Turnir NaČiču 10. i 11. 07. 2004.

03.06.2005., petak

..malo slikica od prošlih godina u iščekivanjiu novoga..


..trust mozgova..Jump!..zatuć će nam suca!Žana rules!


Maja vara!


...neke odbojka ne zanima..


..pijesak bježi s terena...- 13:54 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.07.2004., ponedjeljak

GOTOVO JE!

Image Hosted by ImageShack.us

Dakle, gotov je i drugi iz serije Turnira Načiču! Ovaj put sa - 2 pobjednika! Ponovno su do finala dogurali branitelji naslova "Sile nebeske" (s nešto izmjenjenom "postavom") no tu ih je čekao talentirani par zvučnog imena "Tuturutu". Što reći, bio je to događaj za pamćenje, iz više razloga. Krenimo redom.

Već u 9 ujutro su na praznu plažu stigli vrijedni organizatori i postavljali mrežu, crte i mnoštvo audio opreme koja je počela funkcionirati tek dobrih sat i pol kasnije. Nešto iza 10 obavljeno je ždrijebanje, te je 18 prijavljenih ekipa raspoređeno u 6 skupina po tri, od kojih su dalje išli pobjednici svake grupe i dva najbolja drugoplasirana para. Započelo je razigravanje po skupinama, koje je pružilo dosta dobre igre, ipak otežane jutarnjim vjetrom. Kako se vjetar smirivao, tako se i turnir zaoštravao, budući da su mnogi pretendirali na četvrtfinale. U većini skupina su favoriti, nositelji prošli dalje, no moramo napomenuti da je ekipa "Lolek i Bolek" jedina od nositelja ispala u grupi, i to na bod razliku, unatoč dobroj igri, na veliku radost "Fićfirića" koji su u svojoj skupini uspjeli ostvariti pozamašnu razliku u bodovima tako da su prošli u četvrtfinale kao najbolji drugoplasirani. Drugi najbolji drugi (kako to čudno zvuči) bio je odlični muškoženski par "Čupavi", koji je u skupini zadao puno posla prvom nositelju, "Silama nebeskim", i kao takav prošao u četvrfinale.
Ipak, najveće iznenađenje i najveća atrakcija prvog kruga a možda i cijelog turnira bio je par "Dojenčad". Uz glamurozan izlazak na teren, uz treštanje "Wild Boys" sa razglasa, uz Kukočev i Pršin dres i uz najave da će stići do finala, čovjek bi očekivao da će osvojiti barem više od 16 ukupno osvojenih poena u 2 tekme. Tu su bile još 2 zanimljive ekipe, cure iz Zaprešića pod nazivom "BiH", i cure iz Gorice, "Jedine", no oba para su imale nesreću da su imale dosta tešku grupu, tako da je turnir već u četvrtfinalu ostao bez ženskih parova.

Nakon natjecanja po skupinama, bila je nagradna igra, za najbržeg ispijatelja boce Karlovačkog i pobjedio je, a tko drugi nego Ivan Landeka iz ekipe "Dojenčad", koji je uz to tjekom cjelog dana glumio komentatora i dekoncentrirao ekipe na terenu. Za nagradu je dobio kartončić "Karlovačkog", koji je odmah razdjelio sa prisutnima (hvale vrijedan potez).


Četvrtfinala
U četvrtfinale su se plasirale sljedeće ekipe:
Fićfirići - Tuturutu
Burazi -Tri Loša
Giuseppe?? Gatusso - Čupavi
Sila Nebeska - Ćumezi

Tuturutu nisu imali previše posla s Fićfirićima, Tri Loša su nenadano jako loše odigrali i nisu pošteno ni zagrijali Buraze, Gatusso je imao i igru i rezultat do ozljede Mesića, tad su ih Čupavi ipak uspjeli dobit, a u zadnjem četvrtfinalnom dvoboju (repriza prošlogodišnjeg prvog kola) Sila Nebeska je svladala Ćumeze, iako ne tako glatko i bezopasno kao prošle godine.

