turimtikitu

< listopad, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2018 (2)
Travanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (5)
Studeni 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (1)
Lipanj 2017 (1)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (1)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (3)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)
Ožujak 2016 (2)
Siječanj 2016 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (6)
Ožujak 2014 (6)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (8)
Prosinac 2013 (8)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (12)
Rujan 2013 (12)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (10)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (7)
Travanj 2013 (11)
Ožujak 2013 (11)
Veljača 2013 (11)
Siječanj 2013 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
U ovo nenormalno vrijeme,kada normalni postaju nenormalni, a nenormalni normalni, nama glupima je najteže. glup ostaje zauvijek glup. glupljima je već lakše. Oni su na vrijeme se izborili za visoko mjesto u našem društvu. O, najglupljima je teško zboriti. Oni su postali nedodirljivi. Ovaj post se bavi našom glupošću.
Glupi s naših prostora,- ujedinite se! Živio blog! Dolje pametni!
Hrvatske Web StraniceE-mail:likmasplit@yahoo.com

Slobodno ocijenite blog; od 1 do 5
5
4
3
2
1
  
pollcode.com free polls

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


30.10.2013., srijeda

Ne/obrijani...

..

.......

Ne/obrijani...

Jutros sam se probudila žestoko na/brijana. Nije u pitanju brazilska depilacija vengo hrvatska. Brijanje na suho. Bolno. Stisnula sam zube. Nema šanse ispuštanja i gubljenja iz zuba hrvatskog mede od pet kuna. Mede vrijednog pet kuna. Danas u Hrvatskoj kriteriji za vrijednost bilo čega i za bilo što su odavno pogubljeni. Spas male bolesnice Nore Šitum je zaboravljen. Ali sakupljene mede nisu. Bitka je veća nego za žive, medvjediće u azilu Kuterevo. Roditelji rano preminulog djeteta i Udruga „Hrabro dijete“ se tuku oko preostalog novca. Jedni drugom poručuju;
- Nećeš razbojniče!
Envera Arnautovića hrvatskog građanina, branitelja iz Vukovara, alias Alija Sirotanović, potpredsjednika „Udruge maloljetnih branitelja“( sic !) policija je nakon opsežne potrage privela zbog „čekičarenja“ ploča na ćirilici i njihovog skidanja sa javnih ustanova. Iznenadila ga je brzina kažnjavanja. Mene, njegovo sporo odrastanje.
Envere, sine, nije ti ovo više maloljetna država. Odrasla je, došla je pameti. Tobe. Došlo je vijeme za šibu po guzi. Ako Bog da, Allah i Ustavni sud RH, Vlada & Sabor, bit će i Golog otoka.
O, mrtvima sve najljepše. O, živima sve najgore. Sredine nema.

.

..
Vrijeme, vreme, vrime je sjećanja. Sjetimo se najdražih.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2013., utorak

Zidić...

..

......

Zidić...

Jutros sam se probudila u Splitu na radost Tukca. Spremno me je dočekao po sarajevski; - Uvalim ti kitu! Rimtigatuki! Za ove ovdje to bi značilo:- Turim ti kitu, moja draga, Tuki. Ja bar znom tko mi i što mi lavora moj Komižanin.
Za Vukovarce & Vukovarke nisam sigurna.
Kad će pamet iz međunožja doći do njihove glave ni Đekna ne zna. Oni nikako ne mogu shvatiti kako su „for fareri“ - predvozači jedne promašene državne politike. Žrtvovani su u dogovorenom ratu, izgubljeni u nametnutom miru. S tim se teško nose. Lakše ih je nositi od jedne do druge dvojezične table. Lajte, laj/kaj/te dok karavane prolaze. Cirkus od mase me podsjeća na magarca koji leta od jednog do drugog stoga sijena dok ne skonča gladan i umoran na sredini, nekako između.
Vukovarcima ne polazi za rukom čitanje između redova pogotovu ako su ispisani ćirilicom.
Oni nisu bitni. Nebitni su. Bitno je da se zaboravi na neuspjeh obečanih reformi, na kosture koji ispadaju iz „kasa“ ormara, na uhljebljenje ( ne znam kako to napisati hrvatski- ukruhljavljanje), da nema novih radnih mjesta, da je zdravstvo u banani, da je 4. modul ugroza, da je više lopova ( ne procesuiranih) nego poštenih, da rat partizana & Ustaša traje, da država može opstati samo ako narod postane goli kurac. Nježnik bez prezervativa. Gola kita. Impotentna...
U Splitu su drugi problemi. Gdje smjestiti nježnika nakon zidaruše, velikog piva na zidiću. Javni WC-i su postali rijetkost u gradu. Vrli PR meštar i vlasnik svega & svačega od skora, gradski viječnik, "Dental" Marušić, traži zabranu konzumiranja alkohola na otvorenom. To stvara ružnu sliku o gradu kaže „stomatolog“. O pišanju uz nikada adaptirani hotel ex „Ambasador“, mjesecima razvaljeni inox box WC-a na Matejušci, o pišanju uz trafo stanicu tik do Rive, ON pojma nema...
Kurci, pojma nemaju. Nježnici, pogotovo. O kitama da i ne govorimo...

