ALS i moja borba protiv vjetrenjace

POLETIO ORAO BEZ KRILA

POLETIO ORO BEZ KRILOVA

I PONIO PUŠKU OD TRSTIKE

DA UBIJE NA LEŽEĆU ZECA JEDINOGA.

POGODI GA U KOLJENO SRCE JUNAČKO,

MRTAV PADE KUĆI JEDVA DOĐE

MRTVU MAJKU NA KREVETU NAĐE

DI MU PLETE GAĆE I ČARAPE

SESTRA MU SE OD RADOSTI SMIJE

A ĆAĆA MU SE NI RODIO NIJE.



D .ŠIMIĆ

26.05.2008. u 19:02 | 5 Komentara | Print | # | ^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

  svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Istinita prica o borbi mladog covjeka s izuzetno teskom bolesti zvanoj amiotrofična lateris skleroza tj.ALS.
Autor ove knjige je Danko Šimić.
Rođen: 22.11.1966.
Rodno mjesto:Rašćane
Prebivalište:Makarska
Umro:31.05.2005.

Linkovi

waveBlog.hr
Blog servis wave
thumbupALS stranicathumbup
hrvatskaALS u Hrvatskojhrvatska

Dragi citatelji , ja se zovem Ivana i urednica sam ovog bloga. Na ovom blogu je objavljena istinita prica, prica o mom pok. bratu koji se borio s jednom od najtezih bolesti, ALS-om. Prvotna ideja je bila da se objavi knjiga o ovoj bolesti ali nazalost zbog raznih razloga to nam nije uspjelo pa cu tako objaviti knjigu ciji je autor moj pok. brat Danko. Danko detaljno opisuje svoj svakodnevan zivot, borbu sa ovom teskom bolesti. Iz sadrzaja cete razumjeti o kakvoj se bolesti radi a cilj mog brata i moje obitelji jest taj da oboljelima od ove bolesti pruzimo uvod u njene lose strane jer dobrih zasigurno i nema. Taj uvod sluzi kako bi oboljeli mogli uvidjeti kakav je zivot s ovom bolesti. Sadrzaj knjige je takav da sadrzi sve detaljne opise, dokumente, posjete lijecnicima, bolnicke nalaze, terapije te imena svih lijecnika koji su pomogli ili odmogli bez cenzure. Unaprijed se zahvaljujem svima i nadam se da ce vam ova prica uistinu i pomoci a ako ne vama onda vasim bliznjima koji su oboljeli od ove bolesti.


Dragi citatelji, slobodno postavite bilo koje pitanje ako vas nesto zanima u vezi s ALS-om, ali naravno ne iz teorije vec prakse. Jako nam je drago, mojoj obitelji i meni sto ste pokazali interes za ovaj blog iako je tek napravljen prije 2 dana. Zacudeni smo uspjehom bloga, nadamo se da ce vise ljudi posjecivati ovaj blog i da ce im bar nekako pomoci. Dakako, ja cu jos nesto nadopuniti tako da cete imati sto citati. Zahvaljujemo se na svim dosadasnjim komentarima i nadamo se da ce ih biti jos. smijeh

ALS je skraćenica od amiotrofična lateris skleroza ili mišićno neuronska distrofija . Bolest je poznata od 30-tih godina prošlog stoljeća i još joj se ne zna pravi uzrok. Jedni su mišljenja da je to isključivo nasljedna virusna bolest leđne moždine te da nastaje između trećeg i petog pršljena . Kojeg virusa još se nezna. No drugi su skloniji tome da bolest nastaje kao proces oksidativnog i drugog stresa .