Polufinala
Polufinala su se igrala na 2 dobijena seta.
To je bila dobra prilika za Čupave da se osvete za tijesan poraz u skupini od Sile Nebeske, no završilo je gotovo identično, na dva poena razlike su igrana oba seta. Treba napomenuti da su Čupavi (Ileković/Štimec) stvarno ozbiljno prijetili, no Sila Nebeska (Pelković/Zlatko) je možda iskustvom, a možda i srećom prošla u finale.
U drugom polufinalu Tuturutu (Kušec/Šime) je pokazao klasu i bez veće muke svladali su Buraze (Mršić/Mršić) 2:0 u setovima, koji su do tad igrali iznimno staloženo, no to im nije bilo dovoljno protiv razigranih Tuturutua.

Za 3.mjesto
Dotad je vrijeme bilo besprijekorno, no onda su se počeli navlačiti tamni oblaci, te je odlučeno da će se utakmica za 3. mj. igrati jedan set. Čupavi su od početka napravili prednost, te im nije bilo teško dovesti set/meč do kraja i osvojiti 3. mjesto (i karton "Karlovačkog"). Moramo pohvaliti ekipu Čupavih, a pogotovo "ljepšu polovicu", Žanu Štimec koja je zadnje tri utakmice odigrala kao u transu, izvlačila lopte koje ni muški ne bi stigli, par puta atraktivno nogama i "škaricama" spašavala skroz izgubljene lopte itd... stvarno, RESPECT!

Finale
Kako su se teški oblaci sve brže navlačili, sve je veća bila opasnost za odigravanje finala. Ipak je dogovoreno igranje na dva dobivena seta, jer su svi mislili da će se i uz malu kišu moći odigrati. Prvi set su dobili "Sila Nebeska", "Tuturutuima" nije išlo, preblizu mreže su dizali, a tamo ih je čekao visoki Pelković u bloku.
No, onda je započeo drugi set, a s njim i jak vjetar, nešto nesvakidašnje. U takvim uvjetima bolje su se snašli "Tuturutu" i vodili su do rezultata 17:13. Tad i par poena prije vjetar je bio toliko jak da je mreža bila svinuta, s jedne strane se nije mogla prebaciti lopta, crte su bile dignute u zrak, pijesak je bježao s terena, zvučnici razglasa su se rušili na pod, doista nije bilo uvjeta za igru.
Sudac je htio izvući meč do kraja, no u tom trenutku je uz nemogućnost igranja bilo gotovo nemoguće suditi, i prekinut je meč. Pošto nije bilo naznaka da će se vjetar u dogledno vrijeme smiriti, odlučeno je da se neće nastavljati i da će biti 2 pobjednika. To je nekako uz prikazanu igru i rezultat najpravednija odluka i jedina moguća (s obzirom da je meč prekinut, tj nije odigan) iako se nisu svi s tim slagali. Nagrade su podjeljene, pola pola - 400kn, majice i nešto piva jednima, drugima isto.


Eto, tako je završio drugi iz serije "Turnira NaČiču", nadamo se da su svi ipak na kraju bili zadovoljni, i da nam nisu što zamjerili.
Na kraju ostaje još zahvaliti sponzorima i mladima iz Zaprešića koji su nam puno pomogli u organizaciju samog turnira i nabavljanju opreme.
Hvala svima koji su sudjelovali, nadamo se da se vidimo i sljedeći put, možda već u 8.mjesecu!
Pozdrav!


- 11:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

09.07.2004., petak

Da remiziramo.. ovaj, rezimiramo.

Dakle, početak je u 10h. Prilikom potvrde dolaska ekipe, treba donijeti i novce za kotizacije. Nakon toga slijedi ždrijebanje pristiglih ekipa, a oko pola 11 bi već prvi parovi trebali početi igrati.

