KARASOV BRIJEG 11/06/09

24 lipanj 2009


Kao što se iz naslova posta vidi, 11/06/09 na Karasovom brijegu u Kozarevcu, sada već tradicionalno - treću godinu za redom, škljocao sam na otvorenom prvenstvu Hrvatske u motocrossu. Ovaj puta pristup je bio drugačiji nego prethodne dvije godine. Najvećim dijelom zbog činjenice da sam fotkal po narudžbi. Naglasak je bio na fotkanju priprema, atmosfere... svega onoga što se odvija prije utrke, u kampu. Utrka je bila u drugom planu.



THE END

3. slatinski susreti fotoamatera

23 lipanj 2009

Proteklog vikenda, točnije 21. i 22. lipnja 2009. bio sam na 3. slatinskom susretu fotoamatera. Nisam previše fotkao, već sam ljude upoznao sa snimanjem paninga, portretnom fotografijom i izabirao sam radove kojima su dodijeljene nagrade. I, što je najvažnije, upoznao sam hrpu ljudi, što sa fotozine-a, koje sam do sada poznavao tek virtualno, što sasvim novih foto zaljubljenika. Osobno mi je to bilo najvrednije na ovom fotosusretu. Bilo je, jednom riječju: odlično!

O slatinskom susretu fotoamatera na Virovitica-online-u klupski kolega Oliver Bešić napisao je: "Protekli su vikend članovi Fotokluba Slatina organizirali 3. slatinske susrete fotoamatera okupivši 50-ak zaljubljenika te vrste umjetnosti iz nekoliko gradova Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine. Susret je bio radioničko-edukativnog karaktera, a održan je na Djedovici, lokalitetu Rupnica i u samom gradu Slatini.

Završetak okupljanja obilježila je zajednička izložba najboljih fotografskih uradaka nastalih tijekom dvodnevnog druženja, a izložene su i po četiri fotografije svakog autora, sudionika susreta, prema slobodnom izboru. Iz Fotokluba Virovitica sudjelovalo je pet članova od kojih valja izdvojiti dvojicu koji su unutar četiri zadane kategorije osvojili laskava priznanja u dvije. Oliver Bešić osvojio je drugo mjesto u kategoriji portretna fotografija dok je treće mjesto u kategoriji hrana osvojio Matej Sudar.

Izložene radove moguće je pogledati do 31. srpnja u Zavičajnom muzeju u Slatini. Valja još spomenuti da su susreti protekli u atmosferi ugodnog druženja koje je rezultiralo ponekim novim poznanstvom, a sve je oranizirano na visokoj razini zahvaljujući velikom entuzijazmu i zalaganju članova Fotokluba Slatina."

Za kraj, evo nekoliko fotografija sa slatinskog susreta fotoamatera. Ispričavam se unaprijed autorima zbog nenavođenja podataka o imenima autora jer ih jednostavno ne znam.



...ovdje nisu svi sudionici fotosusreta, na žalost, nemamo niti jednu kolektivnu fotografiju!



...atmosfera s fotografiranja panninga.



...mini u sredini, ostatak smo mi, dečki iz virovitičkog foto kluba.



...potezanje užeta, pošteno smo se namučili da bi uspjeli pobijediti protivničku ekipu!



Nedžibu Vučelju, umjetniku (pjesniku, fotografu, novinaru) iz Bosne poklonio sam majicu s logom virovitičkog foto kluba.



Drugonagrađena fotografija Olivera Bešića, u kategoriji "portret".



Trećenagrađena fotografija Mateja Sudara, u kategoriji "hrana".

Čestitke kolegama iz kluba!

...sve što je lijepo, kratko traje, brzo prođe... No, ostaju sjećanja, u ovom slučaju lijepa, uobličena u fotografije. Ostaje i želja za novim foto susretima koji će se u budućnosti, bez sumnje, događati. Jer, stigli su pozivi iz Bosne, Petrinje...

GF "Pjesme Podravine i podravlja" - druga večer

14 lipanj 2009

GF = glazbeni festival















<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>