje "JA", onda to i nisu neki prijatelji. Prijateljstva, partnerstva, odnos profesor-učenik ili šef-zaposlenik temelje se prvenstveno na poštivanju, a ako jedna od tih osoba samo čeka priliku da iskoristi onog drugog i ne prihvaća "ne" za odgovor, to nažalost govori mnogo o toj osobi.

05.06.2008. u 21:42 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Pitali su me zašto sam s tobom ...

- jer znam da nikad neces odustati od mene, ni ja od tebe
- zbog nacina na koji me gledas
- jer ne mogu zamisliti dan u zivotu bez tebe
- jer znam da ces uvijek biti tamo gdje ces mi trebati
- jer znam da cu i ja biti tamo gdje cu ti trebati
- jer sanjam o tebi
- zbog potpunosti koju osjecam kada sam s tobom
- zbog nacina na koji me nasmijavas
- zbog tvoje briznosti i nježnosti
- zbog pogleda koje izmjenjujemo
- zbog osjecaja da si uz mene kada smo razdvojeni
- zbog nacina odnosenja prema mojim prijateljima
- zbog toga sto mi dopustas slobodno zivljenje bez ljubomore
- zbog mekoce tvojih usana na mojim
- zbog svakog tvog pogleda koji mi oduzme dah
- zbog trenutaka koje dijelimo i koji ce mi zauvijek ostati u sjecanju
- zbog vikenda koje provodimo sami
- zbog nacina na koji iskazujes svoju ljubav prema meni
- zbog poticanja moje kreativnosti i maste
- zbog tvoga smisla za humor
- zbog tvoje spontanosti
- jer sam zbog tebe najsretnija osoba na svijetu
- zbog toga sto se ne plasis pokazati privrzenost kada smo u javnosti
- zbog nacina na koji me oraspolozis kada je tesko
- zbog osjecaja kada sam s tobom

Volim te zbog tebe!,

05.06.2008. u 11:08 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

JEDNO PISMO MOME BOLJEM SUTRA

Jedna želja na usnama nije izrečena jos ni danas dan. Jedan osmijeh na tom licu jos nije nestao ma koliko ga ja nisam osvjetlila, nisi zašlužio da potonem do dna! Moje bolje sutra rodilo se nakon svega, nakon toliko uspona i padova ja sam ostala ona ruža što najljepši miris pruža, onaj cvijet koja cvijeta svakog novog prolječa... A ti nisi nestao jos... i danas se šetaš kao moja vjećna prolost, kao oni tragovi na srcu koji su ostali. Zašto si se urezuo u moje srce teško je za druge da razumiju ali ništa što se već nije desilo drugima. Naučila sam jos jednu malu lekciju, jos jedan veliki zadatak sam prešla kao u školi sa najboljom ocijenom. Jos jednom sam bila pohvaljena, jaka si ti žena... Danas vidim razliku, danas vidim gdje nismo isti. Ti nisi osoba koja voli da se suoči sa intelegentnim izazovom. Nažalost kod tebe je sve skriveno, ti se mene ocjenivao na svoj nacin tamo iza skrivenih vrata. Povjerenje, to nikada nismo stekli ma koliko smo željeli i trebali to da ucinimo.

Nesmijem više pisati o slabostima, nemam više vremena da oduzimam tvoje. Neke su stvari zabranjene kao meni da te volim. Vratila sam lik sunca, mjeseca i zvijezda jer to nisi ti. Olakšao mi se uzdah na grudima jer dosta je bila preziranja, dosta je bilo vreli suza pred zoru. Neželim vise da me gledaju kao pticu u kavezu koja tužno pjeva, koja nema slobodu, koja vjecno siri krila i ljepotu a nikako da se izvuče iz nestvranog svijeta. Iluzija je previše za moju lijepu dušu, za moje ogromno srce ja mogu puno toga da pružim. Za stare dane, za našu sreću cuvat cemo uspomene. Kad godine prođu, kada budeš sretan sa životom, kada budes famelijarni covjek sjeti se nekoga sto si poznavao nekada. Sjeti se lica andzela, sjeti se kako sam bila vragolasta, kako sam pokusvala koliko sam mogla. Sjeti se nekih stvari koje su ti slozile osmjeh na licu, procitaj koju staru pjesmu pokušaj da nađeš neku veseliju. Bar sam poneku veselu napisala. I kada završiš te trenutke sjecanja opet nestani, opet zaboravi i čuvaj osmjeh jer nikada nisi znao koliko sam voljela osmjeh

05.06.2008. u 09:16 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

25 načina da naživciraš starce! Djeluje!

…naišla sam negdje na ovo…

1. Pratite ih svugdje po kući!!!!!!
2. Zamučite svaki put kada izgovore vaše ime!!!!!!
3. Pravite se da imate amneziju!!!!!!
4. Pričajte unatrag!!!!!! dead
5. Zabijajte se u zidove!!!!!!
6. Kažite im da se nošenje odjeće protivi vašoj vjeri!!!!!!
7. Upadnite im u sobu u 4 ujutro i kažite „dobro jutro, sunašce! “ !!!!!!
8. Zarokčite svaki put kad se smijete, a onda se nasmijte još jače!!!!!! nut
9. Govorite sve riječi iz filma!!!!!!
10. Iščupajte im pramen kose i zavičite „DNA!!!! “
11. Nosite naljepnicu “ I'm a retard! “ !!!!!!
12. Pričajte s olovkom!!!!!!
13. Imajte 20 zamišljenih prijatelja i pričajte s njima CIJELO vrijeme!!!!!!
14. Pokušavajte se popeti na zidove!!!!!!
15. Vičite u javnosti „ne mama, neću te poljubiti “ !!!!!!
16. Zabijte si kolce u nos i oči!!!!!! smijeh
17. Neko vrijeme palite i gasite svijetlo, a onda kažite „aha....sad kužim! “ !!!!!!
18. Jedite kosu!!!!!! njami
19. Primite ih za ruku i prošapćite „I see dead people! “ !!!!!!
20. Dok se tuširate ili kupate, vičite „davim se!!! “
21. Na sve što vam kažu, uzvratite „lažljivče “ !!!!!
22. Pravite se da ste telefon!!!!!!
23. Pokušavajte plivati po podu!!!!!
24. Kucajte im na vrata cijele noći!!!!
25. Kada kažu riječ iz pjesma koju znate, počnite je pjevati!!! smokin


05.06.2008. u 08:22 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Kako loše ocjene predočiti starcima...