Ponesite si hrane, neke sendviče, ili ako ste autom onda vam neće biti problem skočiti do Gorice i kupiti što vam treba.
Što se tiče pića, kafić (ona kućica) na plaži radi normalno, tako da si tamo možete kupiti razna osvježenja, i to po vrlo prihvatljivim cijenama.

Ponesite si slobodno i kupaće gaće i ručnik, jer teško ćete odoljeti da se ne okupate cijeli dan, ma kakvo vrijeme bilo. A još k tome za subotu najavljuju lijepo.

Naravno, ipak je cilj svega druženje i dobra atmosfera, stoga apeliramo na sve sudionike za strpljivost i fer-play, i da svojim ponašanjem maksimalno olakšaju posao sucima.


Kako doći do Čiča???
Jednostavno, prođete kroz Veliku Goricu glavnom ulicom, nigdje ne skrećući u smijeru Siska, i na izlazu, oko 300m poslije benzinske pumpe skrenete lijevo za Novo Čiče. Odatle idete 300m do prvog zavoja (po 90) i tu se negdje prije šljunčare (lijevo) parkirate. Imate veliki i neasvaltirani parking. Kad tu budete više vam neće trebati upute.
Postoji mogućnost da će se zbog predviđenog lošeg vremena cijeli turnir odigrati u jednom danu, dakle sve u subotu, ali ne brinite, još uvijek ostaje pravilo da svaka ekipa u najgorem slučaju igra minimalno 2 utakmice.


Još nam jedino ostaje zahvaliti sponzorima, "Karlovačkom" koje se pobrinulo za nagrade, te RVG-u, koji će nas medijski popratiti. Treba li još jednom napomenuti da nam je s tehničke strane od neprocjenjive pomoći bio i g. Robert Starčević, koji je spremno i samoinicijativno izlazio u susret posuđujući nam najbolju opremu kako bismo doista ovaj turnir mogli obaviti na (za nas) najvećem mogućem nivou.
Veliko HVALA svima!!!

Za sve informacije i nejasnoće slobodno nazovite kontakt-osobe (telefoni sa strane)Na kraju, organizatori turnira žele mnogo sportske sreće svima, da ne bude ozljeda i da se svi dobro zabavimo. Vidimo se sutra!
- 12:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.07.2004., srijeda

Zadnje pripreme!

Broj prijavljenih ekipa i dalje raste, za sada je negdje na brojci 16, što se tiče sigurnih, a još bar 10-ak potencijalnih je još u fazi odlučivanja. Što reći, požurite se.

Dakle, sve pripreme teku izvanredno, od velike pomoći nam je Robi iz Zaprešića, čovjek je pravo skladište, što god ga pitaš, on ima. Nabavljene su lopte, mreža, crte i sve to zahvaljujući spomenutom gospodinu.
Pijesak se sprema na iskrcavanje (čekamo zadnji čas, da bude što svježiji), razglas je spreman, kolekcija mp3-a je davno pripremljena, jingleovi se još snimaju, dakle sve je manje-više na svom mjestu.

Jedina briga koja nam je još ostala: VRIJEME! Nadajmo se da će nam se "nebo" smilovati. Za sad prognoze za nedjelju baš i ne odišu vedrinom (treba li reći da su onu jučernju prognozu već promijenili?!)
- 14:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

06.07.2004., utorak

Vrijeme nam se smiješi!

Evo, prognoza je za sada takva, no nadajmo se da se neće ostvariti ona gradacija: mala laž, velika laž, statistika, vremenska prognoza!

- 11:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

01.07.2004., četvrtak

Prvo jedna dobra vijest, a onda za promjenu jedna dobra vijest!

Kako to i inače biva, prvo dobra vijest.
Upravo smo saznali, nakon dugih pregovora, da će prošlogodišnji pobjednici, ekipa Pele&Co, nastupiti i ove godine, te pokušati obraniti naslov. To im zasigurno neće biti lako, budući da je konkurencija ove godine još dodatno pojačana. Zaželimo im svima sreću!