Vrijeme, vreme, vrime je za popiti pivo. Di ćeš ako ne na zidiću.


- 13:24 - Komentari (3) - Isprintaj - #

28.10.2013., ponedjeljak

Šega.ba or Šega.hr...

.

. . . . .

Šega.hr or šega.ba*...

Jutros sam se probudila dobro raspoložena. S osmijehom. Šega.ba. Šega.hr. Sjetila sam se riječi nekada poznatog sarajevskog mangupa, šanera, uličnog prodavača sapuna za skidanje mrlja s odječe koji je tokom prezentacije znao potjerate dosadne prolaznike riječima;
- Šetaj! Šega je sto metara niže.
Kad malo bolje razmislim ne da je šega sto metara dalje ona je tu i ja u njenom epicentru.
Šega.ba. Šega.hr.
Šega vlast; gradska, županijska, kantonalna, vlast na Markovom trgu, vlast na svim razinama.
Šega osmoškolci, studenti, džaci, dragovoljci, nepismeni borci protiv ćirilice.
Šega predstavnici reda, redari, zaštitari..
Šega stranke u Saboru.
Šega oporba.
Šega EU – parlamentarci.
Šega privreda. Šega gospodarstvenici. Šega radnička klasa.
Šega sindikalisti.
Šega umirovljenici.
Šega turizam. Šega nauka. Šega mediji.
Šega sadašnjost. Budućnost za plakanje.
Šega je uopće o ovomu zboriti.
Smej se, smij se imat ćeš kad plakati.
Komu je do šege ne treba ići dalje. Nek ostane ovdje, nigdje veće šege.
Šega.ba. Šega.hr.

BTW. A, onda se pojavio šumar na Agori s izjavom: - Nema više zezanja, nema više zajebancije. Dosta je šege...Razlaz...

Vrijeme, vreme, vrime je šege. Šega mu došla (?) glave...

* Šega >- Šegačenje, zajebancija, tjeranje šege, zezanje... Sinonima za ovu riječ je toliko da se može jedna tema posvetiti riječi Šega. Kada netko tjera šegu ...

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.10.2013., petak

Treći put...

.


......
Treći put...
Jutros sam se probudila U/na debelom kurcu da prostite. „Dali“. Je li?
I tako dva puta. Ne otvarajući oči zamolila sam Tukca za treći put. Kakav je, nije mu bilo teško. Temeljit i odgovoran. Tko će ovoj zemlji pokazati treći put zaista je neizvjesno. Tri putića koja nigdje u bolje ne vode. Jedan na lijevo, drugi U desno, treći u pizdu materinu opet da prostite.
Na vidiku nema nikoga tko bi rekao; - Oprostite! Osim mene, nebitne za ove puteve.
Zemlja je na putu bankrota. Što prije to bolje. Zato je raspisan javni natječaj za najmoderniji auto koji će voziti županicu Sisačko – moslovačke županije po bespućima hrvatske zbilje. 500.000 kuna, ća je kontra nezaposlenog Siska & okolice. Socijalno Demokratski Pravo ( SDP) ponašanje dužnosnika. Dug države raste i samo što nije vijedan 60 posto BDP-a. Sve se vrti oko „P“. Prvi put je najteže. NDH-azija je propala kasnije je sve lakše. Narod gradi i razgrađuje.
Tuđe hoćemo - svoje damo!
Sve po jednu kunu. „Zlatnu kunu“. „Kradimo hrvatsko!“
Bajiću, Bajiću, pokislo ti perje...

.
BTW. Moderatori bloga, dosta je više glupih sigurnosnih pitanja!
Vrijeme, vreme, vrime je naplate putarine. Nekom putera nekom cestarine.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2013., srijeda

Odgovornost...