Prolazeći pored sobe svog sina, otac je bio zapanjen vidjevši krevet lijepo poravnan i sve uredno i pospremljeno.
Tada je vidio omotnicu na jastuku. Na njoj je pisalo 'Tata'
S najgorim slutnjama, otvorio je omotnicu i počeo čitati pismo držeći ga drhtavim rukama:
'Dragi tata, pišem ti s velikom žalosti i tugom.
Morao sam pobjeći s novom curom jer sam htio izbjeći scenu s tobom i mamom.
U Jani sam našao pravu strast i ona je tako lijepa... Znam da je
ti ne bi prihvatio zbog svih njenih piercinga, tetovaža i njene uske motorističke odjeće, kao i zbog toga što je ona toliko starija od mene, ali to nije samo ljubavna strast.
Tata, ona je trudna. burninmad
Kaže da ćemo biti jako sretni. Ona ima kamp-kućicu u šumi i hrpu drva za loženje, što ce nam biti dovoljno za cijelu zimu. Želimo imati još puno djece. puknucu
Jana mi je otvorila oči činjenicom da marihuana stvarno ne šteti nikome. Uzgajat ćemo je i razmjenjivati s drugim ljudima u komuni za kokain i ecstasy. U međuvremenu, molit ćemo se da će znanost ipak uskoro naći lijek za AIDS da Jani bude bolje; ona to zasigurno zaslužuje.
Ne brini, tata, meni je sad 15 godina i znam se brinuti o sebi. Siguran sam da ćemo vam kad-tad doći u posjet da vidite svoju unučad.
Tvoj sin Boris

P.S. Tata, ništa od toga nije istinito. Ja sam preko puta kod Ivana doma. Htio sam te samo podsjetiti da u životu ima puno gorih stvari od one školske svjedodžbe na mom pisaćem stolu. Volim te! Nazovi kad bude sigurno da se mogu vratiti doma.partysmokin

Sadržaj preuzet sa stranice interneta...neznam koje...

05.06.2008. u 08:00 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Fizikalije

«Malo u lijevo.. ne, ne.. druga lijeva... e to, baš tu... savršeno!»
Smanjili ste intezitet svjetla, upalili svijeće, pripremili ulje za masažu...
Što sad?
Jedna od bitnijih stvari za postizanje ženskog orgazma je odabir poze.
Ženski orgazam se postiže stimulirajući ona prava mjesta. Evo nekoliko savjeta kako postići klitorisni ili vaginalni orgazam:
Iako ima reputaciju dosadne, amaterske poze – klasična misionarska poza može uvelike pomoći postizanju klitorisnog orgazma
• Žena leži na leđima sa raširenim nogama
• Muškarac leži na ženi, stimulirajući klitoris laganim pritiskom zdjelice
• Dublja penetracija se može postići za vaginalnu stimulaciju ako učinite sljedeće: žena može podići kukove tako da stavi jastuk ispod donjeg dijela leđa, obuhvaćanjem muškarčevih leđa svojim nogama ili dižući noge iznad partnerovih ramena
Poza u kojoj se Vaša partnerica nalazi na Vama se često navodi kao najpogodnija za postizanje ženskog orgazma. Uzrok je povećana kontrola nad pokretima Vaše partnerice.
• Muškarac leži na leđima – žena sjedi na muškarcu
• Žena može sjediti uspravno ili ležati na partnerovim prsima
• Ova poza pruža više klitorisne stimulacije i dozvoljava dublju penetraciju
• Žena može jos bolje kontrolirati pokrete ako sjedi na partneru okrenuta na drugu stranu. Okrenuta leđima, moze koristiti partnerova koljena za oslonac. U ovoj pozi penis ulazi u vaginu na neprirodan način u čemu mnoge žene uživaju.
Muškarac iza žene je isto tako prilicno učinkovita poza za postizanje vaginalnog orgazma. Žena ima povečanu mogučnost kretanja za razliku od drugih poza.
• Žena može ležati na stomaku ili biti na rukama i koljenima
• Muškarac stoji ili kleči iza partnerice, koristeći kukove kao oslonac
• Savjet: Intimnost se može postići tako da žena legne na bok, muškarac iza nje prislanjajući prsa na njena leđa. Ova metoda omogućava parovima da iskuse zadovoljstvo spomenute poze i intimnost odjednom.

04.06.2008. u 23:28 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Erotski savjeti za nezaboravno iskustvo

Sigurno vam je zabavno u krevetu, no jeste li ikada dotakli orgazmičku točku bez povratka?

Seksolozi, seksualni savjetnici i terapeuti pomažu vam učiniti seksualni život uzbudljivijim i boljim. Izdvojili smo neke njihove savjete kako odličan seks pretvoriti u superseks.
Prije nego stignete do spavaće sobe
“U dobroj seksualnoj vezi, razmjenjujete nježnosti svugdje, a ne samo u krevetu. Kad razgovarate stavite svoju ruku na njegovu, ponekad mu izmasirate vrat. Dok vozite, stavite ruku na njegovo bedro. Kad se par dodiruje, to je način izražavanje topline i održavanja osjećaja bliskosti. Svi dodiri ne trebaju voditi seksu, no oni čine dio fizičke intimnosti.”
—Brenda Venus, autorica knjige Tajne zavođenja za žene
“Pravilo je da ženama treba duže da se seksualno uzbude, stoga počnite sami raditi na tome prije odlaska u krevet. Provedite 30 minuta u toploj kupki uz svjetlost svijeća, dodirujući se.”
—Debora Peterson, koautorica knjige The Good Girls' Guide to Great Sex
“Većini muškaraca se dopada kad žena preuzme inicijativu. Zašto mu ne bi poslali erotski e-mail? Uz mnoštvo detalja mu recite koliko ga želite i što ćete mu učiniti čim se vrati kući. Šaljete li mu mail na poslovno računalo, provjerite da nitko nema pristup sadržaju.”
—Judy Kuriansky, dr., autorica The Complete Idiot's Guide to a Healthy Relationship i voditeljica radio emisije Ljubavni telefon
Postavljanje seksi pozornice
“Većina muškaraca su vizualni tipovi. Razmislite o tome da ostavite upaljeno svjetlo i kažete mu da promatra kako ga oralno zadovoljavate ili kako vodite ljubav ili čak kako se spremate za spavanje. Ako ste svjesni ljepote svoga tijela, napravite to djelomično odjeveni – obucite jednu od njegovih košulja i nemojte je zakopčavati; muškarci vole kad posuđujete njihovu odjeću.”
—Lou Paget, voditelj seminara o seksualnosti

Oralne superseksi lekcije

“Smrznite nekoliko bobica grožđa, te ih stavite u usta. Zatim počnite oralni seks. Temperatura i osjećaj koji stvara grožđe dok ga oralno zadovoljavate je nevjerojatan.”
—Cricket Richmond, autor knjige Secrets of Sizzling Sex
“Ako vam se ne sviđa okus sjemene tekućine ili se želite zaštititi od spolnih bolesti, nabavite kondome sa okusom.”
—Suzi Landolphi, autorica knjige The Best Love, The Best Sex i suosnivačica prve prodavaonice kondoma Condomania u New Yorku.
Vaša oralna sekstaza
“Ako vas partner nije oralno zadovoljavao, a htjeli bi da to učini, porazgovarajte s njim o tome. Jednostavno mu recite: “Htjela bih da me oralno zadovoljiš, no to se još nije dogodilo. Možeš mi reći zašto?””
—Bernie Zilbergeld, dr., seksualni terapeut iz Oaklanda i autor knjige The New Male Sexuality

“Morate vjerovati da su muškarcima vaginalne izlučevine afrodizijak. Zato prestanite razmišljati o mirisu vagine i naviknite se na činjenicu da muškarce uzbuđuje oralni seks.”
—Sue Johanson, edukatorica i savjetnica za seksualne odnose i voditeljica emisije The Sunday Night Sex Show na WTN