A sad dobra vijest:
U pregovorima s Hidrelom smo uspjeli dobiti, ha šta drugo nego ono što je najpotrebnije, a to je PIJESAK!!! Dakle, obećali su nam kamiončić pjeska, taman koliko treba da teren na Čiču bude "igriv" i u funkciji! (još samo da je naći neku mrežu da nam lopta ne ide u Čiče, eh... no i za to ćemo se pobrinuti na vrijeme - ako ništa drugo, uvijek možemo staviti živi zid!)
- 17:00 - Komentari (12) - Isprintaj - #

30.06.2004., srijeda

Najsvježije obavijesti!

Dakle, kako se datum održavanja bliži, sve se polako kristalizira i zna se sve više detalja. Počnimo redom.

Najvažnija novost je da je ograničen broj ekipa na 24! To je učinjeno unatoč tome što se igra 2 dana, ponajviše zbog velikog interesa te zbog nemogućnosti odigravanja cijelog turnira u nekom realnom vremenu (dakle spomenuta 2 dana).

Početak je zakazan za 10.00h! Tko ne dođe, ispada i umjesto njega ulazi rezervna ekipa!

Prijaviti se možete prvenstveno na kontakt telefone (tu sa strane) i to do petka, 09.07.04. u 18:00h, ali kontakt i neslužbenu prijavu možete ostvariti i preko ponuđene mail adrese.


Dalje, određena je visina kotizacije - 50kn po ekipi (kad to podijelite na 2 sudionika stvarno nije puno.... jedna pizza, što je to u usporedbi s zajamčene (min) 2 tekme, a uz jednu pobjedu i više njih....)

Ali, zato je nagradni fond "težak" 1000kn! Pa si vi mislite!


Naravno, ipak je cilj svega druženje i dobra atmosfera, stoga, ponesite si pokoji sendič (pića i sladolede ćete moći tamo kupiti), kupaće gaće (a i ručnik), kremicu za sunčanje te mnogo dobre volje i sve što si (i koga) još poželite, jer očekuje vas cjelodnevno uživanje u igranju odbojke, gledanju, kupanju i mnogobrojnim nagradnim igrama (ispijanja pive, hvatanje balončića, pucanje penala, trčanje u vis....:-)
- 15:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

29.06.2004., utorak

Turnir NaČiču, 10. i 11. 07.2004.

Nakon punih godinu dana čekanja, konačno je dogovoreno i čeka se ostvarenje drugog iz serije "Turnira NaČiču" u odbojci na pijesku pod nazivom:
"Turnir NaČiču 2004"

VipMe Tour je konačno dobio dostojnu konkurenciju!

Dakle, datum je zakazan, 10. i 11. 07. 2004., a o vremenu i svemu ostalom će izaći još mnoge obavijesti. Najvažnije je da se u globalu može računati, vježbati i skupljati snage za taj datum.

Ostale su još sitnice, poput preoravanja Čiča, tj. terena za odbojku, izrade i lijepljenja plakata, traženja mogućih sponzora...
Svaka pomoć je više nego dobrodošla!


Sama pravila igre će uskoro izaći na ovoj stranici (zajedno sa obavijestima kako doći do Čiča -jezero pokraj Velike Gorice- voznim redovima, kartama, zemljopisnoj dužini i širini...), a važno je napomenuti da se igra po svim pravilima odbojke na pijesku.
Dakle, igra se u parovima 2-2, u istoj konkurenciji su sve moguće kombinacije, dakle žensko-ženski, žensko-muški i muško-muški parovi. Postojat će i određena (više simbolična) kotizacija, čisto zato da bismo mogli pobjednicima osigurati i nekakve nagradice i sl.
I to je to!
- 14:03 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se