.

.....................

Odgovornost...
Jutros sam se probudila odgovorna prema zdravom životu. Čist zrak bi mi dobro došao. Ostao je to ipak samo san. Otvorivši ponistru nesnosni smrad s ulice oborio me je ponovno u krevet. Neodgovorno je izlaziti van bez provjere. Nadan Vidošević, lepi dečko iz komšiluka, cementaš iz Kaštela, kandidat na davnim izborima za trećeg predsjednika države sa sloganom; „Nadan na dan“, nema tih problema. Odgovorno tvrdi kako nije odgovoran za nestanak 32 milijuna kuna s računa HGK-e na čijem je čelu. Nikomu ne piše na čelu da je lopov. Dok se ne dokaže. U na/čelu to je ispravno.
Ispravno je otvoriti prozor i pogledati susidu u avliju. Ponistru te pogledati preko puta. Od Triglava do Vardara propuh. Nije meni što je odnešeno 32 milijuna kuna iz HGK, što su pare "Dalmatinom" utopile se u Gaženici vengo što je „lopovski“propuh u stanu moga sina odnio slike poznatih autora, što je ostao bez vinoteke i uljnog radijatora. A, zima stiže. Lopovi su odnijeli skoro sve osim knjiga. Srpska i hrvatska književnost sabrana u po dvadesetak knjiga završila je razbacana na podu. Lopovi nisu imali vremena upoznati se s lijepom, lepom, lipom književnošću. I još pride ćirilicom. Tko će to čitati. Lakše je skočiti na balkon, razbiti vrata, iskočiti kroz pendžer i pobjeći s plijenom. Odgovornost je ionako na vlasniku stana. Nije ga osigurao, lokotima, nagaznim minama, blindo vratima.
Kako osigurati „kuću“ koja je na propuhu?!
Predsjedniče, jedan, drugi... otišli ste, sarajevsku sarmu niste probali, zagrebačkog bunceka sa zeljem, leskovačku mučkalicu, a vrata niste zatvorili. Kuću osigurali. Prilično neodgovorno.
Propuh je.

.
.

Vrijeme, vreme, vrime je propuha/lo...Stvarno neodgovorno...

- 15:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.10.2013., subota

Goli otok...

.

.......

Goli otok...
Jutros sam se probudila. Gola. Goli otok mi nije ravan. I kako će kad ima 200 metara nadmorske visine, a ja samo metar i kusur. TV kez, kiseli pomalo bahati osmijeh ala Nike lipog mi Nadana Vidoševića i njegovo priznanje kako „ Muž sazna zadnji za nevjeru žene“, uljepša mi cili dan. Kakav apaurin. NaDan na dan. Terapija za latiničnu Hrvatsku. Prva mu suradnica, Zdenka Peternel, tzv. desna ruka, crna ruka, preusmjeri 32 milijuna kuna naših para na inozemne račune kako tvrdi optužnica, a ON pojma nema. Patuljci pojma nemaju. Stoka sitnog zuba još manje. Vlast najmanje. Ni ja pojma nemam čijim je parama Nadan Vidošević, „Lukašenko“, doživotni predsjednik HGK-e, kupio kaštelet Meštrovića, imanje od 10.000 kvadrata u Gorskom kotara, pokupovao umjetnine poznatih i nepoznatih autora. „Zlatna kuna“ mu se u rukama pozlatila. Umjesto „Kupujmo hrvatsko“ na djelu je rasprodaja sve za jednu kunu.
Čekam dan i nadam se iz dana u dan kako će jednog dana, hrvatski čovjek iz svijeta Nadana, Zdenke, za razliku od humanitarnog rada ala Čobanković, Polančec, raditi za opću korist na Golom otoku. Golim nježnikom će tucati kamen. A, koke? Koke će piti kišnicu iz gustirne...
Na žalost dok god u glavama velikih Hrvata i Vlasti bude važnija ćirilica i prebrojavanje od poštenja, pravde i jednakosti,Goli otok će ostati samo iluzija da će se uskoro dogoditi promjene.

.
Vrijeme, vreme, vrime je skidanja do kraja. BBB+...


- 20:26 - Komentari (2) - Isprintaj - #

18.10.2013., petak

Livno...

..

.......