Vodite ga do svog vrhunca

“Kako bi mu pomogli da vas zadovolji, budite strpljivi i dajte mu puno uputa. Ono što žene mogu učiniti je dati vrijednu povratnu informaciju bez da kažu ijednu riječ. Omotajte ruku oko njegove ili njegovog penisa i kad vam radi nešto što vam se osobito sviđa, stisnite ga, a ako se osjećate neugodno, recite mu. Ovakav oblik neverbalne povratne informacije pomaže vašem partneru koji se trudi zadovoljiti vas.”
—Paul Joannides

Veliki, veći, najveći “O”

“Evo savjeta kako će vaš i njegov orgazam biti intenzivniji, te kako pomoći svakom od vas duže izdržati prije “eksplozije”. On mora znati što ćete učiniti. Prije nego jedan od vas doživi orgazam, zaustavite snošaj ili dodirivanje i promijenite brzinu. Možete se odmaknuti i nekoliko minuta masirati. Tada nastavite. Dovodite se bliže orgazmu, tako da, kad ga konačno dožitivite, bude eksplozivniji.”
—Debora Peterson

“Koristite razni namještaj za različite seksualne položaje. Vodite ljubav na stolici, na podu ispred kamina ili u kadi. Tijekom veze stvorit ćete seksualna sjećanja, što znači da će vaš dom postati erotičniji.”
—James Petersen, stariji novinar magazina Playboy i autor knjige 365 Ways to Improve Your Sex Life

“Uživajte u trenutku - nikad ne znate kad ćete osjetiti seksualnu intimnost. Možete oboje biti bolesni, blijedi i šmrkavi, no kad se poljubite u prolazu, to se može pretvoriti u strastveni poljubac i prije nego se snađete, skinuli ste kućne ogrtače i vodite ljubav na podu. Takav trenutak ne možete isplanirati. Stoga kad osjetite strast, prepustite se- ne dopustite da vam sitnice stanu na put.”
—SARK, autor knjige Succulent Wild Women

Seksi igračke

“Nova mekana četkica za zube može biti nevjerojatna seksualna igračka koja će vam jednome i drugome pružiti zadovoljstvo. Zamolite partnera da prijeđe nježno četkicom preko vaših grudi i cijelog tijela – osjećaj je nevjerojatno erotičan. Zatim vi stimulirajte njegovo tijelo – probajte se fokusirati na bradavice. Iako to većina muškaraca ne govori (a mnogi to čak ni ne znaju!) bradavice su obično vrlo osjetljive – tajna erogena zona.”
—Cricket Richmond

“Stavite oko vrata dugačku ogrlicu sa perlama – gotovo svakom muškarcu je ovo superseksi prizor. Zavodljivo je skinite i nježno prijeđite biserima preko partnerovog tijela. Počnite od glave i lica, pa idite prema dolje do nožnih prstiju, no izbjegavajte penis, čuvajući ga za kraj. Kad konačno dođete do njega, omotajte perle oko penisa i kotrljate ih po njemu. Ova jedinstvena stimulacije je vrlo uzbudljiva.”
—Cricket Richmond

“Dobar seks je onaj seks koji je uvijek drugačiji. Kako bi začinili stvari, koristite različite proizvode tijekom predigre. Nabavite čokoladnu boju za tijelo i premažite se s njom. Ili pernatim čistačem prašine nanesite na partnerovo tijelo slatku prašinu (proizvode možete nabaviti u seks shopu), pa je poližite s tijela.”
—Cricket Richmond

Seksualne maštarije

“Svatko ima tajne seksualne maštarije koje ne otkriva čak ni svom partneru. Evo načina da je podijelite: oboje napišite tri maštarije na papiriće i označite ih brojevima od 1 do 6. Bacite kocku i uzmite papirić označen brojem koji ste dobili na kocki s tim da morate napraviti to što piše na papiru. Možda će vam on htjeti obrijati bikini područje ili otići u dućan odjeven samo u baloner. Možda ćete vi poželjeti seks pod tušem ili vezanje za krevet. Na vama je samo da napišete što želite!”
—Graham Masterton, autor knjige Secrets of the Sexually Irresistible Woman
”Nazovite ga – čak i ako ste u istoj kući- i razgovarajte o seksu preko telefona. To što se ne gledate u oči dat će vam sigurnost da si kažete stvari koje bi vam možda bilo neugodno reći u lice partneru. Vrlo je uzbudljivo čuti partnera kako opisuje svoje osjećaje i reakcije.”
—Sue Johanson

04.06.2008. u 23:27 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Budite ljubavni magnet

On se zaljubio u vas ili je odlepio do usiju. Ova nasa mala objasnjenja ce ga navesti da predje na drugu fazu.

Ovo je zbunjujuce pitanje: Da li postoji specifican trenutak ili dogadjaj koji ce uciniti da tip iznenada shvati „Da, mislim da je volim“? Pa, odgovor nije sasvim precizan, ali postoje neki osnovni principi. „Muskarac poseduje izvesne urodjene potrebe koje treba da zadovolji pre nego sto zaista oseti bliskost sa vama“, kaze dr Pol Dobranski, autor knjige The Secret Psychology of How We Fall in Love. „Kada decko shvati, svesno ili ne, da ste idealni na svim poljima, tada ce se i on pokazati u najboljem svetlu.“

Pojednostavljeno, frajeri imaju cetiri primarne zelje u vezi, koje ponekad zavise od najistancanijih poteza koje vi vucete. Eksperti objasnjavaju svaku od zelja na primerima, tako da mozete da detektujete kad je vas decko zaljubljen do usiju.

ZELJA: Da zastiti

Verovali ili ne, takozvani jaci pol je tesno povezan sa hraniteljstvom. Stiteci vas od opasnosti cini da se on oseca snaznim, sto doprinosi da se i oseca dobro. „Nije potrebno da izigravate bespo¬¬¬mocnost, ali dopustajuci mu da vidi vasu ranjivu stranu zblizicete se, jer to podstice njegov instinkt da brine o vama“, kaze dr Dejvid Givens, autor knjige Love Signals. Pa tako, pruzite mu sansu da se pobrine, a potom mu se zahvalite. Kada kod frajera izazovete osecanja da je Supermen, naravno da ce zeleti vezu. Ove male stvari mogu da istaknu njegovu herojsku stranu.

Zadajte mu posao. Zatrazite od njega da vam nesto popravi ili napravi. Izvodjenje konkretnih zadataka, nacin je na koji se vezuje i koji povecava njegov osecaj uspeha.

Pitajte ga za misljenje. Bilo da je rec o vasem planu stednje ili o turistickim sajtovima, to mu signalizira da cenite njegov mozak kao i njegove misice. Nosite mekane tkanine. Delikatne teksture kao sto su viskoza, svila i krzno „pale“ muskarce. Ovi materijali stavljaju akcenat na vasu nezniju, zenstvenu prirodu, sto povecava njegov Amorov instinkt. Sredite mu garderobu. To pokazuje da ste njega odabrali izmedju drugih momaka - mozda i zgodnijih.