Livno...
Jutros sam se probudila u autu na putu za Bosnu ( BiH).
Livno, Duvno, Govno, Travnik...Petar Miloš – Ćipe, novinar SD-e, izdanak Zapadno – hercegovačke županije oli kantona poput poskoka bi palacao jezikom nakon ovoga te bi se mogao obrušiti na mene s riječima;
- Tupane, Tukico, ne vrijeđaj pamet. A, pameti na tom prostoru ima za izvoza. Tako Ćipe piše kako Livnjaci slave izbor za izbornika repke RH – e jednog Kovača i u njega brata, drugoga. Razdragani Ćipe ne zaboravlja pomenuti kako sada hrvatsku državu i nogomet vode, Livnjaci. Premijer Zoran Milanović je podrijetlom iz Livna, kao i roditelji Davora Šukera i braće Kovač. Šukerovi iz Lištana, Kovači iz Lusnića. Tu je i Duvnjak Mamić. Ne treba zaboraviti ni lipu Robertovu ženu Anicu Martinović.
Sve je to točno. Ali je točno da mi nemamo pravog odgovora na pitanje; kako to oni vode?! Slogan; Pokrenimo Hrvatsku! – pretvorio se u pokretanje nizbrdo, kako piše u SD-i Ivanišević.
Ćiro Blažević poput mene razapet između Zagreba, Sarajeva, Splita ne zna tko smo to MI. Čija repka ide na Mundijal u Brazil. Voljela bih da idu obje repke, jer onda ne bi bilo krize identiteta. Išli bi MI.
Lipo je biti Balkanac. Kad hoćeš se pokazati boljem kažeš; Ja sam Zapadnjak, kad hoćeš gorim kažeš; Istočnjak sam.
Prava istina je u sredini. Nismo ni za livo ni za desno.
Sidi disi jer i za disi nisi!

Vrijeme, vreme, vrime je za razbiti ploču. Bašćansku ploću, macolom...

- 12:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

16.10.2013., srijeda

Bosna...

... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Bosna (BiH)...
Jutros sam se probudila u avionu za Brazil. Brazilska kava, kahva, kafica. Kocka šećera. Rahat lokum. Rahat... San se definitivno pretvara u javu.
Jebeš zemlju koja BOSNE nema. Makar za susjeda, suseda, susida, komšiju...Brazil će s Bosnom ( BiH ) dogodine biti bogatiji. Bosna siromašnija za nekoliko stotina tisuća dolara koliko će narod potrošiti na put u tu daleku zemlju. U zemlju nogometa, kave i „Glave šećera“.
Što ćeš?! Takav je život. Takav vakat. Rat. Mir. Gubitak. Dobitak. Poraz. Pobjeda...
Sinoć je pobijedilo srce avlijanersko. A, u avliji, zna se, igraju svi; komšija Stevo, susjed Ante, jaran Safet... Kakav suživot. To je život!
Bosna je mala zemlja, velikog srca.
U njoj ima mjesta za svakoga, za sve ljude dobre volje, dobrih namjera.
Ima mjesta za sve koji vole nogomet, ceo fudbal, balun cili.
Napuhani, naduvani, poput balona sami odlaze.
.

Vrijeme, vreme, vrime je za reći:
Bosna i Hercegovina, živi vječno!
Bog, Alajhmanet, Vozdra, Sretno pobjednici!
Vaša, Tukica- 12:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.10.2013., ponedjeljak

Popisana...

.

...........................

Popisana...
Jutros sam se probudila u svom krevetu. Popišana. Oprostite popisana. Ono prvo je samo dio noćne more koja me je pratila dulje vremena nakon 20 - to satne vožnje autobusom u jednom danu i višednevnih kraćih vožnji kroz mediteranske zemlje EU-a. Je bilo je to nezaboravno iskustvo. Iskustvo prolaza kroz zemlje, preko granica, pored tabela višejezičnih, susretanja sa zabrađenim ženama istoka u crkvama, s crncima na doručku, na kiosku s kebabom i Turcima, Arapima, sa Švabama na večeri, u šetnji ulicama sa Talijanima, Francuzima, Španjolkama, Amerima, Japankama, Rusima, sa Srbima, Hrvaticama, Bosankama u autobusu na putu od Dalmacije preko Rijeke / Reke / Fijume, Slovenije, Trsta, Đenove, Andore, Monaca, Nice, Loret de Mar, Barcelone i natrag do Sarajeva. Lijepo, lipo, lepo u p.m.-u. Odlično! Bez šale. Volim putovanja ne samo zbog novog, zbog ponavljanja gradiva već viđenog, već zbog susreta s ljudima s kojima se u nekim drugim prilikama nikada ne bih okružila i družila. Svijet je pun zanimljivih likova. Ima i frikova. Ima i genijalaca. Ima i dosadnih. Ima i napornih. Ali takva putovanja iz nas izvlače ono najbolje. Na žalost kod nekih najgore. Ono najvažnije je iskustvo pokazane samokontrole, osjećaj uvažavanja potreba drugih i različitih.
Tako smo mali i za Svijet nebitni. A tako velike probleme stvaramo jedni drugima, susjed susidu, sused komšiji, kvazi pismeni nepismenima, dvoprstaši tropsrstašima i obratno, zeleni crvenim, crveni crnim...
Gledajući po povratku s puta tu jadnu svakodnevnicu ovih prostora, jad i čemer od političara, tzv. intelektualaca, propale radničke klase i seljaštva, bavljenja nebitnim, perifernim stvarima, a ne bitnim; radom, radnim mjestima, solidarnošću, osjećajem da većina mora štititi prava manjine, zažalim što nisam mlađa i što nemam hrabrosti za autobusnu kartu u jednom smjeru.
Oni koji vide razliku u kvačici kod; biti popiSan i biti popiŠan u ( BiH, Hrvatskoj...) ne vide ništa. Razlike nema. Popisani u Vukovaru, Vojniću, Udbini i do sutra u BiH, nakon svega ostaju popišani.
20, 33, 51 sto posto...Sigurno. Siguro. Garant. Keve mi...

.

.......

Vrijeme, vrime, vreme je za grah, pasulj, fažol kod „Macole“ na povratku domu, kući...Onima, sitim (svega), dovoljna je macola i crna ploča koju ni ne znaju čitati.

- 13:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

04.10.2013., petak

Duplo golo...

lorde

. Duplo golo... .

........

Jutros sam se probudila nekako kao nova. Ganc nova. Depilirana & gore (ne može bolje) & dolje (može još niže). Prava Brazilka. Koža blista. Puding. Ispeglana kosa, farba plava, kao šlag na tortu. Dala sam si se.
U tomu ne vidim ništa loše. Ali loše mi dođe kad pogledam ispeglane moždane vijuge drčnih hrvatskih mužijaka & ženki. Tko ih to ispegla?
OZNA, UDBA, SIS, SAS, BRD, KGB, CIA, MP3 (MI6)?...sve u tri - četiri slova. Latinična, ne daj dragi Bože ćirilicu. Kao da ih je „Baščanska ploča“ udarila u glavu.
U Bosni bi rekli; - Đe me nađe?! Na odgovor na takvo pitanje na Face-u ili Blogu.hr ne treba dugo čekati. Kultura dijaloga na ovim prostorima nije moguća. Misija mijenjanja svijesti, dovođenja vijuga u erektivno stanje bez Vijagre uspijeva samo u rijetkim slučajevima.
Globalno, ali od toga bježim, uspjeva nered, Stoka s velikim S nekada s dva SS, za četiri S nisam sigurna. Ćirilicom CCCC, da.
Dakle, što sam htjela reći; umorila sam se od pokušaja vođenja dijaloga.
Ruka mi nije za macolu, srp & čekić. Prelazim na lakšu temu; čitanje & samo čitanje postova bez komentara.
S depilacijom sve dolazi na svoje. Golo postaje golije. Ogoljeno. Može li to?
Može duplo golo...
.
Vrijeme, vreme, vrime je Bože sačuvaj. Ima ona andrićevska;
("Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !") , ali ja ga ne volim. Nije mi napet.

- 16:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.10.2013., četvrtak

Od/zvonilo.... Od/zvonilo... .

.......