ZELJA: Sloboda

Cak i emocionalno zreli muskarci zele da budu sigurni da ce njihov identitet ostati netaknut posto su postali polovina srecnog para. „Jasnim stavljanjem do znanja da ne ocekujete da se promeni, on ce osetiti da ga zaista razumete ali da ne ugrozavate njegov dozivljaj samog sebe“, kaze dr Den Neuhart, autor knjige Secrets You Keep From Yourself. „To mu ostavlja osecaj snage i dovoljno prostora da moze da se obaveze. Sledeci koraci mu daju do znanja da niste „vezane vrece“. Iskljucite ga. Muskarci mrze ideju da su drustveno cvrsto vezani, pa tako odbacite neke planove. Ne samo da ce se osetiti lakse - i otvoriti se vise - prema vama, vec ce poceti da se pita sta to radite i juriti vas intenzivnije. Podelite vase sopstvene strahove. Frajeri se cesto povlace jer misle da vecina devojaka zeli samo da se uda. Pa, ako ne spadate bas u ovu grupu, stavite mu to do znanja. Bice uveren da i vi „plovite“ istim vodama kao i on, a ne da pokusavate da ga „upecate“.

Ponovo osmislite sebe. Male promene u vasem izgledu s vremena na vreme - recimo, kosa podignuta u konjski rep jednoga dana ili spustena sledeceg - podsetice ga da imate vise razlicitih lica. Tako cete izbeci uobicajenu rutinu u vezi. Postujte njegovu privatnost. Fizicki prostor, koji je u potpunosti njegov, je veliki simbol nezavisnosti jednog muskarca. Signalizirajte mu da to postujete, recimo, tako sto cete se drzati dalje od fioka i necete gledati u displej kada njegov telefon zazvoni.

ZELJA: Da dominira

Mozda mu je ego nahranjen, ali je i dalje nesiguran. Verujte nam, frajeri imaju potrebu da znaju da su postovani i cenje¬ni. Kada su u vasoj blizini, frajerima se povecava samopouzdanje, i interno i u ocima drugih, pa ce prirodno zeleti da budu bliskiji sa vama. Evo nekoliko stvari koji ce mu pokazati da ga veoma cenite i zelite da budete s njim.

Ucinite ga srecnijim. Nasmejte se kada jedno od vas poklekne u seksu. Gledajte filmove. Izvucite ga napolje kada je mrzovoljan. Ako umete da drzite stvari pod kontrolom, cak i tokom stresnih vremena, postacete nezamenjivi. Budite drustveni leptiric. Momci su dobri u stvarima koje imaju veze sa levom stranom mozga, kao sto su prodaja i sport, ali su trapavi u uobicajenim situacijama. Preuzmite vodjstvo, sarmirajte ljude koje srecete i on ce biti zahvalan sto vas ima. Ali, moze da se dogodi da on prisvoji vase zasluge. Odigrajte pametno.

Igrajte se mentalnih igara. Aktivnosti koje zahtevaju mentalni napor, kao sto su ukrstenice, slagalice i sah, mogu da stimulisu njegovu strast. Zvuci suludo, ali dokaz vase sposobnosti da resite probleme nesvesno mu ukazuje da ste pozeljan izbor koji bi preneo njegove gene. Ponasajte se kao velika nagrada. Gledajuci vas kroz oci drugih ljudi, pos-taje svestan koliko ste posebni. Pozovite ga na dogadjaj gde cete zablistati ili ga naterajte da stoji izmedju vas i drugog muskarca kada pomislite da ste se suvise priblizili u baru.

ZELJA: Komfor

„Zaljubljivanje je proces razvijanja vezanosti, koji se desava kada oksitocin preplavi mozak“, kazu neurolozi. Mozete podstaknuti ljubavne hormone tako sto cete uciniti da on oseca kako se vas dvoje „uklapate“. Kada postane toliko opusten sa vama da prestane da razmislja o vasoj vezi, naci ce se na sigurnoj ljubavnoj teritoriji. Zato, poslusajte ove savete. Neka vas vidi kako se doterujete. Cesljajuci se pred njim podsticete intimnost, jer je to nesto cemu drugi muskarci ne prisustvuju. Unesite malo misterije stavljajuci ruz ili puder, i nikako nemojte da izbeljujete nausnice. Kuvajte zajedno. Muvanje oko hrane podize nivo oksitocina kod muskaraca. Sto cesce pripremate veceru udvoje, tim vise ce vas povezati sa prijatnim osecanjima koja ima dok jede.

Snabdejte se. Kada kupujete namirnice, nemojte birati svoje omiljene, vec i one koje on voli. On ce se nesvesno u vasem stanu osecati kao kod svoje kuce. Spavajte s njim. Sklupcajte se pored njega ili zadremajte u njegovom narucju, tako da moze da vas vidi u vasem najintimnijem, kompletno opustenom izdanju.

04.06.2008. u 23:25 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Buđenje strasti - brzo i eksplozivno

Da li sećate kada ste se poslednji put vi i vaš partner u krevetu, ne mareći za vreme, prepustili samo jedno drugome?

Zbog tempa života verovatno su ti trenuci mnogima samo retke sporedne epizode koje se događaju vikendom. Na sreću, postoje odlična rešenja za parove koji nemaju vremena. Radi se o eksplozivnom, brzom i strašću ispunjenom seksu, bilo kada i bilo gde. Dobro, ne baš bilo gde, ali kad vas strast ponese, ko zna šta može da se desi. Ako je seks na brzaka dobar, može pomoći vama, ali i vašoj vezi tako brzo da vam frajer za to vreme ne stigne ni grudnjak da odkopča. Brzinski seks dobar je za samopouzdanje, a u vezu će svakako uneti spontanost i uzbuđenje, slažu se mnogi psiholozi i seksualni terapeuti. Treba samo znati kako što efikasnije iskoristiti dragoceno kratko vreme koje imate na raspolaganju.

Osećajte se seksi
Lako je probuditi strast ako se osećate seksi i samopouzdano. Način na koji o sebi razmišljate utiče i na osećaje koje imate prema sebi i svom telu. Što više komplimenata uputite sebi, osećaćete se sve više privlačno i neodoljivo. Ponavljate li da imate mekanu kožu ili lepe grudi i u staroj trenerci i vrećastoj majici može vas pogoditi talas požuda i spremni ste za brzinski seks.

Prepustite se raspoloženju za seks na novim mestima
Kada vas obuzme strast, zaboravite na spavaću sobu i prepustite se užitku u skrivenom dvorištu, u kuhinji, ispod vrućeg tuša ili, ako ste baš skloni egzibicionizmu, u nekakvom zabačenom kutku nepoznatog haustora. Nova i riskantna mesta (na kojima morate paziti da vas ne ulove) poboljšaće i predigru jer će vam se osećaji dodatno izoštriti. Brzi seks u javnosti, naravno, na diskretnim mestima, dodaće element opasnosti koji će vas primorati da osetite svaki dodir, ukus i miris dok vam se adrenalin podiže.

Uzmite stvar u svoje ruke
U seksu na brzaka nema baš previše vremena za predigru. Stoga uzmite stvar u svoje ruke i pođite prečicom prema vrhuncu. Zadovoljavajte se rukama ili vibratorom, dok vas partner gleda i dira sebe. Kada ste već poprilično uzbuđeni, bacite se jedno na drugo. Naravno da vas vaš frajer najviše uzbuđuje, ali svako najbolje zna svoje telo, pa zašto ne ubrzati stvari, kad je već reč o seksu na brzaka.
Prepustite se kratkim emocionalnim trenucima
Ne moraju baš svi kratki zajednički trenuci biti seksualne prirode. Možete ih iskoristiti i kako biste se na trenutak prepustili zagrljajima. Probajte ovu neseksualnu verziju. Legnite jedno prema drugome i položite ruke na partnerovo srce. Važi i obratno. Zatvorite oči i nemojte se smejati. Lezite tako nekoliko minuta i sigurno ćete osetiti kako vas povezuje ljubav i zajedništvo.

Prepustite se maštanju i očekivanju seksa
Ako se osećate uspaljeno, a sami ste i čekate svog dragog ili dragu, slobodno zamišljajte seksi scenario koji biste hteli da se ostvari. Vizuelizacija intimnog čina povećaće vaše uzbuđenje i približiti vas seksualnom vrhuncu i pre nego što se dogodi. Neka istraživanja su pokazala da ukoliko zamišljate sami sebe u seksi situacijama, možete stimulisati neke delove tela kao da ste stvarno u seksualnom činu. Nekoliko vrućih minuta u krevetu može se pretvoriti u nekoliko sati užitka u vašoj glavi.

Držite strast na vatri cijeli dan
Kada baš i niste raspoloženi za seks, odlučite se za trenutke nežnosti koji su idealni da se povežete s partnerom. Držite se za ruke, omotajte se jedno oko drugoga, sklupčajte se iza njega i zagrlite ga oko struka, recite mu da odlično izgleda u farmericama. Kada se već niste odlučili za pravu seksualnu vatru, potrudite se i nežnostima održavajte ljubavnu vatricu. Tako ćete oboje biti spremni kada vas ponovno pogodi strastvena želja za seksom.

04.06.2008. u 23:23 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

50 STVARI KOJI CE GA IZLUDJETI I UZBUDITI


1. Moja je bivsa devojka svirala u bendu. S obzirom na to da je vrlo seksi, uvek je bila okruzena paznjom ne samo obozavatelja nego i svih drugih mladica. Meni to nikad nije smetalo, naprotiv, mislio sam da je to strasno uzbudljivo to sto ce nakon nastupa kuci otici bas samnom.
2. Uzbudjuje me pogled na drugu zenu koja vozi dzip ili neki slican tezi i cvrsci automobil.
3. Uvek se uzbudim kad ugledam zenu kojoj se ispod kosulje ili majice naziru bradavice.
4. Letnje haljine! Nema niceg uzbudljivijeg od golih zenskih ledja u providnoj letnjoj haljini. Volim i kad kroz tkaninu prodire sunce pa se naziru zenske obline.
5. Obozavam da gledam svoju zenu dok brija noge. Stvarno me uzbudjuje kad, polako i senzualno dodiruje svoju kozu. Mozda mi je ta scena uzbudljiva jednostavno zato sto je ona pritom najcesce gola.
6. Ne znam zasto, ali me uzbudjuje pege na ledjima.
7. Jednom sam, na godisnjem odmoru sam imao avanturu sa zenom koja se nije brijala ispod pazuha. To je bilo strahovito uzbudljivo, posebno zato je bila brijana »dole« Ni pre ni kasnije nisan vise naleteo na takvu kombinaciju, ali da mi se to opet dogodi, pozuda bi mi bila ista.
8. Uzbudjuje me miris decijeg pudera, a ni ukus mu nije los. Verovatno mi je to uzbudljivo zato sto podseca na svezinu, na zenu – devojcicu.
9. Kad preplanula zena ima bele pruge po sebi, tragove od kupaceg kostima, to me uzbudjuje.
10. Volim kako zene izgledaju kad izlaze iz vode. To moze biti bazen, more jezero, reka, ili cak tus ili kad pada kisa. Tada mi je svejedno da li je gola, u kupacem kostimu ili potpuno obucena. Svaki put se uzbudim.
11. Svidjaju mi se flanelske pizame. Neko ih mozda smatra nezenstvenim, ali meni su bas seksi, jer uvek mislim o tome sta je ispod njih
12. Mislim da nisam sam u seksualnoj mastariji o pravoj plavusi. Kad to kazem, mislim na plave uvojke, »dole«. Zasto? Nemam pojma. Mozda zato sto je prava retkost, ili zato sto smo mi muskarci svinje.
13. Snazne ruke, snazan karakter.
14. Nista nije seksipilnije od samouverene zene.
15. Svidjaju mi se zene s kratkom kosom. Najbolji seks sam doziveo sa jednom vrlo kratko osisanom, sitnom i misicavom, a ipak tako zenstvenom zenom. A tek njena masta. Mesecima nisam mogao da nosim kratke pantalone jer sam do krvi izgulio kolena.
16. Aktivna zena! To je ona koja se, lagano oznojana, tek vratila sa trcanja...
17. Uvek osetim uzbudjenje gledajuci zenu koja igra bilijar, posebno ako je u tome dobra, pa cak i pobedjuje.
18. Podivljam kad vidim staromodne, male biserne mindjuse na njenim usima. To me podseca na Grejs Keli i uzasno me uzbudjuje.
19. Zene kojima se svidjaju veliki psi. Mozda zato sto sebe dozivljavam kao neku veliku i nesretnu zivotinju. Maljav sam, veliki, nespretan, i cesto ne znam sta bih sa samim sobom.
20. Meni svaka zena na skijama deluje neopisivo seksi.
21. Svidja mi se sto moja devojka ima razmaknute prednje zube. Buduci da je sve drugo na njoj savrseno, ta mi se sitna mana cini jos privlacnijom. Razmaknuti zubici mi se svidjaju i na drugim devojkama.
22. Uzbudjuje me kada je zena kompletna, na poslu ili u sportu, na primer na teniskom terenu. To obecava i strastvenost u krevetu.
23. Odbijaju me devojke koje se depiliraju oko vagine, ali uredno pocesljane i podsisane stidne dlacice dovode me do ludila.
24. Svidjaju mi se bilderke. Zanimljiva je pomisao da je zena snaznija od mene i da me, uprkos svojoj zenstvenosti i neznosti, moze i fizicki »pokoriti«. Znam da je tako nesto prilicno neverovatno, ali me ta ideja stvarno uzbudjuje.
25. Zanima me pomisao na to da vodim ljubav s jednom zenom koja se menja menjajuci sest perika. Verovatno je to neiskrena monogamija.
26. Ono sto mene najvise uzbudjuje je klise, ali me stvarno pali. Mislim na interesantni donji ves: cipkane grudnjake i gacice, haltere, podvezice, ... a zena je posebno seksi ako ga nosi, ispod do grla zakopcane haljine.
27. Izludjuju me carape, providne, s halterima, a gubim glavu ako ih zena nosi u kombinaciji sa belim »top« grudnjakom bez gacica.
28. Odvezane patike. Zena je jos seksipilnija ako ih nosi u kombinaciji sa belim topom, bez grudnjaka.
29. Obozavam sa zene skidati sveze opranu odecu koja mirise na ispeglano i koja mirise na deterdzent.
30. Najuzbudljiva linija je izmedju zenskog pasuha i grudi, cak i ako je samo nacrtana na papiru. Ona je olicenje zenstvenosti. Na muskom telu nista ne podseca na tu liniju.
31. Moja mi je supruga bila najuzbudljivija u petom mesecu trudnoce. Inace je vitka, mozda cak i na granici mrsavosti, pa mi je sa zaobljenim stomacicem i punim grudima bila jako seksi.
32. Za mene je najseksipilniji prozor – zena koja se presvlaci u kupaci kostim. Cak i kad se na plazi presvlaci iz mokrog u suvi kostim, to mi se cini vrlo intimnim i uzbudljivim.
33. Pocepana sarapa. Pustam masti na volju zamisljajuci kako je pocepana i na pamet mi padaju najneverovatnija objasnjenja.
34. Uzbudjuje me kada mi se ucini da zena ne nosi gacice. Pogled na zenu koja, obucena u pripijenu odecu za gimnasticare, kao biciklisticke pantalone, vezba u teretani, navodi me na pomisao da ne nosi donji ves. Gotovo sam siguran da jedna zena koja redovno vezba u mojoj teretani nikad ne nosi gacice. Proveo sam sate razmisljajuci nosi li ih ili ne.
35. Ako zena ima dobre, misicave noge, jasno mi je da je i ostatak tela, verovatno podjednako uzbudljiv.
36. Svidjaju mi se zene u dzinsu koje ne nose kosulju nego samo grudnjak.
37. Mozda ce zvucati cudno, ali mene uzbudjuje prstenje na noznim prstima ili lancic oko skocnog zgloba.
38. Zena koja zna masirati. Jednom sam bio sa jednom terapeutkinjom. Nezaboravno iskustvo!
39. Uzbudjuju me malje na nogama, ali samo ako je zena prirodna plavusa pa su malje nezne i svetle.
40. Uvek se uzbudim kad vidim prosaranu kosu sedim pramenovima na mladoj zeni. To izgleda veoma profinjeno, znak je zrelosti i bogatog iskustva. A sto je proseda zena mladjeg izgleda, to me vise pali.
41. Zena u kratkim pantalonama, debelim carapama i vozi bicikl. Ako na sebi ima i majicu bez rukava ispod koje ne nosi grudnjak...Mmmmm!
42. Opija me miris mokre kose, kad se zena tek istusira. To je tako intimno i uzbudljivo.
43. Bele pamucne gacice. Deluju tako neduzno, i mozda bas zbog toga, jako izazovno.
44. Ocaravaju me devojke koje dobro plesu. Mislim da devojke koje se u diskotekama dobro uvijaju neverovatno dobre i u krevetu.
45. Svidjaju mi se malo ispupceni stomacici.
46. Uzbudjuje me kad devojke lizu sladoled. Kad sam bio mladji, znao sam satima sedeti u poslasticarnici i gledati ih kako pri tom strasno uzivaju.
47. Uzbudim se kad vidim zenu za volanom, posebno ako vozi ferari.
48. Uzbudjuju me zene koje znaju uzivati u hrani. Nema senzualnijeg prizora, bez obzira na to jedu li kobasice, jastoga ili skoljke.
49. Pozudu u meni budi zena koja jase konja. To je neodoljivo.
50. Uvek se uzbudim kad moja devojka nosi radne pantalone, koje su joj prevelike.