Jutros sam se probudila sa zvucima pražnjenja kontejnera sa škovacama. U rukama netom dostavljena SD-a i naslovnica: „ Splitski smetlari plaćama POMELI PROFESORE“.
...“Tajna njihova uspjeha jest u tome što se ponašaju kao da je to privatna firma(SIC!). Nekad su imali 437 zaposlenih, a danas 274 ljudi, ulagali su u opremu i štedjeli gdje su god mogli, organizirali posao tako da imaju optimalan broj ljudi i vozila, pa mogu biti i te kako konkurenti cijenama* (A, koja je to konkurencija?!-*moj kom.) . Jedan splitski smetlar zaradi (7.500, vozač kamiona 9.000 kn*) više nego policajac specijalac, medicinska sestra ili srednjoškolski profesor. Nije laž, živa je istina. Ma, zaradi on više nego mu kolega u firmi, fakultetski obrazovan referent koji radi u uredima “Čistoće”. U “Čistoći” imaju malo čudnu logiku za Hrvatsku: ono što im je osnovna djelatnost, ili kako bi se to korporativnim rječnikom reklo core biznis, plaćaju najbolje „... piše Slobodna Dalmacija.
Kakva je to poruka školarcima, njihovim roditeljima?...Ostavite se škole, fakulteta, profešure i trk za škovacama. Ako ste vičniji olovci, tipkovnici drito u stranku poput operativca u splitskoj „Čistoći“, vječitoj Ljubici Vrdoljak i ne brinite za budućnost. Od državne, javne ustanove lako ćete napraviti „privatni“ biznis. U zemljama nastalim na ovim prostorima nitko više ne pita; Končare, Štrokove, Miškoviće, Zepterovce, Rajiče, Škegre, Lukoviće, Zubake, Staniće, Čermake.., otkuda im sada investicije od 300 milijuna eura, kako je „zarađen“prvi milijun...
A, što bi pitali, kad je važnije naći odgovor na pitanje kako danas spremiti ručak gladnoj familiji.
.
Vrijeme, vreme, vrime je nove školske godine. Koji će vam to kurac?!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2013., utorak

Horoskop....Horoskop... .

.....
.

Jutros sam se probudila čitajući horoskop za ovaj mjesec. LAV ( 23.7. - 22.8.) : „Djelujući u neprikladnom okruženju VAGE i pod utjecajima snažnih dalekih planeta, vaše vladajuće SUNCE utjecati će na vaša razmišljanja kako je krajnji čas da neke stvari u svojemu životu potpuno preokrenete i započnete djelovati na sasvim drugi način. Hrabriji među vama (a koji Lav nije hrabar?) doista će i pokrenuti neke promjene u svojemu životu, ili što je vjerojatnije, u životima ljudi nad kojima upravlja. Naravno da će to izazvati otpore s kojima se trebate nositi, no to ne znači da trebate odustati. (POSAO: 4, LJUBAV: 4, ZDRAVLJE: 4)“. Nije sve pet, ali ni četvorke nisu za odbaciti. Matematika je nekada nepredvidljiva.
Nula ( o) primanja, tri ( 3) godine na HZZ, dva (2 ) poziva za posao, stotine i više ( >100 ) molbi, četiri (4 ) odgovora tipa;
-„ Žao nam je ali primljena je druga mlađa osoba“. Svakih sedam dana, tjedni horoskop.
POSAO; u kurcu, sjedi pet. LUBAV; ima je. ZDRAVLJE; hvala na pitanju, dobro je. Neki se čude i pitaju; -„Zar ti u to vjeruješ?!“ Ne vjerujem, ali lijepo je pročitati da netko razmišlja o tebi. Tako ni ja ne pitam one što idu u Međugorje; kako je moguće vjerovati kipu Gospe da svijetli božjom voljom. Neka ljudi vjeruju. Više me brine što sam izgubila vjeru u bolju budućnost ove zemlje. Tu nikakav horoskop ne pomaže. Ni Meri Jerković, ni čudesni Milan, ni onaj Mevludin iz „24 sata“ pa čak ni besmrtna Žuži.
Davno su prošla vremena kad se vjerovalo dragoj Saveti i njenim odgovorima na pitanje; -„Draga Saveta, tko me jebe sve ove godine?“.
-„ Malo lijevi, malo desni, malo laburisti, malo seljaci, s krajnje desne strane dragovoljci, invalidi, sindikalisti, doktori u štrajku, privilegirani umirovljenici na vijagri, tzv. hrvatski gospodarstvenici, a o administraciji i da ne govorim, svi te jebu pa i Tukac, kaže ONA“...Hvala, Saveta, hvala Tukac!
- Ne! Jebe me vrijeme u kojem živimo. Takav nama je horoskop.

.
A, vrijeme, vreme, vrime je za popizditi.
Ma kakvi. Za „celu“ pizdu...Zato se uvijek dobro osjećam u našoj kafani / kavani kad konobar pita Tukca; ;
- Ti ćeš, pivo, zidarušu? – A, što ti pije pička - da prostite ?!- Travaricu, takav joj je horoskop.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.