04.06.2008. u 23:22 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

EVO VAM NESTO ZANIMLJIVO....

.........kako se ljube horoskopski znakovi...........

OVAN
Poljupci su brzi i vrlo stravstveni al zadovoljstvo koje ti oni daju
brzo te prodje........

BIK

Poljupci su dugi i iskreni,,mogu trajati vjecno.....

BLIZANCI
Poljupci koje ti dajes su svako malo prekinuti smijehom,,hihotom i nekim duhovitim komentarom....

RAK
Poljubac je topao i njezan i ne zelis da ikad prestane....

LAV
Ljubis se divlje,,jako dobro,,partner ne moze odoliti...

DJEVICA
Poljupci su uredni i suptilni,,a partner ih jedva primjeti...

VAGA
Ti si prezabrinut smrdi li ti iz usta da bi se prepustio poljupcu...

SKORPION
Najradije bi preskocio poljubac i prebacio se na ono sto slijedi,ako slijedi....

STRIJELAC
Tvoji poljupci su iznenadjujuci i spontani,a onaj koga ljubis zeli jos,jos,jos...

JARAC
Poljupci koje ti dajes su osjecajni trenutci koji velicanstveno opustaju nakon napornog dana...

VODENJAK
Tvoj poljubac je sav mokar i zbrckan,a k tome volis imati otvorene oci...

RIBE
Ribe ljube zaneseno,zaljubljeno i dugotrajno...


04.06.2008. u 22:59 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Sumnjive riječi koje koriste cure

Pokažite ovo dečkima kako biste ih upozorili da izbjegnu buduće svađe I curama, da ih nasmijete

Ma šta, mi smo anđelčići spram vas dečkiju!

DOBRO - Ovo je riječ koju cure koriste kada žele završiti svađu u kojoj su one u pravu i traže da zašutite.

PET MINUTA! - Ako se oblači, ovo znači pola sata. Pet minuta znači pet minuta samo onda kad gledaš utakmicu i toliko ti još daje slobodnog vremena prije nego joj pomogneš u pranju suđa. rofl

NIŠTA, NIŠTA... - Ovo je zatišje pred buru. Ovo obično znači 'nešto' i trebali biste biti oprezni. Svađe koje započnu ovom frazom obično završavaju s 'Dobro’.

SAMO PROBAJ! - Ovo je izazov, a ne dozvola. Nemoj probati.

GLASAN UZDAH - Ovo nije riječ, već neverbalna izjava koju dečki često krivo razumiju. Glasan uzdah obično znači da ona misli da si glup i pita se zašto uopće troši vrijeme na tebe i raspravlja se oko 'Ništa, ništa…'

U REDU JE - Ovo je jedna od najopasnijih ženskih izjava. 'U redu je' znači da ona već razmišlja o tome kako da te kazni za tvoju pogrešku.

HVALA - Cura ti zahvaljuje. Nemoj se uopće pitati zašto, nego samo reci: 'Nema na čemu.'

SVEJEDNO - Ženski način da ti kaže 'J… se!'

04.06.2008. u 14:57 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Univerzalne istine o muškarcima

Svi smo još u djetinjstvu naučili i zaključili da postoje određene različitosti u komuniciranju između muškaraca i žena. Čak i medicinske znanosti pokazuju različitost između načina ispoljavanja muške i ženske psihologije pa je onda sasvim prirodno da su stvari koje ženama ne padaju na pamet, muškarcima primarna kategorija.Bob Grant, savjetnik za osobe u romantičnoj vezi, iza sebe ima već nekoliko napisanih knjiga o tome kako unaprijediti vezu ili riješiti probleme unutar iste. Prema njegovom iskustvu, ovo su rečenice koje karakteriziraju razmišljanje jednog prosječnog muškarca:

1. Zašto ti moram stalno govoriti da te volim? Pa već sam ti jednom rekao.
2. Učinit ću bilo što za seks, čak ću se i vjenčati s tobom.
3. Volim dugu kosu.
4. Kad mi pričaš nježno, uvijek ću te pozorno slušati.
5. Ponekad mi reci "ne". Nemoj to raditi često, ali ponekad će mi dobro doći da me podsjeti kako vrijediš.
6. Druge žene više gledam uglavnom kad me naljutiš.
7. Kad si sretna sa mnom, ne mogu si pomoći a da te ne usrećujem još više.
8. Strah me da će, ukoliko dozvolim ženi da zavlada mojim srcem, ona pokušati da me iskoristi.
9. Ne čitam misli. Zapamti da nisam žensko.rofl
10. Ženu koja me voli je jednostavno usrećiti. Bit će sretna ako nešto učinim za nju čak i kada pogriješim sve detalje.
11. Mrzim kad mi govoriš što trebam uraditi - čak i kada ti ne tražim pomoć. Tako se osjećam kao da si mi mama.
12. Tokom seksa želim da čujem tvoje riječi onoliko koliko i moja koža želi tvoj dodir.
13. Kada me upitaš za savjet osjećam se važno jer mislim da mi vjeruješ.
14. Kada sam ljut mnogo je važnije kojim tonom sa mnom razgovaraš nego što mi zapravo govoriš.
15. Mrzim kada ignoriraš ili umanjuješ vrijednost komplimenata koje ti dajem. Tako ćeš me natjerati da ti ih prestanem davati.


04.06.2008. u 12:50 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

FORMULAR ZA IZDAVANJE DOZVOLE ZA HODANJE S MOJOM KĆERI

Napomena: ovaj formular će biti nepotpun i bit će automatski odbačen ako kao prilog ne priložite:

a)svoju biografiju
b)kompletan izvještaj o svom finansijskom statusu
c)radnu knjižicu
d)tvoje porijeklo – obiteljsko stablo do 10. koljena
e)najnoviji medicinski izvještaj o zdravlju, potpisan od lijekara

KADA SAM PRVI PUT UGLEDAO VAŠU KĆER, PRVO ŠTO SAM PRIMIJETIO NA NJOJ JE _____________________________ .

(napomena: ukoliko ovaj odgovor započinje sa slovom „S“ ili „G“,
savjetovao bih da odmah prestaneš ispunjavati ovaj formular i
počneš trčati ko da te vjetar nosi, inače nećeš živ izaći kroz vrata)

1.IME I PREZIME________________ DATUM ROĐENJA__/__/___
2.VISINA:____________TEŽINA:________________
3.KVOCIJENT INTELIGENCIJE:________________
4.ŽIVOTNO OSIGURANJE: DA NE
5.VOZAČKA DOZVOLA:______________________
6.KUĆNA ADRESA:______________ GRAD:_________ POŠTANSKI BROJ:____
7.BROJ MOBITELA:_____________ FIKSNI BROJ:_______________
E-MAIL ADRESA: _______________
8. KOLIKO DUGO SU RODITELJI U BRAKU:_________________________
AKO NISU, OBJASNITE:____________________________________________
10. IMATE LI AUTO? _______ MOTOR? ___________ KOMBI? ______________
VODENI KREVET?_________DA LI NOSITE NAUŠNICE?________________
PIERCING?______________ NAUŠNICU U NOSU?_____________________
PROBUŠEN PUPAK?_______________
11.KAKVE WEB STRANICE POSJEĆUJEŠ NA INTERNETU?________________
12.KORISTEĆI MINIMALNO 50 ZNAKOVA, OPIŠITE ŠTO VAMA ZNAČI REČENICA:
„Ne pipaj moju kćer!!!!“ :
_______________________________________________________________


13. KORISTEĆI MINIMALNO 50 ZNAKOVA,
OBJASNITI ŠTO ZA VAS ZNAČI POJAM ZAKASNITI:
________________________________________________________

14. KORISTEĆI MINIMALNO 50 ZNAKOVA,
OBJASNITE ŠTO VAS OSOBNO ZNAČI POJAM „APSTINENCIJA“ :
________________________________________________________

15.KOJE JE VRIJEME U TOKU DANA NAJBOLJE DA KONTAKTIRAM
TVOG OCA? ___________________
TVOJU MAJKU?________________________


Na sljedeća pitanja odgovorite potpuno opušteno i slobodno.
Svi Vaši odgovori su strogo povjerljivi (to znači da ih ja neću nikome reći ):

16.
a) DA ME UPUCAJU, POSEBNO NE BIH ŽELIO DA ME METAK
POGODI U ____________________________________________.
b)DA ME PRETUKU, POSEBNO NE BIH VOLIO DA MI
SLOME_______________________________________________.
c)ŽENI JE MJESTO U ______________________________.
d)JEDINO PITANJE KOJE NE BIH ŽELIO DA MI POSTAVITE U OVOM FORMULARU
JE_________________________________.

POTPIS:

(napomena: svojim potpisom se zaklinjete da su svi odgovori u ovom
formularu iskreni i tačni. Ukoliko se kasnijim istraživanjem i detaljnom
analizom ispostavi da je samo jedan odgovor bio neistinit ili lažan, svojim potpisom pristali ste da snosite sve posljedice, koje uključuju : mučenje, cipelarenje, ruski rulet i sl.)

ZAHVALJUJEM NA PAŽNJI.

P.S. AKO JOJ SLOMIŠ SRCE, POTRGAT ĆU TI NOGE!!!!!!!!!!!!!!!

04.06.2008. u 05:06 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

Ljubavno pismo...


MALENO MOJE...

Ne znam kako da počnem…željela bih sve što osjećam staviti na papir…pokazati ti kako je to veliko što osjećam prema tebi…znaj da ti ovo pišem od srca…otkad si ušao u moj život mnogo toga se promijenilo…počela sam na život gledati s drugačije strane…znaj lijepo je znati da si nekome važan u životu…lijepo je znati da nisi sam…da imaš osobu kojoj se možeš uvijek povjeriti…koja te shvaća…lijepo je imati tebe…za mene ti si poseban…svaka tvoja riječ…svaki tvoj osmjeh…svaki tvoj dodir…poljubac…za mene ima poseban žar…budi u meni nešto posebno…nešto što možda nisam osjećala prema nikome…u početku sam znala da je naša veza nešto drugačije…nešto što je mnogo puta teško postići…ali mi smo uspjeli i znala sam da će naša veza dugo trajati i da nam kako ti kažeš neće biti kraja…znaj da živiš u meni…dio si mog života…mojih snova…mojih želja…kad si blizu srce neizmjerno tuče…a kad te nema misao me samo k tebi vuče…ti mi daješ snagu i kad mi je teško…kad ne znam kako dalje…kad više ne znam kud…moj si anđeo sreće…moj najljepši san…želim ti reći nešto što nikad nikome nisam rekla u životu…možda jer prema nikome nisam osjećala nešto tako veliko kao prema tebi…želim ti reći …maleni volim te…možda su ovo prejake riječi…ali one najbolje mogu opisati moje osjećaje prema tebi…moju ljubav…moje srce sastoji se od tvojih prekrasnih očiju…zavodljivog osmjeha…neodoljivog pogleda…od tvoje dobrote…tvoje ljubavi prema meni…tvoje iskrenosti…jednostavno živiš u meni…tvoje nježne ruke na meni ostavljaju vječne tragove…neizbrisive pečate tvoje čiste ljubavi…tvoje zavodljive usne ostavljaju na meni otiske tvoje nježnosti…tvoje strasti…tebe…a ti na meni ostavljaš znamenje snova…put do zvijezda..od mene do tebe…od mojih usana do tvojih usana… dopusti da te u životu prati moj osmjeh kroz tužne minute i daje ti snagu kad ne znaš kuda dalje… hvala ti na divnim trenucima koje provodim s tobom i nadam se da to nije samo prekrasan početak…da će takvih trenutaka biti još i više…jer svakim danom moje srce jače za tobom kuca i diše…i želim da znaš dala sam ti svu ljepotu sebe…dala sam ti vječno srce što kuca samo za tebe…
VOLIM TE

03.06.2008. u 13:42 |

ostavi trag… (0) | printaj. | x | ^

desing by: dark sword dancer


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

da/ne?


Na ovom blogu čete nači puno zanimljivog materijala zaproučavnje. Materijali susaraznih stranica.

Blog cure koja :
sluša strano (može slušat sve,ali narodnjaci je ubijaju)...U većini slučajeva sam optimist...
ne shvaća zašto su neki rođeni kao kreteni...
voli zgodne dečke, pogotovo ak imaju kraču kosu...
nosi što hoće, a ne što s nekom drugom sviđa...
se voli smijat, ali se često brine zbog totalnih gluposti..

Ja sam spektakl, da, to sam ja.
Jako sam tajanstvena.
U horoskopu su mi napisali da padam na glazbu, pice i priguseno svjetlo.
hm... nisam bas nesto u to sigurna, pa nemojte ni vi.


***

...MISAO MOGA SRCA...

Buđena snenim maznim glasom mažena vrelim dahom opijena očaranim pogledom smirena nježnim dodirom ovijena maglom i tvojim bićem isprepletena pogledom tvojim istkana od tvojih poljubaca naslikana kistom tvojih usana voljena ljubavlju tvoga srca sretna sam
zbog sjaja u tvojim očima
zbog mirisa tvoje kože
zbog pogleda dječačkih očiju
zbog nježnosti krila leptira
zbog osmijeha na tvojim usnama
zbog otkucaja tvog srca
zbog ljepote tvoje duše
zbog iskrenosti tvoje misli
zbog dodira tvojih ruku
VOLIM TE ROBERTE...
Zar je potreban razlog

***

Kao vihor sa planine,
prodose mi sretni dani,
jedan momak smede kose,
moje srce vjecno rani.
najteze mi kad ga sretnem,
dusu mi tuga para,
njegove mi oci kazu da
samo stranci bez pozdrava.
jos jedanput da ga sretnem,
ne bih mogla suze kriti,
molila bih vrati mi se,
ne mogu te prezaliti.
mladost mi je prohujala,
a godine sve odnesose,
ostala je uspomena na
tog momka smede kose....

***

Ako su oči ogledalo duše,
usne su hodnik koji vodi
do razuma

***

Na misao reagiramo osmijehom, ljubav
izražavamo riječima, a namjeru poljupcima.
Poljubac može reći puno više od riječi.

***

Ljepota poljupca je u tome što ga
možemo prevesti na sve jezike svijeta
i poznaju ga sve religije.

***

Znanstveno je dokazano da
za vrijeme ljubljenja tijelo šalje signale mozgu
koji proizvodi oksitocin zbog kojeg nas obuzima
onaj prekrasan topao osjećaj. Dok se ljubimo
unutrašnjost naših usta proizvodi kemikalije
koje nas tjeraju na još!!!!

***

Sretna sam...
Nasmijana...
Znam da si tu...
Uvijek uz mene...
Pored tebe je sve moguće...
Onaj osmjeh koji je tako poseban...
Tako jedinstven...
Tvoje oči prošarane raznim bojama...Sjaje...
A ja?
Sjajim pri samoj pomisli na tebe...
-VOLIM TE LJUBAVI-

***

...Želiš me...
Osjećam to...
Vidi se po načinu na koji me gledaš!
Trebam ti...
Osjećam to...
Znam po snazi kojom me grliš!
Žudiš zamnom...
Osjećam to...
Dugi su tvoji poljupci!
Misliš na mene...
Osjećam to...
Tako si blizu a tako daleko!
Voliš me...
Znam to...
Volim i ja tebe...

***

PAMTIT ĆU VEČER KAD SMO SE SRELI, TVOJE POGLEDE MOJI SU HTJELI.U MAGLAMA DIMA, JEDNO DRUGOM SRCA SMO DALI, DA ĆEMO BITI ZAJEDNO OBOJE SMO ZNALI.

LJUBAV JE PLAMEN KOJI GORI,KADA SE UGASI PEČE I BOLI.TO ŠTO SI DALEKO, NIŠTA MI NE SMETA,VJERA I LJUBAV OSTAJE I DA SI NA KRAJU SVIJETA.

BUDI NOĆAS ZVIJEZDA SJAJNA, MOJA MALA SLATKA TAJNA, MOJA RADOST I LJEPOTA, BUDI NOĆAS DIO MOG ŽIVOTA.

NEMOGU DA ZASPIM JER JAKO TE TREBAM, LJUBAV DA TI PRUŽIM, TJELO DA TI PREDAM, USNE DA TI LJUBIM, NJEŽNO DA TE GLEDAM, DA TI TIHO ŠAPNEM,DA TE NIKOM NE DAM.










O meni:


IME: Andrea
GODINE:17god
OBITELJ:starci, brat (24) te sestra blizanka
NAJ BOJE: plava, crna
NAJ GRUPA: nemam, ugavnom slučam strano
NAJ FILM: Matrix, Charli i tvirnica čokolade
ŠKOLA: srednja…građ.tehničar-visokogradnja
HOBI: crtanje i gnjavljenje kompa
LJBAV: zauzeta

JA:
-smotana
-kreativnasmokin
-nasmijana
-nimalo jednostavna
-jako komplicirana
-djetinjasta
-osjećajna
-čudna
-lijena
-zamišljena
-zaljubljena
-pričljiva
-ponekad šutljiva
-neuredna

VOLIM:
~svoje društvo
~ljetne praznikethumbup
~svoju obitelj
~iskrene ljude
~dečke koji su pametni a ne totalni idioti
~ruže
~slikat
~dobru muziku
~dobar smisao za humor
~surfati netom
~ljubav
~dugu kosu
~spavati
~izlaziti
~kokice
~spontanost
~putovati
~pjevati uz mjuzu koju volim
~kad mi netko kaže da me voli, i to ozbiljno misli
~kad sam sretna
~svoje buraza i sestru
~zajebavati ljude(ali malo hehe)...

NE VOLIM (ili čak mrzim):
~cajke
-dosadu
~kad neko muči životinjeheadbang
~sebičnost
~bezosjećajne i umišljene ljude
~kad nemam para na mobu
~kad mi starci drže predavanja
~kad mi netko sere o mojim stavovima
~kad znam da sam u pravu a drugi mi ne vjeruju
~ljude koji misle samo na izgled i cijelo vrijeme se kritiziraju
~kad zaboravim ključeve pa ne mogu ući u kuću
~kad imam osjećaj da smetam
~kad me netko povrijedi
~čekanje
~gužvu
~kad netko pati
~kad je život okrutan.............

Često se sjetim riječi iz knjige Sussane Tamaro

"........i kada se kasnije pred tobom otvore različiti putovi, a neznaš kojim poći, nemoj kretati nasumce, nego sjedi i čekaj. Duboko udahni, s nadom, baš kao što si udahnula došavši na svijet, nemoj dopustiti da te bilo što omete, čekaj i samo čekaj. Budi mirna, šuti i slušaj
vlastito srce. Kad progovori, ustani i poslušaj njegov glas, pođi kamo te srce vodi......."